Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Με ζητηση?

22C.

14 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

Πεντέλη με 2 βαθμούς έξω και 86 υγρασία 2ο ντεφροστ στο 3ωρο asyg24klca

Ξεκινήσαμε ε; Αλλά με 2C φυσιολογικό το βλέπω.

Εγώ πάντως έχω και 1 τόνο πετρέλαιο καβάντζα για τα πολλά κρύα.

Έτσι και αλλιώς , κάτω από τους 7C, όλα τα κλιματιστικά χάνουν πολύ COP (από 6 στους 7C, πέφτει στο 3.8 στους 2C και κατρακυλά στο 2.3 στους  -7C)

AOYG24KLTAASYG24KLCA_1577554582.802.pdf

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μιά απορία,  η ταχύτητα του ανεμιστήρα εκτός απο την αρχή που θέλουμε να είναι μεγάλη για να πιάσει τον στόχο μετά έχει νόημα να μείνει εκεί  για μεγάλυτερη οικονομία η πρέπει να παέι στο auto.   Mε βάση της μετρήσεις που εχετε κάνει..   

56 λεπτά πριν, makevius είπε

Μιά απορία,  η ταχύτητα του ανεμιστήρα εκτός απο την αρχή που θέλουμε να είναι μεγάλη για να πιάσει τον στόχο μετά έχει νόημα να μείνει εκεί  για μεγάλυτερη οικονομία η πρέπει να παέι στο auto.   Mε βάση της μετρήσεις που εχετε κάνει..   

Γενικά συμφέρει η υψηλότερη ταχύτητα. Ειδικά σε κλιματιστικά με έντονη On-off συμπεριφορά .

• Like 2

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Γενικά συμφέρει η υψηλότερη ταχύτητα. Ειδικά σε κλιματιστικά με έντονη On-off συμπεριφορά .

Το auto νομίζω είναι το πιο οικονομικό 

Inventor nemesis pro 12αρι.εξωτετικη 7 ζήτηση 22 με ανεμιστήρα στα 3/5.νομιζω στη θέρμανση πέφτει πιο χαμηλά με μεγάλη σκάλα ανεμιστήρα και πτερύγια τέρμα κάτω.

Screenshot_2019-12-28-22-11-41-964_com.tuya.smartlife.png

• Like 3

Έχω που έχω το 24αρι Φούτζι σπάνια το βλέπω πλέον κάτω από 500watt αλλά ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος με αρκετές απώλειες . Για εμένα η καταναλώσεις που βλέπω είναι περίπου 12 ευρώ την εβδομάδα με 16 ώρες  λειτουργίας στους 21-22 . Εντύπωση μου κάνει Που κατάφερε και ζέστανε άνετα αυτό τον χορό , μιλάμε για παραγωγή ζέστης . Να επισημάνω , μιλάω για μονοκατοικία με ξύλινα κουφώματα και την πόρτα να ανοίγει αρκετά συχνά. 

• Like 1

Παντως εχω μεινει ευχαριστα εκπληκτος από το 10αρι Toshiba.

Την προηγουμενη βδομαδα με καλο καιρο (δλδ βραδυ εξω 17 βαθμους), εσωτερικη 20 και ζητηση 22 δουλευε στα 230-250 watt κατά το μετρητη blitzwolf. Οταν πιασει επιθυμητη, μισοκλεινει την περσιδα, σταματαει τη ροη αερα και κατεβαινει σε ενα αστειο νουμερο watt (υποθετω ινβερταρει μεχρι να χρειαστει να ξανανεβασει). Οταν η θερμοκρασια πεσει ξαναπερνει σιγα σιγα μπροστα.

Στο auto ειναι απολυτα αθορυβο. Απο την εξωτερικη μοναδα δεν ακουω τιποτα οταν το παλιο 10ετιας+ απλο, εκανε σαν τρακτερ.

Επιπροσθετα ζεσταινει το χωρο πολυ γρηγορα (12 τμ περιπου), για πλακα θα ελεγα. Με το παλιο ηθελε πολλαπλασιο χρονο να πετυχει εστω και ελαχιστα αυτη την αισθηση ζεστασιας.

Χτες με εξωτερικη 8 δουλεψε στα 650-680 watt μεχρι να πιασει θερμοκρασια, κατεβηκε στα 230-250 για καμποση ωρα και μετά το εκλεισα γιατι ειχε πιασει θερμοκρασια.

