Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Ακολουθεί το πιο βαρετό video ever, για να φανεί πως κάνει σε ήχο όταν φορτώνει watts το ASYG24KLCA. Δυστυχώς ανέβηκε μέχρι τα 1900 περίπου ενώ το έχω δει 2660. Δεν ήταν αρκετά κρύος ο χώρος μάλλον.

Πωωωωω, ο ήχος είναι άθλιος. Τώρα το άκουσα. Θα το σβήσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Κι εγώ αγόρασα ένα και μου ζητάγανε 80 ευρώ για εγκατάσταση. Αποφάσισα τελικά να την κάνω μόνος μου και τα κατάφερα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ζεσταίνει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο. Προβληματικό μάλλον οπότε επιστροφή. 

CnkgmcZWYAERB2W.jpeg

7 λεπτά πριν, Xacti είπε

Κι εγώ αγόρασα ένα και μου ζητάγανε 80 ευρώ για εγκατάσταση. Αποφάσισα τελικά να την κάνω μόνος μου και τα κατάφερα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ζεσταίνει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο. Προβληματικό μάλλον οπότε επιστροφή. 

CnkgmcZWYAERB2W.jpeg

Φταίει που δεν έβαλες 3 μέτρα σωλήνα 

36 λεπτά πριν, Xacti είπε

CnkgmcZWYAERB2W.jpeg

Τουλάχιστον θα κάνει αφυγρανση καλοκαίρι/χειμώνα

Έβγαλα ένα βιντεάκι της εσωτερικής μονάδας. Στην αρχή δουλεύει με FAN στο 1/5 και όταν πατήσω το κουμπί στα 2/5 που κάνει και τον παράξενο θόρυβο.

https://www.sendspace.com/file/8gm573

3 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Πιεσε λιγο το κλιματιστικο απο τη μερια που τρεμει και παρατηρησε αν σταματαει.

Πίεσα λίγο την πλευρά που νομίζω ότι τρέμει, αλλά δεν είδα διαφορά στον ήχο. Επίσης έπιασα την περσίδα, αλλά ούτε πάλι έφυγε ο ήχος.

59 λεπτά πριν, Xacti είπε

CnkgmcZWYAERB2W.jpeg

Να παει στο θεμα με τους αφυγραντηρες ... ετσι οπως το εχει ο τυπος κανει αφυγρανση χειμωνα καλοκαιρι.

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Τώρα το άκουσα. Θα το σβήσω.

Κάνε το ξανά ,αλλα αυτή την φορά να βάλεις και το ξέρεις πιο ..το sound test ,γκαρσοοοον 😅

• Like 1

1 ώρα πριν, johnykim είπε

Έβγαλα ένα βιντεάκι της εσωτερικής μονάδας. Στην αρχή δουλεύει με FAN στο 1/5 και όταν πατήσω το κουμπί στα 2/5 που κάνει και τον παράξενο θόρυβο.

Πίεσα λίγο την πλευρά που νομίζω ότι τρέμει, αλλά δεν είδα διαφορά στον ήχο. Επίσης έπιασα την περσίδα, αλλά ούτε πάλι έφυγε ο ήχος.

Λοιπον,φωτιζε με τον φακο στον ανεμιστηρα στο τελειωμα-δηλαδη τερμα δεξια.. Θα παρατηρησεις οπως γυρναει ποσο σταθερος ειναι την ωρα που δεν κανει τον θορυβο.. και αν αλλαζει κατι οπτικα οταν τον κανει! Δηλαδη μπορει οπως περιστρεφεται γυρω απο τον αξονα του να κανει και ολο μαζι πανω-κατω.. Μην φανταστεις μιλαμε για καποια χιλιοστα! Φαινεται ομως..!

