Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@liakjim ειμαι σχεδον σιγουρος πως εχω το ιδιο προβλημα με σενα..ξαφνικα μπερδευονται οι αισθητηρες απ τα κλιματιστικα στα δωματια  που  περνα ο σωληνας διπλα απ τη συρομενη μπαλκονοπορτα..στο ενα ο αισθητηρας δε παει πανω απο 15 με τιποτα κ στο αλλο δειχνει 8...και φυσικα δουλευουν με τερμα γκαζια..Εβαλα κι ενα θερμομετρο με πλαστικο αισθητηρα κι οντως δειχνει χαμηλη θερμοκρασια στη μερια του αισθητηρα οποτε πρεπει να μπαζει αερα απ εξω...το ενα εχει ifeel οποτε το δουλευω απο κει αλλα το πιο παλιο..τι κανω τωρα να καλεσω τον εγκαταστατη απευθειας; μπορω να το λυσω μονος μου; παντως αποκλειεται να χαλασαν ταυτοχρονα και οι δυο αισθητηρες σωστα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, energy52 είπε

@liakjim ειμαι σχεδον σιγουρος πως εχω το ιδιο προβλημα με σενα..ξαφνικα μπερδευονται οι αισθητηρες απ τα κλιματιστικα στα δωματια  που  περνα ο σωληνας διπλα απ τη συρομενη μπαλκονοπορτα..στο ενα ο αισθητηρας δε παει πανω απο 15 με τιποτα κ στο αλλο δειχνει 8...και φυσικα δουλευουν με τερμα γκαζια..Εβαλα κι ενα θερμομετρο με πλαστικο αισθητηρα κι οντως δειχνει χαμηλη θερμοκρασια στη μερια του αισθητηρα οποτε πρεπει να μπαζει αερα απ εξω...το ενα εχει ifeel οποτε το δουλευω απο κει αλλα το πιο παλιο..τι κανω τωρα να καλεσω τον εγκαταστατη απευθειας; μπορω να το λυσω μονος μου; παντως αποκλειεται να χαλασαν ταυτοχρονα και οι δυο αισθητηρες σωστα;

Σχεδόν σίγουρο ότι αυτό θα είναι.

Το Daikin έλυσε με 2 βίδες, το carrier ήταν πιο ζορικο αλλά και τα δύο ήταν πανευκολα , βγήκαν σε δευτερόλεπτα τα καλύμματα. Λύνεις τις βίδες και ξεκουμπωνεις από πάνω τα αυτακια. Πιθανότατα θα υπάρχουν και service manual με φωτογραφίες στο site ή αν γκουγκλαρεις.

Αν δεν θες να πληρώσεις επίσκεψη δοκιμάζεις μόνος σου. Αλλιώς το συνδυάζεις με σέρβις με κάποιον ψυκτικό.

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σχεδόν σίγουρο ότι αυτό θα είναι.

Το Daikin έλυσε με 2 βίδες, το carrier ήταν πιο ζορικο αλλά και τα δύο ήταν πανευκολα , βγήκαν σε δευτερόλεπτα τα καλύμματα. Λύνεις τις βίδες και ξεκουμπωνεις από πάνω τα αυτακια. Πιθανότατα θα υπάρχουν και service manual με φωτογραφίες στο site ή αν γκουγκλαρεις.

Αν δεν θες να πληρώσεις επίσκεψη δοκιμάζεις μόνος σου. Αλλιώς το συνδυάζεις με σέρβις με κάποιον ψυκτικό.

Βασικα αν μπορω να τα λυσω μονος μου αυτο θα κανω να αποφυγω και τη μανουρα με τον ψυκτικο ραντεβου κτλ. αλλα δε θα πρεπε να το προβλεψουν και να στοκαρουν και απο μεσα την τρυπα;; τσπ αν τα βρω σκουρα και δε μπορω να βγαλω τις μασκες θα ανεβασω καμια φωτο για καθοδηγηση. Ευχαριστω!!

Ακουγεται ο αερας απ εξω, εβαλα αναπτηρα εκει κοντα και μονο που δεν εσβησε...

Επεξ/σία από energy52

27 λεπτά πριν, energy52 είπε

Βασικα αν μπορω να τα λυσω μονος μου αυτο θα κανω να αποφυγω και τη μανουρα με τον ψυκτικο ραντεβου κτλ. αλλα δε θα πρεπε να το προβλεψουν και να στοκαρουν και απο μεσα την τρυπα;; τσπ αν τα βρω σκουρα και δε μπορω να βγαλω τις μασκες θα ανεβασω καμια φωτο για καθοδηγηση. Ευχαριστω!!

Τα περισσότερα που η τρύπα είναι πίσω από τα κλιματιστικά είναι με ανοιχτή τρύπα, και το δικό μου έτσι είναι. μπαζωσε καλά την εξωτερική 

28 λεπτά πριν, energy52 είπε

Άρα αυτό είναι. Μέχρι τότε απλά κλείνεις κ παντζούρια για να μη μπαίνει τόσο πολύ αέρας.

1 λεπτό πριν, guzel είπε

Τα περισσότερα που η τρύπα είναι πίσω από τα κλιματιστικά είναι με ανοιχτή τρύπα, και το δικό μου έτσι είναι. μπαζωσε καλά την εξωτερική 

Δεν αρκεί στα συρωμενα αλουμίνια. Ο αέρας περνάει ανάμεσα από τζάμι και κούφωμα.

