Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά υποπτεύομαι ότι φταίει αυτό που έχω δείξει πέρυσι :

64d8099f47b3194af47e9e06811d71d4.png&key

Η εξωτερική μονάδα του ASYG24KLCA , είναι συγκριτικά απίστευτα μικρή. Βλέπεις 12άρια σε τέτοιο μέγεθος.

Φαίνεται ότι το κόλπο για υψηλή απόδοση είναι η σμίκρυνση και η υψηλή ροή αέρα .

Από την άλλη ο μικρός εξωτερικός εξατμιστής για 24άρι δυσκολεύει τα πράγματα . Χώρια που αυτό σημαίνει και μικρότερη έλικα ανεμιστήρα άρα και ανάγκη για περισσότερες στροφές άρα και ταχύτητα αέρα άρα και επιπρόσθετη επιβάρυνση.

Το 18άρι Shorai που έχει επίσης μικρή μονάδα , έχει σαφώς μικρότερη ισχύ οπότε δεν ζορίζονται τα πράγματα.

Θα ήθελα να ακούσω έναν με 24άρι Shorai να μας πει, αν και έχει μεγαλύτερη μονάδα από το Fujitsu ή έναν με 22άρι που έχει το ίδιο μέγεθος με το Fujitsu αλλά δεν ανεβαίνει τόσο σε KW.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά υποπτεύομαι ότι φταίει αυτό που έχω δείξει πέρυσι :

64d8099f47b3194af47e9e06811d71d4.png&key

Η εξωτερική μονάδα του ASYG24KLCA , είναι συγκριτικά απίστευτα μικρή. Βλέπεις 12άρια σε τέτοιο μέγεθος.

Φαίνεται ότι το κόλπο για υψηλή απόδοση είναι η σμίκρυνση και η υψηλή ροή αέρα .

Από την άλλη ο μικρός εξωτερικός εξατμιστής για 24άρι δυσκολεύει τα πράγματα . Χώρια που αυτό σημαίνει και μικρότερη έλικα ανεμιστήρα άρα και ανάγκη για περισσότερες στροφές άρα και ταχύτητα αέρα άρα και επιπρόσθετη επιβάρυνση.

Το 18άρι Shorai που έχει επίσης μικρή μονάδα , έχει σαφώς μικρότερη ισχύ οπότε δεν ζορίζονται τα πράγματα.

Θα ήθελα να ακούσω έναν με 24άρι Shorai να μας πει, αν και έχει μεγαλύτερη μονάδα από το Fujitsu ή έναν με 22άρι που έχει το ίδιο μέγεθος με το Fujitsu αλλά δεν ανεβαίνει τόσο σε KW.

Σίγουρα επηρεάζει η ισχύς του μηχανήματος,αλλά όταν την χρησιμοποιεί.. πόση ισχύς χρειάζεται για να διατηρήσει την θερμοκρασία ενός χώρου; Πάνω από το 1/3 της δυναμης του μηχανήματος? Δεν νομίζω.. Εάν ήταν  θέμα ισχύος,θα το έκανε μόνο όταν ο χώρος είχε πολλές ανάγκες και έπαιζε δυνατά το μηχάνημα..Ωστόσο ως inverter φτάνει σε ένα σημείο που παίζει χαμηλά έως μέτρια για να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία.. Εκεί θεωρητικά δεν θα έκανε τόσο εύκολα defrost.. Προσωπική εκτίμηση..

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τι σχέση έχουν τα KW με τα defrost; Κάτι δε πάει καλά με τα defrost των Fujitsu θεωρώ 

Δυσκολακι να συμβαίνει το ίδιο σε Toshiba. Η αντιπροσωπεία τι λέει?

