Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, guzel είπε

Εγώ αυτές τις ημέρες το δουλεύω στη σκάλα 1 στους 22. Έχει καλύτερα αποτελέσματα με λίγο (100w) παραπάνω κατανάλωση νιώθεις παντού να πηγαίνει η ζέστη 

εγώ κάνω την υπέρβαση όμως με 23 και 25 βαθμούς κατά την διάρκεια της ημέρας γιατί εχω καλύτερη αίσθηση στον χώρο από τα κρύα ρεύματα αφού τα  Fujitsu βγάζουν πολύ χαμηλή θερμοκρασία αέρα και προσπαθώ να μην χτυπάει πάνω μου ο αέρας βέβαια δεν κλείνω σχεδόν ποτέ το γιατί οι τοίχοι μου έχουν τεράστια θερμοχωρητικότητα και αν παγώσουν την έβαψα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

23 λεπτά πριν, guzel είπε

Μέτρια και δίπλα από το κλιματιστικό υπάρχει τζαμαρία με συρόμενες πόρτες 

spacer.png

100τμ είναι το σπίτι 

Και πως συντηρειται με 3000btu?

6 λεπτά πριν, antykaps είπε

αν και ειναι εκτος θεματος εχουν αποδοση αυτοι οι εξαεριστήρες ?

βγαζουν ολη την υγρασία?

Ριχνουν την θερμοκρασία αρκετα?

έχω βάλει 2 τα οποία δουλεύουν αντίθετα μεταξύ τους δλδ όταν το ένα βάζει αέρα το άλλο βγάζει και ανά 30 δευτερόλεπτα αλλάζουν φορά ενώ μέσα στην σωλήνα έχουν ένα κεραμικό στοιχείο που κάνει την ανάκτηση και ναι κανουν δουλειά αλλά όχι κάτι τρελό δλδ όταν εχεις έξω 80% υγρασία δεν μπορείς να χαμηλώσεις την υγρασία στον χώρο σου ή όταν έξω καίνε ότι βρουν τα κλείνω μην μπει μέσα η κάπνα επίσης βάζουν  θόρυβο και έκανα μια αυτοσχέδια ηχοπαγίδα με συνέπειες στην ροή του αέρα τους γιατί είμαι δίπλα σε κεντρικό δρόμο .  Δες θερμοκρασίες τώρα 

• Like 1

1 λεπτό πριν, guzel είπε

Και κάτι κρύοι που είχαν έρθει επίσκεψη το ίδιο εκανε 😜

Σοβαρα τωρα δε γινεται να λες οτι εχεις μετρια μονωση και να συντηρεις το χωρο με 3000btu.

1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Σοβαρα τωρα δε γινεται να λες οτι εχεις μετρια μονωση και να συντηρεις το χωρο με 3000btu.

Όταν έχεις shorai γίνεται. Δουλεύει από τις 7 το πρωί. 

7 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

4 λεπτά πριν, guzel είπε

θεωρητικά Btu εάν υποθέσουμε ότι με scop 5,2 έχουμε πενταπλάσια σχεδόν btu έχουμε 5500 btu  στην συντήρηση για τους 22 βαθμούς εσωτερική με εξωτερική 7-8 βαθμούς  με 330 watt κατανάλωση βέβαια αυτό που γράφω δεν πρέπει να είναι απόλυτα σωστό και υπεραπλουστεύω τα πράγματα

4 λεπτά πριν, george1551 είπε

θεωρητικά Btu εάν υποθέσουμε ότι με scop 5,2 έχουμε πενταπλάσια σχεδόν btu έχουμε 5500 btu  στην συντήρηση για τους 22 βαθμούς εσωτερική με εξωτερική 7-8 βαθμούς  με 330 watt κατανάλωση βέβαια αυτό που γράφω δεν πρέπει να είναι απόλυτα σωστό και υπεραπλουστεύω τα πράγματα

Me 160w βγαζει 3000btu.

15 λεπτά πριν, guzel είπε

Δλδ οι αναγκες του χωρου μεταβαλονται αναλογως κλιματιστικου? Οτι κλιματιστικο και να ειχες ο χωρος σου 3000btu θα ζηταγε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Me 160w βγαζει 3000btu.