• Thanks 1

11 ώρες πριν, ANTONIO202 είπε

εχω το 656 18.000btu και θα βαλω στην θεση του shorai 18 η 22.το μιραι θα μπει σε γραφειο του σπιτιου βεβαια δεν ξερω κατα ποσο αποδοση θα εχει καθως εχει χαμηλους συντελεστες .το κουρο περα απο τα on off φοβαμαι μην βγαλει κανα θεμα ξαφνικα και αφου υπαρχει η δυνατοτητα να το αλλαξω μεσω του προγραμματος λεω να μπω σε αυτη την διαδικασια

Οκ . Νόμιζα ότι ήθελες να βάλεις Mirai στη θέση του Kuro  . Το Kuro έχει καλύτερο SEER απο το Mirai και ίδιο SCOP για αυτό σε ρώτησα.Το Shorai το 18άρι πάντως είναι ανώτερο σε SCOP
Μην τα μπερδεύεις χαμηλός συντελεστής δε σημαίνει μικρότερη απόδοση . Τους συντελεστές τους κοιτάζουμε για να δούμε πιο κλιματιστικό είναι ενεργειακά πιο αποδοτικό . Δηλαδή πιο καταναλώνει λιγότερο . Όσο πιο μεγάλο το SCOP τόσο καλύτερη κατανάλωση περιμένεις στην θέρμανση και όσο πιο μεγάλο το SEER τόσο καλύτερη κατανάλωση στη ψύξη . 

Άλλο πόσα btu/h μπορεί να βγάλει άλλο οι εποχικοί συντελεστές . 

8 ώρες πριν, johnykim είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Το προηγούμενο Σάββατο τοποθετήθηκε το Toshiba Shorai Premium 24.000 BTU. Από την εγκατάσταση έμεινα τελικά ικανοποιημένος, καθώς είχα δύσκολη πρόσβαση με τον εξωτερικό χώρο. Έγινε και χρήση της αντλίας κενού.

Από την απόδοση, επίσης είμαι ικανοποιημένος, καθώς τοποθετήθηκε σε χώρο 55 τετραγωνικών, με ύψος 3.5 μέτρα και χωρίς καλή μόνωση. Έβαλα και έναν μετρητή ράγας στον πίνακα για να μετράω την συνολική κατανάλωση (kWh). Η μικρότερη κατανάλωση που μέτρησα, ήταν 300-350W, εξωτερική 5 βαθμούς και ζητούμενη 21.

Στην αρχή ακούγεται αρκετά η εξωτερική μονάδα, αλλά στη συνέχεια πέφτει πολύ και δεν την ακούω καθόλου από μέσα. Έχω τραβήξει ένα βιντεάκι που ακούγεται ο θόρυβος και θα το ανεβάσω (κάποιος είχε ζητήσει γνώμη για τον θόρυβο είχα διαβάσει).

Με προβληματίζει όμως κάτι που διαπίστωσα χθες το βράδυ. Όταν επιλέγω το FAN στη θέση 2/5, ακούω ένα περίεργο ήχο σαν κροτάλισμα-γουργούρισμα (δεν ξέρω πως να το περιγράψω). Σχεδόν πάντα το έβαζα στο AUTO, και δεν το είχα καταλάβει πιο πριν γιατί το έκανε στιγμιαία και μάλλον άλλαζε σκάλα. Αν αλλάξω την οριζόντια περσίδα (πάντα με συνδιασμό 2/5 το FAN), τον ακούω πιο λίγο, αλλά παραμένει. Σε όλες τις υπόλοιπες σκάλες του FAN, δεν τον ακούω. Πήρα τηλέφωνο τους εγκαταστάτες και μου είπαν ότι θα επικοινωνήσουν με την αντιπροσωπεία. Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο;

Βιντεάκι:

https://www.sendspace.com/file/xvwzv6

Δεν έχει καλή εικόνα, αλλά ο ήχος ακούγεται.

