Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακομη περιμενουμε να μασ πεισ για το μηχανημα που οπως ειπες το χεισ δει .......

Η 2η απαντηση σου ειναι απλα αποφυγη στο να απαντησεις

Απλα γιατι δεν εχεις δει ποτε τιποτα απλα τρολαρεις χωρις να χεις δει τιποτα

Γενικα ΒΓΑΖΕΙΣ ιστοριες απο το μυαλο σου νομιζω ωραιες αλλα φανταστικες δε

Εντελως Φιλικα  :-D συνεχισε γιατι ειναι ωραιες τελικα, λιγο Ινδια λιγο ιστοριες ολα καλα

Αν δεν καταλαβες ,η επιλογη φιρμας που προωθείς, για δικους σου λόγους ,σταμάτησε όταν η εισαγωγική άρχισε να φερνει πιο επωνυμα μηχανηματα ,και οταν αλλοι άρχισαν να δίνουν μεγαλες εγγυήσεις επίσης στα δικά τους  .Οταν επιχειρήματα είναι διαβασε το skroutz και εκτος εμπορικης πραγματικότητας σημερα ,το να μιλαμε για φασόν προιόντα ,δηλ ότι μπορει ναναι καθε φορα ,ότι να πεί κανεις τι είναι ,είναι αναξιο για απαντιση και μετά πάλι τα ίδια  .

Σε προηγουμενα έχεις γραψει ότι υπάρχει ιστορικό ,τι αναφέρει καθένας ,άσε λοιπον να κρίνει ,τι ρωτατε ,τι απαντατε με ότι ψαξει καθενας στην αγορα .Πιθανόν ενοχλει που ξαναρθε η LG να ξαναπάρει τις πωλησεις στην αγορά με φθηνα μηχανηματα ,όπως πριν λίγο καιρό ,ίσως και από Ινδιας μερια .. Φιλικα λοιπόν εδω είμαι ,όπως ήμουν στο φορουμ, δεν γραφτηκα για να πεισω άλλους τι να τους αρέσει. Αληθεια αρραγε ποιος δεν προτιμά κάτι πιο επωνυμο

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το εχω δει ....αλλα αυτό δεν εχει σχεση τι αρεσει στο καθενα  

Για να κοβουμε δρομο με λιγα λογια δεν ειδες ποτε κανενα κλιματιστικο..........

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι κανεις μπαρμπα κουκια σπερνω...

Τεσπα ο καθενασ με την αποψη του και οπως ελεγε και ο Βολτεροσ

Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις.  

Επεξ/σία από lexusr450
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλι τα ιδια με την καταναλωση... Βαλε μετρητη καταναλωσης να δεις στιγμιαια ρευματα και ελα πες μου..

Αστεια καταναλωση ειναι οταν αποδιδει στην εξοδο πχ 55 βαθμους με εξωτερικη 10 βαθμους και αυτο το κανει με 500watt!!!

Οσα εχω μετρησει δεν δειχνει ο μετρητης κατω απο 1200watt.

Τα ακριβα κλιματιστικα με τα πολλα + συνηθως ανεβαζουν αργα τα ρευματα(ακομα και τερμα να το βαλεις) και φτανοντας στην επιθυμητη θερμοκρασια μπορουν και πεφτουν σε χαμηλα watt πχ 200 και λιγο πιο κατω με σκοπο τις λιγοτερες επανεκκινησεις..

Την στιγμιαία ισχύς κοιτάς για να διαπιστώσεις κατά πόσο ενεργειακά αποδοτικό είναι το κλιματιστικό ;

Για να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο . 

Η σύγκριση μεταξύ διαφόρων κλιματιστικών μονάδων γίνεται συγκρίνοντας τους συντελεστές SCOP SEER για ίδια ονομαστική απόδοση . Ακόμα καλύτερα αν έχουμε πρόσβαση από τον κατασκευαστή σε κάποιο διάγραμμα μεταβολής του COP EER για διάφορες εξωτερικές θερμοκρασίες υπό μια συγκεκριμένη σταθερή εσωτερική θερμοκρασία λειτουργίας του μηχανήματος.

Εκεί μπορούμε να δούμε πως μεταβάλεται το COP EER υπο διάφορες συνθήκες . Αν δεν μπορούμε να βρούμε τα διαγράμματα τότε αρκετές εταιρίες δίνουν το PDesign του μοντέλου όπου αναφέρουν τις τιμές COP EER για μερικές εξωτερικές θερμοκρασιακές τιμές.

