Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι θερμοκρασία ζητάτε στο χώρο;

Με τι είστε οκ;

Εγώ με τον μικρό το έχω μόνιμα 23(στα πολύ κρύα και 23.5) στο δωμάτια είναι 1 βαθμό κάτω μετρημένο ίσως και 1.5 μερικές φορές 

Θέρμανση με φυσικό αέριο αποκλειστικά όμως(έχω βρει τον τρόπο μου να πληρώνω ελάχιστα) και δεν δουλεύω καθόλου το κλιματιστικό

Χειμωνιάτικες πιτζάμες δεν έχω!...μόνιμα με κοντομανικα κυκλοφορω

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εχω ενα Daikin FTXF60 το οποιο απ'οτι καταλαβαινω δεχεται το WiFi Dongle της Daikin για απομακρυσμενη διαχειριση, καταναλωση κτλ.

Το εχει καποιος? Πως συνδεεται? Αξιζει η αγορα του γενικοτερα?

Δημοσ.
14 ώρες πριν, alex19871987 είπε

Inventor nemesis pro 12αρι.εξωτετικη 7 ζήτηση 22 με ανεμιστήρα στα 3/5.νομιζω στη θέρμανση πέφτει πιο χαμηλά με μεγάλη σκάλα ανεμιστήρα και πτερύγια τέρμα κάτω.

Screenshot_2019-12-28-22-11-41-964_com.tuya.smartlife.png

Εξωτερική 6.5 ζήτηση 22

Screenshot_2019-12-29-13-09-37-929_com.tuya.smartlife.png

• Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, guzel είπε

Μέχρι τις 00:00 βλέπω να φτάνει τις 8KWh σήμερα. 22-23 επιθυμητή εναλλάξ.

spacer.png

Άλλη θέρμανση υπάρχει στο σπίτι? ή μόνο το θηρίο.

Δημοσ.

Εδώ το δικό μου το 18αρι Fujitsu ASYG18KLCA στο τούρμπο μιας και το είχα κλειστό μια ώρα γιατί μαγείρευε μέσα η γυναίκα μου δίπλα στο σαλόνι με το παράθυρο και τον απορροφητήρα ανοιχτό και η θερμοκρασία έπεσε 1 βαθμό περίπου  από 22,6 στους 21,4 στο σαλόνι επαναφορά του κλιματιστικού στο τούρμπο , επίσης καταρρίπτεται και ο μύθος της 20αρας ασφάλειας που ζητάνε , ούτε καν 10 Α δεν ζήτησε στου φουλ αλλά ξεπέρασε οριακά τα 2 kw και τώρα παίζει στα 216 watt με ζητούμενη 23 με εξωτερική 10,7 και εσωτερική στο σαλόνι μετά το τούρμπο στους 22,3 σε περίπου 30 τμ χώρο με ανοιχτές πόρτες σε σπίτι 130 τμ βέβαια εχω και στο Lab το 9αρι ανοιχτό στους 25

Spoiler

Screenshot_20191229-144720_eWeLink.jpg.47f8dc5eb57fdae369c0b50b9ab4804a.jpg

• Like 1
Δημοσ.

16a θες εαν εχεις 2,5mm καλωδιο

10 εαν εχεις 1,5 mm

20 αρες βαζουν στα 4,5mm

Βεβαια στα προ 30 χρονων σπιτια ολοι οι θερμοσιφωνες 2,5,αλλα το σωστο να λεγεται

Δημοσ.
Στις 28/12/2019 στις 10:49 ΠΜ, g-e-o είπε

Άρα περνάμε στο δεύτερο σενάριο.. Αφενός εγώ λοιπόν, δεν το δουλεύω σωστά, κλείνοντας το, κ αφετερου, έχω επηρεαστεί από τις καταναλώσεις που βλέπω της τάξης των 300-400 watt, κ πίστεψα ότι έχω υπερκαταναλωση.. Θα αλλάξω τρόπο λειτουργίας κ θα επανέλθω.. Σας ευχαριστώ κ συγγνώμη για την αναστάτωση.. 

Κάθε χώρος έχει τίς δικές του απαιτήσεις . Το να συγκρίνουμε καταναλώσεις δεν έχει κανένα νόημα . Το μηχάνημα είναι μια χαρά . Θές καλύτερες καταναλώσεις ; Βάλε καλύτερη μόνωση .

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Artakos είπε

16a θες εαν εχεις 2,5mm καλωδιο

10 εαν εχεις 1,5 mm

20 αρες βαζουν στα 4,5mm

Βεβαια στα προ 30 χρονων σπιτια ολοι οι θερμοσιφωνες 2,5,αλλα το σωστο να λεγεται

Σε μονόκλωνα και πολύκλωνα έχουμε διαφορετικά ρεύματα , επίσης στο 4αρι εχεις 23 Α μέγιστο ρεύμα  νομίζω  αλλά όλοι βάζουν και 20αρα στο  2,5 mm που δεν αντέχει  , σε πολύκλωνα αυξάνουν αρκετά τα ρεύματα λόγω επιδερμικού φαινομένου νομίζω  δες εδώ τα ρεύματα στο περίπου   πάντως 2,5 mm  πολύκλωνο αντέχει 20αρα μην πω και 25αρα εγώ έβαλα 4αρι πολύκλωνο για τον ηλιακό μου με 20αρα ασφάλεια τα κλιματιστικά μου όλα έχουν διπολικές ασφάλειες γιατί στέλνω έξω από το σπίτι ρεύμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Sebu είπε

Παντως εχω μεινει ευχαριστα εκπληκτος από το 10αρι Toshiba.

