Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, CorumD είπε

Ηθελα για πλακα να πεις: Midea, Inventor, Cvmore, Fluo...H σειρά είναι τυχαία(διότι οτι και να πάρεις το ίδιο φασον θα είναι)

Τα midea κατασκευάζουν φασόν ,δεν ειναι τα ίδια φασόν κάποιου ,παρακαλώ να διορθώσεις το σχόλιο σου και να τα κατατάξεις σε άλλη κατηγορία 😊,επισης να σου πω από την εμπειρία μου με το 12 αρι prime 2018 (στην θέρμανση ) και σχετικά χαμηλά πέφτει (220w,μπορει να πέφτει και πιο χαμηλά,έβαλα το πριζακι στο αλλο) και μια χαρά συμπεριφέρεται σύμφωνα με την πιστοποιηση του ,της EUROVENT 😁 γενικά στον χωρο μου που εχει και μεγάλες απώλειες  ,μόνο φασόν  δεν το λες,( και με πιστοποιηση eurovent φασόν ?) ε και δεν ειναι στα σίγουρα 😊😊

Επεξ/σία από teowatermellon
  • Like 3
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, teowatermellon είπε

Τα midea κατασκευάζουν φασόν ,δεν ειναι τα ίδια φασόν κάποιου ,παρακαλώ να διορθώσεις το σχόλιο σου και να τα κατατάξεις σε άλλη κατηγορία 😊,επισης να σου πω από την εμπειρία μου με το 12 αρι prime 2018 (στην θέρμανση ) και σχετικά χαμηλά πέφτει (220w,μπορει να πέφτει και πιο χαμηλά,έβαλα το πριζακι στο αλλο) και μια χαρά συμπεριφέρεται σύμφωνα με την πιστοποιηση του ,της EUROVENT 😁 γενικά στον χωρο μου που εχει και μεγάλες απώλειες  ,μόνο φασόν  δεν το λες,( και με πιστοποιηση eurovent φασόν ?) ε και δεν ειναι στα σίγουρα 😊😊

Σωστά! Οπότε, βγάζουμε τα MIDEA και βάζουμε NOBU στην λίστα! :D Σίγουρα προτιμώ την μαμα MIDEA με την πιστοποιηση παρα τα φασονοπαιδια της!

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ακολουθεί το πιο βαρετό video ever, για να φανεί πως κάνει σε ήχο όταν φορτώνει watts το ASYG24KLCA. Δυστυχώς ανέβηκε μέχρι τα 1900 περίπου ενώ το έχω δει 2660. Δεν ήταν αρκετά κρύος ο χώρος μάλλον.

30C επιθυμητή και high fan?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, johnykim είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Το προηγούμενο Σάββατο τοποθετήθηκε το Toshiba Shorai Premium 24.000 BTU. Από την εγκατάσταση έμεινα τελικά ικανοποιημένος, καθώς είχα δύσκολη πρόσβαση με τον εξωτερικό χώρο. Έγινε και χρήση της αντλίας κενού.

Από την απόδοση, επίσης είμαι ικανοποιημένος, καθώς τοποθετήθηκε σε χώρο 55 τετραγωνικών, με ύψος 3.5 μέτρα και χωρίς καλή μόνωση. Έβαλα και έναν μετρητή ράγας στον πίνακα για να μετράω την συνολική κατανάλωση (kWh). Η μικρότερη κατανάλωση που μέτρησα, ήταν 300-350W, εξωτερική 5 βαθμούς και ζητούμενη 21.

Στην αρχή ακούγεται αρκετά η εξωτερική μονάδα, αλλά στη συνέχεια πέφτει πολύ και δεν την ακούω καθόλου από μέσα. Έχω τραβήξει ένα βιντεάκι που ακούγεται ο θόρυβος και θα το ανεβάσω (κάποιος είχε ζητήσει γνώμη για τον θόρυβο είχα διαβάσει).

