Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η διαφορα στην ενεργειακη κλαση, που ειναι σχετική με χωρο και τοποθετιση,είναι λογω του νεου ψυκτικου υγρου,για το οποιο εχουμε αναφερει σχετικα.Ιδιο μηχανημα με τα αλλα ειναι σε αποδοση .Για να δικαιολογήσουν την αυξημενη τιμη εβαλαν και ενα αισθητηρα και καποιες ρυθμισεις .Χρησιμες ειναι μονο σε ορισμενους χωρους.Το mitsubishi ειναι πιο δουλεμενο μηχανημα στην αγορα ,οπως και τα αλλα Daikin που ανεφερες.Και τα αλλα Daikin κυκλοφορουν παραλληλα και με το νεο ψυκτικο υγρο,ακριβοτερα.Το Siesta σαν σειρα ειναι προσφατο σχετικα,αν και ειναι πολυ καλη κατασκευη.Βεβαια το τι σε συμφερει ,ειναι σχετικο με το κοστος,τι θα βρεις στην αγορα και ποσο,και τι πραγματικη χρηση θες να του κανεις.

κατι τελευταιο που βρηκα...αν γνωριζεις να μου πεις

για το συγκεκριμενο τι γνωμη εχεις;

https://www.skroutz.gr/s/5498679/Mitsubishi-Kirigamine-Zen-MSZ-MUZ-EF25VE2.html

ευχαριστω πολυ και παλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πιο απλο κλιματιστικο της εταιριας από το προηγουμενο,υπερτιμημενο λογω σχεδιου πιο slim σε ογκο .Κυκλοφορει σε διαφορα χρωματα να ταιριαζει παντου .Εχει αισθηση μεταλλικου εσωτερικου μερους για στιβαροτητα .Επισης λογω επειδη ειναι ακριβο δεν ξερω αν το βρεις ευκολα,και αν σε ενδιαφερει ρωτα ποσο κάνουν τα φιλτρα του και καθε ποσο θέλουν αντικατασταση.Παντως επειδη κοιτας σε premium εταιρια στον κλαδο ,σκεψου αν ειναι απαραιτητο να παρεις "το καλυτερο"  ή απλά ενα πολυ καλο κλιματιστικο της εταιριας που θα το ευχαριστηθεις το ιδιο.Μην ξοδευεσαι ασκοπα.

η αληθεια ειναι οτι στην αρχη αυτο κοιταζα λογω της inox παραλλαγης που εχει σε χρωμα αλλα ειδα οτι σαν χαρακτηριστικα ειναι πιο ελλειπες απο το MSZ/MUZ-FH25VE

κοιταω τα premium γιατι τα εχω δουλεψει στο πατρικο μου ιδιαιτερα τα daikin και δεν εχουν παθει τπτ.

Mitsubishi αντιστοιχα εχουν τοσοι γνωστοι και ποτε δεν ακουσα καποιο προβλημα.

οποτε γιαυτο αποφασισα να διαλεξω αναμεσα σε αυτες τις δυο μαρκες.

τελικα το βλεπω να καταληγω στο siesta λογω και του design μιας και ειναι λιγο ογκωδες το MSZ/MUZ-FH25VE.

σαν χαρακτηριστικα παντως το συγκεκριμενο siesta βλεπω οτι εχει τα ιδια και κατι παραπανω απο το emura...

δεν ειναι σαν "φτηνα" siesta.

θα προσπαθησω να τα δω και απο κοντα παντως...αν πετυχω κανενα μαγαζι που τα εχει...δυσκολο το βλεπω...

σιγουρα υπερτιμημενο λογω R32 αλλα θα περιμενω να πεσει και λιγο μιας και ειδα στο skroutz οτι εχει παιξει και χαμηλοτερα...κατω απο 900 ευρω...

Μιλαμε για εταιριες με 50+ ετη στο κλαδο ,ερευνα,πατεντες κλπ ,αυτα πληρωνεις .Το Εmura ειναι slim μηχανημα ,αλλη φιλοσοφια ,και φυσικα πληρωνεις αντιστοιχα .Και τα Daikin εχουν και αυτα σχετικα ακριβα ανταλλακτικα και θεματα διαθεσιμοτητας όπως και η Mitsubishi ,λογω της καταστασης της αγορας.Οσο αφορα τις τιμες αγνωστο αν θα πεσουν σημαντικα .Εχουν ανακοινωσει οτι για αρκετα χρονια θα κυκλοφορουν παραλληλα μοντελα σε  ψυκτικο υγρο,οποτε θα εχουν παντα διαφορα τιμης .Και αυτο ειναι ασχετο με τις επιδοσεις καθε μηχανηματος ,λογικά θα βελτιωνονται επισης σε καθε εκδοση .Οταν όμως λογω κρισης ο κοσμος προτιμα φθηνοτερα μηχανηματα ,αν δεν φερουν ποσοτητα δεν θα πετυχουν καλυτερες τιμες.Και  όλα αυτα που κοιτας  μπορει να μην τα βρεις ευκολα,περα του φθηνου Siesta.

