Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, guzel είπε

Περιμένω την Toshiba να έρθει να τις αλλάξει 

Δεν ισχύει.

Ποιο ακριβως δεν υσχυει; Δεν ειναι ποιο αθορυβο το καλοριφερ; Δεν ανεβαζει ποιο γρηγορα θερμοκρασια ΟΛΟ το σπιτι ακομη και το μπανιο; Σε μενα παντως αυτο υσχυει ειδικα σημερα με 2c εξω.

Επεξ/σία από c-max
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, c-max είπε

Ποιο ακριβως δεν υσχυει; Δεν ειναι ποιο αθορυβο το καλοριφερ; Δεν ανεβαζει ποιο γρηγορα θερμοκρασια ΟΛΟ το σπιτι ακομη και το μπανιο; Σε μενα παντως αυτο υσχυει ειδικα σημερα με 2c εξω.

Αν βάλεις σωστό κλιματιστικό, με σωστά BTUs η θερμικη ανεση ειναι εφαμιλη του καλοριφερ. Προσωπικα την θεωρω ανωτερη, δεν περιμενω να ζεσταθουν τα καλοριφερ κλπ.  Εχω μισο τονο πετρελαιο και δεν τα αναψα ξανα απ οταν εβαλα κλιματιστικο. Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι με κλιματιστικο δεν εχεις ζεστο νερο που ειχα με καλοριφερ.. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, guzel είπε

Αν βάλεις σωστό κλιματιστικό, με σωστά BTUs η θερμικη ανεση ειναι εφαμιλη του καλοριφερ. Προσωπικα την θεωρω ανωτερη, δεν περιμενω να ζεσταθουν τα καλοριφερ κλπ.  Εχω μισο τονο πετρελαιο και δεν τα αναψα ξανα απ οταν εβαλα κλιματιστικο. Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι με κλιματιστικο δεν εχεις ζεστο νερο που ειχα με καλοριφερ.. 

Εβαλες κλιματιστικο και στο μπανιο; Πως το ζεστενεις; Τεσπα συμφωνουμε οτι διαφωνουμε.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, c-max είπε

Εβαλες κλιματιστικο και στο μπανιο; Πως το ζεστενεις; Τεσπα συμφωνουμε οτι διαφωνουμε.

Εάν έχεις κλιματιστικά για όλο το σπίτι πίστεψέ με ζεσταίνονται και τα μπάνια  ανάλογα την διαρυθμιση .

Βέβαια  με ένα κλιματιστικό δε γίνεται , αλλά δεν είναι αυτό το θέμα , κάθε σύστημα θέρμανσης έχει τα συν και τα πλην το θέμα είναι τι βολεύει τον καθένα και για ποιους λόγους έχει επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο 

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μετρήσεις για 2 X Daikin ATXC25 σε κρεβατοκάμαρα και παιδικό 10τμ. Μέσο όρο στις 5kWH την ημέρα το ένα καίει. Μακάρι να μπορούσα να μετρήσω και το άλλο το 14άρι Daikin FTXR42EV που έχω στο σαλόνι αλλά είναι συνδεμένο κατευθείαν στο μπουατ :(

Εξωτερική από προχθές έχουμε 7 και χθες βράδυ έφτασε και 0. Ζητούμενη 22. Η κρεβατοκάμαρα ποιάνει 23 με 24 και το παιδικό 22.

Ερώτηση, ο αέρας είναι λίγο ξερός και ειδικά το πρωί το καταλαβαίνουμε όλοι στον λαιμό μας. Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω; Πολύ λίγο ανοιχτό το παράθυρό λέτε να κάνει δουλειά; Υπάρχει και ο υγραντήρας σαν τελευταία λύση αλλά δεν θέλω να το κάνω.

1.JPG

2.JPG

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, guzel είπε

Η καλύτερη θέρμανση σε έναν χώρο επιτυγχάνεται μέσω της ακτινοβολιας, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση μέσω καλοριφέρ. Τα κλιματιστικά απλά διανέμουν την θερμότητα μέσω του αέρα. Έχει μεγάλη διαφορά αυτο στην ποιότητα θέρμανσης.

