Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

27 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Εγώ που θέλω κυρίως ψύξη , αλλά αν έχει και θέρμανση δε με χαλάει , έχω όμως αέριο για να με καλύψει σε αυτό το θέμα .

να προτιμήσω σοραι η Φούτζι ;

Το Fujitsu έχει σαφώς μεγαλύτερο seer .

Αν δεν θα σε ενοχλεί ο θόρυβος του, τότε πας εκεί.

Υπάρχει και το 22αρι Mitsubishi Heavy 22αρι που πάει 8.1 seer , προσοχή το r32 μοντέλο όχι το υβρίδιο που στέλνει (???) η αντιπροσωπεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

34 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε όχι και να βάλεις τέντες για να κλιματιστικό.

Εγώ είχα στείλει email πέρυσι στη fgeurope . Βέβαια ήταν πολύ βαρύς χειμώνας, είχε χιονίσει μέχρι τη θάλασσα και είχε μέχρι -5.

Είχαν στείλει τεχνικό, το μέτρησαν, όλα φυσιολογικά.

Η επίσημη απάντηση λοιπόν ήταν ότι είναι φυσιολογικό.

Η αλήθεια είναι ότι είναι μιας και το κλιματιστικό όντως πιάνει πάγο.

Τώρα, αν είναι πιο ευπαθές ή αν ότι και να είχα ή είχες, θα ήταν διαφορετικά, ειλικρινά δεν ξέρω.

Προσωπικά, από τις όποιες σπουδές έχω, θεωρώ ότι απλά το μηχάνημα έχει προσανατολισμό για τους μέγιστους βαθμούς απόδοσης αλλά και απόδοση γενικά. Να φανταστείς το 24αρι shorai έχει στους 0C 5.6KW capacity όταν το ASYG24KLCA έχει πάνω από 8. Η διαφορά είναι απλά χαωτικη. Το 18αρι shorai 4.2. Το μισό σχεδόν. Δεν μπορούμε να την καμία να το συγκρίνουμε με των παιδιών. Ούτε το 24αρι Mitsubishi δεν πιάνει το capacity του Fujitsu... θα σηκώσω τους πίνακες κάποια στιγμή.

Το τίμημα είναι η ευπάθεια στον πάγο. Αν υπάρχει και ευπάθεια δηλαδή μιας και όπως είπα είναι άλλα μηχανήματα τελείως.

Σηκώνω και την σελίδα με το defrost όπου μπορείς να δεις αν είσαι εντός του φακέλου χρήσης.

ASYG_AOYG18-24KL_Defr.pdf 60 kB · 1 download

Στον υπολογισμό SCOP υπολογίζουν και τα defrost άραγε;  

11 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Στον υπολογισμό SCOP υπολογίζουν και τα defrost άραγε;  

Αν συμπεριλαμβάνονται στο stby , τότε μπορεί https://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?action=dlattach;ts=1505933467;topic=65119.0;attach=49952

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με επιφύλαξη:

observing Figure 5 it can be noticed that in many cases in Italy, if the defrosting effect is ignored, as suggested by the calculation methods proposed by the European standard (EN 14825), the real energy consumption of the ASHP can be underestimated and hence the value of the SCOP overestimated

https://www.google.com/amp/s/www.researchgate.net/figure/Defrosting-influence-on-the-seasonal-heat-pump-performance-SCOP_fig3_261705318/amp

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

Επειδη καλη η ξυλοσομπα αλλα δεν τροφοδοτειτε αυτοματα και το βραδυ τα παιδια εχουν παγωσει συν οτι εχει ξεκινησει να τα φτυνει και το κλιματιστικο της κρεβατοκαμαρας.

Οικονομικα δεν με παιρνει για τα Daikin που εχουν 430 το ενα δηλαδη να δωσω 860 ευρω.

Αξιζει καποιο απο τα δυο να παρω δυο κομματια;

Morris WFIN26132 306.49 με παζαρι

Toyotomi TDN TDG A28VR7  360.22

Να και οι πίνακες.

Στους 0C εξωτερική και 20 μέσα, το 24άρι Shorai 5.6, το Heavy 6.12 και το ASYG24KLCA 8.72KW.

Χαωτική διαφορά.

