Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/12/2019 στις 4:24 ΜΜ, Dare-Devil είπε

Σήμερα μίλησα με ένα ψυκτικό και μου είπε ότι έχει προσφορά ένα Toshiba 22αρι στα 1200 ευρώ περασμένο. Τώρα πιο μοντέλο δε ρώτησα. 

Αυτό που ρώτησα είναι αν έχει το οικολογικό φρεον R32 και μου ότι δεν έχει. 

Αξίζει να πάρω κάποιο τέτοιο μηχάνημα; 

Ή σε λίγο καιρό το R32 θα είναι μονόδρομος; 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το R32 θα αντικαταστήσει όλα τα παλιά ψυκτικα σε βαθος χρόνου. 

Μία άλλη ερώτηση τώρα, συλλέγω σε μια λεκάνη τα νερά της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικου. Βλέπω ότι τα νερά έχουν ένα ήπιο σκούρο χρώμα σαν θολούρα. Απορία μου είναι από που μπορεί να προέρχεται αυτο το σκούρο χρώμα στο νερο μιας και το μοντέλο είναι ολοκαίνουριο χωρίς σκόνες στην εξωτερική. Μια πιθανή πρώτη απάντηση φανταζομαι είναι η σκόνη από την ατμόσφαιρα που επικάθεται στο στοιχείο και πέφτει μέσα στο νερό. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
23 ώρες πριν, psychology600 είπε

Αναφέρομαι στο Toshiba mirai που πρότεινε ο φίλος πιο πίσω που απ ότι είδα έχει και ιονιστή και WiFi φυσικά πολύ καλό ότι μπορώ έστω και αργότερα να το προσθέσω στα daikin. 

To Mirai Plus εννοείς. Είναι wifi ready κλιματιστικό . Σημαίνει ότι έχει την δυνατότητα  για wifi σύνδεση εφόσον αγοράσεις το wifi module . 
Τα κλιματιστικά που αναγράφουν wifi standard έχουν ενσωματωμένο το wifi module . 

Επίσης το Mirai Plus δεν έχει ιονιστή .  Έχει δύο φίλτρα : Φίλτρα Αέρα Catechin & Zeolite Plus

Δημοσ.
6 ώρες πριν, starmanwarz είπε

Κανεις?

Χρειάζεσαι το wifi module μοντέλο :  BRP069A45
https://www.daikin.eu/en_us/product-group/control-systems/daikin-online-controller/connectable-units.html

Installation manual:  https://www.daikin.eu/content/dam/document-library/installation-manuals/ac/individual-control-systems/brp069a45/BRP069A45_4PEN359542-3M_Installation manuals_English.pdf

2 ώρες πριν, Material_Defender_1032 είπε

Αλόχες, έχω το TOYOTOMI GAN/GAK-A128GVR-T3 9000BTU το οποίο αρχικά είχα τοποθετήσει στο γραφείο/δωμάτιο και φέτος το καλοκαίρι το έβγαλα και επανατοποθέτησα στο υπνοδωμάτιο (με ψυκτικό), ενώ αρχικά έβγαζε κρύο αέρα μετά από λίγες ημέρες δεν έβγαζε καθόλου και ήρθε πάλι ο συγκεκριμένος ψυκτικός και είδε ότι έχανε φρέον στην εξωτερική μονάδα και συμπλήρωσε. Αφού πέρασε το καλοκαίρι δεν χρειάστηκε να το ξαναχρησιμοποιήσω και το έβαλα χθές στο ζεστό και βγάζει κρύο αέρα, παίζει να έχει χάσει πάλι το φρέον?

Όταν ένα κλιματιστικό  χάνει φρέον η λύση δεν είναι να συμπληρώσουμε . Αυτό είναι ημίμετρο . Η λύση είναι να εντοπίσει ο τεχνικός την διαρροή να επιδιορθώσει το σημείο και μετά να συμπληρώσει . Αν δεν εντόπισε/επισκεύασε το πρόβλημα της διαρροής, αναμενόμενο να έχασε πάλι φρέον . 

31 λεπτά πριν, alan boy είπε

Σήμερα μίλησα με ένα ψυκτικό και μου είπε ότι έχει προσφορά ένα Toshiba 22αρι στα 1200 ευρώ περασμένο. Τώρα πιο μοντέλο δε ρώτησα. 

Αυτό που ρώτησα είναι αν έχει το οικολογικό φρεον R32 και μου ότι δεν έχει. 

Αξίζει να πάρω κάποιο τέτοιο μηχάνημα; 

Ή σε λίγο καιρό το R32 θα είναι μονόδρομος; 

Για να σου πω αν αξίζει ή όχι πρέπει να μου πεις μοντέλο ! Αν για τα λεφτά του έχει ανταγωνιστικούς βαθμούς απόδοσης έναντι άλλων R32 μηχανημάτων θα το έπαιρνα . Μοντέλο μάθε και πες μου . 

17 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν το κλιματιστικό κάνει πολλά defrost??? 

Κανένα απολύτως!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, guzel είπε

Περιμένω την Toshiba να έρθει να τις αλλάξει 

Δεν ισχύει.

Ποιο ακριβως δεν υσχυει; Δεν ειναι ποιο αθορυβο το καλοριφερ; Δεν ανεβαζει ποιο γρηγορα θερμοκρασια ΟΛΟ το σπιτι ακομη και το μπανιο; Σε μενα παντως αυτο υσχυει ειδικα σημερα με 2c εξω.

