Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Και ποιος σου λέει αν χρειαστεί να παίξει τελικές ταχύτητες π.χ. δεν θα το κάνει;  Η έστω αν γινεται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα ,αν χρειαστεί να παίξει σε αυτήν την συχνότητα ώρα λόγο συνθηκών; 

Ίσως ακούγεται βέβαια υπερβολικά δυνατα λόγο μικροφώνου και να  είναι πιο χαλαρός στην πραγματικότητα ο ήχος.. να δούμε τι θα πει η Toshiba..

Αν δουλεύει φουλ έτσι θα κάνει λογικά  

Εγώ ακόμη περιμένω τις βίδες να έρθουν 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, ANTONIO202 είπε

Γεια σας και καλη χρονια.Προκειται να παραγγειλω τα toshiba για το σπιτι μου μεσω του εξοικονομω.Καθως θα αλλαξω το kuro ηθελα να σε ρωτησω εαν το 18 shorai για σαλονι κουζινα 35τ.μ και υψος 3.10 θα καλυψει το χωρο;πιστευω το 22 θα ειναι υπερβολη!τελος στο γραφειο του σπιτιου αντι για shorai θα βαλω το mirai ωστε να με φτασουν τα χρηματα για την αλλαγη του kuro .ειναι καλο το mirai? Στην ουσια θα βαλω 2 shorai 9btu 1 18btu και 1 mirai 9.

Εγώ έχω 18αρι σε ενιαίο 60τμ σαλόνι κουζίνα και είναι κομπλέ και σε θέρμανση και σε ψύξη 

1 ώρα πριν, ANTONIO202 είπε

Screenshot_20200101-210228_Chrome.jpg

Πολλές απώλειες για 35τμ . Σίγουρα τα έβαλες σωστά;

1 ώρα πριν, g-e-o είπε

Έχω τον διακόπτη του καλιριφερ ακριβώς μπροστά από εκεί που χτυπάει το fujitsu.. Πριν λίγο κάνω να ανάψω καλοριφερ με το θερμοστάτη ρυθμισμένο στο 17. Το κλιματιστικό δουλεύει εδώ κ 3 ώρες με επιθυμητή 23, παρόλα αυτά όμως το καλοριφέρ άναψε κ το λαμπάκι εδώ κ 15 λεπτά δεν σβήνει.. Κάποια ιδέα κάποιος; 

Με θερμόμετρο χώρου θα είσαι σίγουρος. Ιδανικά με πάνω από 2 και μάλιστα τσεκαρισμένα.

• Thanks 1

23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πολλές απώλειες για 35τμ . Σίγουρα τα έβαλες σωστά;

Με θερμόμετρο χώρου θα είσαι σίγουρος. Ιδανικά με πάνω από 2 και μάλιστα τσεκαρισμένα.

Πιστευω ναι.Και εμενα μου εκανε εντυπωση αλλα το σπιτι ειναι αμονωτο στην τοιχοποια και χωρις θερμομονωση η ταρατσα και το βαραει ο αερας απο παντου.Να σκεφτεις στο σπιτι ολο μου βγαζει απωλειες 22000.

1 ώρα πριν, kobe8 είπε

Χμμ. Δεν θα έπρεπε πάντως για τέτοια κατηγορία κλιματιστικού να κάνει έτσι. Θα μιλήσω με Toshiba και θα επανέλθω.

Ευχαριστώ και πάλι και καλό βράδυ.

Το 24άρι ανεβαίνει στα 2750W http://www.toshiba-aircon.gr/media/131860/residential-gr-2019_fin_web_gr.pdf

Και το δικό μου το Fujitsu όταν ανεβάζει +2600W καμιά φορά πχ όταν το βάλω στο powerful σε κρύο δωμάτιο, ακούγεται (αναμενόμενα) ο συμπιεστής του.

Θα πρέπει να μετρήσεις με κάποιον τρόπο τα watts.

Αν στο κάνει μόνο στην αρχή και με υψηλά watts και μετά υποχωρεί, τότε θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό.

Οπότε αν μπορείς, βάλτο κάποια στιγμή στους 20C και όταν η μέσα μονάδα παίζει χαλαρουίτα, βιντεοσκόπησε την εξωτερική. Από τα στοιχεία της είναι λίγα dB πάνω από το 18άρι οπότε θα πρέπει να είναι σχετικά αθόρυβο.