Inked3a59733533cd81ee2414ef9cc9a94081-LI

Inked6e90306eacdc95f02f1d2ca59e4d66b9-LI

Inkedimageproxy-php-LI.jpg

Δεν ξέρω πως το καταφέρνουν αυτό στη Fujitsu , αλλά θεωρώ ότι το μηχάνημα είναι πολύ πιεσμένο , βάλε και το μικρό μέγεθος και μάλλον έχουμε προσεγγίσει την αιτία (σαν μικρός turbo κινητήρας και μεγάλη πίεση συμπίεσης).

Μπορεί να κάνω και λάθος.

Στους 0 βαθμούς το Fujitsu θα κάνει 10 defrost οποτε το scop πάει περίπατο θα είναι αρκετά πιο μικρό στην πράξη. 

2 ώρες πριν, apostolisep3 είπε

οποτε ακομα ποιο hard συνθηκες απο τις δικες μας εδω και το shorai δεν καταλαβαινει τπτ... κατι μου λεει οτι το asyg θα παει για το υπολοιπο σπιτι και στο σαλονι θα μπει shorai, εκτος και αν τα συνεχομενα defrost γινονται εξαιτιας αλλου παραγοντα π.χ κακης εγκαταστασης η κατι αλλο που μου διαφευγει... 

Δε νομίζω, είναι για κάποιο λόγο χαρακτηριστικό των fujitsu η αντιπροσωπεία τι λέει;

4 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Επειδη καλη η ξυλοσομπα αλλα δεν τροφοδοτειτε αυτοματα και το βραδυ τα παιδια εχουν παγωσει συν οτι εχει ξεκινησει να τα φτυνει και το κλιματιστικο της κρεβατοκαμαρας.

Οικονομικα δεν με παιρνει για τα Daikin που εχουν 430 το ενα δηλαδη να δωσω 860 ευρω.

Δες πιο αξιόπιστες μάρκες, Midea, Haier, Gree με βάση τα οικονομικά σου.

• Like 1

4 λεπτά πριν, Klausx είπε

Δες πιο αξιόπιστες μάρκες, Midea, Haier, Gree με βάση τα οικονομικά σου.

Και τα toyotomi μαπα ειναι;

Να σου πω αυτο το 2 χρονια για το μισο μηχανημα και 5 για συμπιεστη δεν μου εκατσε καλα.

17 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Προτείνω αυτό https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198527-general-electric-ges-nmg35-prime

Βγαίνει 331€ με δωρεάν εγκατάσταση και είναι και 12άρι.

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Προτείνω αυτό https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198527-general-electric-ges-nmg35-prime

Βγαίνει 331€ με δωρεάν εγκατάσταση και είναι και 12άρι.

Το ενα δωματιο ειναι 12 τετραγωνικα και το αλλο 15  υπερβολη δεν ειναι το 12αρι;

Την εγκατασταση θα μου την κανει φιλος ψυκτικος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, liakjim είπε

Όποιοι και να είναι, με τις οδηγίες στο ένα χέρι και το ρόπαλο στο άλλο και σκύλος από πάνω τους για να μπει όπως πρέπει.

Στην πρώτη λαλακια τους λες ότι δεν παραλαμβάνεις και ότι θα παραπονεθείς στον Κωτσόβολο.

Ο σκύλος να είναι νηστικός μέρες ! 🥳

Επεξ/σία από Dare-Devil

11 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Το ενα δωματιο ειναι 12 τετραγωνικα και το αλλο 15  υπερβολη δεν ειναι το 12αρι;

Την εγκατασταση θα μου την κανει φιλος ψυκτικος.

Ναι, αν έχεις κλειστές τις πόρτες και δεν έχεις τρελές απώλειες, μάλλον είναι υπερβολή.

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Ναι, αν έχεις κλειστές τις πόρτες και δεν έχεις τρελές απώλειες, μάλλον είναι υπερβολή.

12αρι ειχα στο σαλονι που ειναι 24 τετραγωνικα για αυτο μου φανηκε πολυ.

5 ώρες πριν, g-e-o είπε

Κάθε πότε θα πρέπει να καθαρίζουμε τα φίλτρα; Παίζει διαφορά σε θέρμανση - ψύξη; 

Κάθε μήνα τυπικά για μια οικία.  Ναι παίζει ρόλο στην απόδοση . Αν είναι μπουκωμένα θα επηρεάσουν την ψύξη ή την θέρμανση . Επίσης ένα μπουκωμένο φίλτρο μπορεί να δημιουργήσει αεροδυναμικούς θορύβους . 

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...