Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναφέρομαι στο Toshiba mirai που πρότεινε ο φίλος πιο πίσω που απ ότι είδα έχει και ιονιστή και WiFi φυσικά πολύ καλό ότι μπορώ έστω και αργότερα να το προσθέσω στα daikin. 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα...έχω ένα mitsubishi (wtf τόσα χρόνια νόμιζα ότι αγόρασα 9αρι και τώρα που googlara είδα ότι είναι 12αρι?!?) με εξωτερική θερμοκρασία 3 βαθμούς σταματάει την θέρμανση κάνει κάτι κόλπα στην εξωτερική μονάδα (είμαι άσχετος από αυτά δεν ξέρω τι λειτουργία πραγματοποιεί εκείνη την ώρα απλά ακούγεται ένας ήχος σαν γυρνάει κάτι στην εξωτερική μονάδα) 

Είναι φυσιολογικό αυτό? Δεν μπορεί να δουλέψει σε τέτοιες εξωτερικές θερμοκρασίες και ζοριζεται??

IMG_20191229_191854__1577640003_79.103.255.217.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, insomniagfg είπε

Εξωτερικη 6-7C, ζητηση 22C .Ξεκινησα με power fan, οπου δεν ολοκληρωσε το 20λεπτο γιατι εσβησε, αλλαξα μετα σε fan 1, και μετα σε , quiet.Περσιδα κατω.Τελευταια μετρηση στο διαγραμμα. Daikin 9αρι.

309778147_ScreenShot12-29-19at04_53PM.PNG.2636635f8647b8faa9a27983aef632dd.PNG

H εφαρμογη στο κινητο απ το tp link smart wifi plug hs110 ειναι αυτο; Ευχαριστω!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mixos23 είπε

Καλησπέρα...έχω ένα mitsubishi (wtf τόσα χρόνια νόμιζα ότι αγόρασα 9αρι και τώρα που googlara είδα ότι είναι 12αρι?!?) με εξωτερική θερμοκρασία 3 βαθμούς σταματάει την θέρμανση κάνει κάτι κόλπα στην εξωτερική μονάδα (είμαι άσχετος από αυτά δεν ξέρω τι λειτουργία πραγματοποιεί εκείνη την ώρα απλά ακούγεται ένας ήχος σαν γυρνάει κάτι στην εξωτερική μονάδα) 

Είναι φυσιολογικό αυτό? Δεν μπορεί να δουλέψει σε τέτοιες εξωτερικές θερμοκρασίες και ζοριζεται??

IMG_20191229_191854__1577640003_79.103.255.217.jpg

defrost.

Αυτό που ακούς είναι η εναλλαγή της 4άδης βαλβίδας. Αντιστρέφει την ροή του φρέον και ουσιαστικά γυρνάει σε λειτουργία ψύξης , οπότε ο ζεστό φρέον πάει στο εξωτερικό στοιχείο και λιώνει τον πάγο. Φυσικά για να μην παγώσετε μέσα, δεν στρέφει ο εσωτερικός ανεμιστήρας μέχρι να τελειώσει. Χρόνος από λίγα λεπτά ως το πολύ τέταρτο. Συχνότητα ανάλογα το κρύο, την υγρασία και το φορτίο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

defrost.

Αυτό που ακούς είναι η εναλλαγή της 4άδης βαλβίδας. Αντιστρέφει την ροή του φρέον και ουσιαστικά γυρνάει σε λειτουργία ψύξης , οπότε ο ζεστό φρέον πάει στο εξωτερικό στοιχείο και λιώνει τον πάγο. Φυσικά για να μην παγώσετε μέσα, δεν στρέφει ο εσωτερικός ανεμιστήρας μέχρι να τελειώσει. Χρόνος από λίγα λεπτά ως το πολύ τέταρτο. Συχνότητα ανάλογα το κρύο, την υγρασία και το φορτίο.

Οποτε υποθετω ειναι κατι νορμαλ αυτο,και δεν το γλυτωνω..επειδη ειμαι σε φαση να αγορασω 2 καινουργια υπαρχει περιπτωση οσο καλυτερη ποιοτητα ενος κλιματιστικου να ελαττωνεται η συχνοτητα defrost? 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alan boy είπε

Καλησπέρα. 

Έχω ένα σπίτι 100 τετραγωνικά. 

Εχει επιδαπεδια θέρμανση με πετρέλαιο. 

Θέλω να βάλω  ένα κλιματιστικό ινβερτερ για να ζεστενει όσο μπορεί το σπίτι αλλά και να ψύχει το καλοκαίρι. 

Έχω αποφασίσει να βάλω ένα 24000 btu

Το θέμα είναι τι μάρκα να βάλω; 

Σήμερα ρώτησα για Daikin με τιμή 1100e

Μου είπαν 3 χρόνια εγγύηση. 

Πήγα σε άλλο μαγαζί και μου πρότειναν το midea. 800 ευρώ. Αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αυτό μου είπε ότι έχει 10 χρόνια εγγύηση! 