9 λεπτά πριν, ANTONIO202 είπε

Πιστευω ναι.Και εμενα μου εκανε εντυπωση αλλα το σπιτι ειναι αμονωτο στην τοιχοποια και χωρις θερμομονωση η ταρατσα και το βαραει ο αερας απο παντου.Να σκεφτεις στο σπιτι ολο μου βγαζει απωλειες 22000.

Έτσι όπως τα βγάζει η εφαρμογή, θέλει 24άρι. Μπορεί όμως να σε καλύπτει και το 22άρι.

Στη θέση σου θα συμβουλευόμουν έναν μηχανολόγο.

2 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

To auto fan ρίχνει πολύ την ταχύτητα του ανεμιστήρα όταν πλησιάσει την επιθυμητή στον χώρο που είναι το κλιματιστικό, δοκίμασε να βάλεις σταθερη σκάλα ανεμιστήρα :) θα έχει μεγάλη διαφορά,θα ανακάτευετε καλύτερα ο αέρας και θα δουλέψει πιο δυνατά..(πχ εγώ το έχω μόνιμα δεύτερη σκάλα ανεμιστήρα)

Επίσης έχει υπόψιν ότι και τέρμα να βάλεις τον ανεμιστήρα χειροκίνητα, εάν έχει πλησιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία και πρέπει το κλιματιστικό να βγάλει σχετικά κρύο αέρα θα ριξει την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Καλη χρονια σε ολους!! Διαπιστωσα πως και το haier το ιδιο κανει τωρα με τα κρυα..σε χαμηλα watts κατω απο 500 και τερμα να βαλω τον ανεμιστηρα αυτο δουλευει μονιμα μια σκαλα ή δευτερη..και νομιζα πως εχω βλαβη σε καποια φαση..παλευα να καταλαβω γιατι κολλαει πρωτη σκαλα..σταδιακα μολις η καταναλωση ανεβει 600+ τοτε απο μονο του παει τριτη σκαλα εφοσον το χω ρυθμισει εκει..φανταζομαι ειναι θεμα προγραμματισμου λοιπον..

Επισης κι εγω το δουλευω μονιμα δευτερη ή και τριτη σκαλα να απλωνει τη θερμανση στο βαθος που χρειαζεται και φυσικα εδω η καταναλωση ανεβαινει ραγδαια ειδικα τριτη σκαλα που ανακατευει τον αερα οπως λες ειχα μονιμα 900-1000w  με το χιονι προχθες και με εξωτερικη 2..αλλα αποψυξη καμια 😃

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά αν ήταν κανένα κινεζοφασον να κάνει τον θόρυβο του Toshiba ποια θα ήταν η γνώμη του φόρουμ;

Έτσι ενημερωτικά ρωτάω 

Επεξ/σία από marioboni
  • Like 4

55 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το 24άρι ανεβαίνει στα 2750W http://www.toshiba-aircon.gr/media/131860/residential-gr-2019_fin_web_gr.pdf

Και το δικό μου το Fujitsu όταν ανεβάζει +2600W καμιά φορά πχ όταν το βάλω στο powerful σε κρύο δωμάτιο, ακούγεται (αναμενόμενα) ο συμπιεστής του.

Θα πρέπει να μετρήσεις με κάποιον τρόπο τα watts.

Αν στο κάνει μόνο στην αρχή και με υψηλά watts και μετά υποχωρεί, τότε θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό.

Οπότε αν μπορείς, βάλτο κάποια στιγμή στους 20C και όταν η μέσα μονάδα παίζει χαλαρουίτα, βιντεοσκόπησε την εξωτερική. Από τα στοιχεία της είναι λίγα dB πάνω από το 18άρι οπότε θα πρέπει να είναι σχετικά αθόρυβο.

Έτσι όπως τα βγάζει η εφαρμογή, θέλει 24άρι. Μπορεί όμως να σε καλύπτει και το 22άρι.

Στη θέση σου θα συμβουλευόμουν έναν μηχανολόγο.

Εχει καποιος εμπειρια απο 22;βεβαια εαν γινουν οι μονωσεις ταρατσα και κελυφος οι απωλειες θα μειωθουν.

