Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

@kstgr Προυπολογισμός; Ποιά είναι η οροφή του κόστους; Ώρες λειτουργίας κάθε μέρα, περιστασιακή, συχνή, συνέχεια αναμμένο; Χρήση οικιακή η επαγγελματική;

@liakjim Γιατί το Fujitsu km 09 και το km 12 έχουν το ίδιο φορτίο σχεδιασμού στην θέρμανση (θερμή ζώνη) παρότι είναι διαφορετικής ισχύος;

Εγώ μείωσα το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας  πάνω από 20% με μία κίνηση (elpedison)

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος διακοπές ρεύματος σε blitzwolf πριζάκι;

Έχω το BlitzWolf® BW-SHP5 και μου κάνει λες και δίνω εντολή να κλείσει για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Του έκανα επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και επίσης δοκιμή σε βραστήρα 2000W όπου δεν έκανε τίποτα. Μόνο στο κλιματιστικό και μάλιστα με 200κάτι watts. Περίεργο.

🤔

4 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Οχι φιλε δε σβηνουν ολα οταν φτασουν τον στοχο. Τα on-off σβηνουν μονο τοτε.  Για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις... ολα τα inverter οταν πιασουν τον στοχο, προσπαθουν να χαμηλωσουν την προσφερομενη θερμοτητα και να την κανουν ιση με αυτη που χανεται διαφορετικα δε θα τα λεγαμε inverter. Τοτε ισορροπουν και δε σβηνουν. Απλα αλλα δεν μπορουν να χαμηλωσουν πολυ, οταν οι απωλειες ειναι μικρες, και αρχιζουν να δουλευουν σαν on-off και αλλα το καταφερνουν. Υπαρχει ομως εινα οριο που ακομα και αυτα δε μπορουν να το ξερπερασουν και τοτε σβήνουν και αυτα. Ειδαμε δηλαδη εδω στο νημα, αλλα να σβηνουν στα 1200watt αλλα στα 800w αλλα στα 600 αλλα στα 140w. Δεν ειναι ολα ιδια, και δεν ειναι μονο θεμα συμπιεστη αλλα και πλακετας γι αυτο αλλες πλακετες ειναι φτηνες και αλλες ακριβες.

Αναφερόμουν σε : ("25 daikin sensira αυτή την φορά μετά απο πειραματισμούς το γράφημα είναι χωρίς αψυχολόγητα ον οφ , ο χώρος έχει πιάσει την ζητούμενη θερμοκρασία 22 βαθμων το μηχανημα έχει πέσει στο μινιμουμ των βατ που μπορει να δώσει και τα οφ τα κρινω λογικα, η εκινηση γίνεται παλι απο 17 εσωτερικη με ζητουμενη 22 αυτη την φορα και εξωτερικες υψηλοτερες , χαρακτηριστικο των ον οφ οτι ολα κρατανε περιπου 3 μιση λεπτα....... ")

Κατά τα άλλα προσυπογράφω όλα όσα λες .

14 ώρες πριν, liakjim είπε

Γιατί το προηγούμενο τί ήταν; 😉

Δεν είχα προσέξει την ετικέτα, αλλά λογικά από την ίδια χώρα. 

3 ώρες πριν, fotisdra είπε

General Electric GES-NMG25 Prime+  ή TCL XA51 ;μιλάμε για 9αρι για υπνοδωμάτιο.έχουμε κανένα στοιχείο για το πρώτο; 

General electric είναι φασον Haier. Προτίμησε η haier η TCL. 

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Προς κατόχους ASYG .

Υπήρχαν στη συσκευασία σας φίλτρα στις μικρές υποδοχές που έχω κυκλώσει; 

IMG-20191215-193455.jpg

Όχι μόνο κάτι μεγάλα πολύ λεπτά φίλτρα. 

• Thanks 2

31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος διακοπές ρεύματος σε blitzwolf πριζάκι;

Έχω το BlitzWolf® BW-SHP5 και μου κάνει λες και δίνω εντολή να κλείσει για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Του έκανα επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και επίσης δοκιμή σε βραστήρα 2000W όπου δεν έκανε τίποτα. Μόνο στο κλιματιστικό και μάλιστα με 200κάτι watts. Περίεργο.

🤔

To εχω αλλα δεν παρατηρησα κατι τετοιο, τουλαχιστο το καλοκαιρι που δουλευε αρκετα το κλιματιστικο

19 λεπτά πριν, c-max είπε

To εχω αλλα δεν παρατηρησα κατι τετοιο, τουλαχιστο το καλοκαιρι που δουλευε αρκετα το κλιματιστικο

Άλλαξα κανάλι στο ρούτερ , του έβαλα καρφωτή ip και φαίνεται να είναι οκ. Κρίμα δεν έπρεπε να κάνω reset, χάθηκαν όλα τα stats.

• Like 1

ΟΚ, ας δούμε λίγο σχετικά με κόστος καταναλώσεων....Δεν βάζω ξανα διαγράμματα προς το παρόν, θα βάλω μόλις γράψει κάποιες παραπάνω μέρες...

Θυμίζω θέρμανση σε Σ/Κ LN60 και Υ/Δ AP25, και τα 2 πάνω στο δικό του HS110 το καθένα, ζητούμενη 21-22 και εξωτερικές 11-15°C, σε ρετιρέ...

Δουλεύουν 24/7, Ασταμάτητα...