Με προβληματίζει όμως κάτι που διαπίστωσα χθες το βράδυ. Όταν επιλέγω το FAN στη θέση 2/5, ακούω ένα περίεργο ήχο σαν κροτάλισμα-γουργούρισμα (δεν ξέρω πως να το περιγράψω). Σχεδόν πάντα το έβαζα στο AUTO, και δεν το είχα καταλάβει πιο πριν γιατί το έκανε στιγμιαία και μάλλον άλλαζε σκάλα. Αν αλλάξω την οριζόντια περσίδα (πάντα με συνδιασμό 2/5 το FAN), τον ακούω πιο λίγο, αλλά παραμένει. Σε όλες τις υπόλοιπες σκάλες του FAN, δεν τον ακούω. Πήρα τηλέφωνο τους εγκαταστάτες και μου είπαν ότι θα επικοινωνήσουν με την αντιπροσωπεία. Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο;

Βιντεάκι:

https://www.sendspace.com/file/xvwzv6

Δεν έχει καλή εικόνα, αλλά ο ήχος ακούγεται.

Αν λεμε το ιδιο.. Συνηθως οταν το φαν ειναι σε μια μεσαία ταχυτητα με σταθερη λειτουργια ξεκινας και ακους διαφορους ηχους που καταλαβαινεις οτι προερχονται απο μεσα.. απο τα στοιχεια.. Πολλες φορες σου δινει την εντυπωση σαν να ακονιζουν μαχαιρια?!!!!  εεεε???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Αν λεμε το ιδιο.. Συνηθως οταν το φαν ειναι σε μια μεσαία ταχυτητα με σταθερη λειτουργια ξεκινας και ακους διαφορους ηχους που καταλαβαινεις οτι προερχονται απο μεσα.. απο τα στοιχεια.. Πολλες φορες σου δινει την εντυπωση σαν να ακονιζουν μαχαιρια?!!!!  εεεε???

Αυτό που λες μου κάνει περισσότερο σαν τον ήχο που κάνει το φρέον. Αυτό που περιγράφω που θυμίζει περισσότερο σαν να βρίσκει ο ανεμιστήρας σε μια άκρη του, ή αντίλαλος από τη περσίδα. Αν δεν είναι η ιδέα μου, στην ένταση 2/5 , σαν να φαίνεται ότι η περσίδα τρέμει στη μια πλευρά της (εννοείται με παρατήρηση από κοντά πάνω σε καρέκλα, από μακριά δεν βλέπω κάτι).

Πιο αργά θα ανεβάσω ένα βιντεάκι, μήπως ακουστεί και καταλάβετε αυτό που περιγράφω.

Επεξ/σία από johnykim
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, johnykim είπε

Αυτό που λες μου κάνει περισσότερο σαν τον ήχο που κάνει το φρέον. Αυτό που περιγράφω που θυμίζει περισσότερο σαν να βρίσκει ο ανεμιστήρας σε μια άκρη του, ή αντίλαλος από τη περσίδα. Αν δεν είναι η ιδέα μου, στην ένταση 2/5 , σαν να φαίνεται ότι η περσίδα τρέμει στη μια πλευρά της (εννοείται με παρατήρηση από κοντά πάνω σε καρέκλα, από μακριά δεν βλέπω κάτι).

Πιο αργά θα ανεβάσω ένα βιντεάκι, μήπως ακουστεί και καταλάβετε αυτό που περιγράφω.

Πιεσε λιγο το κλιματιστικο απο τη μερια που τρεμει και παρατηρησε αν σταματαει.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, rbx1000 είπε

Πιεσε λιγο το κλιματιστικο απο τη μερια που τρεμει και παρατηρησε αν σταματαει.

Θα το δοκιμάσω το απόγευμα, ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αυτες τις μέρες μίλησα με 2 ψυκτικούς για να μεταφέρω 2 κλιματιστικά από ένα σπίτι σε ένα άλλο. και οι 2 ζητήσανε 80 ευρώ για την εγκατάσταση και 20 για να τα βγάλουν (για το καθένα) άρα σύνολο 200 ευρώ.
Εντωμεταξύ εχω χάσει επεισόδια ή έχουν ανέβει πολύ οι τιμές?