Δλδ οι αναγκες του χωρου μεταβαλονται αναλογως κλιματιστικου? Οτι κλιματιστικο και να ειχες ο χωρος σου 3000btu θα ζηταγε.

Κατά πάσα πιθανότητα αυτη την super χαμηλή κατανάλωση την είδε επειδή είχε το auto στον ανεμιστήρα. Όταν περάσουν κάποιες ώρες και έχει την επιθυμητή θερμοκρασία ο χώρος το shorai ρίχνει την ταχύτητα του σε super low speed (πολύ πολύ αργη ταχύτητα = αθόρυβο τελείως) και επειδή έπαιρνε τον τοπικό (γύρω από το κλιματιστικό, αέρα) έβλεπε και τόσο χαμηλές καταναλώσεις.. (για αυτό λέει τώρα που έβαλε μια σκάλα μόνιμα ανέβηκε η κατανάλωση του)

Όχι ότι κρυώνει ο χώρος στο Auto,αλλά αν το βάλεις 22 επιθυμητή, πιθανόν σε κάποιο σημείο του χώρου να έχει 21.2 η κάτι τέτοιο..

Επεξ/σία από Rnd1978

5 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Κατά πάσα πιθανότητα αυτη την super χαμηλή κατανάλωση την είδε επειδή είχε το auto στον ανεμιστήρα. Όταν περάσουν κάποιες ώρες και έχει την επιθυμητή θερμοκρασία ο χώρος το shorai ρίχνει την ταχύτητα του σε super low speed (πολύ πολύ αργη ταχύτητα = αθόρυβο τελείως) και επειδή έπαιρνε τον τοπικό (γύρω από το κλιματιστικό, αέρα) έβλεπε και τόσο χαμηλές καταναλώσεις.. (για αυτό λέει τώρα που έβαλε μια σκάλα μόνιμα ανέβηκε η κατανάλωση του)

Όχι ότι κρυώνει ο χώρος στο Auto,αλλά αν το βάλεις 22 επιθυμητή, πιθανόν σε κάποιο σημείο του χώρου να έχει 21.2 η κάτι τέτοιο..

Αφου δεν κρυωνει ο χωρος με 3000-3500btu δε χρειαζεται παραπανω αρα δεν εχει απωλειες.
Εσενα με ποσα btu συντηρειται?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Αφου δεν κρυωνει ο χωρος με 3000-3500btu δε χρειαζεται παραπανω αρα δεν εχει απωλειες.
Εσενα με ποσα btu συντηρειται?

5/12 μέχρι σήμερα έχω κάψει 94kwh. (Δεν είχε βέβαια και το κρύο που έχει κανονικά εδώ πάνω). Με σχεδόν 24/7 χρήση,εκτός ίσως από κάποια πρωινά που μπορεί η γυναίκα μου να το έκλεισε για λιγο.. Το έχω δει και εγώ να παίζει πάρα πολύ χαμηλά τα μεσημέρια ,170-190watt περίπου,αλλά εξαρτάται από την ώρα (αλλιώς είναι όταν το χτυπάει ο ήλιος το σπίτι) από την εξωτερική θερμοκρασία κτλ

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

5/12 μέχρι σήμερα έχω κάψει 94kwh. (Δεν είχε βέβαια και το κρύο που έχει κανονικά εδώ πάνω). Με σχεδόν 24/7 χρήση,εκτός ίσως από κάποια πρωινά που μπορεί η γυναίκα μου να το έκλεισε για λιγο..

Δλδ κι εσενα ο χωρος συντηρειται με 3000-4000btu.

Θεωρεις οτι εχεις καλη μονωση?

Επεξ/σία από rbx1000

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Θεωρεις οτι εχεις καλη μονωση?

Δεν έχω ιδέα ,αλλά από το αποτέλεσμα π.χ. κατανάλωση κλιματιστικου/η καυστήρα πετρελαίου που έκαιγα πριν δυο χρονια,λογικά πρέπει να είναι οκ Ειδικά με κάτι νούμερα που ακούω για θέρμανση αλλων σπιτιών..

Αλλά,δεν έχουν πιάσει ακόμα τα κρύα..δεν είναι δείγμα χειμώνα ο Δεκέμβρης που μας πέρασε.. και συνήθως εδώ Θεσσαλονίκη περίχωρα έχει κρύο..

Επεξ/σία από Rnd1978

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...