Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Artakos είπε

Μονο 18 σταματηματα σε 2 ωρες

IMG_20191227_233030.jpg

Τι μου θυμίζει........ Κατά τ άλλα το όνομα στον κλιματισμό.... Σήμερα στον δρόμο είχα μπροστά μου μια κλούβα και είχε εντός ένα κλιματιστικό inventor... και σκεφτόμουν σε ποιον καημένο/θύμα πήγαιναν να κάνουν εγκατάσταση ...

Επεξ/σία από guzel
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, Artakos είπε

Μονο 18 σταματηματα σε 2 ωρες

IMG_20191227_233030.jpg

Μου θυμίζει τσατσάρα.

Το forum μετά τα tp link και το GitHub, έχει περάσει σε νέα εποχή debugging έτσι;🤓🤓🤓

ΥΓ μόνο ο καρπουζης μας κρατάει πίσω ακόμα 😆

Χαλαρά εδώ με 2 fujitsu ρυθμισμένα στους 19 και το ανεμιστηρα στο high, επικρατεί ικανοποιητική ζέστη σε σημαντικό μέρος του σπιτιού, προσπαθούν να ζεσταθουν και τα περιφερειακά δωμάτια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

ΥΓ μόνο ο καρπουζης μας κρατάει πίσω ακόμα 😆

Θα κανω το διάγραμμα σε μαυροπίνακα με κιμωλία και άβακα 😂😂😂

2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Χαλαρά εδώ με 2 fujitsu ρυθμισμένα στους 19 και το ανεμιστηρα στο high,

Χωρίς τα κλιματιστικά αναμμένα τι θερμοκρασία εχεις ? Μηπως ζεις στην θερμότερη ζώνη ? 😂 εξωτερικό μηπως ? 😅

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης

7 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Θα κανω το διάγραμμα σε μαυροπίνακα με κιμωλία και άβακα 😂😂😂

Χωρίς τα κλιματιστικά αναμμένα τι θερμοκρασία εχεις ? Μηπως ζεις στην θερμότερη ζώνη ? 😂 εξωτερικό μηπως ? 😅

Χωρίς κλιματιστικά έχω περίπου 14-15 μετά από ώρες. Εξωτερικη εχτές το βράδυ 12. Σήμερα δεν μέτρησα αλλά λογικά επειδή έχουμε περισσότερο κρύο θα ειναι 10-11.

• Sad 1

11 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Χωρίς κλιματιστικά έχω περίπου 14-15 μετά από ώρες. Εξωτερικη εχτές το βράδυ 12. Σήμερα δεν μέτρησα αλλά λογικά επειδή έχουμε περισσότερο κρύο θα ειναι 10-11.

Πρέπει να έχεις τρελές απώλειες ε;

23 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Εμενα πάντως που ειναι προτελευταία κλάση (το διαμέρισμα ) με εξωτερικές Πειραιά εσωτερικές έχω στους 18,2 -18,8

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Πρέπει να έχεις τρελές απώλειες ε;

Ναι... σε κτίριο 100 ετών είμαι. Χάνει πολύ από τα παράθυρα έχουν ύψος 3μ και το ταβάνι 4, πολύ λεπτό τζάμι 2-3mm, δύσκολη διαρρύθμιση και ιδιορυθμιες. Παλιά ζεσταινομασταν με μια σόμπα πετρελαιου είχε μέγιστη ισχύ 78000 btu στην τρίτη σκάλα αλλά αυτή μόνο αν έκανε 0 και κάτω την χρειαζόσουν, η σομπα χάλασε αρχές 2000 και δεν μπορέσαμε να την φτιάξουμε οποτε ειμασταν χωρίς ουσιαστική θέρμανση. 

Αργότερα θα βάλω κάτι διαγράμματα ισχύος χρόνου με τιμές που πήρα χειροκίνητα αν και αυτά που υπάρχουν είναι αρκετά. Για μένα είναι εκπληκτικό πάντως να σταθεροποιειται η ισχυς στα 800-900 σε κάθε μηχανημα (σαν συμβατικό 9αρι) και να συντηρει θέρμανση σε χωρο 100τμ και βαλε, όταν ένα αεροθερμο 1000w να βάλεις σε δωμάτιο 10τμ δεν κάνει τίποτα σχεδόν..... 

