Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bobadil είπε

Δεν είναι φυσιολογικό να μη σου ζεσταίνει εύκολα το 24αρι το χώρο. Τα 40-50 τ.μ.  θα έπρεπε να τα έχει για πλάκα, ειδικά μέσα στο χώρο που το έχεις εγκατεστημένο, εκτός και εάν έχει τεράστιες απώλειες. Επειδή μου φαίνεται περίεργο αυτό που περιγράφεις, μήπως το έχεις στην αυτόματη λειτουργία, βλ. σύμβολο Α (επιλέγει το μηχάνημα εάν θα βγάλει ζεστό ή κρύο) και όχι στη θέρμανση; 

Επίσης, αυτό με τη χαμηλή ροή αέρα το βλέπω και στο 18αρι που έχω. Θα σου πρότεινα να το βάζεις στην 1-2 σκάλα και να δεις εάν σε βολεύει. Στη δική μου περίπτωση από το auto στη 2η σκάλα διαπίστωσα μια πολύ μικρή αύξηση στην κατανάλωση, περίπου 40-50w.

Μήπως έχει βάλει power select 50%; Δεν ακούγεται νορμάλ , ο θόρυβος είναι χειρότερος και από toyotomi 😂

• Like 2
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, kobe8 είπε

Καλή χρονιά σε όλους.

Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει ρόλο η πλευρά, τουλάχιστον δεν θυμάμαι να αναφέρεται κάτι στο Manual.

Επίσης, προς κατόχους Shorai Premium 24, κάνει κι εσάς σαν κομπρεσέρ στο ξεκίνημα? από άλλα 12άρια inverter  (Sharp / Fujitsu) που έχω αλλά και από ένα Toshiba 15τίας συμβατικό, δεν έχω αυτόν τον ενοχλητικό θόρυβο. Μόλις ρίξει στροφές δεν είναι τόσο έντονος και γενικά δεν ακούγεται μέσα στο σπίτι αλλά με τόσα καλά σχόλια περίμενα να ακούγεται μόνο ο ανεμιστήρας. βέβαια δεν έχω εμπειρία από άλλα 24άρια..

(σόρρυ για την εικόνα, προσπαθούσα να φέρω κοντά το μικρόφωνο)

Κάνω tag τον @gsisr που έχει βάλει το ίδιο κλιματιστικό με την ελπίδα να μας πει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

Μήπως έχει βάλει power select 50%; Δεν ακούγεται νορμάλ , ο θόρυβος είναι χειρότερος και από toyotomi 😂

Γεια σας και καλη χρονια.Προκειται να παραγγειλω τα toshiba για το σπιτι μου μεσω του εξοικονομω.Καθως θα αλλαξω το kuro ηθελα να σε ρωτησω εαν το 18 shorai για σαλονι κουζινα 35τ.μ και υψος 3.10 θα καλυψει το χωρο;πιστευω το 22 θα ειναι υπερβολη!τελος στο γραφειο του σπιτιου αντι για shorai θα βαλω το mirai ωστε να με φτασουν τα χρηματα για την αλλαγη του kuro .ειναι καλο το mirai? Στην ουσια θα βαλω 2 shorai 9btu 1 18btu και 1 mirai 9.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bobadil είπε

Δεν είναι φυσιολογικό να μη σου ζεσταίνει εύκολα το 24αρι το χώρο. Τα 40-50 τ.μ.  θα έπρεπε να τα έχει για πλάκα, ειδικά μέσα στο χώρο που το έχεις εγκατεστημένο, εκτός και εάν έχει τεράστιες απώλειες. Επειδή μου φαίνεται περίεργο αυτό που περιγράφεις, μήπως το έχεις στην αυτόματη λειτουργία, βλ. σύμβολο Α (επιλέγει το μηχάνημα εάν θα βγάλει ζεστό ή κρύο) και όχι στη θέρμανση; 

Επίσης, αυτό με τη χαμηλή ροή αέρα το βλέπω και στο 18αρι που έχω. Θα σου πρότεινα να το βάζεις στην 1-2 σκάλα και να δεις εάν σε βολεύει. Στη δική μου περίπτωση από το auto στη 2η σκάλα διαπίστωσα μια πολύ μικρή αύξηση στην κατανάλωση, περίπου 40-50w.

