Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Από 25/12 μέχρι σήμερα περίπου 24kwh στον δικό μου χώρο. Είναι απλός ο μετρητής και καταγράφω πόσο έκαψε,δεν ξέρω πόσο επηρέασε η Ζηνοβία.  (Επιθυμητή 22C,24/7) με εξαίρεση 3-4 ώρες που άναψα καλοριφέρ.

24KWh / στο 24ωρο ; Κάπου σε περίχωρο της Θεσσαλονίκης μένεις αν θυμάμαι καλά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, pannarab είπε

24KWh / στο 24ωρο ; Κάπου σε περίχωρο της Θεσσαλονίκης μένεις αν θυμάμαι καλά;

Όχι συνολικά όλες τις μέρες από 25/12 μέχρι σήμερα ,ναι λίγο έξω από Θεσσαλονίκη ειμαι. περιπου 5kwh την ημερα.. εκτός και αν έπαθε κάτι ο μετρητής και δεν μετράει σωστά 

Επεξ/σία από Rnd1978

23 ώρες πριν, starmanwarz είπε

Εχω ενα Daikin FTXF60 το οποιο απ'οτι καταλαβαινω δεχεται το WiFi Dongle της Daikin για απομακρυσμενη διαχειριση, καταναλωση κτλ.

Το εχει καποιος? Πως συνδεεται? Αξιζει η αγορα του γενικοτερα?

Κανεις?

22 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Γιατί δεν δοκιμάζεις τέρμα ανεμιστήρα μέχρι να φτάσει την επιθυμητη θερμοκρασία και μετά να έχεις μια σταθερή σκάλα π.χ. 2? Να αναμιγνύεται καλύτερα ο αέρας ειδικά οταν έχει κρύο ο χώρος; 1C ανά ώρα.. σαν καλοριφέρ ένα πραμα.. 

Τερμα ανεμιστηρας ειναι ενοχλητικος. Ισως παραπανω επιθυμητη να κανει καλυτερη δουλεια. Οσο για το καλοριφερ μεσα σε μιση ωρα ειναι φουρνος το σπιτι... δυστυχως το κλιματιστικο δεν μπορει να το φτασει σαν αποδοση και τροπο θερμανσης ειδικα οταν ειναι κρυο το σπιτι.

Στις 27/12/2019 στις 9:22 ΜΜ, guzel είπε

Μου κάνει τρομερή εντύπωση. Πώς σκουριασαν οι βιδες στο καπάκι ενώ οι άλλες όχι; 

Καλά εννοείτε δε θα μείνει έτσι. 

Περιμένω να σηκώσουν το τηλέφωνο στην comfort team 

spacer.png

spacer.png

Κράτησε τα στοιχεία μου και με ευχαρίστησε που ενημέρωσα, θα περιμένω να με καλέσει τεχνικος για να δούμε πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Λογικά φαντάζομαι θα φέρουν βίδες;

Πάρε δύο βίδες με αντισκωριακή επεξεργασία και βάλε τις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To 18άρι Morris WFIN 50132 στα όρια του.

Διακεκομμένη λειτουργία αλλά το άναψα μέσω wifi απ τις 6.

Θα είχε λογικά κανά 8άρι μέσα στο χώρο όταν ξεκίνησε. 

21 επιθυμητή με τους 20 να έχουν επιτευχθεί.

20191230_130705.jpg

30 τμ ταβάνι 4,2 μέτρα μόνοτουβλο γραφείο με μάπα μόνωση και ανοιχτό σχεδόν από παντού.

20191230_130645.jpg

Ανεβάζει αργά αργά.

Τώρα για οικονομία το κάνει, επειδή είναι οριακό το κάνει λογικά μέχρι τις 3 θα έχει πιάσει 21.🤪

Κάποια στιγμή το έβαλα στο turbo και έπιασε 23 αλλά έκανε μέσα στα επόμενα 30λεπτά defrost οπότε δώρον άδωρον.

0 βαθμοί έξω και λογικά το βράδυ θα το στρώσει αφού ήδη προσπαθεί.

Ικανοποιημένος και με το 12άρη ο κολλητός με σπίτι στο Διόνυσο ο οποίος είναι και πιο κρυουλιάρης 

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1

4 ώρες πριν, liakjim είπε

3 defrost δεν είναι άσχημα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την υψηλή απαίτηση που του έχεις (24) . Μεταξύ μας τη θεωρώ υπερβολική αλλά οκ, όπως σας βολεύει. Στους 23 ίσως δεν είχατε καμία.