Επεξ/σία από c-max
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, c-max είπε

Ποιο ακριβως δεν υσχυει; Δεν ειναι ποιο αθορυβο το καλοριφερ; Δεν ανεβαζει ποιο γρηγορα θερμοκρασια ΟΛΟ το σπιτι ακομη και το μπανιο; Σε μενα παντως αυτο υσχυει ειδικα σημερα με 2c εξω.

Αν βάλεις σωστό κλιματιστικό, με σωστά BTUs η θερμικη ανεση ειναι εφαμιλη του καλοριφερ. Προσωπικα την θεωρω ανωτερη, δεν περιμενω να ζεσταθουν τα καλοριφερ κλπ.  Εχω μισο τονο πετρελαιο και δεν τα αναψα ξανα απ οταν εβαλα κλιματιστικο. Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι με κλιματιστικο δεν εχεις ζεστο νερο που ειχα με καλοριφερ.. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, guzel είπε

Αν βάλεις σωστό κλιματιστικό, με σωστά BTUs η θερμικη ανεση ειναι εφαμιλη του καλοριφερ. Προσωπικα την θεωρω ανωτερη, δεν περιμενω να ζεσταθουν τα καλοριφερ κλπ.  Εχω μισο τονο πετρελαιο και δεν τα αναψα ξανα απ οταν εβαλα κλιματιστικο. Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι με κλιματιστικο δεν εχεις ζεστο νερο που ειχα με καλοριφερ.. 

Εβαλες κλιματιστικο και στο μπανιο; Πως το ζεστενεις; Τεσπα συμφωνουμε οτι διαφωνουμε.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, c-max είπε

Εβαλες κλιματιστικο και στο μπανιο; Πως το ζεστενεις; Τεσπα συμφωνουμε οτι διαφωνουμε.

Εάν έχεις κλιματιστικά για όλο το σπίτι πίστεψέ με ζεσταίνονται και τα μπάνια  ανάλογα την διαρυθμιση .

Βέβαια  με ένα κλιματιστικό δε γίνεται , αλλά δεν είναι αυτό το θέμα , κάθε σύστημα θέρμανσης έχει τα συν και τα πλην το θέμα είναι τι βολεύει τον καθένα και για ποιους λόγους έχει επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο 

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μετρήσεις για 2 X Daikin ATXC25 σε κρεβατοκάμαρα και παιδικό 10τμ. Μέσο όρο στις 5kWH την ημέρα το ένα καίει. Μακάρι να μπορούσα να μετρήσω και το άλλο το 14άρι Daikin FTXR42EV που έχω στο σαλόνι αλλά είναι συνδεμένο κατευθείαν στο μπουατ :(

Εξωτερική από προχθές έχουμε 7 και χθες βράδυ έφτασε και 0. Ζητούμενη 22. Η κρεβατοκάμαρα ποιάνει 23 με 24 και το παιδικό 22.

Ερώτηση, ο αέρας είναι λίγο ξερός και ειδικά το πρωί το καταλαβαίνουμε όλοι στον λαιμό μας. Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω; Πολύ λίγο ανοιχτό το παράθυρό λέτε να κάνει δουλειά; Υπάρχει και ο υγραντήρας σαν τελευταία λύση αλλά δεν θέλω να το κάνω.

1.JPG

2.JPG

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, guzel είπε

Η καλύτερη θέρμανση σε έναν χώρο επιτυγχάνεται μέσω της ακτινοβολιας, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση μέσω καλοριφέρ. Τα κλιματιστικά απλά διανέμουν την θερμότητα μέσω του αέρα. Έχει μεγάλη διαφορά αυτο στην ποιότητα θέρμανσης.

Μεγάλη διαφορά όμως έχει επίσης κ η διαφορά κόστους κλιματιστικών - καλοριφερ για αυτό κ στην μεταΠΑΣΟΚ εποχή οι περισσότεροι προτιμούν κλιματιστικά.

• Like 1
Δημοσ.

Πφφφφ, που όρεξη για μετρήσεις. 6 ώρες στον δρόμο Αθήνα Ωρωπός. Τουλάχιστον έφτασα. Πολύ χιόνι.

Το καλό της υπόθεσης ότι δεν υπήρξε ούτε ένα defrost ως τώρα σύμφωνα με το καταγραφικό. Βέβαια δεν έπεσε όλη μέρα κάτω από 5C. Τώρα ανέβηκε λίγο στους 7.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πφφφφ, που όρεξη για μετρήσεις. 6 ώρες στον δρόμο Αθήνα Ωρωπός. Τουλάχιστον έφτασα. Πολύ χιόνι.

Το καλό της υπόθεσης ότι δεν υπήρξε ούτε ένα defrost ως τώρα σύμφωνα με το καταγραφικό. Βέβαια δεν έπεσε όλη μέρα κάτω από 5C. Τώρα ανέβηκε λίγο στους 7.

Καλα στον Ωρωπο ειχε 5 και στην Γλυφαδα 2; 😲

Επεξ/σία από c-max
Δημοσ.

Στα εξωτικά Μέγαρα 2-3 βαθμούς σήμερα με αρκετό βοριαδάκι να χτυπά την μονάδα. 2 defrost Σίγουρα για το Fujitsu,  δεν ξέρω για τρίτο.

Δημοσ.

Εμένα μου κάνει από το απόγευμα ένα κάθε μία ώρα αλλα ο καιρός εδώ Πεντέλη είναι πολύ εξτριμ -2 έξω και 90+ υγρασία με ουκ ολίγο χιόνι 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...