Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, psychology600 είπε

Καλημέρα σας και Χρόνια πολλά. Ενδιαφέρομαι για ένα 9αρι κλιματιστικό για παιδικό δωμάτιο θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας. Αυτή τη στιγμή στο σπίτι υπάρχει ένα Fujitsu κι ένα Gree απο τα οποία είμαι ευχαριστημένος. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Σου προτεινω αυτο https://www.skroutz.gr/s/18225693/Inventor-Premium-PR1VI32-09WF-PR1VO32-09.html#reviews

Εχει χαμηλη σκαλα φαν και πολυ καλο after sales!

Αν εισαι Αθηνα θα σου βγει 430ευρω με τοποθετηση(μπορει και κατι λιγοτερο).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Σου προτεινω αυτο https://www.skroutz.gr/s/18225693/Inventor-Premium-PR1VI32-09WF-PR1VO32-09.html#reviews

430 μόνο για την εγγύηση πολλά δεν είναι για φασονάκι;

• Like 1

5 ώρες πριν, psychology600 είπε

Καλημέρα σας και Χρόνια πολλά. Ενδιαφέρομαι για ένα 9αρι κλιματιστικό για παιδικό δωμάτιο θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας. Αυτή τη στιγμή στο σπίτι υπάρχει ένα Fujitsu κι ένα Gree απο τα οποία είμαι ευχαριστημένος. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Προτείνω τα εξης με σειρα προτεραιότητας.

1. DAIKIN FTXC25b ή ATXC25b - είναι το ίδιο μηχάνημα οπότε παίρνεις όποιο βρείς σε καλύτερη τιμή. Η σειρά F προορίζεται για τα μαγαζιά κλιματισμού ενω η σειρά Α προοπρίζεται για τα ηλεκτρομάγαζα. Περίπου στα 400-430 ευρώ με σημερινές τιμές.

Αν θέλεις να ανέβεις 100 ευρώ στα 550, έχεις το

2. FUJITSU KMTA9 - με καλυτερη αποδοση στην ψυξη, αλλα χειρότερη στην θέρμανση.

και 

3. TOSHIBA MIRAI Plus 10 - ποιοτικό κλιματιστικό με καλυτερη εγγυηση απο DAIKIN αλλα υστερει σε οικονομικη λειτουργία. Επίσης είναι 100 ευρώ ακριβότερο χωρίς ιδιαίτερο λογο.

Βασικά, δεν υπάρχει λόγος να μην πας στο DAIKIN. Είναι μακράν πρώτο όταν μιλάμε για value for money. Δεν υπάρχει κάτι τόσο ποιοτικό σε αυτά τα λεφτά.

Στις 28/12/2019 στις 1:34 ΜΜ, KSgJunior είπε

Καλησπερα ξανα....24αρι για κεντρικη θερμανση  στην ουσια σε ενα ενιαιο χωρο 55 τετραγωνικα περιπου, με μια σκαλα που οδηγει στον πανω οροφο οπου  εχω σκοπο να βαλω πορτα εκει ωστε να κοψω την ροη προς το διαδρομο που ειναι το ψυχρο κομματι στο σπιτι μεχρι τωρα.. καλη καταναλωση στο ρευμα ισως το πιο βασικο κομματι ,ιονιστη και οτι αλλο καλουδι μπορει να εχει χωρις να εχω και τρομερες γνωσεις σε αυτα.....το wifi δεν με νοιαζει...ενω στην αρχη ειχα ενα μπατζετ 1000 euro και ειχα αποφασιει να τσιμπησω το Fujitsu ASYG24KLCA  τελικα  λεω να παω πιο ψηλα και να παιξω στο shorai με αυτα που διαβαζω...τα 1500 ειναι το ταβανι...δεν βγαινω για πιο ψηλα...τωρα δεν ξερω αν αξιζει η διαφορα των 500 σχεδον ευρω σε σχεση με το Fujitsu ASYG24KLCA  αλλα θελω κατι δυνατο γιατι θα ειναι ο χωρος που θα καθεται αρκετες ωρες την μερα  ο μπεμπης μας που μολις εσκασε μυτη...ειχα ξανα ρωτησει πριν καιρο αλλα τωρα εχουν σφιξει οσο δεν παει τα πραγματα και πρεπει να γινει αμεσα..αρα καθε προταση η' συμβουλη ευπροσδεκτη.

https://www.skroutz.gr/s/14978825/Fujitsu-ASYG24KLCA.html
SCOP= 6.4 SEER= 7.1
Ονομαστική απόδoση θέρμανσης: 27300 btu/h
Εγγύηση: 3 χρόνια σε όλα τα μέρη . Επεκτάσιμη μόνο στο συμπιεστή + 7 χρόνια εφόσον γίνονται ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά . 

https://www.bestprice.gr/item/2154834254/mitsubishi-heavy-industries-srksrc-71-zr-s.html
SCOP= 5.7 SEER = 7.4 
Ονομαστική απόδoση θέρμανσης: 27297 btu/h
Εγγύηση:  3 χρόνια  σε όλα τα μέρη . 7 χρόνια στο συμπιεστή  εφόσον γίνονται ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά . 

