Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Rnd1978 αν δεν είναι το fan στο auto όταν πιάσει επιθυμητές ο ανεμιστήρας τι κάνει; Εμένα δεν ρίχνει στροφές ο ανεμιστηρας όπως όταν είναι στο auto.. Δε ξέρω, νομίζω εμένα ταιριάζει το auto στους 23.. Στους 22 ρίχνει πολύ στροφές ο ανεμιστήρας με αποτέλεσμα να κρυώνει το μισό σπίτι ενώ με 23 δουλεύει πιο σωστά στον χώρο μου. Βέβαια με 23 δεν πέφτει κάτω από 400-500w τώρα στα κρύα αλλά ζεστενεται όλο το σπίτι! οπότε χαλάλι 

3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το shorai σε μένα με εξωτερική έως -2 και ζήτηση 21 σε 50τμ το είδα να παίζει από 420 έως και 580  watt 

χωρίς defrost και εσένα έτσι; Φοβερό 

Επεξ/σία από guzel
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το shorai σε μένα με εξωτερική έως -2 και ζήτηση 21 σε 50τμ το είδα να παίζει από 420 έως και 580  watt 

Χονδρικά περίπου στο 40% part load δηλαδη σε θερμοκρασια -2C, εαν χρειαζόταν είχε αλλο 60% + το "bonus capacity" που έχει για ενα χρονικό διάστημα..

3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Χονδρικά περίπου στο 40% part load δηλαδη σε θερμοκρασια -2C, εαν χρειαζόταν είχε αλλο 60% + το "bonus capacity" που έχει για ενα χρονικό διάστημα..

Defrost δεν το έχω δει να κάνει η δεν το έχω καταλάβει 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, guzel είπε

@Rnd1978 αν δεν είναι το fan στο auto όταν πιάσει επιθυμητές ο ανεμιστήρας τι κάνει; Εμένα δεν ρίχνει στροφές ο ανεμιστηρας όπως όταν είναι στο auto.. Δε ξέρω, νομίζω εμένα ταιριάζει το auto στους 23.. Στους 22 ρίχνει πολύ στροφές ο ανεμιστήρας με αποτέλεσμα να κρυώνει το μισό σπίτι ενώ με 23 δουλεύει πιο σωστά στον χώρο μου 

Εαν θυμάμαι καλα.. ρίχνει μέχρι 2 η 3 σκάλα ο ανεμιστήρας οταν φτάσει την επιθυμητη.

Δηλαδη εαν βάλω 4-5 σκάλα επιθυμητη χειροκίνητα, οταν φτάσει την επιθυμητή θα ρίξει την ταχύτητα του μέχρι την 2-3 (δεν θυμαμαι ποια) σκάλα ανεμιστήρα. Τωρα αν έχω 2 σκάλα ανεμιστήρα χειροκίνητα και να φτάσει επιθυμητη δεν θα κάνει τίποτα..

Το Auto είναι πολυ ωραίο εαν μπεί σε ένα σαλονι για να ζεσταίνει το σαλόνι και μόνο, οχι για μας που ζεσταίνουμε σπιτι.. Εμένα το ιδανικό για να είναι ολο το σπιτι μου, οπως ακριβώς θέλω.. είναι 3 σκαλα ανεμιστήρα και Swing πανω κάτω..(για να αναμιγνύεται ο αέρας , οπως επίσης να πηγαίνει και μακρια λογο swing και έχω χαμηλώσει και την επιθυμητη εκει που ειχα 23 η 22 τωρα το πήγα 21) -4-5C εξω κοντομάνικο μεσα :)

Aν μπορείς αντι να ανεβάσεις θερμοκρασία, ανέβασε ταχύτητα ανεμιστήρα.. !

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Το capacity πέφτει.. ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, αλλα αφού λέει οτι αν ανεβάσει την επιθυμητή δουλεύει καλύτερα.. δεν νομίζω να είναι εκει το θέμα, το capacity δηλαδη..

