Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, LLLEFTERIS είπε

Το Morris βλεπω Scop 5 αλλα δεν υπαρχει στο Skroutz ναι κανω συγκριση τιμης δηλαδη ποσο ειχε.

5.1 έχουν όλα αυτά, πάνω κάτω το ίδιο θα καίνε. Το Daikin με 5.78 είναι σαφώς πιο οικονομικό στη λειτουργία. Αν εκεί που θα μπει, ο αέρας δεν θα σε χτυπάει , τότε προτείνω να περιμένεις για το Daikin. Αλλιώς το carrier θα σας καλύψει, απλά να ξέρεις ότι αν δουλεύει όπως το crystal , θα κάνει τα on off του και θα τσιμπάει λίγο κατανάλωση αλλά όπως είπα έχει γλυκιά ζέστη. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά βέβαια, είναι άλλο μοντέλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, liakjim είπε

5.1 έχουν όλα αυτά, πάνω κάτω το ίδιο θα καίνε. Το Daikin με 5.78 είναι σαφώς πιο οικονομικό στη λειτουργία. Αν εκεί που θα μπει, ο αέρας δεν θα σε χτυπάει , τότε προτείνω να περιμένεις για το Daikin. Αλλιώς το carrier θα σας καλύψει, απλά να ξέρεις ότι αν δουλεύει όπως το crystal , θα κάνει τα on off του και θα τσιμπάει λίγο κατανάλωση αλλά όπως είπα έχει γλυκιά ζέστη. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά βέβαια, είναι άλλο μοντέλο.

Οχι δεν θα χτυπαει ο αερας.

ΚΑτι που δεν ειδα τις επιταγες για ανακυκλωση πανε παπαλα;

Είναι η 2η μόλις μέρα που το έχω και ακόμη προσπαθώ να προσαρμοστώ με την λειτουργία του. 

Σύντομο ιστορικό: πήγαινα για το 18άρι, δεν το είχε ο Κώτσος, πήρα αυτό σε black friday όμως δεν ίσχυσε σε μας η δωρεάν εγκατάσταση γιατί είμαστε σε νησί (άσχετα που με το Total Support έχουν συνεργάτη ψυκτικό για την περιοχή μας..) και παραλάβαμε σε κάτι λιγότερο από μήνα (ήταν κατόπιν παραγγελίας). Η εγκατάσταση έγινε χτες.

Δεν έχω μετρητή ράγας και δεν προβλέπεται να βάλω οπότε δεν έχω ιδέα από καταναλώσεις. Μπήκε για να ζεστάνει σαλόνι κουζίνα (χωριστοί χώροι) γύρω στα 40-50 τετραγωνικά στο σύνολο. 

Έχω τον ανεμιστήρα στο auto και το περίεργο είναι ότι δουλεύει σε χαμηλές στροφές ενώ δεν έχει καν πλησιάσει τον στόχο (23). Ίσως πιάνει το στόχο γύρω του και μπερδεύεται? Σε 2 περίπου ώρες που το έχω ανοιχτό από 14 περίπου βαθμούς, στο χώρο που είναι εγκατεστημένο το έχει πάει στους 17 (εξωτ. 8). Αν το βάλω στο High power θα ανεβάσει πιο γρήγορα τη θερμοκρασία αλλά φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί πάλι κάποιες ώρες και δεν ξέρω πόσο θα καίει.. τα υπόλοιπα κλιματιστικά στα δωμάτια, τα βάζω επίσης στο auto και όλα πιάνουν την θερμοκρασία στόχο γρήγορα και ρίχνουν στροφές.

Όπως είπα είναι μόλις 2η μέρα οπότε θα βρω την σωστή λειτουργία τελικά μετά από δοκιμές.

Απόψυξη δεν παρατήρησα ακόμη. γενικά πάντως είμαστε καλύτερα από αίσθηση ζέστης σε σχέση με το καλοριφέρ που έχει το σπίτι (εργατική κατοικία με ότι συνεπάγεται αυτό, ψηλά και μας χτυπάνε όλοι οι άνεμοι).

Η εσωτερική μονάδα στο auto δεν ακούγεται, ειδικά με την τηλεόραση δεν καταλαβαίνεις αν δουλεύει. Η εξωτερική επίσης μόλις ρίξει τις στροφές είναι αρκετά καλά και πρέπει πας κοντά για να την ακούσεις απλά ήθελα να ακούω μόνο το ζζζ του ανεμιστήρα και όχι τον θόρυβο που ακούγεται από δεξιά της μονάδας (απλά είμαι παράξενος με τους θορύβους, για άλλους μπορεί να μην είναι ενοχλητικό, έτσι κι αλλιώς δεν το ακούς μέσα και δεν έχουμε καλή μόνωση). 

