Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

620 watt την ωρα  (στιγμιαία κατανάλωση τρία κλιματιστικά) για όλο το σπίτι σου δηλαδή...και .. το toyo μου είχε ελάχιστη στιγμιαία 850-900watt την ώρα.. !!

Τι να λέμε... 

Το πιο σταθερό μένει το shorai ακολουθεί το daikin με τα περίεργα on off και ακολουθεί το toyotomi όπου μπορεί και πέφτει στα 170 watt αλλά το κάνει με τον πιο αργό τρόπο , ίσως να φταίει το ότι είναι στο πιο βορεινο δωμάτιο και αργεί να πιάσει θερμοκρασία 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά υποπτεύομαι ότι φταίει αυτό που έχω δείξει πέρυσι :

64d8099f47b3194af47e9e06811d71d4.png&key

Η εξωτερική μονάδα του ASYG24KLCA , είναι συγκριτικά απίστευτα μικρή. Βλέπεις 12άρια σε τέτοιο μέγεθος.

Φαίνεται ότι το κόλπο για υψηλή απόδοση είναι η σμίκρυνση και η υψηλή ροή αέρα .

Από την άλλη ο μικρός εξωτερικός εξατμιστής για 24άρι δυσκολεύει τα πράγματα . Χώρια που αυτό σημαίνει και μικρότερη έλικα ανεμιστήρα άρα και ανάγκη για περισσότερες στροφές άρα και ταχύτητα αέρα άρα και επιπρόσθετη επιβάρυνση.

Το 18άρι Shorai που έχει επίσης μικρή μονάδα , έχει σαφώς μικρότερη ισχύ οπότε δεν ζορίζονται τα πράγματα.

Θα ήθελα να ακούσω έναν με 24άρι Shorai να μας πει, αν και έχει μεγαλύτερη μονάδα από το Fujitsu ή έναν με 22άρι που έχει το ίδιο μέγεθος με το Fujitsu αλλά δεν ανεβαίνει τόσο σε KW.

Το δικό μου το 22άρι Shorai δεν έχει κάνει κανένα defrost με χαμηλότερη εξωτερική θερμοκρασία που έχω δει να είναι 3C και ζητούμενη 22 με λίγες εξαιρέσεις στους 23. Λειτουργία 24x7.

• Like 1
  • Thanks 1

43 λεπτά πριν, cinqo13 είπε

Το δικό μου το 22άρι Shorai δεν έχει κάνει κανένα defrost με χαμηλότερη εξωτερική θερμοκρασία που έχω δει να είναι 3C και ζητούμενη 22 με λίγες εξαιρέσεις στους 23. Λειτουργία 24x7.

Σε πόσα watts κρατιέται συνήθως;

50 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σε πόσα watts κρατιέται συνήθως;

Μέχρι πριν 2-3 μέρες και για όλο τον Δεκέμβριο ήμουν περίπου στα 200 - 220W (ημερήσια στα 5 - 5,5KW). Τις 2 τελευταίες μέρες είμαι στα 300 - 400W και ημερήσια λίγο παραπάνω από τα 8KW.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cinqo13 είπε

Μέχρι πριν 2-3 μέρες και για όλο τον Δεκέμβριο ήμουν περίπου στα 200 - 220W (ημερήσια στα 5 - 5,5KW). Τις 2 τελευταίες μέρες είμαι στα 300 - 400W και ημερήσια λίγο παραπάνω από τα 8KW.

Ε λογικό τότε να μην κάνει defrost.

Εδώ πιάσαμε κάτω από 1C και 88% υγρασία και το βλέπω να το τρώμε το 1ο μας defrost

bb7664976a59ddd3010c708211bb997b.png

Πιάνει πάγο σιγά σιγά με 22C ζήτηση και 650W :

IMG-20191231-225013.jpg

IMG-20191231-225020.jpg

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2

10 ώρες πριν, Artakos είπε

Ο αισθητηρας που βλεπουμε οταν ανοιγουμε το καπακι των φιλτρων,ειναι του 

εξατμιστη η της εσωτερικης θερμοκρασιας???

Αυτό που φαίνεται εμφανώς, είναι του χώρου. Για του στοιχείου, θα το βρεις λογικά "φυτεμένο" μέσα στο στοιχείο, και όχι από πάνω του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

Αυτό που φαίνεται εμφανώς, είναι του χώρου. Για του στοιχείου, θα το βρεις λογικά "φυτεμένο" μέσα στο στοιχείο, και όχι από πάνω του. 

