Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Eξαρτάται και τί προτεραιότητες έχει ο καθένας . Στην λίστα πιο πάνω με τα προτεινόμενα μηχανήματα το Fujitsu  έχει με διαφορά καλύτερους βαθμούς απoδοσης τόσο στην θέρμανση όσο και στην ψύξη και ΑΚΡΩΣ ανταγωνιστική τιμή έναντι του shorai premium .   

Όσο για το Magic coil (έτσι το πλασάρει η toshiba) είναι μια ειδική επίστρωση του στοιχείου . Δεν είναι η μόνη εταιρεία που εφαρμόζει ειδικες επιστρώσεις στα στοιχεία . Αυτή την επίστρωση την έχουν και τα δύο shorai . 

Τώρα για την επιλογή ισχύος εξυπηρετεί ειδικές περιπτώσεις  . Ελάχιστοι την χρειάζονται . Λογικά θα την χρειαστεί κάποιος όπου μετακομίζει και πάει σε πολύ μικροτερο χώρο όπου το κλιματιστικό του είναι μεγάλο για το χώρο αυτό και ίσως μεγάλο για να το σηκώσει η ηλεκτρολογική γραμμή . 
Το "για καλύτερη οικονομία" που λένε : Δεν είναι αυτός ο σκοπός της λειτουργίας αυτής . Είναι σαν να σου λέω "δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας του χώρου έως τους 18 βαθμούς για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία  "  . 

Το on demand defrost είναι η δυνατότητα να επιλέξεις εσύ αν θες να γίνει defrost νωρίτερα απο όταν μπορεί να χρειαστεί . Δε σημαίνει ότι γλιτώνεις τα ξαφνικά defrosts  . Κουμπί για να παρακάμψεις την αυτόματη αποπάγωση είναι  .

Όπως είπα ο καθένας κρίνει τί του χρειάζεται .  1000 ευρώ το fujitsu και με διαφορά οικονομικότερη λειτουργία  έναντι του shorai premium που κοστίζει +400 ευρώ πάνω . Αυτό το θεωρώ πιο σημαντικό απο τα features του shorai premium αλλά σημαντική είναι και η εγγύηση που δίνει το απλό shorai στα ίδια πάνω κάτω λεφτά με το fujitsu . 
Αν κάποιος ενδιαφέρεται περισσότερο για τα features του shorai premium και πιστεύει ότι αξίζει τα +400 ευρώ  έναντι του fujitsu ή και του απλού shorai δεν θα διαφωνήσω . Προτεραιότητες και γούστα . 

ενδεικτικά ανέφερα κάποια χαρακτηριστικά έναντι του ανταγωνισμού. Θα επανέλθω με τα πλήρη χαρακτηριστικά σε μερικές ώρες μιας και βρίσκομαι έξω .. 

magic coil: 

Η Toshiba στην συντήρηση των κλιματιστικών απαγορεύει τη χρήση χημικών πάνω στο στοιχείο λόγω magic coil. Αρκεί σκέτο νερό να απομακρυνθούν τα πάντα όπως μου είπαν από service 

Το Fujitsu με τον θόρυβο και τα συνεχόμενα defrost προσωπικά για εμένα δεν θα αποτελούσε επιλογή σε καμία περίπτωση.

Επεξ/σία από guzel
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, psychology600 είπε

Καλημέρα σας και Χρόνια πολλά. Ενδιαφέρομαι για ένα 9αρι κλιματιστικό για παιδικό δωμάτιο θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας. Αυτή τη στιγμή στο σπίτι υπάρχει ένα Fujitsu κι ένα Gree απο τα οποία είμαι ευχαριστημένος. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Επειδή έχω το Daikin που σου προτάθηκε και ενώ το θεωρώ ποιοτικότατο και αποδοτικότατο για τα χρήματά του, τελικά δεν το προτείνω για παιδικό δωμάτιο, καθόσον ακόμα και στη χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα (quiet) και επειδή ινβεντάρει χαμηλά μόλις στα 150-160W, σου έρχεται μια μόνιμη ροή χλιαρού αέρα που δεν θα ήθελα να την έχω σε παιδικό δωμάτιο.

Αν μπορέσεις με τη θέση του να το μετριάσεις ή με την περσίδα να το ελέγξεις, τότε ναι. Αλλιώς καλύτερα κάτι άλλο.