Μετά από ημέρες χρήσεις που ίσως έχω βρει τα "κουμπιά" του θα επανέλθω, απλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι είναι φυσιολογικός ο θόρυβος στο ξεκίνημα του, να μου φύγει ο προβληματισμός.

1 ώρα πριν, kobe8 είπε

Καλή χρονιά σε όλους.

Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει ρόλο η πλευρά, τουλάχιστον δεν θυμάμαι να αναφέρεται κάτι στο Manual.

Επίσης, προς κατόχους Shorai Premium 24, κάνει κι εσάς σαν κομπρεσέρ στο ξεκίνημα? από άλλα 12άρια inverter  (Sharp / Fujitsu) που έχω αλλά και από ένα Toshiba 15τίας συμβατικό, δεν έχω αυτόν τον ενοχλητικό θόρυβο. Μόλις ρίξει στροφές δεν είναι τόσο έντονος και γενικά δεν ακούγεται μέσα στο σπίτι αλλά με τόσα καλά σχόλια περίμενα να ακούγεται μόνο ο ανεμιστήρας. βέβαια δεν έχω εμπειρία από άλλα 24άρια..

(σόρρυ για την εικόνα, προσπαθούσα να φέρω κοντά το μικρόφωνο)

Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται πολύ.

Ίσως είναι ευαίσθητο το μικρόφωνο , ίσως κάνουν αντήχηση και οι τοίχοι.

Το πιθανότερο είναι ότι είναι φυσιολογικό και ότι γίνεται στην αρχή που ανεβάζει watts το μηχάνημα.

Για μέσα μπορείς να δοκιμάσεις να ανεβάσεις τον ανεμιστήρα σε υψηλή ταχύτητα στην αρχή για να γίνει γρήγορα η διασπορά της θέρμανσης και μετά στο αυτόματο. Γενικά δεν θα πρέπει να το κλείνεις ποτέ μέχρι την άνοιξη.

ΥΓ Οι σωληνώσεις, πόσο μήκος έχουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kobe8 είπε

Καλή χρονιά σε όλους.

Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει ρόλο η πλευρά, τουλάχιστον δεν θυμάμαι να αναφέρεται κάτι στο Manual.

Επίσης, προς κατόχους Shorai Premium 24, κάνει κι εσάς σαν κομπρεσέρ στο ξεκίνημα? από άλλα 12άρια inverter  (Sharp / Fujitsu) που έχω αλλά και από ένα Toshiba 15τίας συμβατικό, δεν έχω αυτόν τον ενοχλητικό θόρυβο. Μόλις ρίξει στροφές δεν είναι τόσο έντονος και γενικά δεν ακούγεται μέσα στο σπίτι αλλά με τόσα καλά σχόλια περίμενα να ακούγεται μόνο ο ανεμιστήρας. βέβαια δεν έχω εμπειρία από άλλα 24άρια..

Όχι δεν είναι φυσιολογικός ήχος με τίποτα. Δεν έχω το 24,αλλά το 18αρι απλο..

Όταν γκαζωνει ναι ακούγεται ο συμπιεστής,όχι όμως έτσι..

Επεξ/σία από Rnd1978

21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται πολύ.

Ίσως είναι ευαίσθητο το μικρόφωνο , ίσως κάνουν αντήχηση και οι τοίχοι.

Το πιθανότερο είναι ότι είναι φυσιολογικό και ότι γίνεται στην αρχή που ανεβάζει watts το μηχάνημα.

Για μέσα μπορείς να δοκιμάσεις να ανεβάσεις τον ανεμιστήρα σε υψηλή ταχύτητα στην αρχή για να γίνει γρήγορα η διασπορά της θέρμανσης και μετά στο αυτόματο. Γενικά δεν θα πρέπει να το κλείνεις ποτέ μέχρι την άνοιξη.

ΥΓ Οι σωληνώσεις, πόσο μήκος έχουν;

Γύρω στα 2 μέτρα πρέπει να είναι, παραπάνω αποκλείεται.

3 λεπτά πριν, kobe8 είπε

Γύρω στα 2 μέτρα πρέπει να είναι, παραπάνω αποκλείεται.

Δυο μέτρα είναι οκ.

Μήπως θα μπορούσες να τραβήξεις ένα πιο εκτενές βίντεο; Επίσης και από όταν είναι σε συνήθη λειτουργία.

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Δυο μέτρα είναι οκ.

Μήπως θα μπορούσες να τραβήξεις ένα πιο εκτενές βίντεο; Επίσης και από όταν είναι σε συνήθη λειτουργία.