1 ώρα πριν, ANTONIO202 είπε

Μπορεις να ποσταρεις μια κατοψη του σπιτιου?

10 λεπτά πριν, marioboni είπε

Καλά αν ήταν κανένα κινεζοφασον να κάνει τον θόρυβο του Toshiba ποια θα ήταν η γνώμη του φόρουμ;

Έτσι ενημερωτικά ρωτάω 

Μακάρι το πρόβλημα των κινεζοφασον να ήταν μόνο ο θόρυβος της εξωτερικής.

Ο θόρυβος θα πάει στα db που αναφερει, είναι πιστοποιημένο μηχάνημα μη ξεχνάς, ότι γράφει γινεται.

Κατά την εκκίνηση λογικό είναι να κάνει παραπάνω θόρυβο και το δικό μου κάνει σε σχέση με τον θόρυβο που κάνει μετά από 5-10 λεπτα.. 

20 λεπτά πριν, marioboni είπε

Έτσι ενημερωτικά ρωτάω 

Το Toshiba είναι twin rotary οπότε δύσκολα να το πετύχει.

Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι θα το κάνουν και αυτοί οπότε γιατί όχι;

30 λεπτά πριν, energy52 είπε

Καλη χρονια σε ολους!! Διαπιστωσα πως και το haier το ιδιο κανει τωρα με τα κρυα..σε χαμηλα watts κατω απο 500 και τερμα να βαλω τον ανεμιστηρα αυτο δουλευει μονιμα μια σκαλα ή δευτερη..και νομιζα πως εχω βλαβη σε καποια φαση..παλευα να καταλαβω γιατι κολλαει πρωτη σκαλα..σταδιακα μολις η καταναλωση ανεβει 600+ τοτε απο μονο του παει τριτη σκαλα εφοσον το χω ρυθμισει εκει..φανταζομαι ειναι θεμα προγραμματισμου λοιπον..

Επισης κι εγω το δουλευω μονιμα δευτερη ή και τριτη σκαλα να απλωνει τη θερμανση στο βαθος που χρειαζεται και φυσικα εδω η καταναλωση ανεβαινει ραγδαια ειδικα τριτη σκαλα που ανακατευει τον αερα οπως λες ειχα μονιμα 900-1000w  με το χιονι προχθες και με εξωτερικη 2..αλλα αποψυξη καμια 😃

Το ίδιο και το Fujitsu. Αν πχ είναι στα 200W, δεν δέχεται αύξηση ανεμιστήρα.

11 λεπτά πριν, ANTONIO202 είπε

Εχει καποιος εμπειρια απο 22;βεβαια εαν γινουν οι μονωσεις ταρατσα και κελυφος οι απωλειες θα μειωθουν.

Αν είναι προγραμματισμένη τέτοια εργασία, θα πας να τα νέα δεδομένα

Να την αλλάξω την ερώτηση τότε

Αν στο βίντεο δεν αναφερόταν κατασκευαστής, ποιος στοίχημάτιζε πως είναι κάποιο επώνυμο;

Αποκλειστικά για το θόρυβο αναφέρομαι και όχι στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που ανέφερε πριν ο φίλος περί eurovent κλπ

Αφού έχει eurovent άρα μια χαρά είναι ο θόρυβος γιατί το ψάχνει

• Like 1

13 λεπτά πριν, marioboni είπε

Αν στο βίντεο δεν αναφερόταν κατασκευαστής, ποιος στοίχημάτιζε πως είναι κάποιο επώνυμο;

Αποκλειστικά για το θόρυβο αναφέρομαι και όχι στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που ανέφερε πριν ο φίλος περί eurovent κλπ

Στα shorai το μόνο που ακούγεται είναι το όνομα τους όπως πολύ σωστά έχουν δώσει το συγκεκριμένο σλόγκαν.

Το τι μπορεί να συμβαίνει στην παραπάνω περίπτωση μόνο η αντιπροσωπεία ξέρει.

Σε εντελώς ακραίες συνθήκες στο βίντεο που ακολουθεί ακούγεται λιγότερος θόρυβος από το βίντεο παραπάνω.

