Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, ANTONIO202 είπε

Γεια σας και χρονια πολλα,

Ερωτηση σημερα μιλησα με αντιπροσωπο της toshiba και ζητησα αντι για το κλιματιστικο seiya να βαλω το shorai.Μου ειπε οτι απο την αντιπροσωπεια του ειχαν πει τελευταια φορα που ειχε ζητησει αυτο το μοντελο οτι το shorai παει προς καταργηση απλα δεν ηξερε εαν εχουν βγαλει αλλο μοντελο θα ξερω την δευτερα.Στο ιντερνετ ειδα οτι υπαρχει το premium  .θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος κατι διοτι μετα παω αναγκαστηκα στο seiya .Βεβαια μια χαρα ειναι και αυτο απλα το shorai εχει πιο υψηλο scop.ευχαριστω πολυ

Το seiya είναι το Mirai plus.

Μόνο το 24αρι είναι twin rotary.

Να προτιμήσεις το shorai premium.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, ANTONIO202 είπε

Γεια σας και χρονια πολλα,

Ερωτηση σημερα μιλησα με αντιπροσωπο της toshiba και ζητησα αντι για το κλιματιστικο seiya να βαλω το shorai.Μου ειπε οτι απο την αντιπροσωπεια του ειχαν πει τελευταια φορα που ειχε ζητησει αυτο το μοντελο οτι το shorai παει προς καταργηση απλα δεν ηξερε εαν εχουν βγαλει αλλο μοντελο θα ξερω την δευτερα.Στο ιντερνετ ειδα οτι υπαρχει το premium  .θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος κατι διοτι μετα παω αναγκαστηκα στο seiya .Βεβαια μια χαρα ειναι και αυτο απλα το shorai εχει πιο υψηλο scop.ευχαριστω πολυ

Shorai premium

2 ώρες πριν, KSgJunior είπε

Καλησπερα ξανα....24αρι για κεντρικη θερμανση  στην ουσια σε ενα ενιαιο χωρο 55 τετραγωνικα περιπου, με μια σκαλα που οδηγει στον πανω οροφο οπου  εχω σκοπο να βαλω πορτα εκει ωστε να κοψω την ροη προς το διαδρομο που ειναι το ψυχρο κομματι στο σπιτι μεχρι τωρα.. καλη καταναλωση στο ρευμα ισως το πιο βασικο κομματι ,ιονιστη και οτι αλλο καλουδι μπορει να εχει χωρις να εχω και τρομερες γνωσεις σε αυτα.....το wifi δεν με νοιαζει...ενω στην αρχη ειχα ενα μπατζετ 1000 euro και ειχα αποφασιει να τσιμπησω το Fujitsu ASYG24KLCA  τελικα  λεω να παω πιο ψηλα και να παιξω στο shorai με αυτα που διαβαζω...τα 1500 ειναι το ταβανι...δεν βγαινω για πιο ψηλα...τωρα δεν ξερω αν αξιζει η διαφορα των 500 σχεδον ευρω σε σχεση με το Fujitsu ASYG24KLCA  αλλα θελω κατι δυνατο γιατι θα ειναι ο χωρος που θα καθεται αρκετες ωρες την μερα  ο μπεμπης μας που μολις εσκασε μυτη...ειχα ξανα ρωτησει πριν καιρο αλλα τωρα εχουν σφιξει οσο δεν παει τα πραγματα και πρεπει να γινει αμεσα..αρα καθε προταση η' συμβουλη ευπροσδεκτη.

To Fujitsu είναι πιο αποδοτικό και σαφώς πιο δυνατό στη θέρμανση μιας και ανεβαίνει 30000btus. Είναι θορυβώδες όμως. Έχω ανεβάσει video στο YouTube.

Το shorai έχει μεγαλύτερη εγγύηση, με υποχρεωτικό σερβις και έχει καλύτερα φίλτρα.

Αν η εγγύηση και η αθόρυβη λειτουργία είναι σημαντική τότε toshiba. Με προτεραιότητα στην απόλυτη απόδοση το Fujitsu.

Είναι κ  σημαντική διαφορά του κόστους.

• Like 2

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

To Fujitsu είναι πιο αποδοτικό και σαφώς πιο δυνατό στη θέρμανση μιας και ανεβαίνει 30000btus. Είναι θορυβώδες όμως. Έχω ανεβάσει video στο YouTube.

Το shorai έχει μεγαλύτερη εγγύηση, με υποχρεωτικό σερβις και έχει καλύτερα φίλτρα.

Αν η εγγύηση και η αθόρυβη λειτουργία είναι σημαντική τότε toshiba. Με προτεραιότητα στην απόλυτη απόδοση το Fujitsu.

Είναι κ  σημαντική διαφορά του κόστους.

Έχει πολλά περισσότερα το shorai, βλέπε power select, προστασία έως 10.000 volt και άλλα πολλά... 

