Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 λεπτά πριν, grizos είπε

γιατι αν και είναι καλό κλιματιστικό μου χαλά την λογική μου ( μην με ρωτησεις αν είναι αυτος λογος) γιατι κάνει οφ  χωρις λογικη γιατι λέει στα τεχνικα χαρακτηριστικα ψεμματα ......

Δεν νομίζω ότι λέει ψέματα. Ίσα ίσα που φαίνεται ότι κατεβαίνει πιο κάτω από τα 4400btus που δίνει ως ελάχιστα. Μη ξεχνάς πως το ASYG24KLCA λέει 3070 ελάχιστα και είναι 24αρι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν νομίζω ότι λέει ψέματα. Ίσα ίσα που φαίνεται ότι κατεβαίνει πιο κάτω από τα 4400btus που δίνει ως ελάχιστα. Μη ξεχνάς πως το ASYG24KLCA λέει 3070 ελάχιστα και είναι 24αρι.

αρα ειναι αληθεια οταν λεει https://www.daikin.gr/el_gr/products/ATXC-B---ARXC-B.table.html

ελαχιστη θερμικη αποδοση  1,30 kw ....

αλλα το εχεις και το εχω και δουλευει σερι 10 ωρες π.χ στα 180 βατ ( εχω γραφημα) με 180 βατ και cop  στο περιπου με εξωτερικη 7,49 οπως λεει το προσπεκτους 7,49 ...αρα ....?

να διορθωσω ....μονη της το λεει στο ιδιο προσπεκτους ........

και στα 12 μπορει να βγαινει στα 6 εσυ με 150 ?

Συνθήκες D (12°C)
26 λεπτά πριν, grizos είπε

αρα ειναι αληθεια οταν λεει https://www.daikin.gr/el_gr/products/ATXC-B---ARXC-B.table.html

αλλα το εχεις και το εχω και δουλευει σερι 10 ωρες π.χ στα 180 βατ ( εχω γραφημα) με 180 βατ και cop  στο περιπου με εξωτερικη 7,49 οπως λεει το προσπεκτους 7,49 ...αρα ....?

Συνθήκες D (12°C)

κατεβαινει φιλε και αυτο ειναι όμορφο , αληθεια δεν λεει ομως

και δεν θα συγκρινουμε τον swing  rotary με τον twin .,.........

ειλικρινα εσυ πιστευεις οτι η νταικιν στο φτηνοτερο μηχανημα της πιανει cop 6,1?

θα σε βοηθησω η ιδια η daikin στο ιδιο προσπεκτους λει.....

Συνθήκες D (12°C) Pdh (δηλωμένη θερμαντική απόδοση) kW 1.12 1 αρα δεν ειναι ελαχιστη θερμαντικη 1,3......
Επεξ/σία από grizos

1 ώρα πριν, hablando είπε

Για Toyotomi Hiro Eco υπάρχουν κάπου πληροφορίες πως να το συνδέσω στο wifi και να το ελέγχω απομακρυσμένα?Εχω κατεβάσει πολλές εφαρμογές (Toyotomi Official app, Wifi Ac κ άλλες) και δεν έχω καταφέρει να συνδεθώ...

Εντωμεταξύ μόλις ενεργοποιηθεί το WiFi δημιουργεί ένα νέο ασύρματο δίκτυο με όνομα 1e57fxxx στο οποίο όμως δεν έχω κωδικό για να εισέλθω...

Έχω δοκιμάσει με κλειστή την εσωτερική μονάδα να κάνω reset πατώντας Mode+Wifi κ ενώ ακούω το beep εξακολουθεί να μην θελει να συνδεθεί..

κάποιος που να το κατάφερε;;

Ewpe smart η εφαρμογή. Ως καθαρό κινεζοφασον δεν υπάρχει περίπτωση να το βρείτε στην εφαρμογή της toyotomi. Στο manual σου λέει πια εφαρμογή να κατεβάζεις. Έχει και χωριστά μόνο για το WiFi .