Αυτό στο auto, δεν ακούγεται ιδιαίτερα

8 λεπτά πριν, kobe8 είπε

Αυτό στο auto, δεν ακούγεται ιδιαίτερα

Δεν έχουμε ξανα ακούσει 24αρι εδώ, μόνο 18αρι. Ακούγεται σαφώς περισσότερο, αλλά είναι και πολύ πιο δυνατό, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε εκτός αν σηκώσει κάποιο άλλο μέλος από 24αρι.

21 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Όχι δεν είναι φυσιολογικός ήχος με τίποτα. Δεν έχω το 24,αλλά το 18αρι απλο..

Όταν γκαζωνει ναι ακούγεται ο συμπιεστής,όχι όμως έτσι..

Ευχαριστώ για την απάντηση (που μου μαυρίζει την ψυχή χαχα)

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν έχουμε ξανα ακούσει 24αρι εδώ, μόνο 18αρι. Ακούγεται σαφώς περισσότερο, αλλά είναι και πολύ πιο δυνατό, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε εκτός αν σηκώσει κάποιο άλλο μέλος από 24αρι.

οκ θα αναμένω άλλους κατόχους από 24αρι :)
thanks!

21 ζητούμενη , η θερμοκρασία που επιτυγχάνεται μέσα στο σπίτι είναι από 20,3 έως 21,6, τα κλιματιστικά δεν τα σβήνω καθόλου και όλες οι πόρτες των δωματίων είναι ανοιχτές 100τμ 

1 ώρα πριν, kobe8 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση (που μου μαυρίζει την ψυχή χαχα)

οκ θα αναμένω άλλους κατόχους από 24αρι :)
thanks!

Το 24άρι δίνει 2KW παραπάνω από το 18άρι, 8 αντί για 6, οπότε δεν έχει νόημα να συγκρίνεις με αυτό.

Εδώ σου βάζω το εγχειρίδιο από το απλό Shorai, αλλά και το premium παρόμοια θα είναι μιας και δεν έχει αλλάξει σε δυνατότητες :

https://www.manualslib.com/manual/1408389/Toshiba-Ras-18pkvsg-E.html

3 ώρες πριν, kobe8 είπε

Καλή χρονιά σε όλους.

Δεν ακούγεται φυσιολογικός ο θόρυβος.

4 ώρες πριν, kobe8 είπε

Καλή χρονιά σε όλους.

Το εχω ακουσει σε διαφορα κλιματιστικα. Πιστευω πως ολοι οι τεχνικοι θα σου πουν οτι δεν εχει κατι ακομα και να εχει

3 ώρες πριν, kobe8 είπε

Έχω τον ανεμιστήρα στο auto και το περίεργο είναι ότι δουλεύει σε χαμηλές στροφές ενώ δεν έχει καν πλησιάσει τον στόχο (23). Ίσως πιάνει το στόχο γύρω του και μπερδεύεται? Σε 2 περίπου ώρες που το έχω ανοιχτό από 14 περίπου βαθμούς, στο χώρο που είναι εγκατεστημένο το έχει πάει στους 17 (εξωτ. 8). Αν το βάλω στο High power θα ανεβάσει πιο γρήγορα τη θερμοκρασία αλλά φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί πάλι κάποιες ώρες και δεν ξέρω πόσο θα καίει.. τα υπόλοιπα κλιματιστικά στα δωμάτια, τα βάζω επίσης στο auto και όλα πιάνουν την θερμοκρασία στόχο γρήγορα και ρίχνουν στροφές.

Δεν είναι φυσιολογικό να μη σου ζεσταίνει εύκολα το 24αρι το χώρο. Τα 40-50 τ.μ.  θα έπρεπε να τα έχει για πλάκα, ειδικά μέσα στο χώρο που το έχεις εγκατεστημένο, εκτός και εάν έχει τεράστιες απώλειες. Επειδή μου φαίνεται περίεργο αυτό που περιγράφεις, μήπως το έχεις στην αυτόματη λειτουργία, βλ. σύμβολο Α (επιλέγει το μηχάνημα εάν θα βγάλει ζεστό ή κρύο) και όχι στη θέρμανση; 

Επίσης, αυτό με τη χαμηλή ροή αέρα το βλέπω και στο 18αρι που έχω. Θα σου πρότεινα να το βάζεις στην 1-2 σκάλα και να δεις εάν σε βολεύει. Στη δική μου περίπτωση από το auto στη 2η σκάλα διαπίστωσα μια πολύ μικρή αύξηση στην κατανάλωση, περίπου 40-50w.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...