Αν δεν μπορούσε το κλιματιστικό να κρατήσει την θερμοκρασία π.χ. στους 22C, δεν θα μπορούσε ούτε αν ανέβαζε την επιθυμητή θερμοκρασία..

Πιθανόν ομως να μην είναι θέμα θερμοκρασίας αλλα να είναι θέμα θερμικής άνεσης στον χώρο.. ίσως εκει αλλάζει..

Αν το δοκίμαζα με follow me, μήπως θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα, χωρίς να χρειάζεται να ανεβάζω την επιθυμητή από το τηλεκοντρόλ ?

Παιδιά, για παραθαλάσσια περιοχή (κάτω Βούλα 2ο σπίτι από παραλιακή), τι λέτε? Carrier 12000btu Coastal Plus

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198301-carrier-42qhb12d8sc-coastal-plus

Στα 465€ με εγκατάσταση καλά δεν είναι? Κάνει δουλειά η προστασία που λένε?

23 λεπτά πριν, Konstantin77 είπε

Παιδιά, για παραθαλάσσια περιοχή (κάτω Βούλα 2ο σπίτι από παραλιακή), τι λέτε? Carrier 12000btu Coastal Plus

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198301-carrier-42qhb12d8sc-coastal-plus

Στα 465€ με εγκατάσταση καλά δεν είναι? Κάνει δουλειά η προστασία που λένε?

Σύμφωνα με την μπροσούρα τους, προσφέρει 5 φορές μεγαλύτερη προστασία https://www.ahi-carrier.gr/el/wp-content/uploads/sites/3/2019/06/Coastal-Plus-Brochure.pdf

Βέβαια δεν λένε ως προς τι...

5 ώρες πριν, mr.Vox είπε
Έτσι για ενημέρωση των φίλων.
Inventor 12αρι passion ενός έτους με ελάχιστη χρήση εμφάνισε σφάλμα E3. Πρόβλημα με τον εσωτερικό ανεμιστήρα.
Το service ήρθε χωρίς πολλά πολλά και η αλλαγή έγινε επί τόπου με καινούργιο μοτέρ. Με λίγο ψάξιμο που έκανα είναι το ίδιο μοτέρ που φοράνε τα midea.
Έκατσα πάνω από το κεφάλι των τεχνικών ,γιατί έχω δει πολλά από τα συνεργεία μαστοράντζες. Αυτό το E3 έχω την εντύπωση ότι το είχα ξαναδεί σε κάποια φάση το καλοκαίρι στο ξεκίνημα, έσβησε και δεν έδωσα μετά σημασία. Οπότε μπορεί να ήταν και κατασκευαστικό το πρόβλημα εξ αρχής δηλαδή. Πάντως το service ήταν άμεσο. Σε μια μέρα ήρθαν τα παιδιά. Καμία χρέωση. Έχω ακούσει άλλους που λένε. Δωρεάν η επισκευή αλλά πληρώνεις την μετακίνηση του συνεργείου.
Στην πράξη τώρα στο προχθεσινό κρύο στους 2 με 3 βαθμούς εξωτερικά, στα Νότια προάστια. Δωμάτιο ανατολικό σε παλιό σπίτι 15 τετραγωνικά ψηλοτάβανο. 12άρι το κλιματιστικό. Κάθε μια ώρα περίπου έκανε defrost. Μέχρι τους 4, 5 δεν ανάβει το defrost. Από εκεί κάτω παίρνει μπροστά. Έχω βάλει τον ανεμιστήρα στο auto. Με ζόρισμα λογικά πάει και παραπάνω η θερμοκρασία αν το βάλω πχ στο Medium High ή turbo.
Την θερμοκρασία την διατηρούσε σε καλά επίπεδα πάντως. Η αίσθηση τουλάχιστον γιατί το θερμόμετρο εσωτερικά έφτανε στους 19 με 20 το πολύ.
Για πιο χαμηλές θερμοκρασίες δεν ξέρω. Μάλλον δεν συνιστάται. Παίζουν ρόλο φυσικά και μονώσεις και άλλα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος thourios :

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΚURO 18 ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ(ΛΕΝΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΕΡΑ) .ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΑΛΩΜΑ Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ.ΓΕΝΙΚΑ ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ(ΚΙΝΕΖΟΦΑΣΟΝΙΑ) ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟ ΞΕΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ!!