Παιδιά καλημέρα και Χρόνια πολλά σε όλους . Είναι το πρώτο μου μήνυμα στο θέμα  αν και το διαβάζω πολύ καιρό . Θα ήθελα να ενημερώσω ότι πριν από λίγο ο Κωτσόβολος έβαλε το Shorai premium 24άρι σε καθεστώς ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΑΖΑΡΙ και με 36 άτοκες δόσεις χωρίς κάρτα. Εγώ το πήγα μέχρι 1179€  από 1499, δηλαδή 320€ κάτω και με 36 άτοκες και δωρεάν εγκατάσταση . Πιστεύω ότι είναι πολύ ΄καλή προσφορά για όποιον θέλει ένα τετοιο μηχάνημα για το οποίο έχουν ακουστεί τόσο καλά λόγια από τα παιδιά που το έχουν αγοράσει .

• Like 2
  • Thanks 1

1 hour ago, matkatis said:

Παιδιά καλημέρα και Χρόνια πολλά σε όλους . Είναι το πρώτο μου μήνυμα στο θέμα  αν και το διαβάζω πολύ καιρό . Θα ήθελα να ενημερώσω ότι πριν από λίγο ο Κωτσόβολος έβαλε το Shorai premium 24άρι σε καθεστώς ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΑΖΑΡΙ και με 36 άτοκες δόσεις χωρίς κάρτα. Εγώ το πήγα μέχρι 1179€  από 1499, δηλαδή 320€ κάτω και με 36 άτοκες και δωρεάν εγκατάσταση . Πιστεύω ότι είναι πολύ ΄καλή προσφορά για όποιον θέλει ένα τετοιο μηχάνημα για το οποίο έχουν ακουστεί τόσο καλά λόγια από τα παιδιά που το έχουν αγοράσει .

Εγώ που είμαι για 18αρι αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο από Κωτσόβολο  , αξίζει να πάρω 24αρι η είναι υπερβολή ;

13 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Εγώ που είμαι για 18αρι αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο από Κωτσόβολο  , αξίζει να πάρω 24αρι η είναι υπερβολή ;

Για πόσα τμ;

Γενικά δεν συνιστάται ως πρακτική γιατί θα πάρεις ένα μηχάνημα με λίγο χειρότερους δείκτες απόδοσης από το 18αρι αλλά σκεφτόμενος ότι θα μπορέσεις να καλύψεις και άλλους χώρους, τη δυνατότητα του μηχανήματος να πέφτει χαμηλά σε watts ( όχι τόσο βέβαια σε σχέση με το 18αρι) , την επάρκεια που θα έχεις αλλά ακόμα και αν βγαίνει δυνατό να το ρίξεις με το power select, θα έλεγα go for it!

7 ώρες πριν, matkatis είπε

Το Σαββατο παρήγγειλα το Fujitsu ASYG24KLCA απο Κωτσόβολο  στα 1200 E με δωρεαν εγκατασταση και 100 ευρω δωρο αποσυρση το οποιο και ειναι ενα καλο deal  πιστευω στο αθροισμα για Χανια που δεν εχεις και πολλες επιλογες.

ΕΙδα την απο πανω πσοφρορα και λεω να το ακυρωσω και να τσιμπησω το Shorai. Επειδη το θελω για θερμανση κυριως να κανω την τραμπα ή να μεινω στο Fujitsu;;

2 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

Το Σαββατο παρήγγειλα το Fujitsu ASYG24KLCA απο Κωτσόβολο  στα 1200 E με δωρεαν εγκατασταση και 100 ευρω δωρο αποσυρση το οποιο και ειναι ενα καλο deal  πιστευω στο αθροισμα για Χανια που δεν εχεις και πολλες επιλογες.

ΕΙδα την απο πανω πσοφρορα και λεω να το ακυρωσω και να τσιμπησω το Shorai. Επειδη το θελω για θερμανση κυριως να κανω την τραμπα ή να μεινω στο Fujitsu;;

Εννοείτε shorai 

1200 το fuji είναι ακριβό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, guzel είπε

Εννοείτε shorai 

1200 το fuji είναι ακριβό 

1050Ε η φτηνοτερη τιμη σκρουτζ..αν βαλεις την εγκατασταση δωρο συν τα 100 ευρω δωρο επιταγες ειναι στα ιδια πιστευω.

Συν το γεγονος οτι δεν ηθελα να κανω τοσο μεγαλη παραγγελια απο καταστημα που ''δεν ξερω'' γιατι μας χωριζει και μια θαλασσα αποσταση.

Τωρα βεβαια με το shorai και αυτη την τιμη εχω  προβληματιστει εντονα χεχε.

Επεξ/σία από KSgJunior

1 ώρα πριν, KSgJunior είπε

Fujitsu πιο αποδοτικό , κάνει θόρυβο.

Toshiba, πιο ήσυχο, μεγαλύτερη εγγύηση, περισσότερα χαρακτηριστικά.

Τώρα που είναι στα ίδια λεφτά, πιο καλό deal θεωρώ ότι είναι το Toshiba.

Εκτός αν θα δουλέψει κ ψύξη, οπότε μακράν το Fujitsu που είναι σαφώς πιο αποδοτικό.

Αναλόγως την χρήση. Κάθε τρεις μήνες καλά είναι.

Παρατήρησα τελευταία σε εγκαταστάσεις σε κλιματιστικά που τραβάνε τον αέρα από πάνω στην εσωτερική μονάδα να τα έχουν τοποθετήσει σχεδόν στην κορυφή του ταβανιού με αποτέλεσμα να μην αναπνέουν σωστά.

Εγκαταστάτες του κ@λου και για πολλές κλωστές.

• Like 1
  • Thanks 1

8 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Κάθε πότε θα πρέπει να καθαρίζουμε τα φίλτρα; Παίζει διαφορά σε θέρμανση - ψύξη; 

εγώ τα κάνω κάθε μήνα τα ψεκάζω με μικροβιοκτόνο και τα ξεπλενω καλά 

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...