Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι, αν έχεις κλειστές τις πόρτες και δεν έχεις τρελές απώλειες, μάλλον είναι υπερβολή.

Κοιτα λογικα απωλειες εχω γιατι απο πανω εχω την ταρατσα που δεν εχει μονωση και στα παιδια εχω ξυλινα κουφωματα.

Αλλα ειναι καλα τα GE η σε τρια χρονια θα ψαχνω καινουρια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Και τα toyotomi μαπα ειναι;

Να σου πω αυτο το 2 χρονια για το μισο μηχανημα και 5 για συμπιεστη δεν μου εκατσε καλα.

Καλά είναι . Αλλά με τόσο μικρή εγγύηση δεν πάνε πουθενά . Βρίσκεις μηχανήματα εξίσου καλά και με μεγαλύτερη εγγύηση σε αυτά τα λεφτά . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1

22 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Και τα toyotomi μαπα ειναι;

Να σου πω αυτο το 2 χρονια για το μισο μηχανημα και 5 για συμπιεστη δεν μου εκατσε καλα.

17 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Το ενα δωματιο ειναι 12 τετραγωνικα και το αλλο 15  υπερβολη δεν ειναι το 12αρι;

Την εγκατασταση θα μου την κανει φιλος ψυκτικος.

Μόλις τώρα, LLLEFTERIS είπε

Κοιτα λογικα απωλειες εχω γιατι απο πανω εχω την ταρατσα που δεν εχει μονωση και στα παιδια εχω ξυλινα κουφωματα.

Εδώ ήθελες να βάλεις toyotomi και φοβάσαι για το General; 🤣

Λίγο προσοχή στην εγκατάσταση, όσο πιο χαμηλά γίνεται η εσωτερική για την θέρμανση. Επίσης να μην χτυπάει προς τα κρεβάτια, γραφεία κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Κακά λόγια για την αξιοπιστία δεν έχω ακουσεί/ διαβάσει . Το πόσο αξιόπιστο είναι ενα κλιματιστικό το γνωρίζουν καλύτερα οι αντιπροσωπίες . Απο την άλλη όλες οι μάρκες αντιμετωπίζουν βλάβες . Η διαφορά είναι στο ποσοστό βλαβών  απο μάρκα σε μάρκα η μοντέλο σε μοντέλο . 

Σε τρία χρόνια αν σου κατσει η στραβή θα είναι ακόμα μεσα στην εγγύηση . 5 χρόνια εγγύηση  σε όλα τα μέρη έχει χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

Ίσως είναι πιο safe να κοιτάξεις σε 12άρι  μιας και έχεις ξύλινα κουφώματα. Μπορεί να είναι και υπερβολή . Ένας ψυκτικός θα μπορούσε να σου δώσει μια παραπάνω συμβουλή . 

Πάντως η προσφορά του κωτσόβολου που σου πόσταρε ο liakjim με δωρεάν εγκατάσταση είναι πολύ καλή .

Το 9άρι GE που επίσης το δίνουν με δωρεάν εγκατάσταση είναι στα 297 ευρώ που επίσης είναι πολύ καλή προσφορά . 
https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198526-general-electric-ges-nmg25-prime

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 2

12 λεπτά πριν, Klausx είπε

Εδώ ήθελες να βάλεις toyotomi και φοβάσαι για το General; 🤣

Λίγο προσοχή στην εγκατάσταση, όσο πιο χαμηλά γίνεται η εσωτερική για την θέρμανση. Επίσης να μην χτυπάει προς τα κρεβάτια, γραφεία κτλ.

Το ενα σιγουρα δεν χτυπει κρεβατια κλπ αλλα το αλλο θα μπει στην κρεβατοκαμαρα ε που εκει σχεδον ολο το δωματειο ενα κρεβατι ειναι.

Γιατι δεν πρεπει;

16 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Αλλα ειναι καλα τα GE η σε τρια χρονια θα ψαχνω καινουρια

Αυτό το ερώτημα μπορεί να στο απαντήσει μόνο κάποιος που έχει ενημέρωση από την εκάστοτε εταιρεία η τους διανομείς των διαφόρων μαρκων κλιματιστικών  για τα ποσοστά βλαβών που παρουσιάζουν η αν κάποιος έχει τρεις τέσσερις μάρκες κλιματιστικών σε χώρους που δραστηριοποιείται, ζει, κινείται, εργάζεται και μπορεί να έχει ίσως μια πιο σφαιρική άποψη για την συμπεριφορά κάποιων κλιματιστικών , 

• Like 1

3 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Κακά λόγια για την αξιοπιστία δεν έχω ακουσεί/ διαβάσει . Το πόσο αξιόπιστο είναι ενα κλιματιστικό το γνωρίζουν καλύτερα οι αντιπροσωπίες . Απο την άλλη όλες οι μάρκες αντιμετωπίζουν βλάβες . Η διαφορά είναι στο ποσοστό βλαβών  απο μάρκα σε μάρκα η μοντέλο σε μοντέλο . 

Σε τρία χρόνια αν σου κατσει η στραβή θα είναι ακόμα μεσα στην εγγύηση . 5 χρόνια εγγύηση  σε όλα τα μέρη έχει χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

Ίσως είναι πιο safe να κοιτάξεις σε 12άρι  μιας και έχεις ξύλινα κουφώματα. Μπορεί να είναι και υπερβολή . Ένας ψυκτικός θα μπορούσε να σου δώσει μια παραπάνω συμβουλή . 