Επεξ/σία από guzel

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Σίγουρα επηρεάζει η ισχύς του μηχανήματος,αλλά όταν την χρησιμοποιεί.. πόση ισχύς χρειάζεται για να διατηρήσει την θερμοκρασία ενός χώρου; Πάνω από το 1/3 της δυναμης του μηχανήματος? Δεν νομίζω.. Εάν ήταν  θέμα ισχύος,θα το έκανε μόνο όταν ο χώρος είχε πολλές ανάγκες και έπαιζε δυνατά το μηχάνημα..Ωστόσο ως inverter φτάνει σε ένα σημείο που παίζει χαμηλά έως μέτρια για να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία.. Εκεί θεωρητικά δεν θα έκανε τόσο εύκολα defrost.. Προσωπική εκτίμηση..

Ναι σίγουρα, εμένα δεν έχει κάνει ούτε ένα defrost όλες αυτές τις ημέρες, έχω το καταγραφικό θερμοκρασίας στις περσίδες και είμαι σίγουρος. Έφτασε 2.7C και 97% υγρασία στον χειρότερο συνδυασμό και όλα καλά. Όμως δεν έχει παίξει ποτέ πάνω από 600-700W.  Συνήθως 300-350 τη νύχτα και 450-550 την ημέρα. Των παιδιών που έχει κάνει είτε το έχουν ψηλά στους 24 στην Πεντέλη είτε πολλές απώλειες όπως ο Βασίλης άρα πολλά watts.

Εσύ έχεις επίσης χαμηλή κατανάλωση. Πήγαινέ το 1100-1200W με μεγάλη ζήτηση κ το βλέπουμε.

34 λεπτά πριν, guzel είπε

Τι σχέση έχουν τα KW με τα defrost; Κάτι δε πάει καλά με τα defrost των Fujitsu θεωρώ 

Δυσκολακι να συμβαίνει το ίδιο σε Toshiba. Η αντιπροσωπεία τι λέει?

Φυσικά και έχουν, όσο περισσότερα τα watts τόσο πέφτει η θερμοκρασία του εξωτερικού στοιχείου και τόσο περισσότερο γίνεται πρόσδοση θερμότητας.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Η υγρασία, η τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, τα μέτρα των σωληνώσεων, η καταλληλότητα του στ χώρο, η εσωτερική ζήτηση και οι απώλειες είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που δεν επιτρέπουν τη σύγκριση δύο διαφορετικών μηχανημάτων σε διαφορετικούς χώρους. Το 12αρι Midea χθές σε 24τμ έκανε τουλάχιστον 3 DF.

Επεξ/σία από juneman

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Φυσικά και έχουν, όσο περισσότερα τα watts τόσο πέφτει η θερμοκρασία του εξωτερικού στοιχείου και τόσο περισσότερο γίνεται πρόσδοση θερμότητας.

Αυτό θα ίσχυε αν δουλευαν στα μαξ της ισχύς τους. Σε συντήρηση 200-300w δεν καταλαβαίνω την σημασία των watts που αναφέρεις.

41 λεπτά πριν, guzel είπε

Αυτό θα ίσχυε αν δουλευαν στα μαξ της ισχύς τους. Σε συντήρηση 200-300w δεν καταλαβαίνω την σημασία των watts που αναφέρεις.

Δεν αναφέρομαι σε συντήρηση τόσο χαμηλών watts.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παίδες και χρόνια πολλά!!!

Update στους χρόνους παύσης για defrost του Morris

7-8 λεπτά και όχι 2-3.

20191231_123946.jpg.708709ea3088bebb1a991fba10557c6a.jpg

(H εξωτερική μονάδα βρέχεται αρκετά αν φυσάει βοριάς.)

Πτώση θερμοκρασίας από ~20 σε ~18 με ζητούμενη 21 κατά την διάρκεια του defrost.

20191231_124934.jpg.2ffa8fa435b72c27dc89bf3be70aa914.jpg

Σκέφτομαι να σταματήσω την διακεκομμένη χρήση (τις δύσκολες μέρες) και απλά να το κατεβάζω 18 όταν κλείνω το γραφείο.

