Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Αυτά τα θερμόμετρα συνήθως ειναι πολύ αργά,μπορεί να μην προλαβαίνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να δείξει την στιγμιαία θερμόκρασια..Έτσι μπορεί να εχει 27C εκεί πάνω,αλλά σε λίγα λεπτά να αναμιχθεί με τον υπόλοιπο αέρα και να μην το πάρει χαμπάρι το Θέρμομετρο..

Συμφωνώ, για αυτό θέλει μέτρηση με θερμοστοιχειο , όπως με αυτό που μετράω.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, energy52 είπε

Ναι αλλα τα ελαχιστα που μπορει να δωσει το μηχανημα τα χεις δει ποσα ειναι; αν θυμαμαι καλα καπου εκει, γυρω στα 300.. @liakjim τι λες; απ τη στιγμη που το δηλωνει ξεκαθαρα..

απ το σερβις τι σου ειπανε, αλλαξαν κατι;

Εχεις δίκιο ετσι όπως το έγραψα υπονοώ κάτι αλλο ότι το θέμα μου δλδ ειναι τα ελάχιστα ,watt,τα ελάχιστα δηλωμένα ειναι 300 άρα μέσα είμαι ,το θέμα μου ειναι το θορυβώδες γκαζωμα στο ανέβασμα των περσιδων ακόμα και στο sleep mode και οχι η ελάχιστη κατανάλωση   ,είχα ανεβάσει και βίντεο εδώ,άλλαξαν εσωτερική πλακέτα αλλα το θέμα δεν λύθηκε και την συνέχεια την έγραψα πριν 

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης

3 λεπτά πριν, mixos23 είπε

Αν δεν βαριεσαι να μου πεις...πρακτικα τι σημαινει twin rotary συμπιεστής?

Twin rotary δεν έχει μόνο η Toshiba. Έχει και η Mitsubishi και η Fujitsu. To daisekai έχει σε όλα τα μοντέλα. Το shorai από 18αρη κ πάνω. Fujitsu σε όλα στα kgta. Mitsubishi δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα γίνεται.

11 λεπτά πριν, energy52 είπε

Ναι αλλα τα ελαχιστα που μπορει να δωσει το μηχανημα τα χεις δει ποσα ειναι; αν θυμαμαι καλα καπου εκει, γυρω στα 300.. @liakjim τι λες; απ τη στιγμη που το δηλωνει ξεκαθαρα..

300 λέει όντως, αλλά με 1KW που έχει ελάχιστο capacity , θα περίμενα να μπορεί να πηγαίνει κοντά 200.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Εχεις δίκιο ετσι όπως το έγραψα υπονοώ κάτι αλλο,τα ελάχιστα δηλωμένα ειναι 300 άρα μέσα είμαι ,το θέμα μου ειναι το θορυβώδες γκαζωμα στο ανέβασμα των περσιδων ,άλλαξαν εσωτερική πλακέτα 

και κανει ακριβως το ιδιο με πριν; Απ την αλλη οσον αφορα την καταναλωση το δικο μου 18αρι πεφτει πολυ πιο κατω απ τη δηλωμενη οποτε ειναι λιγο περιεργο ολο αυτο τι να πω..

Επεξ/σία από energy52

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, energy52 είπε

και κανει ακριβως το ιδιο με πριν; Απ την αλλη οσον αφορα την καταναλωση το δικο μου 18αρι πεφτει πολυ πιο κατω απ τη δηλωμενη οποτε ειναι λιγο περιεργο ολο αυτο τι να πω..

Καθόλου περίεργο,η δηλωμένη ελάχιστη κατανάλωση,(όπως και απόδοση btu) είναι στους 7C εξωτερική θερμοκρασία. Εάν πέσει κάτω από 7C η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση μειώνεται..,ενώ αν είναι πάνω από 7C αυξάνεται αντίστοιχα..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

Βρε παιδια τι συζηταμε,σιγα μην παρω θερμομετρο πιστοποιημενο απο ανεξαρτητο φορεα,

Ακομα και σωστα να δειχνει,το κλιματιστικο δεν δουλευει οπως πρεπει,οταν πιανει θερμοκρασια δεν κανεις off απο τα 1500watt

1 λεπτό πριν, Artakos είπε

Βρε παιδια τι συζηταμε,σιγα μην παρω θερμομετρο πιστοποιημενο απο ανεξαρτητο φορεα,

Ακομα και σωστα να δειχνει,το κλιματιστικο δεν δουλευει οπως πρεπει,οταν πιανει θερμοκρασια δεν κανεις off απο τα 1500watt

Πωω εμπλεξες..μακαρι να εχει βλαβη και να φτιαχτει γιατι αλλιως θα πρεπει να τους πεισεις να στο αλλαξουν..Ποσα τετραγωνικα ειναι ο χωρος; επισης ο εξερχομενος αερας βγαινει ελευθερα στον χωρο; εχει ελευθερο πεδιο 4 μετρα ας πουμε ή υπαρχει καποιο εμποδιο οπως κολωνα;

6 λεπτά πριν, Artakos είπε

Ποια 1500; 2500 βλέπω. Απλά τραγικό. Ας το δει ο τεχνικός καλύτερα.

