Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα διωράκι το 24 Morris με ζητούμενη 23 από τους 20 που είχε , εξωτερική 9 σε 75τμ 

Ξεκίνησε με 1300 +-

Επεσε στα 900 σε 3-4 λεπτα, αλλά τόσα λεπτά μετά πήγε στα 500-600 και μετά από μερικά ον οφ έκατσε στα 350 και όσο περνούσε η ώρα τα κρατούσε

Σε περισσότερη ώρα παλιότερα που το είχα βάλει είχα δει σταθερά 350 μπορεί και πιο κάτω σε συντήρηση

Δεν είναι δείγμα το δίωρο βέβαια αλλά είχα ρεπό, ήμουν μόνος και είπα να παίξω λίγο!

Από κάτω πυλωτη στο μισό σπίτι και εκτεθημενα τα 2 δωμάτια αφού δεν υπάρχει κολλητά άλλη οικοδομη

Επεξ/σία από marioboni
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Τα προηγουμενα χρονια τι χρησιμοποιουσες για θερμανση? Και με τι καταναλωση/κοστος?

Αυτόνομη θέρμανση... 3.5 ευρώ η ώρα.. 

Δημοσ.

Καλημέρα  και χρόνια πολλά σε όλους ,  μια φωτογραφία σημερινή Χανιά Κρήτης ισόγειο σπίτι με θερμοπρόσοψη και ενεργειακά κουφώματα , στο σαλόνι έχουμε το  18αρι Fujitsu ASYG18KLCA με εσωτερική 22,4 και ζητούμενη 23 ενώ στο Lab έχουμε το Fujitsu KG Series ASYG09KGTA με εσωτερική 24,8 και ζητούμενη 26  και καταναλώσεις μια χαρά το σπίτι όλο ανοιχτό 130 τμ κατασκευή το 1954 με πέτρινους τοίχους 50 cm με καντονάδα  , αν παγώσω την έβαψα για αυτό δεν κλείνω ποτέ το σαλόνι το βράδυ το εχω στους 22  και εχω και 3 Daikin ATXC25B/ARXC25B Siesta Sensira που δεν τα δουλεύω καθόλου μιας και τα υπνοδωμάτια έχουν πάνω από 22 θερμοκρασία , στον ενδιάμεσο μετρητή  με λειτουργία ένα μήνα και κάτι έχουν κάψει 167 kw/h  όλα μαζί τα κλιματιστικά.

Spoiler

Screenshot_20191228-122609_eWeLink.jpg.9b85840b82d2f28592268bde575051c1.jpg

υπόψιν έχω εξωτερική θερμοκρασία τώρα 13,1

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Αυτόνομη θέρμανση... 3.5 ευρώ η ώρα.. 

Δλδ τωρα που σου κοστιζει στη χειροτερη 2 ευρω το 12ωρο εισαι δυσαρεστημενος?

• Like 1
Δημοσ.

Τα 9αρια Daikin που θελω να παρω ποσο καινε την ωρα;

Να δω αν αξιζει να βαζω κλιματιστικο η να αναβω την ξυλοσομπα.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Εξαρτάται τί ψάχνεις . 9άρι ; 12άρι ; 24άρι ; 
Επίσης τί θες απο ένα κλιματιστικό; Ποιες είναι οι προτεραιότητές σου; Καταναλωση στην θέρμανση ; Κατανάλωση στη ψύξη; Wifi ;  Eγγύηση ; Θόρυβος ;  Να έχει είσοδο νωπού αέρα ; Να κάνει ύγρανση ;

Καλησπερα ξανα....24αρι για κεντρικη θερμανση  στην ουσια σε ενα ενιαιο χωρο 55 τετραγωνικα περιπου, με μια σκαλα που οδηγει στον πανω οροφο οπου  εχω σκοπο να βαλω πορτα εκει ωστε να κοψω την ροη προς το διαδρομο που ειναι το ψυχρο κομματι στο σπιτι μεχρι τωρα.. καλη καταναλωση στο ρευμα ισως το πιο βασικο κομματι ,ιονιστη και οτι αλλο καλουδι μπορει να εχει χωρις να εχω και τρομερες γνωσεις σε αυτα.....το wifi δεν με νοιαζει...ενω στην αρχη ειχα ενα μπατζετ 1000 euro και ειχα αποφασιει να τσιμπησω το Fujitsu ASYG24KLCA  τελικα  λεω να παω πιο ψηλα και να παιξω στο shorai με αυτα που διαβαζω...τα 1500 ειναι το ταβανι...δεν βγαινω για πιο ψηλα...τωρα δεν ξερω αν αξιζει η διαφορα των 500 σχεδον ευρω σε σχεση με το Fujitsu ASYG24KLCA  αλλα θελω κατι δυνατο γιατι θα ειναι ο χωρος που θα καθεται αρκετες ωρες την μερα  ο μπεμπης μας που μολις εσκασε μυτη...ειχα ξανα ρωτησει πριν καιρο αλλα τωρα εχουν σφιξει οσο δεν παει τα πραγματα και πρεπει να γινει αμεσα..αρα καθε προταση η' συμβουλη ευπροσδεκτη.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

