Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Άρα περνάμε στο δεύτερο σενάριο.. Αφενός εγώ λοιπόν, δεν το δουλεύω σωστά, κλείνοντας το, κ αφετερου, έχω επηρεαστεί από τις καταναλώσεις που βλέπω της τάξης των 300-400 watt, κ πίστεψα ότι έχω υπερκαταναλωση.. Θα αλλάξω τρόπο λειτουργίας κ θα επανέλθω.. Σας ευχαριστώ κ συγγνώμη για την αναστάτωση.. 

Βάλτο 21 και άστο να δουλέψει...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Άρα περνάμε στο δεύτερο σενάριο.. Αφενός εγώ λοιπόν, δεν το δουλεύω σωστά, κλείνοντας το, κ αφετερου, έχω επηρεαστεί από τις καταναλώσεις που βλέπω της τάξης των 300-400 watt, κ πίστεψα ότι έχω υπερκαταναλωση.. Θα αλλάξω τρόπο λειτουργίας κ θα επανέλθω.. Σας ευχαριστώ κ συγγνώμη για την αναστάτωση.. 

Συγγνώμη και εγώ για το επιθετικό ύφος.

400W θα δώ, στον χώρο μου πάντα με 22 μέσα , αν το έχω ανοικτό 2-3ημέρες ανοιχτές .

Το βράδυ που κοιμόμαστε το έχω στους 20. Όταν ξυπνάω το βλέπω στα 240-280W .

Το βάζω πάλι 22 και σκαρφαλώνει 500-600 για να ξαναπέσει σιγά σιγά κάπου 400. Μπορεί και 300.

Με τις τωρινές θερμοκρασίες όλα αυτά και επαναλαμβάνω , στον δικό μου χώρο.

πχ ο @Βασίλης_29 που έχει 2 από αυτά, του δουλεύουν στα 1000W για να πάρουν τις απώλειές του.

Άλλος σε καλύτερο σπίτι από το δικό μου κ σε πιο ζεστό περιβάλλον, θα έβλεπε τις μισές πχ καταναλώσεις από μένα.

Άρα το κάθε μηχάνημα θα κάψει ανάλογα με το που βρίσκεται.

Αλλά τελικά συμφέρει να το έχουμε ανοιχτό συνέχεια.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 3

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

400W θα δώ, στον χώρο μου πάντα με 22 μέσα , αν το έχω ανοικτό 2-3ημέρες ανοιχτές .

Το βράδυ που κοιμόμαστε το έχω στους 20. Όταν ξυπνάω το βλέπω στα 240-280W .

Το βάζω πάλι 22 και σκαρφαλώνει 500-600 για να ξαναπέσει σιγά σιγά κάπου 400. Μπορεί και 300.

Με τις τωρινές θερμοκρασίες όλα αυτά και επαναλαμβάνω , στον δικό μου χώρο.

πχ ο @Βασίλης_29 που έχει 2 από αυτά, του δουλεύουν στα 1000W για να πάρουν τις απώλειές του.

Άλλος σε καλύτερο σπίτι από το δικό μου κ σε πιο ζεστό περιβάλλον, θα έβλεπε τις μισές πχ καταναλώσεις από μένα.

Άρα το κάθε μηχάνημα θα κάψει ανάλογα με το που βρίσκεται.

Αλλά τελικά συμφέρει να το έχουμε ανοιχτό συνέχεια.

Ναι αλλα ειναι και το αερισμα του σπιτιου που θα πρεπει να γινεται καθημερινα..εγω ας πουμε ανοιγω πρωι πρωι πριν ξυπνησουν τα παιδια και πεφτει η θερμοκρασια στους 17-18 στην σαλονοτραπεζαρια..αρα εχει σημασια να αφησω ανοικτο το μεγαλο κλιματιστικο ολο το βραδυ;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Εγώ φίλε μου δεν το κλείνω ποτέ, το βράδυ και όταν λείπω το αφήνω στους 18c.

Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη, για αυτό το λόγω υπάρχει το φόρουμ, για να ανταλλάσσονται απόψεις και εμπειρίες.

Και μη ξεχνάς να συσχετίζεις τις καταναλώσεις με τις απαιτήσεις του κάθε χώρου. Κοίτα να βρεις τη βέλτιστη απόδοση για το δικό σου χώρο.

Επεξ/σία από bobadil

33 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Εξωτερική 9 επιθυμητή 23 κατανάλωση ενέργειας 705 watt. Διαμέρισμα 80τμ. πόρτες σε κουζίνα κ υπνοδωμάτια ανοικτές. 

Ναι είναι πολλά. Με εξωτερική εμένα 8-9 μόλις πιάσει επιθυμητή κατεβαίνει στα 180W στους 22 επιθυμητή και 300-380W στους 23 επιθυμητή σε χώρο 60τμ ενιαίο σε σπίτι 100τμ.

Μήπως να μιλήσεις με service?

16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σοβαρά; Το Toshiba τους πιάνει σε 40-50 λεπτά και φαντάσου όποτε λείπουμε και τα πρωινά αερίζουμε τον χώρο. 