• Sad 1

5 λεπτά πριν, ANTONIO202 είπε

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΚURO 18 ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ(ΛΕΝΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΕΡΑ) .ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΑΛΩΜΑ Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ.ΓΕΝΙΚΑ ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ(ΚΙΝΕΖΟΦΑΣΟΝΙΑ) ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟ ΞΕΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ!!

Πωπω καλή δύναμη φίλε μου

Καλησπέρα παιδιά,

Εχθές φώναξα έναν ψυκτικό για να μου καθαρίσει το κλιματιστικό. Τα επισημάνω ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα στη θέρμανση.
Μετά τον καθαρισμό μου είπε ότι συμπλήρωσε και φρέον.... Πλήρωσα 30€ και έφυγε.

Σήμερα το κλιματιστικό δεν έχει καθόλου απόδοση στο ζεστό, κάνει ένα ελαφρύ θόρυβο (σαν να συντονίζει ο κύλινδρος) και δεν μου δουλευει το auto swing στις περσίδες....

Τι μπορεί να φταίει (κυρίως η απόδοση με ενδιαφέρει);

• Sad 2

3 λεπτά πριν, magicstar είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Εχθές φώναξα έναν ψυκτικό για να μου καθαρίσει το κλιματιστικό. Τα επισημάνω ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα στη θέρμανση.
Μετά τον καθαρισμό μου είπε ότι συμπλήρωσε και φρέον.... Πλήρωσα 30€ και έφυγε.

Σήμερα το κλιματιστικό δεν έχει καθόλου απόδοση στο ζεστό, κάνει ένα ελαφρύ θόρυβο (σαν να συντονίζει ο κύλινδρος) και δεν μου δουλευει το auto swing στις περσίδες....

Τι μπορεί να φταίει (κυρίως η απόδοση με ενδιαφέρει);

Κάτι τέτοια διαβάζω και φοβάμαι να κάνω συντήρηση στο δικό μου.

Τυχαία να χαλάσει μετά την επίσκεψη του; Του το ανέφερες ;;;

Μόλις τώρα, guzel είπε

Κάτι τέτοια διαβάζω και φοβάμαι να κάνω συντήρηση στο δικό μου.

Τυχαία να χαλάσει μετά την επίσκεψη του; Του το ανέφερες ;;;

Όχι θα τον πάρω τηλέφωνο, αλλά ρωτάω ώστε μη μου πει καμιά βλακεία. Να μαι προετοιμασμένος.

Μόλις τώρα, magicstar είπε

Όχι θα τον πάρω τηλέφωνο, αλλά ρωτάω ώστε μη μου πει καμιά βλακεία. Να μαι προετοιμασμένος.

Τι βλακεια να σου πει; Πες του, τσακίσου έλα να φτιάξεις ότι χάλασες!

Με προσοχή γιατί πρόσφατα μια ηλικιωμένη έφαγε κατσαβίδι στο κεφαλι από ψυκτικό.

• Like 1

Τελικά παρήγγειλα Shorai και εγώ.... ελπίζω να μη το μετανιώσω τελικά!

Επειδή θα κάνουν την εγκατάσταση από Κοτσόβολο και ήδη κάποιος έγραψε να δώσω προσοχή αλλά επειδή είμαι άσχετος θέλω να μου πείτε σε τι?

Επίσης όσων αφορά το WIFI module έχει βρε κανείς φτηνότερα από 65€? ή αν υπάρχει συμβατό? Οι μετρήσεις που δείχνετε εδώ είναι από την εφαρμογή του εκάστοτε ΑC  ή έχετε κάποιο άλλο σύστημα που τα κοιτάτε αυτά?  Εγώ έχω έναν μετρητή πρίζας θα είναι οκ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...