Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Οπως ειναι τωρα δε μπορεις να πας κατω απο 24αρι...
Το υπολοιπο σπιτι θα καλυφθει και αυτο με κλιματιστικα?

Ναι θα μπουν 9αρια.Το θεμα ειναι οτι δεν βγαινουν τα λεφτα για 24 .Για να βγει θα πρεπει στα 2 απο τα 3 υπνοδωματια να βαλω 2 απλα mirai και στο 3 shorai ενω η αρχικη μου επιλογη ηταν 2 shorai kai 1 mirai.Αν παω σε 22 θα ειναι καλυτερα δηλαδη;το λεω διοτι απο τις τιμες που παιζουν δεν εχει μεγαλη διαφορα απο το 18.Στα υπνοδωματια τα 9αρια το βλεπεις να επαρκουν ;διοτι ηθελα να εβαζα 12αρια αλλα ο μηχανικος μου προλαβε και εβγαλε πεα με 9αρια και δεν μπορουσα να το αλλαξω μετα.ευχαριστω για τις συμβουλες σας:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 ώρες πριν, liakjim είπε

Αρκετό κρύο σήμερα, 5.4C τώρα με 92% υγρασία. 600W στο ASYG24KLCA για να κρατάει 22C στον ενιαίο των 60τμ.

Η αφύγρανση του περιβάλλοντος πάει καλά!!!

Ποιά αφύγρανση ρε?

Ο Βοριάς εννοείς.

Πάνω από 42 δεν έχει στο σπίτι χωρίς αφυγραντήρα.

Φαντάζομαι πως και σε σένα έτσι θα είναι.

Σήμερα το είδα και 36% κάποια στιγμή.

Πάμε προς το υπερβολικά ξερό δλδ.

Βασικά τζάμπα πάει ο αφυγραντήρας.

Λίγο για Άνοιξη και φθινόπωρο χρειάζεται.   

1 λεπτό πριν, yiannis_1 είπε

Ποιά αφύγρανση ρε?

Ο Βοριάς εννοείς.

Η αλήθεια είναι ότι έπεσε πολύ η εξωτερική υγρασία.

Μάλλον την έριξε το Fujitsu πανελλαδικά lol

2 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Ποιά αφύγρανση ρε?

Ο Βοριάς εννοείς.

Εγω τον αφυγραντηρα τον πουλησα..τζαπα αγορα..χρειαζεται φθινοπωρο και ανοιξη καποιες φορες οποτε...Αυτη τη στιγμη κι εγω εχω 36% υγρασια λιγο ε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Η αλήθεια είναι ότι έπεσε πολύ η εξωτερική υγρασία.

Μάλλον την έριξε το Fujitsu πανελλαδικά lol

Πφφ σιγά τα αυγά.

Το shorai του guzel όταν το ανοίγει εξατμίζει και το νερό απ την λεκάνη της τουαλέτας. 😝

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 2

2 ώρες πριν, ANTONIO202 είπε

Ναι θα μπουν 9αρια.Το θεμα ειναι οτι δεν βγαινουν τα λεφτα για 24 .Για να βγει θα πρεπει στα 2 απο τα 3 υπνοδωματια να βαλω 2 απλα mirai και στο 3 shorai ενω η αρχικη μου επιλογη ηταν 2 shorai kai 1 mirai.Αν παω σε 22 θα ειναι καλυτερα δηλαδη;το λεω διοτι απο τις τιμες που παιζουν δεν εχει μεγαλη διαφορα απο το 18.Στα υπνοδωματια τα 9αρια το βλεπεις να επαρκουν ;διοτι ηθελα να εβαζα 12αρια αλλα ο μηχανικος μου προλαβε και εβγαλε πεα με 9αρια και δεν μπορουσα να το αλλαξω μετα.ευχαριστω για τις συμβουλες σας:)

Για να εισαι κομπλε, ειδικα το χειμωνα με θερμοκρασιες κατω απο 5 βαθμους εξωτερικη, χριαζεσαι 70000 btu συνολο.