• Like 1

Για όσους ψάχνουν για κλιματιστικό με δωρεάν εγκατάσταση  ή όχι. ΠΡΟΣΟΧΗ ! Οι περισσότεροι ψυκτικοί δεν κάνουν χρήση αντλίας κενού η οποία είναι απαραίτητη για την μέγιστη ζωή και μέγιστη απόδοση του κλιματιστικού. Το λένε και όλοι οι κατασκευαστές σε όλα τα εγχειρίδια εγκατάστασης . Ξεκαθαρίστε ότι θέλετε εγκατάσταση με χρήση αντλίας κενού πρωτού κλείσετε οποιαδήποτε συμφωνία εγκατάστασης . Οι περισσότεροι θα σας πουν  ότι δεν χρειάζεται ( άραγε τα μηχανολογικά ή ψυκτικά βιβλία ή ακόμα και ο κατασκευαστής κανουν λάθος ; !!!! ). Κάποιοι λένε ότι δεν θέλει αντλία κενού για να μειώσουν το χρόνο εγκατάστασης λόγο φόρτου εργασίας και άλλοι το λένε για να μεγιστοποιήσουν τα πιθανά προβλήματα . 

Το συγκεκριμενο όπου το εχω δει δεν εχει καλη αποδοση ,σε όλα τα μοντελα του σε ισχυ παροτι ειναι πολυ ήσυχο μηχανημα .Καλυτερα κοιταξε κατι αλλο ,και να αποφυγεις τις δωρεαν εγκαταστασεις .Ο φιορεντινος ξεκινησε και ειναι συνεργατης βασικα για Mitsubishi .

Τι εννοείς δεν έχει καλή απόδοση ;! 

• Like 2

Σε αισθηση,αυτο και το Κuro και το εχουν ψαξει σχετικα οι κατοχοι .Η χρήση αντλίας κενού συνηθως χρεωνεται αρκετα παραπάνω και σε πολλα κλιματιστικά δεν περιλαμβανονται οδηγιες τοποθετισης για λογους κοστους.Οπότε σου λενε δεν χρειαζεται, και δεν μπορεις να αποδειξεις το αντιθετο,αφου δεν αναφερεται καπου.

Τι εννοείς δεν έχει καλή απόδοση ;! 

" Το συγκεκριμενο όπου το εχω δει δεν εχει καλη αποδοση "  

και αμεσως μετα 

το εχουν ψαξει σχετικα οι κατοχοι "/

Τι δεν καταλαβαινεις;  το λεει πεντακαθαρα " οπου το εχω δει " αλλα "το εχουν ψαξει οι σχετικοι " .

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιος κυκλοφορει και μπορει να ρωτησει κατοχους ,σε τι βλεπει,του λενε σχετικα .Ειδικα αν ειναι δυσαρεστημενοι ενας λογος παραπανω.Τα παραπονα του καθενας τα κανει στο καταστημα ,στον εγκαταστατη και τον εισαγωγεα τι του πουλανε.

Επεξ/σία από Gary_Kokkin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

" Το συγκεκριμενο όπου το εχω δει δεν εχει καλη αποδοση "  

και αμεσως μετα 

το εχουν ψαξει σχετικα οι κατοχοι "/

Τι δεν καταλαβαινεις;  το λεει πεντακαθαρα " οπου το εχω δει " αλλα "το εχουν ψαξει οι σχετικοι " .

"το εχουν ψαξει οι σχετικοι " με εμφαση λογω εισαγωγικων, δεν γραφτηκε πουθενα οποτε ειτε δεν ξερεις να διαβαζεις οπως κατηγορεις άλλους για συντακτικο, ειτε εσκεμμενα γραφεις κατι αφου δεν κανεις παραθεση .Ευτυχως υπαρχουν τα προηγουμενα καθενος.Συνεχισε να χαλας την συζητιση να καταλαβουν αλλοι σχετικα σε ότι τους ενδιαφερει .

Επεξ/σία από Gary_Kokkin

Γνωμη μου,ψαχτο καλυτερα με ότι παιζει απο εκπτώσεις αυτην την περιοδο .Αν εχεις αμφιβολιες μαζεψε χρηματα και παρε κάτι καλυτερο αργοτερα .Το Ηiro δεν ειναι τρεχων μοντελο ,ότι υπάρχει είναι στοκ και έχεις και το  ρισκο τι θα σου βγει σαν φασον μηχανημα .Δεν ειναι κινητρο μια αγορα με βαση την δωρεαν τοποθετιση όπως ισχυει συνηθως,και ειπαμε παραπανω ,ουτε σχολια σε εμπορική σελίδα,ειδικα από ατομα που μολις πηραν ενα μηχανημα  .