2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ναι... σε κτίριο 100 ετών είμαι. Χάνει πολύ από τα παράθυρα έχουν ύψος 3μ και το ταβάνι 4, πολύ λεπτό τζάμι 2-3mm, δύσκολη διαρρύθμιση και ιδιορυθμιες. 

Αρχοντικό 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! 🎅🎄 Πρόκειται να αγοράσω κλιματιστικό για το σπίτι μου και είμαι ανάμεσα σε 3 μηχανήματα: Mitsubishi LN60 , Toshiba Shorai Premium RAS-24 , Daikin Perfera FTXM71N. Θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς τα παραπάνω μηχανήματα ή ακόμα και να μου προτείνετε κάτι άλλο αντίστοιχης ποιότητας.🙃 Ο χώρος είναι σαλοκουζινοτραπεζαρία 39 τ.μ. με ύψος 2,80 μέτρα , διαμέρισμα 15ετίας με σχετικά καλή μόνωση και διπλά χωνευτά κουφώματα προς το νότο. Πρόκειται για μία αγορά με σκοπό να καλύψει για δεκαετίες το θέμα ψύξης και θέρμανσης οπότε το αρχικό κόστος ελπίζω να αποσβεστεί με εξοικονόμηση ρεύματος και απουσία βλαβών σε βάθος χρόνου.

Γράφω για πρώτη φορά στο insomnia οπότε δείξτε επιείκεια 😂 ξαφνιάστηκα από το πόσος κόσμος ασχολείται με τεχνικά χαρακτηριστικά των κλιματιστικών (ακόμα και με ακριβείς συγκρίσεις επί των καταναλώσεων). Να πω εδώ ότι εργάζομαι ως βοηθός ψυκτικού για 2 χρόνια οπότε αν μπορώ να λύσω κάποιες απορίες σε οποιονδήποτε σε κάτι που θα γνωρίζω, θα είναι χαρά μου! Sorry για το πρήξιμο, καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία.

Επεξ/σία από SirGeoPara
leptomereies

Στα παρακάτω διαγράμματα που αφορούν το ένα από τα δύο κλιματιστικά, λειτουργούσαν και τα δύο.Ts ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, Tout εξωτερική θερμοκρασία, Τb θερμοκρασία πριν την λειτουργία, Τα, θερμοκρασία κατά την λειτουργία. 

Στο δεύτερο διάγραμμα, από το 105 και μετά η ρυθμιζόμενη θερμοκρασία κατέβηκε από τους 20 στους 19. Ο χώρος του κλιματιστικού είναι 42τμ, 4μ ύψος, υπάρχουν άλλα δωμάτια εμβαδού 47 τμ με ανοιχτές πόρτες. 

1.bmp 2.bmp

30 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Στα παρακάτω διαγράμματα που αφορούν το ένα από τα δύο κλιματιστικά, λειτουργούσαν και τα δύο.Ts ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, Tout εξωτερική θερμοκρασία, Τb θερμοκρασία πριν την λειτουργία, Τα, θερμοκρασία κατά την λειτουργία. 

Στο δεύτερο διάγραμμα, από το 105 και μετά η ρυθμιζόμενη θερμοκρασία κατέβηκε από τους 20 στους 19. Ο χώρος του κλιματιστικού είναι 42τμ, 4μ ύψος, υπάρχουν άλλα δωμάτια εμβαδού 47 τμ με ανοιχτές πόρτες. 