https://www.skroutz.gr/s/12068847/Toshiba-Shorai-R32-RAS-24PAVSG-E-RAS-24PKVSG-E.html
SCOP= 5.5
SEER= 6.2 
Ονομαστική απόδoση θέρμανσης: 27297 btu/h
Eγγύηση:  7 χρόνια σε όλα τα μέρη με την προϋπόθεση να γίνονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

VFM πρόταση:
https://www.skroutz.gr/s/14710999/Haier-Tundra-Green-AS68TEBHRA-1U68REFFRA.html

SCOP= 5.3
SEER= 7.10
Ονομαστική απόδoση θέρμανσης: 27640 btu/h
Εγγύηση 5 χρόνια σε όλα τα μερη χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . 

Η διαφορά 400+ ευρώ για το shorai premium δεν αξίζει .  Αν βρείς το απλό shorai που είναι σε λογική τιμή οκ . Καλύτερο σε καταναλώσεις το fujitsu αλλά λίγο τσιμπημένο σε θόρυβο . 
Μετά το mitshubishi heavy  και μετά το toshiba shorai .

VFM προταση με λιγότερα χρήματα καλή εγγύηση και καλά SCOP SEER το Haier . 

17 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

10 λεπτά πριν, guzel είπε

Παίζει πολύ  καλύτερη τιμή: 345 ευρώ:
https://www.alphaclimagr.gr/product/1410211/inventor-premium-pr1vi32-09wf-pr1vo32-09-9-000btu.html?ref=bestprice.gr

• Like 1

Καλησπέρα. 

Έχω ένα σπίτι 100 τετραγωνικά. 

Εχει επιδαπεδια θέρμανση με πετρέλαιο. 

Θέλω να βάλω  ένα κλιματιστικό ινβερτερ για να ζεστενει όσο μπορεί το σπίτι αλλά και να ψύχει το καλοκαίρι. 

Έχω αποφασίσει να βάλω ένα 24000 btu

Το θέμα είναι τι μάρκα να βάλω; 

Σήμερα ρώτησα για Daikin με τιμή 1100e

Μου είπαν 3 χρόνια εγγύηση. 

Πήγα σε άλλο μαγαζί και μου πρότειναν το midea. 800 ευρώ. Αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αυτό μου είπε ότι έχει 10 χρόνια εγγύηση! 

Για βοηθήστε ρε παιδιά.... 

1 λεπτό πριν, alan boy είπε

Καλησπέρα. 

Θέλω να βάλω  ένα κλιματιστικό ινβερτερ για να ζεστενει όσο μπορεί το σπίτι αλλά και να ψύχει το καλοκαίρι. 

Πήγα σε άλλο μαγαζί και μου πρότειναν το midea. 800 ευρώ. Αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αυτό μου είπε ότι έχει 10 χρόνια εγγύηση! 

Καταρχάς τα midea δεν έχουν 10 χρόνια εγγύηση  .   
Η εγγύηση τους σαφώς είναι 3 χρόνια σε όλα τα μέρη  και εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις γίνεται επέκταση εγγύησης + 7 χρόνια ΜΟΝΟ στο συμπιεστή . 

Μέχρι πόσα λεφτά κοιτάς ; Θες να έχει wifi απαραίτητα ;

1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Η διαφορά 400+ ευρώ για το shorai premium δεν αξίζει . 

Βάλε on demand defrost , magic coil κλπ + τα 7 χρόνια εγγύησης και καταλαβαινεις εύκολα ότι αξίζει μέχρι το τελευταίο cent. Απλά παζάρι σε μεγάλο κατάστημα να γλυτώσει 100-150 ευρώ 

5 λεπτά πριν, alan boy είπε

Καλησπέρα. 

Toshiba απλά 

18 λεπτά πριν, guzel είπε

Ειδες τι γραφω? 430 με τοποθετηση και κατι λιγοτερο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Ειδες τι γραφω? 430 με τοποθετηση και κατι λιγοτερο!

Κάπου τόσο βάλανε τα παιδιά εδώ το Daikin και η κινεζιά ζητάει τα ίδια; Μη τρελαθούμε 

Επεξ/σία από guzel
  • Like 1

13 λεπτά πριν, guzel είπε

Κάπου τόσο βάλανε τα παιδιά εδώ το Daikin και η κινεζιά ζητάει τα ίδια; Μη τρελαθούμε 

Ποιος δινει οικονομικη σειρα daikin στα 350??? 

ΥΓ Daikin αξιζουν μονο οι ακριβες σειρες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Ποιος δινει οικονομικη σειρα daikin στα 350??? 

ΥΓ Daikin αξιζουν μονο οι ακριβες σειρες!

Βλέπω δεν παρακολουθείς το thread...και απο το γεγονός οτι υποτιμάς τα οικονομικά DAIKIN, αλλα και επειδή προτείνεις Inventor...