Μεγάλη διαφορά όμως έχει επίσης κ η διαφορά κόστους κλιματιστικών - καλοριφερ για αυτό κ στην μεταΠΑΣΟΚ εποχή οι περισσότεροι προτιμούν κλιματιστικά.

• Like 1
Δημοσ.

Πφφφφ, που όρεξη για μετρήσεις. 6 ώρες στον δρόμο Αθήνα Ωρωπός. Τουλάχιστον έφτασα. Πολύ χιόνι.

Το καλό της υπόθεσης ότι δεν υπήρξε ούτε ένα defrost ως τώρα σύμφωνα με το καταγραφικό. Βέβαια δεν έπεσε όλη μέρα κάτω από 5C. Τώρα ανέβηκε λίγο στους 7.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πφφφφ, που όρεξη για μετρήσεις. 6 ώρες στον δρόμο Αθήνα Ωρωπός. Τουλάχιστον έφτασα. Πολύ χιόνι.

Το καλό της υπόθεσης ότι δεν υπήρξε ούτε ένα defrost ως τώρα σύμφωνα με το καταγραφικό. Βέβαια δεν έπεσε όλη μέρα κάτω από 5C. Τώρα ανέβηκε λίγο στους 7.

Καλα στον Ωρωπο ειχε 5 και στην Γλυφαδα 2; 😲

Επεξ/σία από c-max
Δημοσ.

Στα εξωτικά Μέγαρα 2-3 βαθμούς σήμερα με αρκετό βοριαδάκι να χτυπά την μονάδα. 2 defrost Σίγουρα για το Fujitsu,  δεν ξέρω για τρίτο.

Δημοσ.

Εμένα μου κάνει από το απόγευμα ένα κάθε μία ώρα αλλα ο καιρός εδώ Πεντέλη είναι πολύ εξτριμ -2 έξω και 90+ υγρασία με ουκ ολίγο χιόνι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

To Mirai Plus εννοείς. Είναι wifi ready κλιματιστικό . Σημαίνει ότι έχει την δυνατότητα  για wifi σύνδεση εφόσον αγοράσεις το wifi module . 
Τα κλιματιστικά που αναγράφουν wifi standard έχουν ενσωματωμένο το wifi module . 

Επίσης το Mirai Plus δεν έχει ιονιστή .  Έχει δύο φίλτρα : Φίλτρα Αέρα Catechin & Zeolite Plus

Εμενα παντως ολα τα MIRAI plus δεν ειχαν κανενα φιλτρο περα απο τα 2 απλα φιλτρα αερος!

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Για defrost σημαντικότερος παράγοντας είναι η σχετική υγρασία. Με 5-7 εξωτερική θερμοκρασία και σχετική υγρασία κάτω από 65% δύσκολα να χρειαστεί, αν η εξωτερική μονάδα δεν βρέχεται.

Επεξ/σία από acomaedo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλά κλιματιστικά κάνουν defrost και ο ιδιοκτήτης τρέχει πανικόβλητος στα manual κ τα forum να δει τι τρέχει.. 🙉

Τα midea απλά στο λένε..😂😂😂

Screenshot_20191230-224426_Gallery.jpg

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Για defrost σημαντικότερος παράγοντας είναι η σχετική υγρασία. Με 5-7 εξωτερική θερμοκρασία και σχετική υγρασία κάτω από 65% δύσκολα να χρειαστεί, αν η εξωτερική μονάδα δεν βρέχεται.

Και κατ' επέκταση το σημείο δρόσου.

Δημοσ.

Εμείς γεμίσαμε έναν κουβα νερό από τα defrost, εξωτερική τώρα στο κέντρο 5.9 με υγρασία 88% και πολύ χαμηλή βροχή που βρέχει ασταμάτητα από το μεσημέρι. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...