Σε εμένα πάντως που έχω αλλάξει τρόπο λειτουργίας , ήτοι 20 την νύχτα και 22 μέσα στην ημέρα (σε αντίθεση με πέρυσι που το έκλεινα τη νύχτα και είχα 23 την ημέρα και έτρωγα αρκετά defrost), φαίνεται πως είναι πιο καλά τα πράγματα. Βέβαια πέρυσι τα χιόνια έφτασαν στη θάλασσα, ήταν σαφώς πιο βαρύς χειμώνας. Έχουμε 2 μήνες βέβαια μπροστά μας ακόμα.

Το πρωί που σηκώθηκα με 20 ζήτηση, έπαιζε στα 300W (αν άναβα καλοριφέρ, 300W καίει το αντλιάκι του κυκλοφορητή)

ενώ όλη τη νύχτα, παρόλο που έπεσε στους 3.9 και το dew point στους 3.2 με 97% υγρασία, δεν είχα defrost ( 23:15 το γύρισα σε 20 από 22):

da1a651dc856f50e8c7c6027da9a55ca.png

Νομίζω πως δεν σε καλύπτει το Fujitsu στα πολλά κρύα, μιας και ζορίζεται, όχι σε watts κατά ανάγκη αλλά σε ευπάθεια στα defrost.

defrost ανά 2 1/2 ώρες στους 19 και με όχι πολύ κρύο δεν είναι ικανοποιητικό. Έτσι νομίζω.

Ίσως θα έπρεπε να πάρεις κάποιο Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE ή MSZ/MUZ-AP71VG ή SRK/SRC-71ZR-W ή ακόμα και το Haier Tundra το 24άρι που πάνε στα +35000btus στη θέρμανση και έχουν και μεγάλες εξωτερικές μονάδες ώστε να δουλεύουν πιο ξεκούραστα. Έστω το ένα από αυτά που τρώει το περισσότερο ζόρι. 

Τελικά εχτές το ένα από τα δύο κλιματιστικά έκανε 2 defrost σε 6 ώρες και 50 λεπτά λειτουργίας, το άλλο δεν έκανε καθόλου, το πρώτο defrost έγινε στους 19 και σε 2.5 ώρες μετά το έβαλα στους 20 και το επόμενο έγινε σε 4 ώρες και 20 λεπτά, η αργοπορία οφειλόταν στο ότι είχε θερμανθεί ο χώρος ικανοποιητικα και δεν είχε να προσδοσει φορτιο, αυτό το καταλάβαινα και από την ποσότητα νερού που βγήκε που όσο βγήκε στς 2.5 ώρες μετά βγηκε άλλο τόσο στις 4.5. Η εξωτερική ήταν γυρω στους 7. Η ζέστη που παρέχει το Fujitsu με ικανοποιεί αν βρίσκεται ρυθμισμένο από τους 20 και πάνω αν ειναι 19 αργεί πολύ να ζεστάνει. Τα είχα υπόψην αυτά τα Mitsubishi αλλα δεν βγαίναμε να πάμε παραπάνω στο budget. Η Αθήνα γενικώς δεν έχει χαμηλές θερμοκρασίες τώρα περνάμε ένα κύμα βαρυχειμωνιας αντε να έρθει και κανένα δεύτερο κύμα μετά είμαστε οκ. 

8 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

To 18άρι Morris WFIN 50132 στα όρια του.

21 επιθυμητή 20 έχει επιτευχθεί.

30 τμ ταβάνι 4,2 μέτρα μόνοτουβλο γραφείο με μάπα μόνωση και ανοιχτό σχεδόν από παντού.

20191230_130705.jpg

20191230_130645.jpg

Ο χώρος σου ειναι περίπου σαν το ένα σαλόνι μας, εσύ έχεις ακόμα υψηλότερο ταβάνι. Εγώ έχω 24αρι σε εκείνο τον χώρο. 

4 ώρες πριν, Artakos είπε

Καποιος που το εχει ψαξει λιγο περισσότερο με την κιλοβατώρα,ποσο μας χρεώνει η δεη με ολα μεσα χωρις να ξεπερασουμε τις 2000? Ενα μεσο ορο

Γύρω στα 0.18ευρω/kwh. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ο χώρος σου ειναι περίπου σαν το ένα σαλόνι μας, εσύ έχεις ακόμα υψηλότερο ταβάνι. Εγώ έχω 24αρι σε εκείνο τον χώρο. 

Περιέργη φάση το ψηλοτάβανο πάντως. 

Έχει κι άλλους 30-40 πόντους απο αυτό που βλέπεις στην 1η φώτο.

Να πως είμαι:

20191230_140551.jpg

Ωραίο στο μάτι αλλά στην θέρμανση ζόρι...