Στην κρεβατοκάμαρα έχω ένα carrier (φασόν midea) και βγάζει πιο γλυκιά ζέστη (αφού δεν πέφτει από τα 300W , συνήθως 700), αλλά ξεσκίζεται στα on-off σε οτιδήποτε πάνω από 7-8C εξωτερική και καίει σαφώς περισσότερο από το daikin. Άρα απορρίπτονται και τα inventor ως ίδια φασόν. 

Δεν ξέρω αν το Toshiba MIrai θα σε καλύψει καλύτερα. Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει. Αν βγάζει λιγότερο αέρα από το daikin και καίει λιγότερο από τα κινέζικα, τότε μάλλον είναι καλύτερη επλογή. Στη θεωρία μάλλον ναι , μιας και έχει σχεδόν τα μισά ελάχιστα btus από το daikin.

Αν είχα κλιματιστικά και από τις 3 σχολές θα σου έλεγα 100%. Τώρα απλά σε πάω με εις άτοπον απαγωγή.

ΥΓ Δεν έχω ιδέα για TCL και Haier. Γενικά στα 9άρια υπάρχουν διάφορες σχολές από ότι έχω καταλάβει. Midea, TCL, Haier, Toshiba, Daikin, Fujitsu, Mitsubishi.

Daikin και Fujitsu μοιάζουν = δώσε απόδοση

Toshiba και Mitsubishi = εκλεπτυσμένη λειτουργία

Midea = κινέζοι , δεν ξέρουν τι να αντιγράψουν. Τελικά τα κάνουν μαντάρα αλλά με το follow me κάτι σώνουν.

Haier , TCL  = δεν έχω ιδέα.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

1 ώρα πριν, guzel είπε

Κάπου τόσο βάλανε τα παιδιά εδώ το Daikin και η κινεζιά ζητάει τα ίδια; Μη τρελαθούμε 

43 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Ποιος δινει οικονομικη σειρα daikin στα 350??? 

ΥΓ Daikin αξιζουν μονο οι ακριβες σειρες!

Όταν συγκρίνουμε δύο κλιματιστικά  σχέση τιμής- συντελεστών απόδοσης- εγγύησης κτλ να κοιτάτε παντα τις τιμές εκείνη την χρονική στιγμή όπου θέλετε να συγκρίνετε .  Οι τιμές αλλάζουν  συνεχώς και ιδιαίτερα την περίοδο των προσφορών έρχονται τα πάνω κάτω . Σκότωμα μηχανημάτων . 

Αυτή τη στιγμή το γνωστό ATX25B (9αρι) το παίρνεις στα 450 ευρώ . Ή το FTXC25B στα 429 ευρώ . 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας η αλήθεια είναι ότι το toshiba έχει και ιονιστή και WiFi βέβαια πάει ψηλά συν την εγκατάσταση. Σίγουρα θα κοιτάξω και τα daikin. 

21 λεπτά πριν, alan boy είπε

Δεν αντιλέγω απλά στο κατάστημά μου είπε ο πωλητής 10 χρόνια εγγύηση σε όλα... Γιαυτό και μου φάνηκε παράξενο και ρώτησα εδώ. 

Τώρα σε χρήματα θέλω ένα καλό και οικονομικό. 

Βλέπω ότι τα οικονομικά 24αρια ξεκηναν από 800 ευρώ και ανεβαίνουμε 1200-1300.

Αν υπάρχει κάτι καλό κοντά στα 800 με 900 θα το προτιμούσα 

Επειδή είπες ότι εχεις θέρμανση με πετρέλαιο  τότε:

Αν θες κυρίως οικονομία στη ψύξη  (δηλαδή το κλιματιστικό θα δουλεύει επικουρικά στην θέρμανση) τότε θα κοιτούσα το SEER να είναι όσο πιο μεγάλο γίνεται .  Μέχρι 1000 ευρώ μηχάνημα θα κοιτούσα αυτό με 10 χρόνια εγγύηση:
https://www.skroutz.gr/s/12834281/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-24WiFi-N2VO32-24.html
SCOP= 5.2 και SEER= 7.0
Θόρυβος: 36 / 40 / 44 / 49 db
Εγγύηση : 10 χρόνια σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 
Καλύτερη τιμή: 940 ευρώ
https://www.alphaclimagr.gr/product/1408497/inventor-nemesis-pro-n2vi32-24wifi-n2vo32-24-inverter.html?ref=bestprice.gr