Στο auto ειναι απολυτα αθορυβο. Απο την εξωτερικη μοναδα δεν ακουω τιποτα οταν το παλιο 10ετιας+ απλο, εκανε σαν τρακτερ.

Επιπροσθετα ζεσταινει το χωρο πολυ γρηγορα (12 τμ περιπου), για πλακα θα ελεγα. Με το παλιο ηθελε πολλαπλασιο χρονο να πετυχει εστω και ελαχιστα αυτη την αισθηση ζεστασιας.

Χτες με εξωτερικη 8 δουλεψε στα 650-680 watt μεχρι να πιασει θερμοκρασια, κατεβηκε στα 230-250 για καμποση ωρα και μετά το εκλεισα γιατι ειχε πιασει θερμοκρασια.

Τα MIRAI plus(SEIYA) δεν ειναι πρωταθλητες οικονομιας, αλλα ειναι πρωταθλητες πολιτισμενης λειτουργιας. Χαρη στον νεο συμπιεστη, είναι εξαιρετικα αθορυβα και πολιτισμενα. Αν είχαν λίγο καλυτερα SEER/SCOP θα μιλαγαμε για μια top επιλογη δίπλα στα daikin atxc25b/35b. Βεβαια, εχουν ολα τα αλλα συν της TOSHIBA και τα 7 χρόνια εγγύηση. Επίσης, τα specs δείχνουν οτι ινβερταρουν εως αρκετα πιο χαμηλα απο τα DAIKIN...Πάντως θα ηθελα να δω test με MIRAI plus(SEIYA) κοντρα σε αντιστοιχα SHORAI στα 9/12/15 που δεν εχουν ουτε τα πρωτα ουτε τα δευτερα twin rotary....Εχουμε μετρησεις απο SHORAI μικρότερα των 18000 btu;

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
3 ώρες πριν, psychology600 είπε

Στο σπίτι υπάρχει καλοριφέρ και θα παίζει ουσιαστικά και αυτό απλά στο παιδικό δωμάτιο θέλω μια σταθερή θερμοκρασία.   

Το καλοριφέρ δε σου παρέχει σταθερή θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο ; Γιατί θες ταυτόχρονα και ac για θέρμανση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, george1551 είπε

Σε μονόκλωνα και πολύκλωνα έχουμε διαφορετικά ρεύματα , επίσης στο 4αρι εχεις 23 Α μέγιστο ρεύμα  νομίζω  αλλά όλοι βάζουν και 20αρα στο  2,5 mm που δεν αντέχει  , σε πολύκλωνα αυξάνουν αρκετά τα ρεύματα λόγω επιδερμικού φαινομένου νομίζω  δες εδώ τα ρεύματα στο περίπου   πάντως 2,5 mm  πολύκλωνο αντέχει 20αρα μην πω και 25αρα εγώ έβαλα 4αρι πολύκλωνο για τον ηλιακό μου με 20αρα ασφάλεια τα κλιματιστικά μου όλα έχουν διπολικές ασφάλειες γιατί στέλνω έξω από το σπίτι ρεύμα.

Σαν ηλεκτρολόγος ας γράψω :

πρώτα απ'ολα να πω οτι δεν υπάρχει 4.5mm σε διατομή και δεν υπάρχουν διαφορετικά ρεύματα....

Πολύκλωνα και μονόκλωνα έχουν ίδιες επιτρεπόμενες εντάσεις,αυτό αλλάζει όταν έχουμε καλώδιο με περισσότερους αγωγούς,εκεί πέφτει η επιτρεπόμενη συνεχής φόρτιση.

Τώρα ο ηλεκτρολόγος ασφαλίζει το καλώδιο (εδώ μιλάω με συνάδελφους και έχουν άγνοια σε αυτά τα απλά θέματα) πχ ασφαλίζω ενα 1.5mm καλώδιο με 10Α ασφάλεια,δεν με ενδιαφέρει εάν εσύ πας και συνδέσεις κουζίνα η θερμοσίφωνο εκεί επάνω,κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από aristidis540
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, psychology600 είπε

Καλημέρα σας και Χρόνια πολλά. Ενδιαφέρομαι για ένα 9αρι κλιματιστικό για παιδικό δωμάτιο θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας. Αυτή τη στιγμή στο σπίτι υπάρχει ένα Fujitsu κι ένα Gree απο τα οποία είμαι ευχαριστημένος. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Μετα την προσφατη αγορα και εμπειρια μου θα ελεγα το Toshiba Mirai plus 10αρι

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198884-toshiba-mirai-plus-10tavg-e-b10tkvg-e

Αν το βρεις εκει στα 400-450 ευρω θεωρω οτι ειναι "κλοπη", το αγοραζεις χωρις συζητηση. Αλλιως κοιτα και το Daikin που εχουν πολλα παιδια εδω μεσα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...