Καλησπερα ξανα....24αρι για κεντρικη θερμανση  στην ουσια σε ενα ενιαιο χωρο 55 τετραγωνικα περιπου, με μια σκαλα που οδηγει στον πανω οροφο οπου  εχω σκοπο να βαλω πορτα εκει ωστε να κοψω την ροη προς το διαδρομο που ειναι το ψυχρο κομματι στο σπιτι μεχρι τωρα.. καλη καταναλωση στο ρευμα ισως το πιο βασικο κομματι ,ιονιστη και οτι αλλο καλουδι μπορει να εχει χωρις να εχω και τρομερες γνωσεις σε αυτα.....το wifi δεν με νοιαζει...ενω στην αρχη ειχα ενα μπατζετ 1000 euro και ειχα αποφασιει να τσιμπησω το Fujitsu ASYG24KLCA  τελικα  λεω να παω πιο ψηλα και να παιξω στο shorai με αυτα που διαβαζω...τα 1500 ειναι το ταβανι...δεν βγαινω για πιο ψηλα...τωρα δεν ξερω αν αξιζει η διαφορα των 500 σχεδον ευρω σε σχεση με το Fujitsu ASYG24KLCA  αλλα θελω κατι δυνατο γιατι θα ειναι ο χωρος που θα καθεται αρκετες ωρες την μερα  ο μπεμπης μας που μολις εσκασε μυτη...ειχα ξανα ρωτησει πριν καιρο αλλα τωρα εχουν σφιξει οσο δεν παει τα πραγματα και πρεπει να γινει αμεσα..αρα καθε προταση η' συμβουλη ευπροσδεκτη.

Αξίζει με το παραπάνω. Shorai Premium 

• Like 1
Δημοσ.

Καταγραφη ν2

Απ της 11 και μετα ζητησα 23 δουλευοντας η μοναδα στα 1300

Απο 12:20 και μετα τον ανεμιστηρα τον πηγα στο low απο high.

Και μετα ξεκιναει το on-offf

Απο υπερθερμανσεις,

Εδω φαινεται ο ξεκαθαρα λαθος προγραμματισμός της μοναδας,καθως βριισκει ποιο λογικο να κοψει τελείως,παρα να χαμηλωσει στροφες για να μην υπερθερμανθει,

Απο οτι καταλαβα το off ερχεται οταν η διαφορα του set point ξεπερασει τους 4,5 βαθμους, 

Κατα την inventor η θερμοκρασια που το ρυθμιζα ηταν χαμηλα στους 20,

Στους 23 λοιπον το ιδιο γίνεται,

Και οχι δεν θα ακουσω ουτε την ινβεντορ ουτε τον μηχανολογο της που μιλησα για το που θα πρεπει να ρυθμισω το κλιματιστικο και σε ποια σκαλα πρεπει να το βαλω τον ανεμιστηρα για να δουλευει σωστα το μηχάνημα τους, 

Ελεος

IMG_20191228_135100.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Artakos είπε

Καταγραφη ν2

Απο υπερθερμανσεις,

Εδω φαινεται ο ξεκαθαρα λαθος προγραμματισμός της μοναδας,καθως βριισκει ποιο λογικο να κοψει τελείως,παρα να χαμηλωσει στροφες για να μην υπερθερμανθει,

Απο οτι καταλαβα το off ερχεται οταν η διαφορα του set point ξεπερασει τους 4,5 βαθμους, 

Και οχι δεν θα ακουσω ουτε την ινβεντορ ουτε τον μηχανολογο της που μιλησα για το που θα πρεπει να ρυθμισω το κλιματιστικο και σε ποια σκαλα πρεπει να το βαλω τον ανεμιστηρα για να δουλευει σωστα το μηχάνημα τους, 

Ελεος

IMG_20191228_135100.jpg

Πάλι καλά εσένα σου είπαν 23. Εμένα η toyotomi μου έλεγε να το βάλω στους 25 γιατί λέει όλοι οι πελάτες τους στο 25 το δουλεύουν και δεν είχε ποτέ κανείς θέμα 😂