Το κροτάλισμα γουργούρισμα που αναφέρεις έχει αναφερθεί ξανά εδώ μέσα για αυτό το μοντέλο . Μπορεί πονάνε σε αυτό το κομμάτι . Οπως και να χει εγγύηση έχεις . Κάλεσε καλύτερα εσύ την αντιπροσωπεία να κανονίσεις ραντεβού . Δεν υπέρ του μεσάζοντα  (ψυκτικός στην περίπτωση μας) γιατί θεωρώ ότι γίνονται πιο γρήγορα οι δουλειές όταν επικοινωνείς εσύ με την αντιπροσωπεία ενός προϊόντος . 

Οσο πέφτει η θερμοκρασία και ανάλογα τις απαιτήσεις του χώρου μας ο θόρυβος αυξάνεται στα κλιματιστικά . Δουλεύουν σε μεγαλύτερα φορτία ακόμα και στο ρελαντί . Όταν το ανοίγεις και του ζητάς όχι απλώς να συντηρήσει την θερμοκρασία του χώρου αλλά να πιάσει ένα στόχο θερμοκρασίας που του όρισες, αυτο θα γκαζώσει για να φτάσει γρήγορα το στόχο . 
Αν δεις μερικά posts πίσω το χουμε συζητήσει . Τώρα απο ένα βίντεο δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι και είναι λάθος . Παίζει ρόλο και το μικρόφωνο . Αν θεωρείς ότι ο θόρυβος είναι υπερβολικός για  24άρι κλιματιστικό τότε καλείς αντιπροσωπεία να το δεί απο κοντά να το ακούσει απο κοντά και να κρίνει ο εμπειρος ψυκτικός . 

8 ώρες πριν, teowatermellon είπε

Τα midea κατασκευάζουν φασόν ,δεν ειναι τα ίδια φασόν κάποιου ,παρακαλώ να διορθώσεις το σχόλιο σου και να τα κατατάξεις σε άλλη κατηγορία 😊,επισης να σου πω από την εμπειρία μου με το 12 αρι prime 2018 (στην θέρμανση ) και σχετικά χαμηλά πέφτει (220w,μπορει να πέφτει και πιο χαμηλά,έβαλα το πριζακι στο αλλο) και μια χαρά συμπεριφέρεται σύμφωνα με την πιστοποιηση του ,της EUROVENT 😁 γενικά στον χωρο μου που εχει και μεγάλες απώλειες  ,μόνο φασόν  δεν το λες,( και με πιστοποιηση eurovent φασόν ?) ε και δεν ειναι στα σίγουρα 😊😊

Μην είσαι σίγουρος . Δεν ξέρω τί κάνει ακριβώς η Midea αλλά στη βιομηχανία υπάρχουν τρεις περιπτώσεις:

Εξελίσσουν, κατασκευάζουν και πουλάνε προϊόν αποκλειστικά και μόνο σε πελάτες τους, άλλες εταιρίες. 
Τα ίδια τα εμπορικά τους μοντέλα που πουλάνε με την δική τους επωνυμία , τα πουλάνε και σε εταιρικούς πελάτες. Η μόνη διαφορά είναι η επωνυμία και ίσως το design .  
Αναλαμβάνουν την κατασκευή προϊόντος με  100% τεχνογνωσία του πελάτη ή ως ένα βαθμό τεχνογνωσία του πελάτη  (βλέπε apple π.χ  )

5 ώρες πριν, bezoss είπε

Αυτες τις μέρες μίλησα με 2 ψυκτικούς για να μεταφέρω 2 κλιματιστικά από ένα σπίτι σε ένα άλλο. και οι 2 ζητήσανε 80 ευρώ για την εγκατάσταση και 20 για να τα βγάλουν (για το καθένα) άρα σύνολο 200 ευρώ.
Εντωμεταξύ εχω χάσει επεισόδια ή έχουν ανέβει πολύ οι τιμές?