Ναι το σπίτι έχει απώλειες. Το σαλόνι το ζεσταίνει άσχετα με το ότι τόσες ώρες τώρα είμαστε στους 19.

Στην κουζίνα δεν φτάνει ικανοποιητικά.

Θα δοκιμάσω τις επόμενες ημέρες με διαφορετικές ρυθμίσεις.

Συμφωνώ ότι ακούγεται και σε άλλα κλιματιστικά, μάλιστα στο YouTube βρήκα και άλλες γνωστές μάρκες με τον ίδιο θόρυβο. Όμως για τέτοια τιμή μηχάνημα με χαλάει..

Ας ζεστάνει το χώρο και αν δεν είναι πραγματικά πρόβλημα δεν πειράζει ο θόρυβος, έτσι κι αλλιώς ο έντονος θόρυβος είναι μόνο 2-3 λεπτά στην αρχή που γκαζώνει.

Μετά δεν ενοχλεί πουθενά εκτός από μένα όταν πάω από πάνω του και ακούω το συμπιεστή αντί για μόνο τον ανεμιστήρα 😅, όσο είμαι μέσα δεν το ακούω. Καθαρά ψυχολογικό δηλαδή.

IMG_20200101_203104.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kobe8 είπε

Ναι το σπίτι έχει απώλειες. Το σαλόνι το ζεσταίνει άσχετα με το ότι τόσες ώρες τώρα είμαστε στους 19.

Στην κουζίνα δεν φτάνει ικανοποιητικά.

Θα δοκιμάσω τις επόμενες ημέρες με διαφορετικές ρυθμίσεις.

Συμφωνώ ότι ακούγεται και σε άλλα κλιματιστικά, μάλιστα στο YouTube βρήκα και άλλες γνωστές μάρκες με τον ίδιο θόρυβο. Όμως για τέτοια τιμή μηχάνημα με χαλάει..

Ας ζεστάνει το χώρο και αν δεν είναι πραγματικά πρόβλημα δεν πειράζει ο θόρυβος, έτσι κι αλλιώς ο έντονος θόρυβος είναι μόνο 2-3 λεπτά στην αρχή που γκαζώνει.

Μετά δεν ενοχλεί πουθενά εκτός από μένα όταν πάω από πάνω του και ακούω το συμπιεστή αντί για μόνο τον ανεμιστήρα 😅, όσο είμαι μέσα δεν το ακούω. Καθαρά ψυχολογικό δηλαδή.

IMG_20200101_203104.jpg

To auto fan ρίχνει πολύ την ταχύτητα του ανεμιστήρα όταν πλησιάσει την επιθυμητή στον χώρο που είναι το κλιματιστικό, δοκίμασε να βάλεις σταθερη σκάλα ανεμιστήρα :) θα έχει μεγάλη διαφορά,θα ανακάτευετε καλύτερα ο αέρας και θα δουλέψει πιο δυνατά..(πχ εγώ το έχω μόνιμα δεύτερη σκάλα ανεμιστήρα)

Επίσης έχει υπόψιν ότι και τέρμα να βάλεις τον ανεμιστήρα χειροκίνητα, εάν έχει πλησιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία και πρέπει το κλιματιστικό να βγάλει σχετικά κρύο αέρα θα ριξει την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικές ενδεικτικές καταναλώσεις από το Daikin perfera 12.000btu.  Ήταν ρυθμισμένο στους 25 βαθμούς γιατί ήθελα να πιάνει καλή θερμοκρασία σε όλο το χώρο ( περιλαμβάνει και ένα μπάνιο μικρό). Βάζω και ένα screenshot από τις ανάγκες του χώρου. Ενδεικτικά, πέρσυ για να έχω 21 βαθμούς σταθερά έπρεπε να έχω ανοιχτό το τογιοτομι, μία σόμπα αντιστάσεων 2kw καθώς και μία πετσετοκρεμαστρα ηλεκτρική για το μπάνιο. Φέτος, διατηρώ παντού στο χώρο 21 τουλάχιστον βαθμούς. Εξωτερική έπαιζε μέγιστη 7 και ελάχιστη 2, περιοχή Θεσσαλονίκη. Από defrost δεν κατάλαβα να κάνει καμία στιγμή. 