Παίζει στην οροφή του χώρου να έχω 26-27 και κάτω 20.

Ίσως να είναι και πιο δύσκολος ο χώρος με τα αντίστοιχα 45τμ χαμηλοτάβανου που υπολόγιζα αρχικά.

Το defrost ανά 3ωρο είναι στανταράκι τώρα που είμαστε στους 0.

Το καλό είναι πως κρατάει ελάχιστα.

1-2 λεπτά το υπολογίζω.

Σε αυτά τα 1-2 λεπτά βέβαια προλαβαίνει να πέσει η θερμοκρασία 1 βαθμό.

Και φτου και απ την αρχή 19 μετά 20 μετά 21.

Πιστεύω πως με τις τρέχουσες θερμοκρασίες δύσκολα θα πιάσω με τα auto modes παραπάνω.

Πάλι καλά που δεν πήγα σε 12άρη...

Επεξ/σία από yiannis_1

15 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Περιέργη φάση το ψηλοτάβανο πάντως. 

Έχει κι άλλους 30-40 πόντους απο αυτό που βλέπεις στην 1η φώτο.

Να πως είμαι:

20191230_140551.jpg

Ωραίο στο μάτι αλλά στην θέρμανση ζόρι...

Παίζει στην οροφή του χώρου να έχω 26-27 και κάτω 20.

Ίσως να είναι και πιο δύσκολος ο χώρος με τα αντίστοιχα 45τμ χαμηλοτάβανου που υπολόγιζα αρχικά.

Το defrost ανά 3ωρο είναι στανταράκι τώρα που είμαστε στους 0.

Το καλό είναι πως κρατάει ελάχιστα.

1-2 λεπτά το υπολογίζω.

Σε αυτά τα 1-2 λεπτά βέβαια προλαβαίνει να πέσει η θερμοκρασία 1 βαθμό.

Και φτου και απ την αρχή 19 μετά 20 μετά 21.

Πιστεύω πως με τις τρέχουσες θερμοκρασίες δύσκολα θα πιάσω με τα auto modes παραπάνω.

Πάλι καλά που δεν πήγα σε 12άρη...

Αμα εχεις πολλες απωλειες ειναι ενεργοβορο να ζεστανεις σωστα τον χωρο!Θελω να πω και πιο δυνατο κλιμα να εβαζες θα σου κακοφαινοταν στο λογαριασμο.. Μια εξυπνη λυση την ωρα που δουλευει το κλιμα και δεν σε καλυπτει.. επιλεκτικα να βαζεις και μια σομπα τετοιου τυπου https://www.skroutz.gr/s/2351466/Juro-Pro-Ilios-Carbon.html?from=account_favorites#reviews

2 ώρες πριν, juneman είπε

Πάρε δύο βίδες με αντισκωριακή επεξεργασία και βάλε τις. 

Περιμένω την Toshiba να έρθει να τις αλλάξει 

2 ώρες πριν, c-max είπε

Τερμα ανεμιστηρας ειναι ενοχλητικος. Ισως παραπανω επιθυμητη να κανει καλυτερη δουλεια. Οσο για το καλοριφερ μεσα σε μιση ωρα ειναι φουρνος το σπιτι... δυστυχως το κλιματιστικο δεν μπορει να το φτασει σαν αποδοση και τροπο θερμανσης ειδικα οταν ειναι κρυο το σπιτι.

Δεν ισχύει.

Γενικα θελω να πιστευω παιζει ρολο τι σπιτι εχεις, και εννοω εαν ειναι δικο σου και δεν εχει μονωση τοτε κακος του κεφαλιου σου ...εαν νοικιαζεις  κοιτας για το φτηνο καλο σπιτι αλλα δεν υπαρχει και πας σε ενα καλουτσικο και στο τελος τα πληρωνεις στο ρευμα γιατι δεν εχει μονωση ,καλυτερα σε ποιο καινουργιο με μονωση και ακριβοτερο παρα σε παλιο οικονομικο και να παλευεις με aircondition ti να βαλω και εαν καει ρευμα, το ιδιο ειναι ολα εαν καις 200 watt eite se aircondition ειτε σε χαλαζια ειτε σε αεροθερμο ειτε σε καλοριφερ λαδιου ειτε σε θερμοπομπο,το ιδιο καις απλα αλαζει ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλόχες, έχω το TOYOTOMI GAN/GAK-A128GVR-T3 9000BTU το οποίο αρχικά είχα τοποθετήσει στο γραφείο/δωμάτιο και φέτος το καλοκαίρι το έβγαλα και επανατοποθέτησα στο υπνοδωμάτιο (με ψυκτικό), ενώ αρχικά έβγαζε κρύο αέρα μετά από λίγες ημέρες δεν έβγαζε καθόλου και ήρθε πάλι ο συγκεκριμένος ψυκτικός και είδε ότι έχανε φρέον στην εξωτερική μονάδα και συμπλήρωσε. Αφού πέρασε το καλοκαίρι δεν χρειάστηκε να το ξαναχρησιμοποιήσω και το έβαλα χθές στο ζεστό και βγάζει κρύο αέρα, παίζει να έχει χάσει πάλι το φρέον?

