Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το αν θα κανεις αποσβεση ενα Α+++ ή οχι εξαρτάται απο ενα σύνολο παραγόντων. Για αυτο άλλωστε υπάρχουν οι τεχνοοικονομικες μελέτες. Μια περίπτωση οπου θα κανεις απόσβεση είναι οταν θες κλιματιστικό για 24ωρη ψύξη σέρβερ ρουμ π.χ σε ενα ιντερνετ καφέ.

Οσον αφορά τις επανεκκίνησης δεν θα το ανέφερα διότι αυτο δηλώνει κακη επιλογή κλιματιστικης μοναδας για τον χωρο μας. Επανεκκινησεις γενικά δεν πρεπει να υπάρχουν. Εγώ δεν εχω ποτέ.

Όσον αφορα τα παράπονά του κόσμου οτι καινε . Καταρχάς απο την στιγμη που δεν ξέρεις αν επέλεξαν σωστο μηχάνημα για τον χωρο τους,δεν ξερεις αν μπηκε σε σωστο σημείο δεν ξερεις αν εγινε χρηση αντλιας κενου και σωστή γενικότερα εγκατάσταση ειναι εντελως αυθαίρετο να μιλάμε για βάσιμα παραπονα.Μου θυμιζεις παραπονα του στυλ "το κλιματιστικό μου δεν ζεσταίνει καθολου τον χώρο μου.ειναι μαπα εχει πρόβλημα.."Οχι!!Στις περισσότερες περιπτώσεις ειναι κακη επιλογη κλιματιστικης μοναδας για τον συγκεκριμένο χωρο και τετοιες περιπτωσεις υπαρχουν άφθονες.

Οπως άφθονες ειναι οι περιπτωσεις που παιρνεις μεγαλο κλιματιστικό για τον χωρο και επανεκκινει συχνά ή μικρο για τον χωρο με αποτελεσμα ο συντελεστής cop να μειώνεται δραματικά!

Το παράδειγμα σου δεν το κατάλαβα.Τι εννοεις δουλεύει οπως ενα κλιματστικο με cop 4.5;

1)Για να κανεις αποσβεση πρεπει να το κανεις εργατη(πολλες ωρες την ημερα).Υπαρχουν ομως και καποια εμποδια.. αν σου βγαλει ζημια.. ή πεσει η αποδοση του! Ακομα και τιποτα να μην βγαλει θα σου κακοφανει γιατι απ τις πολλες ωρες θα σου ερχεται αυξημενος ο λογαριασμος της δεη!

2)Για το θεμα της επανεκκινησης τι καταλαβες? Γιατι εγω γραφω για λιγοτερες επανεκκινησεις στα θετικα της καταναλωσης.

Το δικο σου αν δεν κανει ποτε ειναι top!!!

3)Αυτοι που εκαναν παραπονο στην καταναλωση ειναι γιατι το ρυθμιζαν στην θερμανση απο τους 27 και πανω.

Στην πραξη ειχαν εσωτερικη 24βαθμους!(αυξημενες απαιτησεις)

4)Κλιματιστικο με cop 3.8 δουλευει ακριβως το ιδιο με cop 4.5!?!? Ιδιος προγραμματισμος inverter!

Το ενα κανει 1000ε με το 4.5 και το αλλο 550ε με το 3.8

θελω να πω πως γινεται αυτο που βγαζει 3.8 να δουλευει οπως το 4.5???

Και για να γινω πιο σαφης μονα τα ακριβα κλιματιστικα με τα μεγαλα cop εχουν αυτο τον προγραμματισμο.

Γιατι να εμπιστευομαι απολυτα τα cop?

Και οπως εχω γραψει και πιο πανω το βλεπω και στην πραξη οτι ειναι πιο οικονομικο σε σχεση με το fujitsu cop 4

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Για συστηματικα παρα πολλες ωρες λειτουργιας ,απο θεμα αντοχης,παει κανεις σε άλλη κατηγορια κλιματιστικων.

Παιζει ρολο η ποιοτητα καθε μηχανηματος ,αλλα ρυθμισεις ,προφυλαξεις,συνθηκες για οικονομια, αποδοση,ορια και στανταρντ λειτουργια,αναφερουν πολλες οδηγιες χρησης,αλλα συνηθως δεν τις διαβαζουν πολλοι καταναλωτες.

Καλημέρα. Μια γνώμη για τα Morris? Συγκεκριμένα είδα το http://www.skroutz.gr/s/9173989/Morris-WFIN-70110.html  το οποίο έχει και 5 χρόνια εγγύηση. είναι σχετικά οικονομικό και από απόδοση ( δεν έχω γνώσεις) μου φάνηκε καλό από τα λίγα που διάβασα στο forum. Κανένας πιο έμπειρος αν έχει άποψη; Ευχαριστώ.