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Artakos είπε

Καταγραφη ν2

Απο υπερθερμανσεις,

Ελεος

IMG_20191228_135100.jpg

Σα να χει ιδιο ακριβως προγραμματισμο με το δικο μου που μου αλλαξαν..τραγικο απλα..στειλτους σε mail ολα τα καταγραφικα να τα δουν στο σερβις.Εκτος κι αν οπως ειπαμε κ χθες εχει βλαβη η μοναδα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Artakos είπε

Καταγραφη ν2

Απο υπερθερμανσεις,

Ελεος

IMG_20191228_135100.jpg

Επειδη εχω ασχοληθει με αυτο το θεμα.. για να διαπιστωσεις οτι ενα inverter εχει σωστο προγραμματισμο το βαζεις να δουλεψει στο δυνατο για καποια λεπτα και αφου ανεβασει θερμοκρασια ο χωρος πχ 23β κατεβαζεις τερμα την θερμοκρασια(κοντρολ)  Το σωστο(συνηθως ακριβα μοντελα) αρχιζουν να κατεβαζουν τα watt.. να φτανουν σε χαμηλα 180-250watt.. να δουλευoυν εκει καπου 1-2λεπτα και μετα off.  

Εγω πηρα brand βασικη σειρα(9αρι) και νομιζα επειδη ειναι brand και κοστιζει 450ευρω οτι θα εχει και τον σωστο πραγραμματισμο αλλα την πατησα.. Σβηνει για την πλακα του! Απεναντιας το toyotomi hiro που σε καποιο διαστημα κατεβηκε η τιμη στα 300ευρω δουλευει σωστα!

Επεξ/σία από gia_nnis
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Επειδη εχω ασχοληθει με αυτο το θεμα.. για να διαπιστωσεις οτι ενα inverter εχει σωστο προγραμματισμο το βαζεις να δουλεψει στο δυνατο για καποια λεπτα και αφου ανεβασει θερμοκρασια ο χωρος πχ 23β κατεβαζεις τερμα την θερμοκρασια(κοντρολ)  Το σωστο(συνηθως ακριβα μοντελα) αρχιζουν να κατεβαζουν τα watt.. να φτανουν σε χαμηλα 180-250watt.. να δουλευoυν εκει καπου 1-2λεπτα και μετα off.  

Εγω πηρα brand βασικη σειρα(9αρι) και νομιζα επειδη ειναι brand και κοστιζει 450ευρω οτι θα εχει και τον σωστο πραγραμματισμο αλλα την πατησα.. Σβηνει για την πλακα του! Απεναντιας το toyotomi hiro που σε καποιο διαστημα κατεβηκε η τιμη στα 300ευρω δουλευει σωστα!

Από περιέργεια, ποιο ήταν το brand βασική σειρά? Για να δούμε αν έχουμε δείγματα και από άλλους.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, g-e-o είπε

Άρα περνάμε στο δεύτερο σενάριο.. Αφενός εγώ λοιπόν, δεν το δουλεύω σωστά, κλείνοντας το, κ αφετερου, έχω επηρεαστεί από τις καταναλώσεις που βλέπω της τάξης των 300-400 watt, κ πίστεψα ότι έχω υπερκαταναλωση.. Θα αλλάξω τρόπο λειτουργίας κ θα επανέλθω.. Σας ευχαριστώ κ συγγνώμη για την αναστάτωση.. 

Μια χαρά είσαι με 30 ευρώ το μήνα υπέρ ζεσταίνεις με ένα μεγάλο σπίτι. 700watt είναι μια φθηνή τοστιέρα..αν το βάλεις 22 θα πέσει περισσότερο.

Δημοσ.

Γεια σας και χρονια πολλα,

Ερωτηση σημερα μιλησα με αντιπροσωπο της toshiba και ζητησα αντι για το κλιματιστικο seiya να βαλω το shorai.Μου ειπε οτι απο την αντιπροσωπεια του ειχαν πει τελευταια φορα που ειχε ζητησει αυτο το μοντελο οτι το shorai παει προς καταργηση απλα δεν ηξερε εαν εχουν βγαλει αλλο μοντελο θα ξερω την δευτερα.Στο ιντερνετ ειδα οτι υπαρχει το premium  .θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος κατι διοτι μετα παω αναγκαστηκα στο seiya .Βεβαια μια χαρα ειναι και αυτο απλα το shorai εχει πιο υψηλο scop.ευχαριστω πολυ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...