Επεξ/σία από Material_Defender_1032

6 βαθμοί επιθυμητή 23 

Screenshot_20191230-153051.png.98677a7e7ed2cd4a7e27bab96adb26ed.png

φούρνος το σπίτι δε μασάει τπτ η toshibαρα!!!!

93% υγρασία 

Δίκτυο δεδηε 2019:

spacer.png

κινδυνεύουν οι συσκευές μου; έχω ανοίξει από εχθές 4 βλάβες και τις κλείνουν ότι αποκαταστάθηκε 

30 λεπτά πριν, Material_Defender_1032 είπε

Αλόχες, έχω το TOYOTOMI GAN/GAK-A128GVR-T3 9000BTU το οποίο αρχικά είχα τοποθετήσει στο γραφείο/δωμάτιο και φέτος το καλοκαίρι το έβγαλα και επανατοποθέτησα στο υπνοδωμάτιο (με ψυκτικό), ενώ αρχικά έβγαζε κρύο αέρα μετά από λίγες ημέρες δεν έβγαζε καθόλου και ήρθε πάλι ο συγκεκριμένος ψυκτικός και είδε ότι έχανε φρέον στην εξωτερική μονάδα και συμπλήρωσε. Αφού πέρασε το καλοκαίρι δεν χρειάστηκε να το ξαναχρησιμοποιήσω και το έβαλα χθές στο ζεστό και βγάζει κρύο αέρα, παίζει να έχει χάσει πάλι το φρέον?

ειναι σαν να χανει το λαστιχο του αυτοκινητου σου και συ απλα πας και το φουσκωνεις. Που χανει το βρηκε ο ψυκτικος ή απλα θελει να σου παιρνει λιγο λιγο τα λεφτα?

1 ώρα πριν, aligato1000 είπε

Γενικα θελω να πιστευω παιζει ρολο τι σπιτι εχεις, και εννοω εαν ειναι δικο σου και δεν εχει μονωση τοτε κακος του κεφαλιου σου ...εαν νοικιαζεις  κοιτας για το φτηνο καλο σπιτι αλλα δεν υπαρχει και πας σε ενα καλουτσικο και στο τελος τα πληρωνεις στο ρευμα γιατι δεν εχει μονωση ,καλυτερα σε ποιο καινουργιο με μονωση και ακριβοτερο παρα σε παλιο οικονομικο και να παλευεις με aircondition ti να βαλω και εαν καει ρευμα, το ιδιο ειναι ολα εαν καις 200 watt eite se aircondition ειτε σε χαλαζια ειτε σε αεροθερμο ειτε σε καλοριφερ λαδιου ειτε σε θερμοπομπο,το ιδιο καις απλα αλαζει ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ .

ειναι σαν να λες σε καποιον,,, ρε φιλε ακριβη ειναι η βενζινη , και να σου λεει... δε ξερω φιλε εγω 50€ εβαζα 50€ βαζω και τωρα... 

Ε ειπαμε ο συντελεστης αποδοσης δεν ειναι ετσι απλα ενας συντελεστης που αλλαζει και ολα ειναι ιδια.  Αν δε μπορει να βαλει μονωση θα κοιταξει να δει με ποια συσκευη θα κανει οσο οικονομια μπορει, και αυτες δεν ειναι ουτε το αεροθερμο ουτε ο χαλαζιας το καλοριφερ λαδιου και ο θερμοπομπος.

1 ώρα πριν, guzel είπε

6 βαθμοί επιθυμητή 23 

Screenshot_20191230-153051.png.98677a7e7ed2cd4a7e27bab96adb26ed.png

φούρνος το σπίτι δε μασάει τπτ η toshibαρα!!!!

93% υγρασία 

Δίκτυο δεδηε 2019:

spacer.png

κινδυνεύουν οι συσκευές μου; έχω ανοίξει από εχθές 4 βλάβες και τις κλείνουν ότι αποκαταστάθηκε 

Εμένα ο μετρητής ενεργειας γράφει τάση 240 που είναι λάθος, το πολύμετρο λέει 230 πάντως αν έχεις τόσο είναι πρόβλημα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...