Για βοηθήστε ρε παιδιά.... 

Φίλε οταν βλέπεις νουμερα για seer και scop να ξερεις οτι δεν μπορεις να συγκρινεις φιρμες που εχουν πιστοποιηση με αυτες που δεν εχουν πιστοποιηση, οποτε σου προτεινω να αποφυγεις οσες δεν εχουν πιστοποιηση. Παντως η daikin που κοιτας ειναι σοβαρη εταιρεια. Αλλη σοβαρη που εχει σχολιαστει και εδω ειναι η toshiba και fujitsu. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, energy52 είπε

H εφαρμογη στο κινητο απ το tp link smart wifi plug hs110 ειναι αυτο; Ευχαριστω!

Η εφαρμογή της tp-link λέγεται Kasa και την κατεβάζεις, π.χ. από το Play Store.

Αυτό που βλέπεις είναι μια εφαρμογή που ανέπτυξε κάποιος τρίτος για να "διαβάζει" τα δεδομένα από το μπριζάκι της tp-link και το βρίσκεις εδώ: https://github.com/jamesbarnett91/tplink-energy-monitor. Το interface ειναι από τη χρήση σε υπολογιστή.

Επεξ/σία από bobadil
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, energy52 είπε

Ναι κατεβασε απο github - energy monitor , https://github.com/jamesbarnett91/tplink-energy-monitor/blob/master/README.md για pc. To Kasa app για κινητο.

Επεξ/σία από insomniagfg
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mixos23 είπε

Οποτε υποθετω ειναι κατι νορμαλ αυτο,και δεν το γλυτωνω..επειδη ειμαι σε φαση να αγορασω 2 καινουργια υπαρχει περιπτωση οσο καλυτερη ποιοτητα ενος κλιματιστικου να ελαττωνεται η συχνοτητα defrost? 

Ναι είναι νορμάλ και το κάνουν όλα τα κλιματιστικά. Πχ αν έχει σημείο δρόσου 2C και το κλιματιστικό έχει στο στοιχείο πχ -5 , είναι αναμενόμενο να έχει τάση να πιάνει πάγο.

Έχω δει να πιάνει πάγο και 18αρι Mitsubishi με την κτηναρα την εξωτερική μονάδα.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι συνδυασμός μεγέθους εξωτερικής μονάδας, απόστασης των fins και ίσως βαφής και φυσικά διαστασιολογησης. Δεν νομίζω να συνδέεται με την ποιότητα.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.

SΟS πριν πάθω το εγκεφαλικό. Το κλιματιστικό δούλευε κανονικά στους 24 ξαφνικά σταμάτησε, το πράσινο on off αναβοσβήνει, ο μετρητής γράφει 450watt κ αέρας τίποτα.. Τι έχει παιχτεί; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, g-e-o είπε

SΟS πριν πάθω το εγκεφαλικό. Το κλιματιστικό δούλευε κανονικά στους 24 ξαφνικά σταμάτησε, το πράσινο on off αναβοσβήνει, ο μετρητής γράφει 450watt κ αέρας τίποτα.. Τι έχει παιχτεί; 

Defrost λογικά.

Επεξ/σία από Klausx
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Defrost

Άρα μια χαρά είμαι εδώ τελικά που έλεγα πέρυσι για defrost. Ακόμα ούτε ένα. Το έχω όμως ασταμάτητα 22 και παίζει χαμηλά στα 500.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μορρισακι 24αρι            .72 τετραγωνικα σπιτι ακαλυπτο το σπιτι  ολογυρα εκτος απο πανω και δυτικα...απο χτες στις 00.00 που μηδενισα τον μετρητη 10 kw.Ανεση καλη θα λεγα.Ζηταω 23 .  συντηρηση παιζει ολη μερα στα 650-750 watt.IMG-20191229-215504-1.jpgIMG-20191229-214149-1.jpg732IMG-20191229-214134-1.jpgIMG-20191229-214033-1.jpg7

Επεξ/σία από danaos7
  • Like 7
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, danaos7 είπε

μορρισακι 24αρι            .72 τετραγωνικα σπιτι ακαλυπτο το σπιτι  ολογυρα εκτος απο πανω και δυτικα...απο χτες στις 00.00 που μηδενισα τον μετρητη 10 kw.Ανεση καλη θα λεγα.Ζηταω 23 .  συντηρηση παιζει ολη μερα στα 650-750 watt.IMG-20191229-215504-1.jpgIMG-20191229-214149-1.jpg732IMG-20191229-214134-1.jpgIMG-20191229-214033-1.jpg7

Έτσι ακριβώς παίζει και εμένα το gree σε συντήρηση εδώ και 3 μέρες non stop..Και το καλό είναι ότι το βράδυ έχω εξωτερική 1 με 2 βαθμούς και αυτό δν έχει κάνει ούτε μια στάση για απόψυξη...Υπόψη ότι γύρω μου έχω χιονισμένα βουνά...Μάλλον πρέπει να μοιράζονται τα ίδια σωθικά...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...