Αλλιώς πιάνει την επιθυμητή όταν φεύγω απ το γραφείο.🤣

Μην έχοντας δει ακόμα καταναλώσεις είμαι ικανοποιημένος πάντως!

Ελπίζω να μην είναι τις 8-10 ωρες που ανάβω κολλημένη η βελόνα στα 1000+Watt

Θα δούμε όταν έρθουν οι μετρητές.

Δεν μας έκανε την χάρη πάντως ο καιρός να δούμε μια σωστή άσπρη μέρα.😕

Προσπάθησε λίγο το μεσημέρι αλλά μετά το χάλασε.

20191230_145549.jpg

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 3

Ένα καλό στοιχείο για το asyg είναι ότι το δικό μου που το χτυπάει φουλ βροχή και βοριάς σε εξτρημ καταστάσεις κανει ένα defrost κάθε ώρα και κάτι... Το ίδιο κλιματιστικό στο σπίτι του κουμπάρου μου στην ίδια περιοχή το οποίο δεν το βλέπει βοριάς ούτε βροχή χθες έκανε 2 defrost σε 19 ώρες λειτουργίας... Σημαντικό πιστεύω. 

• Like 1

1 ώρα πριν, yiannis_1 είπε

Καλημέρα παίδες και χρόνια πολλά!!!

Update στους χρόνους παύσης για defrost του Morris

7-8 λεπτά και όχι 2-3.

20191231_123946.jpg.708709ea3088bebb1a991fba10557c6a.jpg

H εξωτερική μονάδα βρέχεται αρκετά αν φυσάει βοριάς.

Πτώση θερμοκρασίας από ~20 σε ~18 με ζητούμενη 21 κατά την διάρκεια του defrost.

20191231_124934.jpg.2ffa8fa435b72c27dc89bf3be70aa914.jpg

Σκέφτομαι να σταματήσω την διακεκομμένη χρήση (τις δύσκολες μέρες) και απλά να το κατεβάζω 18 όταν κλείνω το γραφείο.

Αλλιώς πιάνει την επιθυμητή όταν φεύγω απ το γραφείο.🤣

Μην έχοντας δει ακόμα καταναλώσεις είμαι ικανοποιημένος πάντως!

Ελπίζω να μην είναι τις 8-10 ωρες που ανάβω κολλημένη η βελόνα στα 1000+Watt

Θα δούμε όταν έρθουν οι μετρητές.

Δεν μας έκανε την χάρη πάντως ο καιρός να δούμε μια σωστή άσπρη μέρα.😕

Προσπάθησε λίγο το μεσημέρι αλλά μετά το χάλασε.

20191230_145549.jpg

Στις οδηγίες του Fujitsu λέει να μην βάζουμε το πλαστικό της απορροής όταν έχει κρύο γιατί παγώνει το νερό και στουμπωνει. Ίσως να το έβγαζες, έτσι και αλλιώς δεν εξυπηρετεί κάτι όπως είναι.

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στις οδηγίες του Fujitsu λέει να μην βάζουμε το πλαστικό της απορροής όταν έχει κρύο γιατί παγώνει το νερό και στουμπωνει. Ίσως να το έβγαζες, έτσι και αλλιώς δεν εξυπηρετεί κάτι όπως είναι.

Απομακρύνει λίγο τα νερά απ το κούφωμα.

Άμα παρατηρήσω κάτι περίεργο το βγάζω. 😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, dimostr είπε

1853519871_daikin31-12.png.950fb5bf2ef84a45e3461965165c74ec.png2120753645_toshiba31-12.png.64f47d16083fe8044f2af88fdc2a6684.png1724712280_toyo31-12.png.3866ebac49b09f3b40997c9c9c82bf73.png

620 watt την ωρα  (στιγμιαία κατανάλωση τρία κλιματιστικά) για όλο το σπίτι σου δηλαδή...και .. το toyo μου είχε ελάχιστη στιγμιαία 850-900watt την ώρα.. !!

Τι να λέμε... 

Επεξ/σία από Rnd1978

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...