Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τσάμπα κόπος. Ο @dimostr εφαρμόζει ένα μη ελεγχόμενο και χαωτικό πεδίο δοκιμών όπου όλοι οι χώροι είναι συγκοινωνημένοι . Επίσης οι συνθήκες περιβάλλοντος είναι πολύ διαφορετικές από χθες από ότι τις προηγούμενες ημέρες που είχαμε νοτιάδες και τα σπίτια μας μάζεψαν ζέστη. Και που έκλεισε την πόρτα για 2ώρες , τι συμπέρασμα να βγάλουμε;

Προσωπικά δεν βλέπω τίποτα το επιλήψιμο. Βλέπω ένα 9άρι το οποίο είναι πιο δυνατό από τις απαιτήσεις του χώρου στις παρούσες συνθήκες. 'Όταν θα κρυώσει ο καιρός θα λειτουργήσει πιο ομαλά μιας οι απαιτήσεις του χώρου θα ξεπεράσουν τις ελάχιστες δυνατότητες του μηχανήματος.

Στον προηγούμενο συνομιλητή που λέει για ταχύτητες ανεμιστήρα και άλλα στοιχεία υπάρχουν στα σχεδιαγραματα μάλλον δε τα διάβασε 

Liakjim στην τελική εμένα όπως έχω ξαναπεί με νοιάζει να ζεσταθώ οικονομικά και με αίσθηση θερμικής άνεσης όπως λέτε εδώ , αυτό το συγκεκριμένο κλιματιστικό το πετυχαίνει οπότε το αντικείμενο σχολιασμού δεν είναι αν είναι καλό το κλιματιστικό αλλά γιατί συμπεριφέρεται έτσι ,βασει όλων αυτών ξαναερχομαστε σε αυτό που είχα πει σε παλιότερη ανάρτηση ότι δεν παίζει ρόλο το λογότυπο του κλιματιστικου στο 100% για την συμπεριφορά του ΑΛΛΑ ο χώρος που τοποθετείται και οι συνθήκες που επικρατούν 

Καλές γιορτές σε όλους 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά δεν μπόρεσα να ειμαι στην εγκατάσταση και δυστυχώς έμαθα οτι στο ένα απο τα δύο Daikin, δεν τηρήθηκαν τα 3m αλλα είναι πολύ κοντά... 2,80cm.

Η ερώτηση μου ειναι, θα υπάρχει επίπτωση στην απόδοση του (2,80cm) ή ειναι πολύ μικρή η απόκλιση από το minimum των 3m και δεν τίθεται θέμα;

Ισως να το έκαναν έτσι γιατι στο ενα έβαλαν 3,20 cm και για να βγουν ακριβώς 6m. Εγκαταστάτες ήταν συνεργείο του Κωτσόβολου οπου σε εγκατάσταση άνω των 3m υπάρχει χρέωση.

Πάντως ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ αθορυβα στo Silent και ίσα ισα ακούγονται στο LOW. Και με φωτιζόμενο  LCD χειριστήριο.

Θέρμαναν εύκολα 55τμ οσο για την κατανάλωση, θα δείξει όταν μπουν τα sonoff οπου θα έχουμε μια εικόνα.

Επεξ/σία από prefuse

15 λεπτά πριν, prefuse είπε

Τελικά δεν μπόρεσα να ειμαι στην εγκατάσταση και δυστυχώς έμαθα οτι στο ένα απο τα δύο Daikin, δεν τηρήθηκαν τα 3m αλλα είναι πολύ κοντά... 2,80cm.

Η ερώτηση μου ειναι, θα υπάρχει επίπτωση στην απόδοση του (2,80cm) ή ειναι πολύ μικρή η απόκλιση από το minimum των 3m και δεν τίθεται θέμα;

Ισως να το έκαναν έτσι γιατι στο ενα έβαλαν 3,20 cm και για να βγουν ακριβώς 6m. Εγκαταστάτες ήταν συνεργείο του Κωτσόβολου οπου σε εγκατάσταση άνω των 3m υπάρχει χρέωση.

Πάντως ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ αθορυβα στo Silent και ίσα ισα ακούγονται στο LOW. Και με φωτιζόμενο  LCD χειριστήριο.

Θέρμαναν εύκολα 55τμ οσο για την κατανάλωση, θα δείξει όταν μπουν τα sonoff οπου θα έχουμε μια εικόνα.

99% θα είσαι οκ.

44 λεπτά πριν, dimostr είπε

Στον προηγούμενο συνομιλητή που λέει για ταχύτητες ανεμιστήρα και άλλα στοιχεία υπάρχουν στα σχεδιαγραματα μάλλον δε τα διάβασε 

Liakjim στην τελική εμένα όπως έχω ξαναπεί με νοιάζει να ζεσταθώ οικονομικά και με αίσθηση θερμικής άνεσης όπως λέτε εδώ , αυτό το συγκεκριμένο κλιματιστικό το πετυχαίνει οπότε το αντικείμενο σχολιασμού δεν είναι αν είναι καλό το κλιματιστικό αλλά γιατί συμπεριφέρεται έτσι ,βασει όλων αυτών ξαναερχομαστε σε αυτό που είχα πει σε παλιότερη ανάρτηση ότι δεν παίζει ρόλο το λογότυπο του κλιματιστικου στο 100% για την συμπεριφορά του ΑΛΛΑ ο χώρος που τοποθετείται και οι συνθήκες που επικρατούν 

Καλές γιορτές σε όλους 

+ οι δυνατότητες του εκάστοτε μοντέλου.