ΥΓ - εκτός αν κάνεις πλακα...τοτε sorry(δεν το κατάλαβα αμέσως το humour) :D

Επεξ/σία από CorumD

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξωτερικη 6-7C, ζητηση 22C .Ξεκινησα με power fan, οπου δεν ολοκληρωσε το 20λεπτο γιατι εσβησε, αλλαξα μετα σε fan 1, και μετα σε , quiet.Περσιδα κατω.Τελευταια μετρηση στο διαγραμμα. Daikin 9αρι.

309778147_ScreenShot12-29-19at04_53PM.PNG.2636635f8647b8faa9a27983aef632dd.PNG

Επεξ/σία από insomniagfg
  • Like 1

5 λεπτά πριν, CorumD είπε

Βλέπω δεν παρακολουθείς το thread...και απο το γεγονός οτι υποτιμάς τα οικονομικά DAIKIN, αλλα και επειδή προτείνεις Inventor...

ΥΓ - εκτός αν κάνεις πλακα...τοτε sorry(δεν το κατάλαβα αμέσως το humour) :D

Ναι δεν το παρακολουθω.. Και γνωριζα απο πιο παλια οτι τα daikin δεν ελεγαν κατι στις βασικες σειρες..

50 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Καταρχάς τα midea δεν έχουν 10 χρόνια εγγύηση  .   
Η εγγύηση τους σαφώς είναι 3 χρόνια σε όλα τα μέρη  και εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις γίνεται επέκταση εγγύησης + 7 χρόνια ΜΟΝΟ στο συμπιεστή . 

Μέχρι πόσα λεφτά κοιτάς ; Θες να έχει wifi απαραίτητα ;

Δεν αντιλέγω απλά στο κατάστημά μου είπε ο πωλητής 10 χρόνια εγγύηση σε όλα... Γιαυτό και μου φάνηκε παράξενο και ρώτησα εδώ. 

Τώρα σε χρήματα θέλω ένα καλό και οικονομικό. 

Βλέπω ότι τα οικονομικά 24αρια ξεκηναν από 800 ευρώ και ανεβαίνουμε 1200-1300.

Αν υπάρχει κάτι καλό κοντά στα 800 με 900 θα το προτιμούσα 

22 λεπτά πριν, guzel είπε

Βάλε on demand defrost , magic coil κλπ + τα 7 χρόνια εγγύησης και καταλαβαινεις εύκολα ότι αξίζει μέχρι το τελευταίο cent. Απλά παζάρι σε μεγάλο κατάστημα να γλυτώσει 100-150 ευρώ 

Toshiba απλά 

Eξαρτάται και τί προτεραιότητες έχει ο καθένας . Στην λίστα πιο πάνω με τα προτεινόμενα μηχανήματα το Fujitsu  έχει με διαφορά καλύτερους βαθμούς απoδοσης τόσο στην θέρμανση όσο και στην ψύξη και ΑΚΡΩΣ ανταγωνιστική τιμή έναντι του shorai premium .   

Όσο για το Magic coil (έτσι το πλασάρει η toshiba) είναι μια ειδική επίστρωση του στοιχείου . Δεν είναι η μόνη εταιρεία που εφαρμόζει ειδικες επιστρώσεις στα στοιχεία . Αυτή την επίστρωση την έχουν και τα δύο shorai . 

Τώρα για την επιλογή ισχύος εξυπηρετεί ειδικές περιπτώσεις  . Ελάχιστοι την χρειάζονται . Λογικά θα την χρειαστεί κάποιος όπου μετακομίζει και πάει σε πολύ μικροτερο χώρο όπου το κλιματιστικό του είναι μεγάλο για το χώρο αυτό και ίσως μεγάλο για να το σηκώσει η ηλεκτρολογική γραμμή . 
Το "για καλύτερη οικονομία" που λένε : Δεν είναι αυτός ο σκοπός της λειτουργίας αυτής . Είναι σαν να σου λέω "δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας του χώρου έως τους 18 βαθμούς για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία  "  . 

Το on demand defrost είναι η δυνατότητα να επιλέξεις εσύ αν θες να γίνει defrost νωρίτερα απο όταν μπορεί να χρειαστεί . Δε σημαίνει ότι γλιτώνεις τα ξαφνικά defrosts  . Κουμπί για να παρακάμψεις την αυτόματη αποπάγωση είναι  .

Όπως είπα ο καθένας κρίνει τί του χρειάζεται .  1000 ευρώ το fujitsu και με διαφορά οικονομικότερη λειτουργία  έναντι του shorai premium που κοστίζει +400 ευρώ πάνω . Αυτό το θεωρώ πιο σημαντικό απο τα features του shorai premium αλλά σημαντική είναι και η εγγύηση που δίνει το απλό shorai στα ίδια πάνω κάτω λεφτά με το fujitsu . 
Αν κάποιος ενδιαφέρεται περισσότερο για τα features του shorai premium και πιστεύει ότι αξίζει τα +400 ευρώ  έναντι του fujitsu ή και του απλού shorai δεν θα διαφωνήσω . Προτεραιότητες και γούστα . 

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...