Βέβαια άλλο κλίμα εδώ Κρήτη αλλά αυτές τις ημέρες παίζουν εξωτερική 9-8-7 

Εγώ πιστεύω ότι δν είναι το μηχάνημα...Το έχει αποδείξει σε πολλούς ότι πέφτει πολύ χαμηλά...Αλλά όλα είναι στις απώλειες...Εκεί παίζεται όλη η μπάλα...

2 λεπτά πριν, guzel είπε

Ναι είναι πολλά. Με εξωτερική εμένα 8-9 μόλις πιάσει επιθυμητή κατεβαίνει στα 180W στους 22 επιθυμητή και 300-380W στους 23 επιθυμητή σε χώρο 60τμ ενιαίο σε σπίτι 100τμ.

Πολλα θα ηταν αν του ζεσταινε πολυ κι αυτο συνεχιζε να ρουφαει 800w..Για να κανεις αυτη τη συγκριση, θα πρεπει να το ξηλωσει και να βαλει shorai στη θεση του..

8 λεπτά πριν, guzel είπε

Σοβαρά; Το Toshiba τους πιάνει σε 40-50 λεπτά και φαντάσου όποτε λείπουμε και τα πρωινά αερίζουμε τον χώρο. 

Βέβαια άλλο κλίμα εδώ Κρήτη αλλά αυτές τις ημέρες παίζουν εξωτερική 9-8-7 

Τι λες ωρέ; Εδώ δεν είναι Λιβυκό πέλαγος!!!

4 λεπτά πριν, argitt είπε

Εγώ πιστεύω ότι δν είναι το μηχάνημα...Το έχει αποδείξει σε πολλούς ότι πέφτει πολύ χαμηλά...Αλλά όλα είναι στις απώλειες...Εκεί παίζεται όλη η μπάλα...

Αφού λέει ότι δεν έχει απώλειες 

2 λεπτά πριν, guzel είπε

Αφού λέει ότι δεν έχει απώλειες 

Οι μηχανολόγοι δεν μιλάνε, υπολογίζουν. Αν έχει μελέτη θερμικών απωλειών και δείξει ότι έχει λίγες απώλειες, ναι να το δούμε.

45 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Τα προηγουμενα χρονια τι χρησιμοποιουσες για θερμανση? Και με τι καταναλωση/κοστος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, g-e-o είπε

Εγώ πάντως με το αντίστοιχο 18 σε χώρο 45+ τετραγωνικών ,βλέπω 300-400 watt,σε ζητούμενη 22  βαθμούς και στο αθόρυβο σε ρύθμιση ανεμιστήρα.Εαν ανεβάσω βαθμούς και ανεμιστήρα άνετα φθάνει στα 600-700 watt κατανάλωση.

200 watt είδα μόνο προχθές, που δούλευε  και το τζάκι απο το πρωί.

Το δουλεύω όμως και εγώ διακοπτόμενα.

Επεξ/σία από aris1964

53 λεπτά πριν, energy52 είπε

Ναι αλλα ειναι και το αερισμα του σπιτιου που θα πρεπει να γινεται καθημερινα..εγω ας πουμε ανοιγω πρωι πρωι πριν ξυπνησουν τα παιδια και πεφτει η θερμοκρασια στους 17-18 στην σαλονοτραπεζαρια..αρα εχει σημασια να αφησω ανοικτο το μεγαλο κλιματιστικο ολο το βραδυ;

Σιγά σιγά όσο είναι κλειστή η θέρμανση κρυώνουν και τα δομικά στοιχεία/έπιπλα κτλ,αν αυτά είναι σχετικά ζεστά,τον αέρα θα τον θερμάνει πολύ γρήγορα το κλιματιστικο.. Δύσκολα σχετικά κρυώνουν όμως ακόμα πιο δύσκολα ζεσταίνονται ειδικά με θέρμανση όπως με κλιματιστικο.. Όλοι μας αερίζουμε τα σπίτια,(κάπου είχα διαβάσει ένας αερισμός 5-10 λεπτών αρκεί για να αλλάξει ο αέρας του σπιτιου).

• Like 1

1 ώρα πριν, g-e-o είπε

Τα 700 watt που έχεις ειναι πολύ καλά το ίδιο κλιματιστικό έχω και εγω... Χθες ασταμάτητα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ στο auto πάντα με 7 βαθμούς έξω ζητούμενη 24 μέσα έκαψε 8.7kwh απόλυτα φυσιολογικό νούμερο για μεγάλο χώρο 66 τετραγωνικών σαλόνι. 

1 ώρα πριν, g-e-o είπε

Εξωτερική 9 επιθυμητή 23 κατανάλωση ενέργειας 705 watt. Διαμέρισμα 80τμ. πόρτες σε κουζίνα κ υπνοδωμάτια ανοικτές. 

Ειναι φυσιολογικοτατη η κατανάλωση που έχεις για τόσα τετραγωνικά. Το θέμα του θορύβου έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή, εγώ όταν βάζω το δικό μου στο high δίπλα από την τηλεόραση που είναι πρέπει να δυναμώσω και την τηλεόραση για να ακούω καλύτερα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...