Πολύ σημαντική βοήθεια έχω προσέξει ότι προσφέρει ο αφυγραντήρας. Το δικό μου σπίτι έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και καταφέρνω να την κρατάω στο 55% με πολύωρη χρήση και βλέπω θεαματική βελτίωση στην αίσθηση αλλά και διασπορά της θερμοκρασίας.

Επίσης, στο πατρικό έχω το shorai 24.000 και τα Χριστούγεννα το δούλεψα στο ζεστό. Η μονάδα ήταν εντελώς αθόρυβη και το αναφέρω για να βοηθήσω το @kobe8 με το 24αρι premium.

Screenshot_20191231-235039.png

Screenshot_20200101-182255.png

Screenshot_20200101-203732.png

Επεξ/σία από turbakiasss
  • Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Μερικές ενδεικτικές καταναλώσεις από το Daikin perfera 12.000btu.  Ήταν ρυθμισμένο στους 25 βαθμούς γιατί ήθελα να πιάνει καλή θερμοκρασία σε όλο το χώρο ( περιλαμβάνει και ένα μπάνιο μικρό). Βάζω και ένα screenshot από τις ανάγκες του χώρου. Ενδεικτικά, πέρσυ για να έχω 21 βαθμούς σταθερά έπρεπε να έχω ανοιχτό το τογιοτομι, μία σόμπα αντιστάσεων 2kw καθώς και μία πετσετοκρεμαστρα ηλεκτρική για το μπάνιο. Φέτος, διατηρώ παντού στο χώρο 21 τουλάχιστον βαθμούς. Εξωτερική έπαιζε μέγιστη 7 και ελάχιστη 2, περιοχή Θεσσαλονίκη. Από defrost δεν κατάλαβα να κάνει καμία στιγμή. 

Πολύ σημαντική βοήθεια έχω προσέξει ότι προσφέρει ο αφυγραντήρας. Το δικό μου σπίτι έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και καταφέρνω να την κρατάω στο 55% με πολύωρη χρήση και βλέπω θεαματική βελτίωση στην αίσθηση αλλά και διασπορά της θερμοκρασίας.

Επίσης, στο πατρικό έχω το shorai 24.000 και τα Χριστούγεννα το δούλεψα στο ζεστό. Η μονάδα ήταν εντελώς αθόρυβη και το αναφέρω για να βοηθήσω το @kobe8 με το 24αρι premium.

Screenshot_20191231-235039.png

Screenshot_20200101-182255.png

Screenshot_20200101-203732.png

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια, από ότι καταλαβαίνω δεν γλιτώνω την επικοινωνία με την Toshiba αν και αμφιβάλλω πώς θα βγάλω άκρη. Let's be positive.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Κάνω tag τον @gsisr που έχει βάλει το ίδιο κλιματιστικό με την ελπίδα να μας πει.

Δεν παρακολούθησα ποτέ η αλήθεια είναι την εξωτερική μονάδα αλλά για να μην το έκανα το πιθανότερο είναι να μην μου τράβηξε τη προσοχή κάνοντας κάτι περίεργο. Σε κρύο η στη ζέστη στο κάνει; Να τραβήξω ένα βίντεο αν είναι με τις ίδιες συνθήκες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ANTONIO202 είπε

Γεια σας και καλη χρονια.Προκειται να παραγγειλω τα toshiba για το σπιτι μου μεσω του εξοικονομω.Καθως θα αλλαξω το kuro ηθελα να σε ρωτησω εαν το 18 shorai για σαλονι κουζινα 35τ.μ και υψος 3.10 θα καλυψει το χωρο;πιστευω το 22 θα ειναι υπερβολη!τελος στο γραφειο του σπιτιου αντι για shorai θα βαλω το mirai ωστε να με φτασουν τα χρηματα για την αλλαγη του kuro .ειναι καλο το mirai? Στην ουσια θα βαλω 2 shorai 9btu 1 18btu και 1 mirai 9.