Πάντως η προσφορά του κωτσόβολου που σου πόσταρε ο liakjim με δωρεάν εγκατάσταση είναι πολύ καλή .

Το 9άρι GE που επίσης το δίνουν με δωρεάν εγκατάσταση είναι στα 297 ευρώ που επίσης είναι πολύ καλή προσφορά . 
https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198526-general-electric-ges-nmg25-prime

Θα παρω αυτο που λες δυο κομματια βγανουν 600-

€ 594.76 μου βγηκαν τα δυο κομματια και δεν ξερω αν παρω και δωροεπιταγη απο το ενα που εχω.

56 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Θα παρω αυτο που λες δυο κομματια βγανουν 600-

€ 594.76 μου βγηκαν τα δυο κομματια και δεν ξερω αν παρω και δωροεπιταγη απο το ενα που εχω.

Δεν έχουν δωροεπιταγη.

29 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν έχουν δωροεπιταγη.

Δεν πειραζει.

Τωρα εχω αλλο προβλημα, το κλιματιστικο στην κρεβατοκαμαρα λειτουργει και το βαζουμε το βραδυ για το μωρο.

Υπαρχει ενας φιλος που μπορει να μαζεψει το φρεον να το βγαλουμε μαζι αλλα δεν ξερω αν θα μπορει να ερθει την μερα που θα μου ερθουν για εγκατασταση.

Πως θα μαζεψω το φρεον μονος μου ειναι ενα παλιο μηνσουσβησει το να το ξηλωσω ειναι ευκολο εχω ηδη βγαλει απο το παιδικο δωματιο.

Το να το βγαλω μια δυο μερες πριν ειναι καπως δυσκολο γιατι με τα κρυα που εχει δεν μπορω να μεινω ουτε ενα βραδυ χωρις κλιματιστικο.

Να ρωτησω και κατι αλλο, το σαλονι ειναι 20 τετραγωνικα θα αντεξει το 9αρακι που θα βγαλω απο την κρεβατοκαμαρα για κανα μεσημερι καλοκαιριου;

Για ζεστη δεν θα χρειαστει ειναι σχεδον διπλα η ξυλοσομπα.

1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν πειραζει.

Τωρα εχω αλλο προβλημα, το κλιματιστικο στην κρεβατοκαμαρα λειτουργει και το βαζουμε το βραδυ για το μωρο.

Υπαρχει ενας φιλος που μπορει να μαζεψει το φρεον να το βγαλουμε μαζι αλλα δεν ξερω αν θα μπορει να ερθει την μερα που θα μου ερθουν για εγκατασταση.

Πως θα μαζεψω το φρεον μονος μου ειναι ενα παλιο μηνσουσβησει το να το ξηλωσω ειναι ευκολο εχω ηδη βγαλει απο το παιδικο δωματιο.

Το να το βγαλω μια δυο μερες πριν ειναι καπως δυσκολο γιατι με τα κρυα που εχει δεν μπορω να μεινω ουτε ενα βραδυ χωρις κλιματιστικο.

Να ρωτησω και κατι αλλο, το σαλονι ειναι 20 τετραγωνικα θα αντεξει το 9αρακι που θα βγαλω απο την κρεβατοκαμαρα για κανα μεσημερι καλοκαιριου;

Για ζεστη δεν θα χρειαστει ειναι σχεδον διπλα η ξυλοσομπα.

Αν δεν έχεις γνώσεις μην το κάνεις για κανένα λόγο .  Δεν παίζουμε με το φρέον. Επίσης είναι απο το νόμο παράνομη οποιαδήποτε τεχνική εργασία απο άτομα που δεν είναι διπλωματούχοι και πιστοποιημένοι . 

Το 9άρι το θεωρώ μικρό για σαλόνι 20 τ.μ  . Δεν νομίζω να μπορέσει να κάνει κάτι .

41 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Το 9άρι το θεωρώ μικρό για σαλόνι 20 τ.μ  . Δεν νομίζω να μπορέσει να κάνει κάτι .

Εξαρτάται τον χώρο. Το 9άρι daikin τα 17τμ τα έχει για πρωινό. Με 2C εξωτερική "ζορίστηκε" λίγο μιας και από 160w πήγε στα 180....

Φαντάζομαι ότι θα ήταν άνετο ακόμα και σε 25τμ. Με τις δικές μου απώλειες πάντα . Που δεν έχω και σπουδαίες μονώσεις, όχι και τίποτα βέβαια ( 3άρι dow σε 2πλό τούβλο και αλουμίνια με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή, εκτεθειμένο σε βοριά, ανατολικό)

Γενικα θελω να πιστευω οτι παιζει ρολο ποσα KW καιει για να ζεσταθεις αποτελεσματικα την ωρα εαν με χιονι εξω καει 2 KW σαφως και συμφερει το καλοριφερ λαδιου σαν αποδοτικη ζεστη με μηδεν απωλειες... ειδαλως σε ιδανικο σπιτι απο θεμα μωνοσεων 600BTU/ΤΜ για aircondition    https://bit.ly/2QsYZSq  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...