Καλημέρα. Μια γνώμη για τα Morris? Συγκεκριμένα είδα το http://www.skroutz.gr/s/9173989/Morris-WFIN-70110.html  το οποίο έχει και 5 χρόνια εγγύηση. είναι σχετικά οικονομικό και από απόδοση ( δεν έχω γνώσεις) μου φάνηκε καλό από τα λίγα που διάβασα στο forum. Κανένας πιο έμπειρος αν έχει άποψη; Ευχαριστώ.

Να μην το παρεις..

Ψάξε για τα Gree τα οποία έχουν 10ετή εγγύηση στο συμπιεστή αλλά και στα ηλεκτρονικά μέρη του.

Tα Gree έχουν 10 ετή στον συμπιεστή και 5ετή στα υπολοιπα μέρη υπό όρους . 

Δεν θα του πρότεινα Gree καθαρά και μόνο γιατί σε αυτά τα λεφτά μπορείς να πάρεις καλύτερο μηχάνημα σε χαρακτηριστικά μάρκας Inventor όπου είναι κατασκευής Gree με την ίδια εγγύηση  (και αυτή με όρους ) . Επίσης το after sales της Gree υστερεί πολύ . Ενώ της inventor είναι άμεσο και εξυπηρετικό !

Tα Gree έχουν 10 ετή στον συμπιεστή και 5ετή στα υπολοιπα μέρη υπό όρους . 

Δεν θα του πρότεινα Gree καθαρά και μόνο γιατί σε αυτά τα λεφτά μπορείς να πάρεις καλύτερο μηχάνημα σε χαρακτηριστικά μάρκας Inventor όπου είναι κατασκευής Gree με την ίδια εγγύηση  (και αυτή με όρους ) . Επίσης το after sales της Gree υστερεί πολύ . Ενώ της inventor είναι άμεσο και εξυπηρετικό !

Από τον Ιούλιο έχει και στα ηλεκτρονικά. Το γράφει πάνω στο κουτί με αυτοκόλλητο.

Εμένα αυτός που μου τα έβαλε, μου είπε ότι τα Inventor τα φτιάχνει η Midea στο ίδιο εργοστάσιο και απλά βάζουν άλλο κάλυμμα. Όπως, επίσης, κι ότι η Gree είναι στο ίδιο εργοστάσιο με τη Midea.

Το κατά πόσο ισχύει, δεν το ξέρω σίγουρα.

Από τον Ιούλιο έχει και στα ηλεκτρονικά. Το γράφει πάνω στο κουτί με αυτοκόλλητο.

Εμένα αυτός που μου τα έβαλε, μου είπε ότι τα Inventor τα φτιάχνει η Midea στο ίδιο εργοστάσιο και απλά βάζουν άλλο κάλυμμα. Όπως, επίσης, κι ότι η Gree είναι στο ίδιο εργοστάσιο με τη Midea.

Το κατά πόσο ισχύει, δεν το ξέρω σίγουρα.

Δεν ισχυει . Η Gree είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής κλιματιστικών στο κόσμο . Τα inventor τα φτιάχνει η Gree . Τα χω τσεκάρει αυτά εκτός αν πλέον έχουν κάνει νέες συμφωνίες και με την Midea το οποίο δεν το γνωρίζω ακόμα ! 

Ναι για την εγγύηση της Gree έχεις δίκιο άλλαξε πρόσφατα !

Δεν ισχυει . Η Gree είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής κλιματιστικών στο κόσμο . Τα inventor τα φτιάχνει η Gree . Τα χω τσεκάρει αυτά εκτός αν πλέον έχουν κάνει νέες συμφωνίες και με την Midea το οποίο δεν το γνωρίζω ακόμα ! 

Ναι για την εγγύηση της Gree έχεις δίκιο άλλαξε πρόσφατα !

Με τι ορους? Καθε χρονο συντηρηση απο τη gree?

Φυσικά και θα έχει όρους .Και σχετικό ειναι γιατί δεν έχει νόημα αν χαλα συχνα και να στο φτιάχνουν συνεχεια στην εγγυηση .Ειδικα στα φασόν μηχανηματα που είναι ότι παραγγείλει ο εισαγωγεας κάθε φορα για το κόστος του .Kαι τα Haier που είναι premium Κινεζικη φίρμα με επωνυμα εσωτερικά μέρη δίνουν παρόμοια εγγυηση ,και πλέον και τα Fujitsu και τα LG που επανεμφανίστηκαν πιο μαζικά στην αγορά .Και μάλλον θα ακολουθήσουν και άλλοι όπως πάει η αγορα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...