• Like 2

1 λεπτό πριν, smav82 είπε

Ewpe smart η εφαρμογή. Ως καθαρό κινεζοφασον δεν υπάρχει περίπτωση να το βρείτε στην εφαρμογή της toyotomi. Στο manual σου λέει πια εφαρμογή να κατεβάζεις. Έχει και χωριστά μόνο για το WiFi .

η τογιοτομι ειναι υπερανω να υποθεσω? 😉

• Sad 1

2 ώρες πριν, grizos είπε

και στα 12 μπορει να βγαινει στα 6 εσυ με 150 ?

Συνθήκες D (12°C)

κατεβαινει φιλε και αυτο ειναι όμορφο , αληθεια δεν λεει ομως

και δεν θα συγκρινουμε τον swing  rotary με τον twin .,.........

ειλικρινα εσυ πιστευεις οτι η νταικιν στο φτηνοτερο μηχανημα της πιανει cop 6,1?

θα σε βοηθησω η ιδια η daikin στο ιδιο προσπεκτους λει.....

Συνθήκες D (12°C) Pdh (δηλωμένη θερμαντική απόδοση) kW 1.12 1 αρα δεν ειναι ελαχιστη θερμαντικη 1,3......

Το μηχάνημα μας είναι πιστοποιημένο από eurovent . Τα στοιχεία είναι αληθή. Μαγκιά της Daikin που στο entry level μοντέλο έβγαλε τέτοια απόδοση :

ARXC25B--ATXC25B_1576889193.7774.pdf

Άλλο η δηλωμένη ισχύς για το συγκεκριμένο cop και άλλο η ελάχιστη.

Επίσης τα ονομαστικά, ελάχιστα, μέγιστα που βλέπεις είναι στους 7 έξω και 20 μέσα. Είναι λογικό που πχ στους 12 έχει άλλη ισχύ.

33 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

ATXM50N

Δεν ξερω ποσο μπορει να κατεβει αλλα δεν εμπιστευομαι την προεκταση που εχω βαλει το HS110 και παω να τη βγαλω μην εχουμε αλλα...

1672764549_Screenshot_2019-12-21Kuro-EnergyMonitor(1).png.47fede9d0c9f15b3ad62856dbf9f65d1.png

Δεν θα πάθει τίποτα μην ανησυχείς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν θα πάθει τίποτα μην ανησυχείς

Το εβγαλα κιολας...

Δεν ειναι αυτοσκοπος τα ελαχιστα watt.

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Haier as 25 tabhra 

Σε 8.5 ώρες ,σε 11 τετρ,ζήτηση 23 στο auto ,στο θερμομετρο του δωματίου 21,6 (υπόθεση το follow me που δεν εχει )ατελείωτα ον οφ και όσο ήμουν ξύπνιος τα ελάχιστα που έπεσε ήταν 350-360 ,μετα δεν ξερω αν έπεσε πιο χαμηλά ,θερμική άνεση και αίσθηση  ? Στο ύψος του κρεβατιού οχι τόσο καλή σε σχέση με την ζητούμενη 23 ,και χωρίς να λάβω υπόψη τα θερμόμετρα και τα νούμερα  (το θερμομετρο ειναι και λιγο πιο ψηλά)  .. 

ο τεχνικός ρώτησε αν το είχα κάνει reset (πριν την αλλαγή της εσ.πλακετας)βγάζοντας το από το ρεύμα ,ομως για διάρκεια μιας ημέρας λόγω του ότι οι πυκνωτές των κλιματιστικών ειναι της τάξης των 450 volt και ,και αργούν να αποφορτιστούν πλήρως ,μου περιέγραψε και σκηνικά που τους εχει «χτυπήσει»το ρεύμα από πλακέτες που έχουν βγει από μηχανήματα έπειτα από ώρες ,μετα από περιπου λοιπόν 2 μέρες στην πρώτη λειτουργία έκανε on off χωρίς το γκαζωμα ..εκανα το λαθος και γύρισα τις περσίδες 180 μοίρες και ξανά μπλόκαρε πάλι..και με 12 ωρο reset πάλι δεν επανήλθε..