Και εγω ετσι νομιζα,αλλα στο aria,ανοιξα το καπάκι, τοτυλιξα με χαρτι και στην ουσια το κατήργησα, και η μοναδα έπιασε θερμοκρασια και εκοψε,

Μου μπαινουν υποψιες οτι ο θερμοστατης χωρου ειναι τοποθετημενος σε σημειο που ερχεται σε επαφή με το μεσα στοιχείο και γιαυτο παθαινει υπερθερμανσεις

Επεξ/σία από Artakos

40 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε λογικό τότε να μην κάνει defrost.

Εδώ πιάσαμε κάτω από 1C και 88% υγρασία και το βλέπω να το τρώμε το 1ο μας defrost

bb7664976a59ddd3010c708211bb997b.png

Πιάνει πάγο σιγά σιγά με 22C ζήτηση και 650W :

IMG-20191231-225013.jpg

IMG-20191231-225020.jpg

Έχει πέσει χαμηλά εκεί.. εγώ είμαι τώρα στους 4C και 78% υγρασία. Να δούμε τι θα κάνει και το Shorai όταν πέσει κοντά στους 0C..

24 λεπτά πριν, Artakos είπε

Και εγω ετσι νομιζα,αλλα στο aria,ανοιξα το καπάκι, τοτυλιξα με χαρτι και στην ουσια το κατήργησα, και η μοναδα έπιασε θερμοκρασια και εκοψε,

Μου μπαινουν υποψιες οτι ο θερμοστατης χωρου ειναι τοποθετημενος σε σημειο που ερχεται σε επαφή με το μεσα στοιχείο και γιαυτο παθαινει υπερθερμανσεις

Aνέβασε μια φωτό με την νέα χρονιά να καταλάβω ποιον αισθητήρα πείραξες . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Artakos είπε

Αυτον που βλεπεις κατω απο το καπακι,

Που εχουν τα φιλτρα,

χρονια πολλα καλη χρονια!

Χρόνια πολλά καλή χρονιά !
Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς . 

Ο αισθητήρας έρχεται απο τα δεξιά του κλιματιστικού  και τον βλέπεις στη δεξιά μεριά του στοιχείου  με το καλώδιο του αισθητήρα να είναι παράλληλο ως προς το κλιματιστικό; 

Αυτός είναι ο αισθητήρας θερμοκρασίας και είναι ένα κλασσικό σημείο τοποθέτησης του . Επειδή τον τύλιξες με χαρτί δεν σημαίνει ότι τον κατάργησες . Απλώς τον επηρέασες . Κατάργηση αισθητηρίου μόνο με ξεφύσωμα . 

Μέτρησες τελικά την θερμοκρασία εισαγωγής και την βρήκες 21 βαθμούς ενώ ο αισθητήρας χώρου του κλιματιστικού βλέπει 26 βαθμούς . Ο αισθητήρας θερμοκρασίας ξεκάθαρα διαβάζει λάθος και αυτό σημαίνει είτε πρόβλημα με τον ίδιο τον αισθητήρα είτε πρόβλημα με την πλακέτα του . Κάλεσε τους όταν ανοίξουν και πες τους ότι διαβάζεις απόκλιση 5 βαθμούς . Εξήγησε τους πως έκανες την μέτρηση και εστίασε στην ασάφεια του αισθητήρα θερμοκρασίας. Μην πειραματίζεσαι χωρίς λόγο και προς θεού μην σκεφτείς να ανοίξεις την μονάδα και να ακυρώσεις τον αισθητήρα θερμοκρασίας του στοιχείου . Για κανένα λόγο αυτό !

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1

Ηθελα να δω που ειναι ο αισθητηρας που μετραει, αλλα και με αυτον εκτος,δηλ τυλιγμενος με χαρτι και τοποθετημενος οσο περνει μποσικο εξω απο την μοναδα και με ανοιχτο το καπακι ανεβαινε η θερμοκρασια, τι κουλο ειναι αυτο,δεν ανοιγω την μοναδα,να ερθουν να δουν την αποτυχια τους,εχω στηλει μειλ εχω παρει τηλ,και εχει ενημερωθει και το καταστημα

5 λεπτά πριν, Artakos είπε

Ηθελα να δω που ειναι ο αισθητηρας που μετραει, αλλα και με αυτον εκτος,δηλ τυλιγμενος με χαρτι και τοποθετημενος οσο περνει μποσικο εξω απο την μοναδα και με ανοιχτο το καπακι ανεβαινε η θερμοκρασια, τι κουλο ειναι αυτο,δεν ανοιγω την μοναδα,να ερθουν να δουν την αποτυχια τους,εχω στηλει μειλ εχω παρει τηλ,και εχει ενημερωθει και το καταστημα

100 % η ασάφεια στις μετρήσεις είναι βλάβη . Κουλό δεν είναι . Βλάβες και DOA όλες οι εταιρίες αντιμετωπίζουν .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...