Επίσης καλή επιλογή σε καταναλώσεις αλλά με μικρότερη εγγύηση και μεγαλύτερο θόρυβο στην υψηλή σκάλα :
https://www.skroutz.gr/s/14978825/Fujitsu-ASYG24KLCA.html
SCOP= 6.4 SEER= 7.1
Θόρυβος: 51/45/38/33 db
Εγγύηση : 3 χρόνια σε όλα τα μέρη . Επεκτάσιμη μόνο στο συμπιεστή  + 7 χρόνια εφόσον γίνονται ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά . 
Καλύτερη τιμή : 950 ευρώ
https://www.apothema.gr/fujitsu-asyg24klca-24000-btu-inverter-127273p

10 λεπτά πριν, psychology600 είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας η αλήθεια είναι ότι το toshiba έχει και ιονιστή και WiFi βέβαια πάει ψηλά συν την εγκατάσταση. Σίγουρα θα κοιτάξω και τα daikin. 

Για ποιο Toshiba λες ; Τα toshiba όπως και τα Daikin είναι wifi ready . Πρέπει να αγοράσεις το wifi module του κλιματιστικού και υπολόγισε  ένα έξτρα κόστος 50-70 ευρώ . 

• Like 1

Αναφέρομαι στο Toshiba mirai που πρότεινε ο φίλος πιο πίσω που απ ότι είδα έχει και ιονιστή και WiFi φυσικά πολύ καλό ότι μπορώ έστω και αργότερα να το προσθέσω στα daikin. 

Καλησπέρα...έχω ένα mitsubishi (wtf τόσα χρόνια νόμιζα ότι αγόρασα 9αρι και τώρα που googlara είδα ότι είναι 12αρι?!?) με εξωτερική θερμοκρασία 3 βαθμούς σταματάει την θέρμανση κάνει κάτι κόλπα στην εξωτερική μονάδα (είμαι άσχετος από αυτά δεν ξέρω τι λειτουργία πραγματοποιεί εκείνη την ώρα απλά ακούγεται ένας ήχος σαν γυρνάει κάτι στην εξωτερική μονάδα) 

Είναι φυσιολογικό αυτό? Δεν μπορεί να δουλέψει σε τέτοιες εξωτερικές θερμοκρασίες και ζοριζεται??

IMG_20191229_191854__1577640003_79.103.255.217.jpg

2 ώρες πριν, insomniagfg είπε

Εξωτερικη 6-7C, ζητηση 22C .Ξεκινησα με power fan, οπου δεν ολοκληρωσε το 20λεπτο γιατι εσβησε, αλλαξα μετα σε fan 1, και μετα σε , quiet.Περσιδα κατω.Τελευταια μετρηση στο διαγραμμα. Daikin 9αρι.

309778147_ScreenShot12-29-19at04_53PM.PNG.2636635f8647b8faa9a27983aef632dd.PNG

H εφαρμογη στο κινητο απ το tp link smart wifi plug hs110 ειναι αυτο; Ευχαριστω!

8 λεπτά πριν, mixos23 είπε

Καλησπέρα...έχω ένα mitsubishi (wtf τόσα χρόνια νόμιζα ότι αγόρασα 9αρι και τώρα που googlara είδα ότι είναι 12αρι?!?) με εξωτερική θερμοκρασία 3 βαθμούς σταματάει την θέρμανση κάνει κάτι κόλπα στην εξωτερική μονάδα (είμαι άσχετος από αυτά δεν ξέρω τι λειτουργία πραγματοποιεί εκείνη την ώρα απλά ακούγεται ένας ήχος σαν γυρνάει κάτι στην εξωτερική μονάδα) 

Είναι φυσιολογικό αυτό? Δεν μπορεί να δουλέψει σε τέτοιες εξωτερικές θερμοκρασίες και ζοριζεται??

IMG_20191229_191854__1577640003_79.103.255.217.jpg

defrost.

Αυτό που ακούς είναι η εναλλαγή της 4άδης βαλβίδας. Αντιστρέφει την ροή του φρέον και ουσιαστικά γυρνάει σε λειτουργία ψύξης , οπότε ο ζεστό φρέον πάει στο εξωτερικό στοιχείο και λιώνει τον πάγο. Φυσικά για να μην παγώσετε μέσα, δεν στρέφει ο εσωτερικός ανεμιστήρας μέχρι να τελειώσει. Χρόνος από λίγα λεπτά ως το πολύ τέταρτο. Συχνότητα ανάλογα το κρύο, την υγρασία και το φορτίο.

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

defrost.