3BD64E7E-80E4-45A3-A683-9415479FB49D.png

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης

8 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Haier as 25 tabhra 

Σε 8.5 ώρες ,σε 11 τετρ,ζήτηση 23 στο auto ,στο θερμομετρο του δωματίου 21,6 (υπόθεση το follow me που δεν εχει )ατελείωτα ον οφ και όσο ήμουν ξύπνιος τα ελάχιστα που έπεσε ήταν 350-360 ,μετα δεν ξερω αν έπεσε πιο χαμηλά ,θερμική άνεση και αίσθηση  ? Στο ύψος του κρεβατιού οχι τόσο καλή σε σχέση με την ζητούμενη 23 ,και χωρίς να λάβω υπόψη τα θερμόμετρα και τα νούμερα  (το θερμομετρο ειναι και λιγο πιο ψηλά)  .. 

ο τεχνικός ρώτησε αν το είχα κάνει reset (πριν την αλλαγή της εσ.πλακετας)βγάζοντας το από το ρεύμα ,ομως για διάρκεια μιας ημέρας λόγω του ότι οι πυκνωτές των κλιματιστικών ειναι της τάξης των 450 volt και ,και αργούν να αποφορτιστούν πλήρως ,μου περιέγραψε και σκηνικά που τους εχει «χτυπήσει»το ρεύμα από πλακέτες που έχουν βγει από μηχανήματα έπειτα από ώρες ,μετα από περιπου λοιπόν 2 μέρες στην πρώτη λειτουργία έκανε on off χωρίς το γκαζωμα ..εκανα το λαθος και γύρισα τις περσίδες 180 μοίρες και ξανά μπλόκαρε πάλι..και με 12 ωρο reset πάλι δεν επανήλθε..

3BD64E7E-80E4-45A3-A683-9415479FB49D.png

ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ ;;;;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

😁

Και μη με ρωτήσεις πάλι που είναι το λινκ!!!!!!!!!!!!!!

11 ώρες πριν, grizos είπε

γιατι αν και είναι καλό κλιματιστικό μου χαλά την λογική μου ( μην με ρωτησεις αν είναι αυτος λογος) γιατι κάνει οφ  χωρις λογικη γιατι λέει στα τεχνικα χαρακτηριστικα ψεμματα ......

Πώς απέδειξες ότι δεν ισχύουν τα χαρακτηριστικά ; Έχεις υπόβαθρο στο R&D στο τομέα του κλιματισμού και τα κατάλληλα  όργανα για να το αποδείξεις  ;
Ούτε εγώ δε τολμώ να πώ κάτι τέτοιο που έχω ένα Α' υπόβαθρο μηχανολογικό  λόγω σπουδών . 

Όπως και να χει το μηχάνημα έχει Eurovent οπότε .....

• Like 1

9 λεπτά πριν, liakjim είπε

ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ ;;;;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

😁

Και μη με ρωτήσεις πάλι που είναι το λινκ!!!!!!!!!!!!!!