Ζεσταινεις ευκολα 130τμ σπιτι με κλιματιστικα;; Στα 900w το Ηaier δινει πονο τριτη σκαλα φουλ  αλλα εξυπηρετει το μισο σπιτι σχεδον, με εξωτερικη 6 τωρα..καποιες φορες πεφτει στα 700w και καποιες ανεβαινει 1100 αναλογως.21 επιθυμητη, 20,5 σαλονι 19,5 οι υπολοιποι χωροι.παιζει και το 9αρι στο ενα υπνοδωματιο.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, energy52 είπε

Ζεσταινεις ευκολα 130τμ σπιτι με κλιματιστικα;; Στα 900w το Ηaier δινει πονο τριτη σκαλα φουλ  αλλα εξυπηρετει το μισο σπιτι σχεδον, με εξωτερικη 6 τωρα..καποιες φορες πεφτει στα 700w και καποιες ανεβαινει 1100 αναλογως.21 επιθυμητη, 20,5 σαλονι 19,5 οι υπολοιποι χωροι.παιζει και το 9αρι στο ενα υπνοδωματιο.. 

Δεν πιστεύω πως είναι κακή λύση αλλά σίγουρα είναι μπελάς αν βάλεις 3-4-5 κλιματιστικά να τα παρακολουθείς πότε γίνονται συντηρήσεις κτλ.

Κουμπαριές με τον ψυκτικό θα ανοίξεις...  

Αν βάλεις 2 μεγάλα η ιδιωτικότητα πάει στράφι. (και αν εχεις καμιά κόρη θα έχει την πόρτα κλειστή και την Kumtel 2800W στην διαπασών)

Και για χ... να πας ανοιχτή την τουαλέτα θα αφήνεις...

Δεν ξέρω πιστεύω πως τα μεταξωτά βρακιά (μεζονέτες και 150άρια διαμερίσματα) θέλουν και επιδέξιους κ....

Και στην περίπτωση αυτή μιλάμε για αντλίες θερμότητας με υποδαπέδια...

Επεξ/σία από yiannis_1

4 λεπτά πριν, energy52 είπε

Αναλογως τις απωλειες και τη διαρυθμιση.
Εδω σε διορωφο το ισογειο εχει 11kw απωλειες και ο οροφος 20kw.

3 λεπτά πριν, energy52 είπε

Το δικό μου σπίτι, θέλει 700-900W ο κάτω όροφος στα πολλά κρύα και 600W ο πάνω. Σε κιλοβατώρες 36Kwh την ημέρα. Δλδ 215€ τον μήνα.

Στην πράξη, συνήθως είμαι στα μισά ή λίγο πιο κάτω, περίπου 15KWh στις μικτές συνθήκες που έχουμε ως τώρα.

50 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Πφφ σιγά τα αυγά.

Το shorai του Gulen όταν το ανοίγει εξατμίζει και το νερό απ την λεκάνη της τουαλέτας. 😝

Kαντο καλύτερα σωστό .guzel=ομορφος-ομορφη .Μην ανοίξουμε κάνα πόλεμο βραδιάτικο με τα μεμέτια ...χαχαχαχαχαχα  θυμασε τι εγινε με τον αλλο απεναντι πριν λιγα χρονια   https://el.wikipedia.org/wiki/Κίνημα_Χιζμέτ

• Like 1

58 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Πφφ σιγά τα αυγά.

Το shorai του Gulen όταν το ανοίγει εξατμίζει και το νερό απ την λεκάνη της τουαλέτας. 😝

Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο. Θα μπορούσες να με βοηθήσεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, guzel είπε

Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο. Θα μπορούσες να με βοηθήσεις;

Πρέπει να διαβάσεις και τα προηγούμενα σχόλια.

Αλλά τι σε νοιάζει Gulen σε λένε???😝

Επεξ/σία από yiannis_1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...