Τα SCOP SEER είναι εποχικοι συντελεστές απόδοσης . Όπου μπορούμε ποιοτικά να διαπιστώσουμε την διαφορά στην οικονομία ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ κάποιων μοντέλων . Όχι ποσοτικά φυσικά γιατί αυτό εξαρτάται από τις θερμικές απώλειες του χώρου και απο το σημείο τοποθέτησης της μονάδας.

Στην δικιά μου περίπτωση έχω μετρήσει μέχρι τώρα το Gree Hansol το 9άρι  που έχει COP 5. 

Στην Αθήνα σε 13 τ.μ δωμάτιο αμόνωτοι τοίχοι με αλουμίνια χωρίς θερμοδιακοπή και με διπλά τζάμια και με επιφάνεια ολική τοίχου μαζί με κούφωμα 12 τ.μ όπου δεν συνορεύει με θερμαινώμενο χώρο αλλά με το εξωτερικό περιβάλλον:

Με εξωτερική θερμοκρασία 5 βαθμούς και ρύθμιση του θερμοστάτη στους 22 κελσίου . Η κατανάλωση είναι  0.55 kw

Υπόψιν η μέτρηση πρέπει να γίνεται όταν η θερμοκρασία που έχεις ορίσει στην εσωτερική μονάδα είναι ίδια με την θερμοκρασία του χώρου . Απο κει και πέρα μετράς για να βρεις την κατανάλωση . 

Επεξ/σία από Dare-Devil

δεν υπάρχουν τα διαγράμματα που αναφέρεις, συγχέεις τα scop/seer με τα cop/eer

Το ξέρω . Ήταν λάθος καθώς έγγραφα γρήγορα ! Διορθώθηκε !

Την στιγμιαία ισχύς κοιτάς για να διαπιστώσεις κατά πόσο ενεργειακά αποδοτικό είναι το κλιματιστικό ;

Για να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο .

Απο την στιγμιαια ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ το μεγεθος της πλανης.. Ετσι επαληθευεται η συνολικη καταναλωση..

Το δικο σου hansol καιει τα ιδια με το δικο μου(scop4) χοντρικα που ειχαμε αναφερει παλια κατι μετρησεις..

Και γιατι λεω χοντρικα.. Δεν υπαρχουν οι ιδιες ακριβως συνθηκες..

Οποτε πιο εγκυρο ειναι αυτο που λεω με συγκεκριμενες θερμοκρασιες και μετρησεις..

Εχω 12αρι με χαμηλοτερο cop απο το fujitsu(9αρι) και ομως εχει προγραμματισμο απο ακριβα inverter και στην πραξη φαινεται να καιει λιγοτερο..!

Και λεω φαινεται γιατι δουλευει σε μεγαλυτερο χωρο(πιο κρυο) και αναλογικα με το fujitsu θα επρεπε να εβλεπα παραπανω καταναλωσεις..!

Τι κανεις μπαρμπα κουκια σπερνω...

Τεσπα ο καθενασ με την αποψη του και οπως ελεγε και ο Βολτεροσ

Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις.  

Τωρα του βαζεις δυσκολα... Ακου Βολταιρος... 

Απο την στιγμιαια ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ το μεγεθος της πλανης.. Ετσι επαληθευεται η συνολικη καταναλωση..

Το δικο σου hansol καιει τα ιδια με το δικο μου(scop4) χοντρικα που ειχαμε αναφερει παλια κατι μετρησεις..

Οποτε πιο εγκυρο ειναι αυτο που λεω με συγκεκριμενες θερμοκρασιες και μετρησεις..

Εχω 12αρι με χαμηλοτερο cop απο το fujitsu(9αρι) και ομως εχει προγραμματισμο απο ακριβα inverter και στην πραξη φαινεται να καιει λιγοτερο..!

Και λεω φαινεται γιατι δουλευει σε μεγαλυτερο χωρο(πιο κρυο) και αναλογικα με το fujitsu θα επρεπε να εβλεπα παραπανω καταναλωσεις..!

Συνοπτικα αυτό που έγραψες "Δεν υπαρχουν οι ιδιες ακριβως συνθηκες".....δηλαδη χώρος ,θεση ,τύπος μηχανηματος ,τοποθετιση.... πως καταλαβαίνει το καθε μηχανημα να αποδίδει και να καταναλώνει

Τα υπολοιπα μαρκετινκ αναλογα την εταιρία .

Το λες και μόνος σου . 2 μοντέλα σε διαφορετικούς χώρους. Δεν μπορείς να βγάλεις κανένα συμπέρασμα έτσι . 