1.bmp 479 kB · 1 download 2.bmp 442 kB · 0 downloads

Στο χειροκίνητο τα διαγράμματα ή με κάποιο πρόγραμμα;

2 ώρες πριν, SirGeoPara είπε

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! 🎅🎄 Πρόκειται να αγοράσω κλιματιστικό για το σπίτι μου και είμαι ανάμεσα σε 3 μηχανήματα: Mitsubishi LN60 , Toshiba Shorai Premium RAS-24 , Daikin Perfera FTXM71N. Θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς τα παραπάνω μηχανήματα ή ακόμα και να μου προτείνετε κάτι άλλο αντίστοιχης ποιότητας.🙃 Ο χώρος είναι σαλοκουζινοτραπεζαρία 39 τ.μ. με ύψος 2,80 μέτρα , διαμέρισμα 15ετίας με σχετικά καλή μόνωση και διπλά χωνευτά κουφώματα προς το νότο. Πρόκειται για μία αγορά με σκοπό να καλύψει για δεκαετίες το θέμα ψύξης και θέρμανσης οπότε το αρχικό κόστος ελπίζω να αποσβεστεί με εξοικονόμηση ρεύματος και απουσία βλαβών σε βάθος χρόνου.

Γράφω για πρώτη φορά στο insomnia οπότε δείξτε επιείκεια 😂 ξαφνιάστηκα από το πόσος κόσμος ασχολείται με τεχνικά χαρακτηριστικά των κλιματιστικών (ακόμα και με ακριβείς συγκρίσεις επί των καταναλώσεων). Να πω εδώ ότι εργάζομαι ως βοηθός ψυκτικού για 2 χρόνια οπότε αν μπορώ να λύσω κάποιες απορίες σε οποιονδήποτε σε κάτι που θα γνωρίζω, θα είναι χαρά μου! Sorry για το πρήξιμο, καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία.

Μήπως είναι λίγο υπερβολικό να πας σε 24αρι;

Ίσως να αξιζε να δοκιμάσεις να προσεγγίσεις τις απώλειες σου με το κάτωθι

https://www.elith.gr/calc/index.php

Δεκαετίες εγγύηση δεν προσφέρει κανένα, οπότε μάλλον είναι θέμα τύχης και ποιότητας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς στο φόρουμ που έχει πρόσβαση σε στοιχεία βλαβών οπότε μάλλον ως παλιό επάγγελμα που είχες μπορεί να έχεις καταλάβει περισσότερα πράγματα από πράγματα που έχεις δει.

Από τα 3 το Toshiba έχει την μεγαλύτερη εγγύηση και συνδυάζει απόδοση, χαρακτηριστικά, ποιότητα. Βγαίνει και σε 22 και 18.

Γενικά ζυγίζεις χαρακτηριστικά και αποφασίζεις.

ΥΓ Μια ακόμη επιλογή είναι το

https://www.skroutz.gr/s/18977716/Mitsubishi-Heavy-SRK-SRC-63ZR-W.html

Έχει την απολύτως μεγαλύτερη απόδοση αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει στην Ελλάδα το r32 μοντέλο. Αν μπορέσεις να το βρεις είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Επίσης αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος, υπάρχει το ASYG24KLCA που έχω το οποίο σκοτώνει σε απόδοση. Γυμνό από χαρακτηριστικά όμως.

Φαίνεται ότι έχει έρθει και το

https://www.fgeurope.gr/el/products/asyg24kmta

Σε μαγαζιά δεν το βλέπω. Έχει τα πλεονεκτήματα του ASYG24KLCA σε απόδοση με λιγότερο θόρυβο.

Όλα χειροκίνητα! Προτίμησα να μην αγοράσω πριζάκια με wifi κτλ, καταγραφή με έναν παλιό μετρητή hama σε χαρτί και μετά πέρασμα στο excel. 

Τώρα που θα πάρω την δωροεπιταγή του Κωτσόβολου θα αγοράσω ένα θερμόμετρο laser, θα μετράω την θερμοκρασία στις περσίδες και θα την συσχετίσω με την ισχύ και τον χρόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Το forum μετά τα tp link και το GitHub, έχει περάσει σε νέα εποχή debugging έτσι;🤓🤓🤓

ευχαριστώ 😂

Επεξ/σία από bobadil
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...