Link please 😂😂😂

Εντος των ημερών ,τεχνικά προβλήματα 😏

• Like 1

Έχοντας διαβάσει σχεδόν όλα τα μνμ θέλω να πω το εξής.1Ειμαι τεχνικός ψυκτικός.Θα ήθελα να σας κάνω μια ενημέρωση προς της σωστής τοποθέτησης και συντήρηση του κλιματιστικού.Υποχρεωτικα 3 μέτρα σωλήνα.Ο λόγος είναι ο εξης.Πρεπει το φρεον πριν φτάσει στο μοτέρ (συμπιεστή)να.πεσει η πίεση του αερίου η υγρού ανάλογα ψύξη η θέρμανση ώστε στο μοτέρ μας να πάει μόνο αερίο χαμηλής πίεσης.....Η τοποθέτηση απαγορεύεται δια νόμου σε μπετόν δοκάρια και κολόνες τρύπα για επικοινωνία μόνο αν είναι Τείχιο ξεχωριστό.Τα καλώδια υποχρεωτικά γείωση μέσα και εξω και κενό δλδ.αφαιρεση αέρα από της σωλήνες λόγο υγρασία γιατί γίνεται παγοφραγμος.Τωρα η συνάντηση είναι κάτι το οποίο έχω δει πολλά λάθη και από τεχνικούς και από πελάτες.Πρεπει ο τεχνικός να κάνει πλύσιμο με ιδικά χημικά για της σωστη εκκαθάριση των μικροβίων και στα πλαστικά μέρη και στο στοιχείο και ιδιετερα στον ανεμηστηρα.Και το εξωτερικα μηχανήματα ρίχνουμε χημικά και νερό μετά.Ελενχο διαρροή και το συμπλήρωμα φρεον μια απάτη σκέτη ένα σωστό μηχάνημα με σωστή τοποθέτηση δεν χρειάζεται.Ελπιζω να βοηθήσω γιατί υπάρχει πολύ άγνοια.

• Like 4
  • Thanks 2

1 ώρα πριν, Geotry είπε

Έχοντας διαβάσει σχεδόν όλα τα μνμ θέλω να πω το εξής.1Ειμαι τεχνικός ψυκτικός.Θα ήθελα να σας κάνω μια ενημέρωση προς της σωστής τοποθέτησης και συντήρηση του κλιματιστικού.Υποχρεωτικα 3 μέτρα σωλήνα.Ο λόγος είναι ο εξης.Πρεπει το φρεον πριν φτάσει στο μοτέρ (συμπιεστή)να.πεσει η πίεση του αερίου η υγρού ανάλογα ψύξη η θέρμανση ώστε στο μοτέρ μας να πάει μόνο αερίο χαμηλής πίεσης.....Η τοποθέτηση απαγορεύεται δια νόμου σε μπετόν δοκάρια και κολόνες τρύπα για επικοινωνία μόνο αν είναι Τείχιο ξεχωριστό.Τα καλώδια υποχρεωτικά γείωση μέσα και εξω και κενό δλδ.αφαιρεση αέρα από της σωλήνες λόγο υγρασία γιατί γίνεται παγοφραγμος.Τωρα η συνάντηση είναι κάτι το οποίο έχω δει πολλά λάθη και από τεχνικούς και από πελάτες.Πρεπει ο τεχνικός να κάνει πλύσιμο με ιδικά χημικά για της σωστη εκκαθάριση των μικροβίων και στα πλαστικά μέρη και στο στοιχείο και ιδιετερα στον ανεμηστηρα.Και το εξωτερικα μηχανήματα ρίχνουμε χημικά και νερό μετά.Ελενχο διαρροή και το συμπλήρωμα φρεον μια απάτη σκέτη ένα σωστό μηχάνημα με σωστή τοποθέτηση δεν χρειάζεται.Ελπιζω να βοηθήσω γιατί υπάρχει πολύ άγνοια.

Ευχαριστούμε.

Γνωρίζεις μήπως γιατί μερικά κλιματιστικά δεν έχουν πρόβλημα να κατεβάσουν watts όταν ο χώρος και οι απώλειες το επιτρέπουν, ενώ μερικά άλλα ότι και να γίνει θα φτάνουν κάπου 700W για τα 18αρια ή ακόμα και 1300 για 24αρια; Ακόμα και το δικό μου 9αρι carrier συνήθως ανοιγοκλείνει από τα 700.

Επίσης γιατί μερικά κλιματιστικά έχουν φορτίο σχεδιασμού μεγαλύτερο σε θερμό από ότι σε average;

Τέλος ποιες μάρκες προτείνεις; Ποια μοντέλα σε κάθε μάρκα; Ποια θεωρείς value for money;

Αυτά τα λίγα...🤓

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...