Αν θες να έχεις ένα πολύ καλό συμπέρασμα πρέπει να έχεις και τα 2 μοντέλα στον ίδιο χώρο στο ίδιο σημείο και να κάνεις μετρήσεις και τις 2 φορές με τα ίδια θερμοκρασιακά δεδομένα μέσα και έξω . 

Το να κοιτάς την στιγμιαία κατανάλωση για να καταλάβεις πιο καταναλώνει περισσότερο είναι τελείως άκυρο . 

Καταρχάς όταν μετράμε την κατανάλωση ενός κλιματιστικού μετράμε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπου η θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου έχει σταθεροποιηθεί συμφωνα με την θερμοκρασία που έχουμε ορίσει στο κλιματιστικό . Προς θεού δηλαδή να καθόμαστε να μετράμε τα στιγμιαία ρεύματα όπου το μηχάνημα λογικό είναι να δουλεύει σε full load ή σχεδον σε full load για να φτάσει την θερμοκρασία του χώρου όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην τιμή που έχουμε ορίσει στο τηλεχειριστήριο .

Επίσης είναι τελείως λαθος οποιαδήποτε ποσοτική κουβέντα σύγκρισης καταναλωσης μεταξύ του δικου μου κλιματιστικού και του δικού σου, όταν οι συνθήκες όπου μετρήθηκαν είναι εντελώς διαφορετικές . 

Για αυτό ο πιο σίγουρος τρόπος να συγκρίνεις είναι ποιοτικά με βάση τους συντελεστές  (και για αυτό υπάρχουν.)

Αλλιώς αν θες ποσοτικά τότε ο τρόπος που σου εξήγησα . Σταθερές συνθήκες , ίδιος χώρος, ίδιο σημείο εγκατάστασης και στις 2 μονάδες . 

Αν δεν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω τότε θα σε ρωτήσω πολύ απλά αν θεωρείς τους συντελεστές COP EER κολπάκι του marketing . 

• Like 1

Προχειρα ,μπορει κανεις να κοιτα πολλες φορες την στιγμιαία κατανάλωση,να βγαζει μεσο όρο και να συγκρινει με λογ/μο ΔΕΗ .Αλλιως μόνο ποσοτικα ,και αν μπορει καταστημα κλιματισμου να βοηθήσει από εγκατασταση του σε ότι πουλα και σε τι ενδιαφερεται καποιος.Αν πιστεύει κανεις ότι αναφερει καθε εταιρία να πουλησει ,όλα τα μηχανηματα είναι τέλεια,και δεν θα χρειάζονται να υπάρχουν πολλες ποιοτητες και φίρμες στην αγορά .Αν ήταν έτσι και τα φυλλαδια,manual κλπ δεν θα έλεγαν στα ψιλα γραμματα οι προδιαγραφες αλλαζουν χωρις προειδοποιηση. Ορισμενα κλιματιστικά για καποιους λογους,προφανως παρτιδα για πιο φθηνα,δεν γραφουν αρκετες πληροφορίες ακομα και στην αυτοκολλητη ταπελα χαρακτηριστικων του συμπιεστη,ουτε καπου στο εσωτερικο μερος ,μονο στα φυλλαδια, οπότε καταλαβαίνει κανεις τι παιζει.

Αν δεν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω τότε θα σε ρωτήσω πολύ απλά αν θεωρείς τους συντελεστές COP EER κολπάκι του marketing .

Διαφορα υπαρχει αλλα ειναι τοσο μικρη που δεν θα κανεις ποτε την αποσβεση(σε σχεση με ενα Α+)

Και αυτο που υποστηριζω ειναι οτι ο μεγαλυτερος παραγοντας που ενα κλιματιστικο εχει πολλα + ειναι απο τους καλυτερους αισθητηρες και απο τις λιγοτερες επανεκκινησεις.

Αν πεις σε ψυκτικους το inverter το δουλευω παντα τερμα θα σου πουν τοτε τσαμπα πηρες inverter..

Αρκετος κοσμος εχει παραπονο στην καταναλωση των inverter και ο λογος γιατι τους ειχαν πει οτι δεν καινε και αυτοι το εβαζαν σε μεγαλες θερμοκρασιες(θερμανση)!

Και δεν πιστευω στη φιλοσοφια οτι πληρωνεις παιρνεις αλλα σε οτι ειναι δοκιμασμενο..

Το ενα κλιματιστικο εχει cop3.8 και το αλλο 4.

Αυτο με το 4 το inverter δουλευει κλασικα.. ενω με τα 3.8 το inverter δουλευει οπως ενα mitsubishi 1000e με cop4.5! γιατι???