Αυτό που ακούς είναι η εναλλαγή της 4άδης βαλβίδας. Αντιστρέφει την ροή του φρέον και ουσιαστικά γυρνάει σε λειτουργία ψύξης , οπότε ο ζεστό φρέον πάει στο εξωτερικό στοιχείο και λιώνει τον πάγο. Φυσικά για να μην παγώσετε μέσα, δεν στρέφει ο εσωτερικός ανεμιστήρας μέχρι να τελειώσει. Χρόνος από λίγα λεπτά ως το πολύ τέταρτο. Συχνότητα ανάλογα το κρύο, την υγρασία και το φορτίο.

Οποτε υποθετω ειναι κατι νορμαλ αυτο,και δεν το γλυτωνω..επειδη ειμαι σε φαση να αγορασω 2 καινουργια υπαρχει περιπτωση οσο καλυτερη ποιοτητα ενος κλιματιστικου να ελαττωνεται η συχνοτητα defrost? 

3 ώρες πριν, alan boy είπε

Καλησπέρα. 

Έχω ένα σπίτι 100 τετραγωνικά. 

Εχει επιδαπεδια θέρμανση με πετρέλαιο. 

Θέλω να βάλω  ένα κλιματιστικό ινβερτερ για να ζεστενει όσο μπορεί το σπίτι αλλά και να ψύχει το καλοκαίρι. 

Έχω αποφασίσει να βάλω ένα 24000 btu

Το θέμα είναι τι μάρκα να βάλω; 

Σήμερα ρώτησα για Daikin με τιμή 1100e

Μου είπαν 3 χρόνια εγγύηση. 

Πήγα σε άλλο μαγαζί και μου πρότειναν το midea. 800 ευρώ. Αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αυτό μου είπε ότι έχει 10 χρόνια εγγύηση! 

Για βοηθήστε ρε παιδιά.... 

Φίλε οταν βλέπεις νουμερα για seer και scop να ξερεις οτι δεν μπορεις να συγκρινεις φιρμες που εχουν πιστοποιηση με αυτες που δεν εχουν πιστοποιηση, οποτε σου προτεινω να αποφυγεις οσες δεν εχουν πιστοποιηση. Παντως η daikin που κοιτας ειναι σοβαρη εταιρεια. Αλλη σοβαρη που εχει σχολιαστει και εδω ειναι η toshiba και fujitsu. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, energy52 είπε

H εφαρμογη στο κινητο απ το tp link smart wifi plug hs110 ειναι αυτο; Ευχαριστω!

Η εφαρμογή της tp-link λέγεται Kasa και την κατεβάζεις, π.χ. από το Play Store.

Αυτό που βλέπεις είναι μια εφαρμογή που ανέπτυξε κάποιος τρίτος για να "διαβάζει" τα δεδομένα από το μπριζάκι της tp-link και το βρίσκεις εδώ: https://github.com/jamesbarnett91/tplink-energy-monitor. Το interface ειναι από τη χρήση σε υπολογιστή.

Επεξ/σία από bobadil
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, energy52 είπε

Ναι κατεβασε απο github - energy monitor , https://github.com/jamesbarnett91/tplink-energy-monitor/blob/master/README.md για pc. To Kasa app για κινητο.

Επεξ/σία από insomniagfg
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mixos23 είπε

Οποτε υποθετω ειναι κατι νορμαλ αυτο,και δεν το γλυτωνω..επειδη ειμαι σε φαση να αγορασω 2 καινουργια υπαρχει περιπτωση οσο καλυτερη ποιοτητα ενος κλιματιστικου να ελαττωνεται η συχνοτητα defrost? 

Ναι είναι νορμάλ και το κάνουν όλα τα κλιματιστικά. Πχ αν έχει σημείο δρόσου 2C και το κλιματιστικό έχει στο στοιχείο πχ -5 , είναι αναμενόμενο να έχει τάση να πιάνει πάγο.

Έχω δει να πιάνει πάγο και 18αρι Mitsubishi με την κτηναρα την εξωτερική μονάδα.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι συνδυασμός μεγέθους εξωτερικής μονάδας, απόστασης των fins και ίσως βαφής και φυσικά διαστασιολογησης. Δεν νομίζω να συνδέεται με την ποιότητα.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

SΟS πριν πάθω το εγκεφαλικό. Το κλιματιστικό δούλευε κανονικά στους 24 ξαφνικά σταμάτησε, το πράσινο on off αναβοσβήνει, ο μετρητής γράφει 450watt κ αέρας τίποτα.. Τι έχει παιχτεί; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...