το καλοκαίρι παίζει να είχα δώσει λιγότερα για εγκατάσταση

Φαντάζομαι αναλαμβάνουν το κόστος μεταφοράς και σαφώς θα χρεώσουν και τις ώρες που θα χάσουν στο δρόμο για να σου μεταφέρουν τις μονάδες συν καυσιμα .  Καλά είναι  πιστεύω . 
Μια σωστή ,προσεγμένη και ολοκληρωμένη εγκατάσταση by the book που λέμε έχει συνήθως 70 ευρώ . 

2 ώρες πριν, johnykim είπε

Θέμα με τον ανεμιστήρα  έχει το κλιματιστικό . Τί φταίει δεν μπορώ να ξέρω αλλά σίγουρα είναι βλάβη και πρέπει να καλέσεις την αντιπροσωπεία . 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gia_nnis είπε

Λοιπον,φωτιζε με τον φακο στον ανεμιστηρα στο τελειωμα-δηλαδη τερμα δεξια.. Θα παρατηρησεις οπως γυρναει ποσο σταθερος ειναι την ωρα που δεν κανει τον θορυβο.. και αν αλλαζει κατι οπτικα οταν τον κανει! Δηλαδη μπορει οπως περιστρεφεται γυρω απο τον αξονα του να κανει και ολο μαζι πανω-κατω.. Μην φανταστεις μιλαμε για καποια χιλιοστα! Φαινεται ομως..!

Φώτισα δεξιά και γενικά όλο το κλιματιστικό, αλλά δεν κατάλαβα ότι υπάρχει ανεμιστήρας στο δεξί μέρος. Είδα ένα μεγάλο κύλινδρο που γύρναγε σε όλο το μήκος του κλιματιστικού. Αυτός δεν είναι ο ανεμιστήρας;

https://www.sendspace.com/file/npvogv

Οι ήχοι που κάνει είναι τριξίματα επειδή χαμήλωσα εκείνη την ώρα την θερμοκρασία γιατί καιγόμουν..

Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι στη δεύτερη σκάλα που κάνει τον θόρυβο, κουνιέται λίγο όλο μαζί ενώ όταν το δυναμώσω μένει σταθερό. Μπορεί να είναι φυσιολογικό ή να είναι και η ιδέα μου.

48 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Το κροτάλισμα γουργούρισμα που αναφέρεις έχει αναφερθεί ξανά εδώ μέσα για αυτό το μοντέλο . Μπορεί πονάνε σε αυτό το κομμάτι . Οπως και να χει εγγύηση έχεις . Κάλεσε καλύτερα εσύ την αντιπροσωπεία να κανονίσεις ραντεβού . Δεν υπέρ του μεσάζοντα  (ψυκτικός στην περίπτωση μας) γιατί θεωρώ ότι γίνονται πιο γρήγορα οι δουλειές όταν επικοινωνείς εσύ με την αντιπροσωπεία ενός προϊόντος . 

Οσο πέφτει η θερμοκρασία και ανάλογα τις απαιτήσεις του χώρου μας ο θόρυβος αυξάνεται στα κλιματιστικά . Δουλεύουν σε μεγαλύτερα φορτία ακόμα και στο ρελαντί . Όταν το ανοίγεις και του ζητάς όχι απλώς να συντηρήσει την θερμοκρασία του χώρου αλλά να πιάσει ένα στόχο θερμοκρασίας που του όρισες, αυτο θα γκαζώσει για να φτάσει γρήγορα το στόχο . 
Αν δεις μερικά posts πίσω το χουμε συζητήσει . Τώρα απο ένα βίντεο δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι και είναι λάθος . Παίζει ρόλο και το μικρόφωνο . Αν θεωρείς ότι ο θόρυβος είναι υπερβολικός για  24άρι κλιματιστικό τότε καλείς αντιπροσωπεία να το δεί απο κοντά να το ακούσει απο κοντά και να κρίνει ο εμπειρος ψυκτικός .