το καλοκαίρι παίζει να είχα δώσει λιγότερα για εγκατάσταση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, bezoss είπε

Αυτες τις μέρες μίλησα με 2 ψυκτικούς για να μεταφέρω 2 κλιματιστικά από ένα σπίτι σε ένα άλλο. και οι 2 ζητήσανε 80 ευρώ για την εγκατάσταση και 20 για να τα βγάλουν (για το καθένα) άρα σύνολο 200 ευρώ.
Εντωμεταξύ εχω χάσει επεισόδια ή έχουν ανέβει πολύ οι τιμές?

το καλοκαίρι παίζει να είχα δώσει λιγότερα για εγκατάσταση

Αθηνα εισαι?

39 λεπτά πριν, johnykim είπε

Πρεπει να εχεις καποιο θεμα με τον ανεμιστηρα.. Θεμα με το κουζινετο που καθεται ο αξονας του ανεμιστηρα.. ή να μην εχει σωστη ζυγοσταθμιση ο ανεμιστηρας με αποτελεσμα σε καποιες στροφες(χαμηλες) να φαινεται το προβλημα.. Παρε σκαλα-καρεκλα να εισαι κοντα.. και βαλτο να δουλευει σε χαμηλες στροφες.. κανε διαφορες δοκιμες να δεις τι κανει..

Εμπειρια απο κλιματιστικο που οταν σταματουσε να δουλευει η εξωτερικη και συνεχιζε να δουλευει ο ανεμιστηρας της εσωτερικης σε χαμηλες στροφες ξεκινουσε θορυβος απο τον ανεμιστηρα.. αργοτερα χειροτερεψε ακουγοταν και στις μεσαιες στροφες!!!

Επεξ/σία από gia_nnis
  • Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Αθηνα εισαι?

Πρεπει να εχεις καποιο θεμα με τον ανεμιστηρα.. Θεμα με το κουζινετο που καθεται ο αξονας του ανεμιστηρα.. ή να μην εχει σωστη ζυγοσταθμιση ο ανεμιστηρας με αποτελεσμα σε καποιες στροφες(χαμηλες) να φαινεται το προβλημα.. Παρε σκαλα-καρεκλα να εισαι κοντα.. και βαλτο να δουλευει σε χαμηλες στροφες.. κανε διαφορες δοκιμες να δεις τι κανει..

Εμπειρια απο κλιματιστικο που οταν σταματουσε να δουλευει η εξωτερικη και συνεχιζε να δουλευει ο ανεμιστηρας της εσωτερικης σε χαμηλες στροφες ξεκινουσε θορυβος απο τον ανεμιστηρα.. αργοτερα χειροτερεψε ακουγοταν και στις μεσαιες στροφες!!!

Θα κάνω δοκιμές το απόγευμα και θα ενημερώσω, ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ήθελα την γνώμη σας για 2 θέματα.  

Πιάνω τους σωλήνες που συνδέεται η έσω με την έξω μονάδα και είναι ζεστοί. Δεν καταλαβαίνω να έχουν κάποια ιδιαίτερη μονωση. Θα έπρεπε;;; γιατί καταλαβαίνω ότι χάνεται θερμότητα στο περιβάλλον.  Και η επόμενη απορία, είναι φυσιολογικό τα watt να ανέβοκατεβαίνουν από 200 σε 700 χωρίς να σταθεροποιουνται κάπου μετά από ώρες χρήσης. Έχω ένα 8 ετιας gree hansol 101. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, makevius είπε

Ήθελα την γνώμη σας για 2 θέματα.  

Πιάνω τους σωλήνες που συνδέεται η έσω με την έξω μονάδα και είναι ζεστοί. Δεν καταλαβαίνω να έχουν κάποια ιδιαίτερη μονωση. Θα έπρεπε;;; γιατί καταλαβαίνω ότι χάνεται θερμότητα στο περιβάλλον.  Και η επόμενη απορία, είναι φυσιολογικό τα watt να ανέβοκατεβαίνουν από 200 σε 700 χωρίς να σταθεροποιουνται κάπου μετά από ώρες χρήσης. Έχω ένα 8 ετιας gree hansol 101. 

Κανονικα δεν πρεπει.. Δεν εχεις καλη μονωση..

Εχει να κανει με τον προγραμματισμο του inverter..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...