ακόμη ένα 

Ο ήχος μοιάζει με το παρακάτω βίντεο που έχει αφαιρεθεί η μόνωση 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Ποιο πολυ για ζεστη το θελω οποτε να περιμενω;

Αποκλειστικά απο Κωτσόβολο η αγορά ;

11 ώρες πριν, kobe8 είπε

Καλή χρονιά σε όλους.

Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει ρόλο η πλευρά, τουλάχιστον δεν θυμάμαι να αναφέρεται κάτι στο Manual.

Επίσης, προς κατόχους Shorai Premium 24, κάνει κι εσάς σαν κομπρεσέρ στο ξεκίνημα? από άλλα 12άρια inverter  (Sharp / Fujitsu) που έχω αλλά και από ένα Toshiba 15τίας συμβατικό, δεν έχω αυτόν τον ενοχλητικό θόρυβο. Μόλις ρίξει στροφές δεν είναι τόσο έντονος και γενικά δεν ακούγεται μέσα στο σπίτι αλλά με τόσα καλά σχόλια περίμενα να ακούγεται μόνο ο ανεμιστήρας. βέβαια δεν έχω εμπειρία από άλλα 24άρια..

(σόρρυ για την εικόνα, προσπαθούσα να φέρω κοντά το μικρόφωνο)

Δύσκολα να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα . Άλλο να το ακούς απο κοντά και άλλο απο μικρόφωνο . 
Παρ όλα αυτά η μονάδα ακούγεται να δουλεύει σε υψηλό load. Τέρμα τα γκάζια για να καλύψει τις απαιτήσεις του χώρου σου  . Αυτό που παρατηρώ είναι ότι ο τοίχος απο πίσω και συγκεκριμένα η γωνιά του τοίχου δημιουργεί "ηχείο"  .

Μην περιμένεις να ακούγεται μόνο ο ανεμιστήρας σε ΚΑΝΕΝΑ κλιματιστικό όταν δουλεύει σε υψηλό φορτίο και μην συγκρίνεις μικρά κλιματιστικά (τα 12άρια σου ) με μεγάλα κλιματιστικά . 

3 ώρες πριν, guzel είπε

Στην αρχή λογικό να κάνει θόρυβο, θα ήταν πρόβλημα αν στο έκανε συνέχεια και δεν έκοβε. Πάντως θορυβώδες ξεκίνημα 

Αν το κλιματιστικό δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις του χώρου του τότε θα δουλεύει με τσίτα τα γκάζια forever !

1 ώρα πριν, marioboni είπε

Στοιχημάτιζα ότι ήταν κλιματιστικό οποιασδήποτε μάρκας . Ο θόρυβος δεν είναι αφύσικος . Το μηχάνημα δουλεύει με τσίτα τα γκάζια για να καλύψει τις απαιτήσεις του χώρου σου .Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση. Μην σας πιάνουν τα ψυχολογικά σας . 

Θα πω όμως για μια ακόμη φορά ότι με μικρόφωνο άποψη σωστή δεν μπορούμε να έχουμε . Αν θες λες στην Toshiba να στείλει τεχνικό να το ακούσει αν και περιμένω να σου πούν (δικαιολογημένα) ότι είναι φυσιολογικός ο θόρυβος  

56 λεπτά πριν, guzel είπε

Στα shorai το μόνο που ακούγεται είναι το όνομα τους όπως πολύ σωστά έχουν δώσει το συγκεκριμένο σλόγκαν.

Το τι μπορεί να συμβαίνει στην παραπάνω περίπτωση μόνο η αντιπροσωπεία ξέρει.

Σε εντελώς ακραίες συνθήκες στο βίντεο που ακολουθεί ακούγεται λιγότερος θόρυβος από το βίντεο παραπάνω.

ακόμη ένα 

Ο ήχος μοιάζει με το παρακάτω βίντεο που έχει αφαιρεθεί η μόνωση 

Διαφορετικό μικρόφωνο , διαφορετικό Gain κτλ . Tί συγκρίνουμε ; Βιντεάκια ;  Ας καλέσει την Toshiba να το ακούσει τώρα που έχουμε κρύα ακόμα . Αναμένω να του πούν ότι ακούγεται φυσιολογικά . 
Δε γίνεται να βγάζουμε πόρισμα απο μια ηχογράφηση  με ένα Χ μικρόφωνο . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...