Ευχαριστώ όλους για αυτο το χρησιμο θρεντ και ιδιως για τις χρησιμες προτασεις για το Toshiba και το Daikin. Πιστευω οτι και τα δυο ειναι ισως απο τα καλυτερα μικρα που μπορεις να αγορασεις 2019-2020. Δεν εχω δοκιμασει το Daikin αλλα αν κρινω απο τα σχολια εδω και την μικρη εμπειρια χρησης του Toshiba τα κλιματιστικα εχουν παει σε αλλο επιπεδο σε σχεση με οτι γνωριζα μεχρι πριν μια 10ετια που ειχα ασχοληθει.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim εσενα όταν πέφτει η θερμοκρασία κάτω από 7C είπες ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας  του fuji γυρνάει πιο αργά ,εγώ στο shorai λίγο που το πρόσεξα βλέπω το αντίθετο.. γυρνάει πιο γρήγορα !

3.2C εξωτερική τώρα περίπου 350-380watt

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

Και μην σας παραμυθιαζουν με χαζομάρες αν τον μηχάνημα είναι είναι καλό θα δουλέψει σωστά για παράδειγμα σε διπλανό δωμάτιο που έχω το toyotomi το οποίο κάνει on-off για πλάκα στα 400+ watt ένα mitsubishi electric daiya 10ετιας invertαρει για πλάκα στα 300 watt. 

Δηλαδή σε 3 συνεχόμενα δωμάτια υψηλότερη κατανάλωση έχει και χωρίς να invertaαρει ετο toyotomi ενώ mitsubishi και Daikin έχουν άψογη λειτουργία. Οκ το Daikin σαν πιο καινούριο είναι άψογο θα περίμενα από το καινούριο toyotomi να έχει καλύτερη συμπεριφορά από το mitsubishi 10ετιας

Screenshot_2019-12-28-22-17-57-246_com.tuya.smartlife.jpg

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άναψα το carrier σε κρύο δωμάτιο.

Δίνει πόνο :

Screenshot_2019-12-28-22-55-05-119_com.midea.aircondition_obm.jpg.ef4ad95098028f56d74eb2a0f28e344c.jpg

9000btu  η 12000btu είναι;  1500watt κατανάλωση πόνο όχι αστεία 😛

Επεξ/σία από Rnd1978

3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

9000btu δεν είναι αν θυμάμαι καλα ; 1500watt κατανάλωση;

Δες και αυτό το 9αρι Fujitsu KG Series ASYG09KGTA μέχρι που μπορεί να πάει με το powerful έχει πολύ δύναμη να δώσει αλλά και να τραβήξει πολλά watt βέβαια για δοκιμή στους 28 το έβαλλα και πάει μέχρι 18400 θέρμανση μετά από λίγο όμως κλείνει άντε 2-3 λεπτά να πάει εκεί και μόνο με το powerful  , μια ερώτηση σε όσους έχουν τα Fujitsu όταν είναι το μηχάνημα κλειστό και πάρει μπροστά για πρώτη φορά μετά από ώρα κάνει ένα κλείσιμο στα 2-3 λεπτά και μετά συνεχίζει κανονικά γιατί και τα 2 Fujitsu που έχω το κάνουν

Spoiler

Screenshot_20191228-231234_eWeLink.jpg.a6e7d07ba9dba559b1b60a87c4c79d57.jpg

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

52 τετραγωνικά ,το haier ειναι σε 11 ,στα 15 το midea και τα 2 ζήτηση 23 ,όλες οι πόρτες ανοιχτές,ανάμεσα χωλ διάδρομος κουζίνα χωρίς πόρτα ,μπάνιο κλειστή πόρτα , και καίνε κανα 8 ωρο ,όλο το σπιτι ζεστό ,είτε κλειστή είτε ανοιχτή η πόρτα στο δωμάτιο του haier εκεί παίζει η κατανάλωση ,θεε μου ο τοίχος ειναι από χαρτόνι 😂 όλες οι απώλειες από εκεί (και από την αμονωτη ταράτσα) ,και εχει και αλουμίνια στην μπαλκονόπορτα εκεί ... θα πάρω αλλο ένα πριζακι να μετραω ταυτόχρονα 🤓

954035E3-B2DD-4856-B15E-451FB67F34FE.png

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...