11 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εάν πέσει κάτω από 7C η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση μειώνεται..,ενώ αν είναι πάνω από 7C αυξάνεται αντίστοιχα..

Εννοείς το αντιστροφο ,αν πέσει κάτω από 7 η κατανάλωση αυξάνεται και το αντίστροφο αν ανεβεί η θερμοκρασία μειώνεται η κατανάλωση 

10 λεπτά πριν, Artakos είπε

Τα ειδες τα θερμόμετρα με πιστοποιηση eurovent? Ο @liakjimεχει παραγγείλει μια δωδεκάδα  😂😂😂 στο τέλος θα εχει δαπανήσει περισσότερα για τα gadget μέτρησης κατανάλωσης από ότι η ίδια η κατανάλωση 😅😅😅😂😂😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Εννοείς το αντιστροφο ,αν πέσει κάτω από 7 η κατανάλωση αυξάνεται και το αντίστροφο αν ανεβεί η θερμοκρασία μειώνεται η κατανάλωση 

Όχι είναι έτσι όπως το περιέγραψα,δεν μιλάω γενικά για κατανάλωση αλλά την ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση που μπορεί να έχει το κλιματιστικό.π.χ. shorai στους -15C έχει ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση 105watt,στους 7C έχει 160watt και στους 24C έχει 202watt.

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, energy52 είπε

Ακριβώς το ίδιο ,πρπει να πω ότι μετα την αλλαγή το άφησα εκτός τροφοδοσίας ρεύματος 2 ημέρες και στην πρώτη λειτουργία δεν το έκανε ,ανέβασε περσίδες αθόρυβα 😯 από την χαρά μου δοκίμασα τις άλλες θέσεις περσιδων και μπλόκαρε πάλι ..έπειτα δεν ξαναφτιάξε..όσο για την κατανάλωση περίμενα και γω να πέφτει πιο χαμηλά από την δηλωμένη αλλα δεν το κάνει,αν και ο χώρος πολύ πολύ μικρός ,αρχαίο σπίτι ενεργειακή κλάση προτελευταία ,έχω απώλειες μάλλον από τους τοίχους 

3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Όχι είναι έτσι όπως το περιέγραψα,δεν μιλάω γενικά για κατανάλωση αλλά την ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση που μπορεί να έχει το κλιματιστικό.

Δηλαδή αν πέσει η  εξ 5 η ελάχιστη  στιγμιαία θα πέσει στους πχ 180? Make no sense but ok

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης

3 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Ακριβώς το ίδιο ,πρπει να πω ότι μετα την αλλαγή το άφησα εκτός τροφοδοσίας ρεύματος 2 ημέρες και στην πρώτη λειτουργία δεν το έκανε ,ανέβασε περσίδες αθόρυβα 😯 από την χαρά μου δοκίμασα τις άλλες θέσεις περσιδων και μπλόκαρε πάλι ..έπειτα δεν ξαναφτιάξε..όσο για την κατανάλωση περίμενα και γω να πέφτει πιο χαμηλά από την δηλωμένη αλλα δεν το κάνει,αν και ο χώρος πολύ πολύ μικρός ,αρχαίο σπίτι ενεργειακή κλάση προτελευταία ,έχω απώλειες μάλλον από τους τοίχους 

Δηλαδή αν πέσει η  εξ 5 η ελάχιστη  στιγμιαία θα πέσει στους πχ 180? Make no sense but ok

Αν έχεις super μονώσεις και τόσο χρειάζεται ο χώρος ναι

1 λεπτό πριν, Artakos είπε

Μονο 18 σταματηματα σε 2 ωρες

IMG_20191227_233030.jpg

Αποκλείεται να είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτή. Φωτό (όπως και η προηγούμενη  φώτο που φαίνεται ότι το πάνω πάνω σημείο είναι τα 2500watt) σε email inventor,και τους λες φτιάξτε το, η αλλάξτε το.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...