Δεν ήξερα ότι έχει αναφερθεί κάτι παρόμοιο. Αν είναι φυσιολογικό, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον θόρυβο, απλά ζημιές θέλω να προλάβω. Μου φαίνεται περίεργο, επειδή το κάνει άσχετα αν το βάλω να λειτουργήσει σε κρύο δωμάτιο, ή έχει πιάσει επιθυμητή θερμοκρασία και συντηρεί τον χώρο. Το κάνει πάντα στην δεύτερη σκάλα. Μάλιστα στο δεύτερο βιντεάκι που ανέβασα, από 24 το πήγα 22 και ο καυτός αέρας έγινε πιο χλιαρός, αλλά ο ήχος που περιγράφω ήταν ίδιος.

Κάλεσα τους εγκαταστάτες, μήπως αρχικά έλεγχαν εκείνοι τα πλαστικά μέρη. Αλλά με την περιγραφή που τους έδωσα μου είπαν ότι θα επικοινωνήσουν με mail στην αντιπροσωπεία.

Επεξ/σία από johnykim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, johnykim είπε

Φώτισα δεξιά και γενικά όλο το κλιματιστικό, αλλά δεν κατάλαβα ότι υπάρχει ανεμιστήρας στο δεξί μέρος. Είδα ένα μεγάλο κύλινδρο που γύρναγε σε όλο το μήκος του κλιματιστικού. Αυτός δεν είναι ο ανεμιστήρας;

https://www.sendspace.com/file/npvogv

Οι ήχοι που κάνει είναι τριξίματα επειδή χαμήλωσα εκείνη την ώρα την θερμοκρασία γιατί καιγόμουν..

Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι στη δεύτερη σκάλα που κάνει τον θόρυβο, κουνιέται λίγο όλο μαζί ενώ όταν το δυναμώσω μένει σταθερό. Μπορεί να είναι φυσιολογικό ή να είναι και η ιδέα μου.

Ναι αυτος!

Πιστευω το προβλημα ειναι ο ανεμιστηρας ή το μοτερ! Ειναι προβλημα και να απαιτησεις να στο φτιαξουν σωστα.. δηλαδη να μην κανει τιποτα!!! Κανενας συμβιβασμος μετα την επισκευη αν στο κανει πιο λιγο ακομα και ανεπαισθητα!!!!

Επεξ/σία από gia_nnis
  • Like 1

2 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Ναι αυτος!

Πιστευω το προβλημα ειναι ο ανεμιστηρας ή το μοτερ! Ειναι προβλημα και να απαιτησεις να στο φτιαξουν σωστα.. δηλαδη να μην κανει τιποτα!!! Κανενας συμβιβασμος μετα την επισκευη αν στο κανει πιο λιγο ακομα και ανεπαισθητα!!!!

Αν είναι έτσι όπως τα λες, να το βάλω τώρα στη μικρότερη σκάλα ή στην αμέσως μεγαλύτερη ώστε να αποφύγω κάποια ζημιά;

1 λεπτό πριν, johnykim είπε

Αν είναι έτσι όπως τα λες, να το βάλω τώρα στη μικρότερη σκάλα ή στην αμέσως μεγαλύτερη ώστε να αποφύγω κάποια ζημιά;

Οχι να το βαζεις εκει που εχει το προβλημα μηπως χειροτερεψει κι αλλο για να εισαι πιο κοντα στα ποσοστα ωστε-μηπως σου αλλαξουν την εσωτερικη!

1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε

Οχι να το βαζεις εκει που εχει το προβλημα μηπως χειροτερεψει κι αλλο για να εισαι πιο κοντα στα ποσοστα ωστε-μηπως σου αλλαξουν την εσωτερικη!

😧

Τόση μεγάλη ζημιά λες ότι είναι; Τι να πω, απογοητεύτηκα..

14 λεπτά πριν, johnykim είπε

😧

Τόση μεγάλη ζημιά λες ότι είναι; Τι να πω, απογοητεύτηκα..

Θα δειξει.. Το αποτελεσμα μετραει.. Να στο φτιαξουν και να μην κανει τιποτα.. το ιδιο και στο μελλον!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...