Αν υπηρχε αγορα κλιματιστικων σε demo δηλαδη να ειναι ετοιμα στημενα να τα δουλεψεις εγω δεν θα βασιζομουν στους συντελεστες

αλλα θα επαιρνα τα συνεργα μου και θα μετραγα καταναλωση-θερμοκρασια εξοδου και με τι τροπο δουλευει o προγραμματισμος του inverter..

Για να μετρησω στιγμιαια καταναλωση-θερμοκρασια εξοδου κοιταζω τα watt να εχουν σταθεροποιηθει τουλαχιστον για 1 λεπτο.

Διαφορα υπαρχει αλλα ειναι τοσο μικρη που δεν θα κανεις ποτε την αποσβεση(σε σχεση με ενα Α+)Και αυτο που υποστηριζω ειναι οτι ο μεγαλυτερος παραγοντας που ενα κλιματιστικο εχει πολλα + ειναι απο τους καλυτερους αισθητηρες και απο τις λιγοτερες επανεκκινησεις.Αν πεις σε ψυκτικους το inverter το δουλευω παντα τερμα θα σου πουν τοτε τσαμπα πηρες inverter..Αρκετος κοσμος εχει παραπονο στην καταναλωση των inverter και ο λογος γιατι τους ειχαν πει οτι δεν καινε και αυτοι το εβαζαν σε μεγαλες θερμοκρασιες(θερμανση)!Και δεν πιστευω στη φιλοσοφια οτι πληρωνεις παιρνεις αλλα σε οτι ειναι δοκιμασμενο..Το ενα κλιματιστικο εχει cop3.8 και το αλλο 4.Αυτο με το 4 το inverter δουλευει κλασικα.. ενω με τα 3.8 το inverter δουλευει οπως ενα mitsubishi 1000e με cop4.5! γιατι???Αν υπηρχε αγορα κλιματιστικων σε demo δηλαδη να ειναι ετοιμα στημενα να τα δουλεψεις εγω δεν θα βασιζομουν στους συντελεστεςαλλα θα επαιρνα τα συνεργα μου και θα μετραγα καταναλωση-θερμοκρασια εξοδου και με τι τροπο δουλευει o προγραμματισμος του inverter..Για να μετρησω στιγμιαια καταναλωση-θερμοκρασια εξοδου κοιταζω τα watt να εχουν σταθεροποιηθει τουλαχιστον για 1 λεπτο.

Το αν θα κανεις αποσβεση ενα Α+++ ή οχι εξαρτάται απο ενα σύνολο παραγόντων. Για αυτο άλλωστε υπάρχουν οι τεχνοοικονομικες μελέτες. Μια περίπτωση οπου θα κανεις απόσβεση είναι οταν θες κλιματιστικό για 24ωρη ψύξη σέρβερ ρουμ π.χ σε ενα ιντερνετ καφέ.

Οσον αφορά τις επανεκκίνησης δεν θα το ανέφερα διότι αυτο δηλώνει κακη επιλογή κλιματιστικης μοναδας για τον χωρο μας. Επανεκκινησεις γενικά δεν πρεπει να υπάρχουν. Εγώ δεν εχω ποτέ.

Όσον αφορα τα παράπονά του κόσμου οτι καινε . Καταρχάς απο την στιγμη που δεν ξέρεις αν επέλεξαν σωστο μηχάνημα για τον χωρο τους,δεν ξερεις αν μπηκε σε σωστο σημείο δεν ξερεις αν εγινε χρηση αντλιας κενου και σωστή γενικότερα εγκατάσταση ειναι εντελως αυθαίρετο να μιλάμε για βάσιμα παραπονα.Μου θυμιζεις παραπονα του στυλ "το κλιματιστικό μου δεν ζεσταίνει καθολου τον χώρο μου.ειναι μαπα εχει πρόβλημα.."Οχι!!Στις περισσότερες περιπτώσεις ειναι κακη επιλογη κλιματιστικης μοναδας για τον συγκεκριμένο χωρο και τετοιες περιπτωσεις υπαρχουν άφθονες.

Οπως άφθονες ειναι οι περιπτωσεις που παιρνεις μεγαλο κλιματιστικό για τον χωρο και επανεκκινει συχνά ή μικρο για τον χωρο με αποτελεσμα ο συντελεστής cop να μειώνεται δραματικά!

Το παράδειγμα σου δεν το κατάλαβα.Τι εννοεις δουλεύει οπως ενα κλιματστικο με cop 4.5;

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...