Φαινεται παιζει προωθητικη ενεργεια για δωρεαν τοποθετιση απο τον εισαγωγεα  για κλιματιστικά Τoyotomi  .

http://www.kotsovolos.gr/site/collections.jsp?dcolid=28722&order=1  EDIT : Το ΜΜ δινει δωρεαν τοποθετιση και σε αλλες φιρμες και σε Toyotomi  http://www.mediamarkt.gr/el/search.html?searchParams=%2FSearch.ff%3Fquery%3Dac-dwrean-egkatastash%26filterTabbedCategory%3Donlineshop%26filteravailability%3D1%26channel%3Dmmgrel%26productsPerPage%3D25&searchProfile=onlineshop&query=ac-dwrean-egkatastash&sort=price&page=&sourceRef=Nt62l4q0S

Εγω ειμαι υπερ του δοκιμασμενου.. Στο σκρουτζ εχει 12 αξιολογισεις και μαλιστα ενας αναφερει τον τροπο λειτουργιας του inverter..

Για μενα αν παρει κατι πιο ακριβο τσαμπα χρηματα θα δωσει..

• Like 2

gia_nnis δεν θα βγαλεις ακρη στη συζητηση, αυτο συμβαινει στις τελευταιες 15 σελιδεσ.

Στο Leroy Merlin εχει προσφορα σε Daikin 9ari στα 400ε, εισαγωγη μαλλον απο βουλγαρια . Τα κοματια ειναι λιγα

• Like 1

"το εχουν ψαξει οι σχετικοι " με εμφαση λογω εισαγωγικων, δεν γραφτηκε πουθενα οποτε ειτε δεν ξερεις να διαβαζεις οπως κατηγορεις άλλους για συντακτικο, ειτε εσκεμμενα γραφεις κατι αφου δεν κανεις παραθεση .Ευτυχως υπαρχουν τα προηγουμενα καθενος.Συνεχισε να χαλας την συζητιση να καταλαβουν αλλοι σχετικα σε ότι τους ενδιαφερει .

Αν δεν καταλαβαινεις και την εννοια των " "  , σημαινει οτι εχεις προβλημα γενικο ,  δεν ασχολουμαι αλλο μαζι σου. 

Εγω ειμαι υπερ του δοκιμασμενου.. Στο σκρουτζ εχει 12 αξιολογισεις και μαλιστα ενας αναφερει τον τροπο λειτουργιας του inverter..Για μενα αν παρει κατι πιο ακριβο τσαμπα χρηματα θα δωσει..

Δεν ειπε κανεις να παρει πιο ακριβο ,αλλα να το ψαξει  με ότι παιζει απο εκπτώσεις.Στο σκρουτζ οταν γραφουν άτομα που μολις αγορασαν κατι,και αναφερουν δεν ειναι αξιοπιστο ,χωρια ότι σε εμπορικές σελίδες γραφουν και για λογους μαρκετινκ . 

Αν δεν καταλαβαινεις και την εννοια των " "  , σημαινει οτι εχεις προβλημα γενικο ,  δεν ασχολουμαι αλλο μαζι σου. 

Με υπονοουμενα συνεχεια για άλλους ,φαίνεται ποιος εχει το προβλημα .

gia_nnis δεν θα βγαλεις ακρη στη συζητηση, αυτο συμβαινει στις τελευταιες 15 σελιδεσ

Στο Leroy Merlin εχει προσφορα σε Daikin 9ari στα 400ε, εισαγωγη μαλλον απο βουλγαρια . Τα κοματια ειναι λιγα

1) Δεν θα βγαλει κανεις ακρη, όποιος βλεπει γραφηκαν προσφατα άτομα για συμμετοχη, για δικους τους λόγους.

2) Aν είναι το βασικο φθηνο Daikin,είναι με συμπιεστη Tουρκιας από συνεργασια ,και δεν έχει καλη αποδοση ,είναι για ορισμένες φθηνες αγορές .Επίσης μπορει να έχεις προβλημα με την εγγυηση σε ανεξαρτητες εισαγωγες .

Στο σκρουτζ οταν γραφουν άτομα που μολις αγορασαν κατι,και αναφερουν δεν ειναι αξιοπιστο ,χωρια ότι σε εμπορικές σελίδες γραφουν και για λογους μαρκετινκ .

Εγω οτι εχω παρει απο το σκρουτζ βαση αξιολογισεων ειναι οκ. Και με την αγορα του προιοντος επαληθευονται εμπρακτος τα θετικα και αρνητικα που αναφερονται στις αξιολογισεις..
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...