2 ώρες πριν, dimostr είπε

αυτο ειναι το περιεργο οτι και τα προηγουμενα βραδια με την ιδια θερμοκρασια ειχε γαμηθει στα on off και ξαφνικα απο το μεσημερι χθες σταματαει και δουλευει ετσι , αντε να βγαλεις ακρη ....φτυστο τωρα μη το ματιασεις και ξεκινησει παλι τα κουλα 

Άρχισαν τα βοριαδάκια γι'αυτό,. Μην το ψάχνεις το μηχάνημα είναι τέρας και θέλει κρύο.

2 λεπτά πριν, smav82 είπε

Άρχισαν τα βοριαδάκια γι'αυτό,. Μην το ψάχνεις το μηχάνημα είναι τέρας και θέλει κρύο.

Έτσι πιστεύω και γω 

τι προτείνετε για προστασία της εξωτερικής μονάδας (κατι οικονομικό) που ειναι σε ταράτσα και στα 50μέτρα έχει θάλασσα;

σκεφτόμουν χοντρό φελιζολ το οποιο αν το αλείψεις με ξυλόκολλα στεγανοποιείται. 

κατι άλλο;

να προστατεύει μόνο την πάνω πλευρά για να μην βρέχετε και να μην το βλέπει ο ήλιος;

ή να βάλω και απο τις 3 πλευρές αφήνοντας μόνο την μία πλευρά ακάλυπτη;

και σε τί απόσταση περιμετρικά να ειναι το φελιζόλ (ή οτι άλλο υλικό προτείνεται) απο την εξωτερική μονάδα;

ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, prefuse είπε

τι προτείνετε για προστασία της εξωτερικής μονάδας (κατι οικονομικό) που ειναι σε ταράτσα και στα 50μέτρα έχει θάλασσα;

κατι άλλο;

να προστατεύει μόνο την πάνω πλευρά για να μην βρέχετε και να μην το βλέπει ο ήλιος;

και σε τί απόσταση περιμετρικά να ειναι το φελιζόλ (ή οτι άλλο υλικό προτείνεται) απο την εξωτερική μονάδα;

ευχαριστώ

Δεν ξέρω κατά πόσο σε συμφέρει να βάψεις την μονάδα η να την περάσεις με κάποιο υλικό δεδομένου ότι σε περίπτωση βλάβης ασχετως της αιτίας χάνεις την εγγύηση. Είχα σκεφτεί και εγώ να βάψω εξωτερικά τις μονάδες γιατί μένω σε διατηρητεο και δεν είναι καλό να φαίνονται οι μοναδες ακόμα και κάτω στο μπαλκονι, αλλά παίζει να έχεις θεματα με εγγύηση μετά. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29

4 ώρες πριν, prefuse είπε

κατι άλλο;

ευχαριστώ

Φτιάξε ένα στέγαστρο για να μην την βλέπει ο ήλιος τα καλοκαίρια  και διαβάζουν ότι θέλουν οι αισθητήρες θερμοκρασίας με ότι συνεπάγεται αυτό  .  Δεν υπάρχει λόγος να ντύσεις περιμετρικά τα πάντα για να μην βρέχεται . Οποιαδήποτε εξωτερική μονάδα όσο φθηνή και αν είναι δύσκολα θα βγάλει σκουριά και αν βγάλει θες δεκαετίες για να σαπίσει  που μέχρι τότε θα το εχεις πετάξει .  Μην σε προβληματίζει αυτό . 

Αν θες όντως να προστατέψεις την μονάδα περιμετρικά τότε  άνοιξε το manual του κλιματιστικού και δες τις ελάχιστες αποστάσεις απο εμπόδια .

40 λεπτά πριν, Artakos είπε

Εχει δει καποιος σε 24αρι aria καταναλωση κατω απο 870w σε θερμανση?

Έχεις το Aria και δεν έχεις δει κάτω από 870W σε κατανάλωση; Δηλαδή μετά κλείνει;

Δοκίμασες να βάλεις μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα; Αλλάζει κάτι με το follow me;

(τα έχουμε ξαναδεί αυτά δυστυχώς σε φθηνές σειρές κλιματιστικών εκ κίνας)

Γενικά ποιά είναι η άποψή σου για το κλιματιστικό;

• Like 1

2 μερες το εχω και το ψαχνω,μεχρι εκει εχω δει με την αμπεροτσιμπιδα της hioki,μετα το βλεπω να σταματαει,για  το follow me επιφυλάσσομαι δεν το εχω δουλεψει

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Έχεις το Aria και δεν έχεις δει κάτω από 870W σε κατανάλωση; Δηλαδή μετά κλείνει;

Δοκίμασες να βάλεις μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα; Αλλάζει κάτι με το follow me;

(τα έχουμε ξαναδεί αυτά δυστυχώς σε φθηνές σειρές κλιματιστικών εκ κίνας)

Γενικά ποιά είναι η άποψή σου για το κλιματιστικό;

Σε σαλονοκουζινα ειναι αθορυβο στην χαμηλη σκαλα,ποσο μαλλον στο αθορυβο,η εξω μοναδα ειναι ποιο ήσυχη απο το inventor premium 9αρι,του υπνοδωματιου, η μοναδες ειναι κατασκευης midea, και της χειριζομαι με την εφαρμογη της midea,

Σε 25 βαθμους ζητηση κοβει το κλιματιστικο,με εξωτερικη 10 ειχε 1150watt καταναλωση με τον ανεμιστηρα στο medium,μολις εβαλα high επεσε 870 αλλα μεχρι εκει,φοβαμαι εχει περιορισμό μεχρι εκει να πεφτει εκτος και βρεθει καποιος με inventor 24αρι κατασκευής midea και και το εχει ριξει μεχρι 320w που ισχυρίζεται το manual

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...