Το LN60 καίει 8.5KWh και το AP25 6.5KWh το 24ωρο, με ανοιχτές πόρτες κτλ γιά να είναι και αντιπροσωπευτικό της χρήσης που τους κάνω, παντού 20-22 μέσα στο σπίτι ( με σύνολο απωλειών διαμερίσματος 11kw). Υπάρχει και δεύτερο AP25 στο δεύτερο υπνοδωμάτιο δεν ανάβει ακόμα...και ενας αφυγραντήρας που δουλεύει σύνολο κάνα 3ωρο τη μέρα

Άρα αν τώρα έχω 15Kwh τη μέρα, ας πούμε 25KWh αργότερα το χειμώνα και ας πάρουμε ημερήσια κατανάλωση θέρμανσης 25kwh...

Αυτό σημαίνει 25χ30= 750kwh το μήνα, και αν πάρουμε και την ακριβή kwh της δεή με όλα μέσα στα 0,25€ (4μηνο πάνω απο 2000kwh), έχουμε:

750χ0,25=  187,5€ για θέρμανση το μήνα το χειμώνα...

και άλλες 15kwh γενική χρήση ρεύματος διαμερίσματος τη μερα, 450 το μήνα, 450χ0,25= 112,5€, 

άρα 300€ το μήνα για ρεύμα και θέρμανση...

Με καλοριφέρ πετρέλαιο ήθελα 300 το μήνα κοινόχρηστα...

Σκέψεις γενικά πάνω σε όλα αυτά, περι θέρμανσης με κλιματιστικά?

• Like 1

8 λεπτά πριν, m4rk0s είπε

ΟΚ, ας δούμε λίγο σχετικά με κόστος καταναλώσεων....Δεν βάζω ξανα διαγράμματα προς το παρόν, θα βάλω μόλις γράψει κάποιες παραπάνω μέρες...

Θυμίζω θέρμανση σε Σ/Κ LN60 και Υ/Δ AP25, και τα 2 πάνω στο δικό του HS110 το καθένα, ζητούμενη 21-22 και εξωτερικές 11-15°C, σε ρετιρέ...

Δουλεύουν 24/7, Ασταμάτητα...

Το LN60 καίει 8.5KWh και το AP25 6.5KWh το 24ωρο, με ανοιχτές πόρτες κτλ γιά να είναι και αντιπροσωπευτικό της χρήσης που τους κάνω, παντού 20-22 μέσα στο σπίτι ( με σύνολο απωλειών διαμερίσματος 11kw). Υπάρχει και δεύτερο AP25 στο δεύτερο υπνοδωμάτιο δεν ανάβει ακόμα...και ενας αφυγραντήρας που δουλεύει σύνολο κάνα 3ωρο τη μέρα

Άρα αν τώρα έχω 15Kwh τη μέρα, ας πούμε 25KWh αργότερα το χειμώνα και ας πάρουμε ημερήσια κατανάλωση θέρμανσης 25kwh...

Αυτό σημαίνει 25χ30= 750kwh το μήνα, και αν πάρουμε και την ακριβή kwh της δεή με όλα μέσα στα 0,25€ (4μηνο πάνω απο 2000kwh), έχουμε:

750χ0,25=  187,5€ για θέρμανση το μήνα το χειμώνα...

και άλλες 15kwh γενική χρήση ρεύματος διαμερίσματος τη μερα, 450 το μήνα, 450χ0,25= 112,5€, 

άρα 300€ το μήνα για ρεύμα και θέρμανση...

Με καλοριφέρ πετρέλαιο ήθελα 300 το μήνα κοινόχρηστα...

Σκέψεις γενικά πάνω σε όλα αυτά, περι θέρμανσης με κλιματιστικά?

Πρέπει να καταλήξεις όμως σε συμπέρασμα με σχέση όλα όσα λες για να μπορούμε να πούμε κι εμείς τις σκέψεις μας 

9 λεπτά πριν, dimostr είπε

Πρέπει να καταλήξεις όμως σε συμπέρασμα με σχέση όλα όσα λες για να μπορούμε να πούμε κι εμείς τις σκέψεις μας 

300 το μηνα συνολο με θερμανση και ρευμα φαίνεται να βγαίνει, αξίζει οικονομικα σε σχέση με εναλλακτικους τρόπους θέρμανσης;

55 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προς κατόχους ASYG .

Υπήρχαν στη συσκευασία σας φίλτρα στις μικρές υποδοχές που έχω κυκλώσει; 

IMG-20191215-193455.jpg

Φίλε εκει είναι για να μπαίνουν φιλτρα καταλληλων διαστασεων, και στη συσκευασια συνοδευονται με το ακρως απαραιτητο συνοδευτικο. Χωρις αυτο δε λειτουργουν και τοποθετειαι λιγο πριν τις εγκοπες.

Spoiler

Αποτέλεσμα εικόνας για σηματα οδηγησης

1 λεπτό πριν, m4rk0s είπε

300 το μηνα συνολο με θερμανση και ρευμα φαίνεται να βγαίνει, αξίζει οικονομικα σε σχέση με εναλλακτικους τρόπους θέρμανσης;

Αν αλλάξεις και πάροχο ρεύματος που δεν έχει διακύμανση στην τιμή kWh ανεξάρτητα κατανάλωσης τα οφέλη θα είναι ακόμα α μεγαλύτερα 

Λογικά σε εκείνο το σημείο μπαίνουν φίλτρα ενεργού άνθρακα τα οποία δεν υοαρχουν στην συσκευασία. Το ίδιο θέμα αντιμετώπισα κάποια φορά και με το παλαιό toshiba, έρχεται ένας ψυκτικος και με ρωτάει απορημένος που πήγανε τα φίλτρα; Εγώ του λέω ότι δεν υπήρχαν φίλτρα εκεί και αυτός δεν με πίστευε. Τελικά μου έβαλε δύο δικά του και τα πλήρωσα 10 ευρώ το ένα. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...