23 λεπτά πριν, guzel είπε

Ρεκόρ κατανάλωσης σήμερα 

spacer.png

Επιθυμητή 22 fan στη μία σκάλα , όχι auto

Πόσες ώρες το λειτουργείς την μέρα 10-12 ώρες ? αν δεν το κλείνεις θα πέσει λογικά το Daily Average  , με τι εξωτερικές θερμοκρασίες παίζεις? εγώ κατέβασα λίγο στο 9αρι την θερμοκρασία και εχω μείωση κατανάλωσης  με εξωτερική τώρα στους 12,9 και θερμοκρασία στο σαλόνι 22,8 με 23 ζητούμενη  και στο lab 25,3 και 25  ζητούμενη

Spoiler

Screenshot_20191228-154743_eWeLink.jpg.49b7c94e76fdae76c0711abd330d4164.jpg

10 λεπτά πριν, george1551 είπε

imageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583

Πόσες ώρες το λειτουργείς την μέρα 10-12 ώρες ? αν δεν το κλείνεις θα πέσει λογικά το Daily Average  , με τι εξωτερικές θερμοκρασίες παίζεις? εγώ κατέβασα λίγο στο 9αρι την θερμοκρασία και εχω μείωση κατανάλωσης  με εξωτερική τώρα στους 12,9 και θερμοκρασία στο σαλόνι 22,8 με 23 ζητούμενη  και στο lab 25,3 και 25  ζητούμενη

Απόκρυψη περιεχομένων

Το δουλεύω με timer 7 το πρωί έως 4 το βράδυ. Εξωτερικές εχει τώρα 9. Αν το βάλω στο auto θα πάει στα 170w

18 λεπτά πριν, george1551 είπε

imageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583

Απόκρυψη περιεχομένων

Στο lab έχεις το asyg09kgta;

20 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στο lab έχεις το asyg09kgta;

ναι γιατί είναι ο χώρος που είμαι πολλές ώρες και τα έσκασα για να εχω οικονομία αν και τελικά ήταν υπερβολή    από ότι βλέπω

725 χωρίς τοποθέτηση αγορά Σεπτεμβρίου

ήταν να πάρω το Toshiba Shorai Premium 10J2AVRG-E/B10J2KVRG αλλά το άλλαξα για το 9αρι asyg09kgta με scop 6,5 έναντι 5,2 του Toshiba

11 λεπτά πριν, george1551 είπε

ναι γιατί είναι ο χώρος που είμαι πολλές ώρες και τα έσκασα για να εχω οικονομία αν και τελικά ήταν υπερβολή    από ότι βλέπω

725 χωρίς τοποθέτηση αγορά Σεπτεμβρίου

ήταν να πάρω το Toshiba Shorai Premium 10J2AVRG-E/B10J2KVRG αλλά το άλλαξα για το 9αρι asyg09kgta με scop 6,5 έναντι 5,2 του Toshiba

Το έχεις δει παρακάτω από 170W;

35 λεπτά πριν, guzel είπε

Το δουλεύω με timer 7 το πρωί έως 4 το βράδυ. Εξωτερικές εχει τώρα 9. Αν το βάλω στο auto θα πάει στα 170w

τι μόνωση έχει το σπίτι σου ? και πόσα τετραγωνικά ? γιατί θεωρώ ότι εχεις άριστες επιδόσεις

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Το έχεις δει παρακάτω από 170W;

αν θυμάμαι καλά ναι γύρω στα 144 εδώ το είχα ανεβάσει  

τώρα που γράφω έχει πέσει στα 158 watt

με την εσωτερική στο Lab στους 25,5

12 λεπτά πριν, george1551 είπε

τι μόνωση έχει το σπίτι σου ? και πόσα τετραγωνικά ? γιατί θεωρώ ότι εχεις άριστες επιδόσεις

αν θυμάμαι καλά ναι γύρω στα 144 εδώ το είχα ανεβάσει  

τώρα που γράφω έχει πέσει στα 158 watt

με την εσωτερική στο Lab στους 25,5

Μέτρια και δίπλα από το κλιματιστικό υπάρχει τζαμαρία με συρόμενες πόρτες 

spacer.png

100τμ είναι το σπίτι 

• Like 1

να πω επίσης ότι εχω 2 εξαερισμούς στο σπίτι με  ανάκτηση τύπου Respiro-150 RD άρα εχω κάποιες απώλειες αφού κάνει ανάκτηση περίπου στο 70% ίσως και ποιο κάτω της θερμοκρασίας του αέρα

1 λεπτό πριν, guzel είπε

Μέτρια και δίπλα από το κλιματιστικό υπάρχει τζαμαρία με συρόμενες πόρτες 

spacer.png

100τμ είναι το σπίτι 

Θηρίο ανήμερο το εργαλείο σου τότε , εγώ στο σαλόνι το εχω στο ήσυχο γιατί κάνει αρκετή φασαρία το 18αρι Fujitsu ASYG18KLCA

• Like 1

5 λεπτά πριν, george1551 είπε

να πω επίσης ότι εχω 2 εξαερισμούς στο σπίτι με  ανάκτηση τύπου Respiro-150 RD άρα εχω κάποιες απώλειες αφού κάνει ανάκτηση περίπου στο 70% ίσως και ποιο κάτω της θερμοκρασίας του αέρα

Θηρίο ανήμερο το εργαλείο σου τότε , εγώ στο σαλόνι το εχω στο ήσυχο γιατί κάνει αρκετή φασαρία το 18αρι Fujitsu ASYG18KLCA

Εγώ αυτές τις ημέρες το δουλεύω στη σκάλα 1 στους 22. Έχει καλύτερα αποτελέσματα με λίγο (100w) παραπάνω κατανάλωση νιώθεις παντού να πηγαίνει η ζέστη 

7 λεπτά πριν, george1551 είπε

α πω επίσης ότι εχω 2 εξαερισμούς στο σπίτι με  ανάκτηση τύπου Respiro-150 RD

αν και ειναι εκτος θεματος εχουν αποδοση αυτοι οι εξαεριστήρες ?

βγαζουν ολη την υγρασία?

Ριχνουν την θερμοκρασία αρκετα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...