Screenshot_20200101-210228_Chrome.jpg

Επεξ/σία από ANTONIO202
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gsisr είπε

Δεν παρακολούθησα ποτέ η αλήθεια είναι την εξωτερική μονάδα αλλά για να μην το έκανα το πιθανότερο είναι να μην μου τράβηξε τη προσοχή κάνοντας κάτι περίεργο. Σε κρύο η στη ζέστη στο κάνει; Να τραβήξω ένα βίντεο αν είναι με τις ίδιες συνθήκες

Στο ζεστό, στο κρύο δεν το έχω δοκιμάσει. Thanks!

Δημοσ.

Έχω τον διακόπτη του καλιριφερ ακριβώς μπροστά από εκεί που χτυπάει το fujitsu.. Πριν λίγο κάνω να ανάψω καλοριφερ με το θερμοστάτη ρυθμισμένο στο 17. Το κλιματιστικό δουλεύει εδώ κ 3 ώρες με επιθυμητή 23, παρόλα αυτά όμως το καλοριφέρ άναψε κ το λαμπάκι εδώ κ 15 λεπτά δεν σβήνει.. Κάποια ιδέα κάποιος; 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kobe8 είπε

Στο ζεστό, στο κρύο δεν το έχω δοκιμάσει. Thanks!

Εγω δεν το χρησιμοποιώ καθόλου για θέρμανση και δεν το χα παρατηρησει. Κι εμένα έτσι κάνει. Το άνοιξα, τα πρώτα λεπτά έκανε έτσι και μετά άρχισε να μειώνεται ο θόρυβος της εξωτερικής μονάδας. Στη ψύξη δε συμπεριφέρεται έτσι πάντως.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gsisr είπε

Εγω δεν το χρησιμοποιώ καθόλου για θέρμανση και δεν το χα παρατηρησει. Κι εμένα έτσι κάνει. Το άνοιξα, τα πρώτα λεπτά έκανε έτσι και μετά άρχισε να μειώνεται ο θόρυβος της εξωτερικής μονάδας. Στη ψύξη δε συμπεριφέρεται έτσι πάντως.

Χμμ. Δεν θα έπρεπε πάντως για τέτοια κατηγορία κλιματιστικού να κάνει έτσι. Θα μιλήσω με Toshiba και θα επανέλθω.

Ευχαριστώ και πάλι και καλό βράδυ.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kobe8 είπε

Χμμ. Δεν θα έπρεπε πάντως για τέτοια κατηγορία κλιματιστικού να κάνει έτσι. Θα μιλήσω με Toshiba και θα επανέλθω.

Ευχαριστώ και πάλι και καλό βράδυ.

Στην αρχή λογικό να κάνει θόρυβο, θα ήταν πρόβλημα αν στο έκανε συνέχεια και δεν έκοβε. Πάντως θορυβώδες ξεκίνημα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, guzel είπε

Στην αρχή λογικό να κάνει θόρυβο, θα ήταν πρόβλημα αν στο έκανε συνέχεια και δεν έκοβε. Πάντως θορυβώδες ξεκίνημα 

Και ποιος σου λέει αν χρειαστεί να παίξει τελικές ταχύτητες π.χ. δεν θα το κάνει;  Η έστω αν γινεται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα ,αν χρειαστεί να παίξει σε αυτήν την συχνότητα ώρα λόγο συνθηκών; 

Ίσως ακούγεται βέβαια υπερβολικά δυνατα λόγο μικροφώνου και να είναι πιο χαλαρός στην πραγματικότητα ο ήχος.. και απλά να μας παραπλανεί το video..να δούμε τι θα πει η Toshiba..

Επεξ/σία από Rnd1978
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...