Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθές ήμουν σε ένα φιλικό σπίτι κ είχε ένα  Mitsubishi MSZ/MUZ HJ50VA 18αρι. Στους 23 βαθμούς έκαιγε 330w σχεδόν όλο το βράδυ που έκατσα εκεί όσες φορές γιατί είχε στην πρίζα μετρητή. 

• Like 2
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, juneman είπε

Χθές ήμουν σε ένα φιλικό σπίτι κ είχε ένα  Mitsubishi MSZ/MUZ HJ50VA 18αρι. Στους 23 βαθμούς έκαιγε 330w σχεδόν όλο το βράδυ που έκατσα εκεί όσες φορές γιατί είχε στην πρίζα μετρητή. 

Inverter Α διαλογής, λογικό 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, guzel είπε

Inverter Α διαλογής, λογικό 

Συγγνώμη, υπάρχει Α διαλογής ινβέντερ και δεν είναι Τοσίμπα????????

🤪😅

Βλάσφημε!!!!

Δημοσ.

Με εντυπωσίασε γιατί παίζαμε χαρτιά και ούτε έτριζε, δεν ακουγόταν και ήταν πολύ διακριτικό. Η τιμή του προϊόντος είναι αρκετά φθηνή από ότι είδα. Αν έψαχνα 18αρι θα το είχα στην λίστα σίγουρα. 

Δημοσ.

αναρωτιέμαι τωρα... να δωσω 80ευρω να κάνω μετεγκατάσταση το omnia eco-τραίνο που έχω ή να το πουλήσω και να δωσω τα 80+100 απο την τσέπη μου να πάω σε ενα 12άρι daikin/fujitsu?

Δημοσ.

Θυμίστε μου σας παρακαλώ αναφορικά με τον κανόνα των 42 βαθμών τι ακριβώς συμβαίνει. 
Πάει να ρίξει στροφές λειτουργίας το κλιματιστικό αλλά διαβάζει παρ'όλη την μείωση στροφών του συμπιεστή, 42 βαθμούς Τ εξόδου στην εσωτερική μονάδα και το κλείνει για λόγους "θερμικής άνεσης"?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

Θυμίστε μου σας παρακαλώ αναφορικά με τον κανόνα των 42 βαθμών τι ακριβώς συμβαίνει. 
Πάει να ρίξει στροφές λειτουργίας το κλιματιστικό αλλά διαβάζει παρ'όλη την μείωση στροφών του συμπιεστή, 42 βαθμούς Τ εξόδου στην εσωτερική μονάδα και το κλείνει για λόγους "θερμικής άνεσης"?

Ρίχνει στροφές λειτουργίας το κλιματιστικό τόσο ώστε η η θερμοκρασία του αέρα που αποδιδει να είναι τουλάχιστον 42C σε φάση συντήρησης.

Η αλλιώς δεν επιτρέπει το κλιματιστικό να βγάλει αέρα κάτω από 42C σε φάση συντήρησης

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπήκα σήμερα και διάβασα μερικές σελίδες και βλέπω ανήσυχα τα πνεύματα γύρω από DAIKIN και TOSHIBA. Όπως ανέφεραν συνάδερφοι, δεν πρέπει να συγκρίνουμε ανόμοια μηχανήματα. Τα ATXC/FTXC συγκρίνονται με τα MIRAI/MIRAI Plus(SEIYA). Σε αυτή την σύγκριση, είναι μάλλον καλύτερη η DAIKIN στα σημεία. Τα DAIKIN έχουν χαμηλότερη κατανάλωση, αλλά τα TOSHIBA ελαφρώς πιο πολιτισμένη λειτουργία. Το TOSHIBA MIRAI Plus14 αδυνατεί να πέσει κάτω από τα 300w, εκεί που το DAIKIN ATXC 35b πάει γύρω στα 200w. Έχω δει να κλείνει ο κομπρέσσορας και στα 2, αλλά δεν με απασχολεί ιδιαιτέρος...η θερμοκρασία μένει σε λογικά επίπεδα, όπως και η κατανάλωση. Έχοντας αυτα κατα νου, πιστεύω τα DAIKIN ATXC/FTXC παραμένουν recommended buy. Αν ανέβουμε κατηγορία, εχουμε τα TOSHIBA SHORAI και FUJITSU ΚΜΤΑ...εκει σιγουρα είναι δυνατη μάχη, αν και δεν νομίζω να παίζεται η FUJITSU στις καταναλώσεις...

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/12/2019 στις 11:27 ΜΜ, liakjim είπε

καλησπερα . για το broadlink rm mini 3 υπαρχει καποιο μανιουαλ ή σαιτ που να δινει οδηγιες για απομακρυσμενο  ελεγχο μεσω κινητης?

Επεξ/σία από chriskan22
Δημοσ.

Προσπαθώ να δω πως μπορεί να παρακαμφθεί αυτός ο αυτοματισμός για αυτό ρωτάω. Λογικά τα "κακά" ινβεντερ έχουν την δυνατότητα να ρίξουν κατανάλωση αλλά ο κανόνας δε τα αφήνει. 
Έχει βρει κάποιος κάτι να το αντιμετωπίσει? Λογικά το θερμοστοιχείο δεν πρέπει να παρακαμφθεί μιας και συμμετέχει στην ρύθμιση της ισχύος (εκτός και αν υπάρχει ειδικό 2ο θερμοστοιχείο για τον έλεγχο το κανόνα -απίθανο μάλλον-) 
Οπότε μάλλον είναι μέσα στον έλεγχο μέσω της πλακέτας. Επαναπρογραμματίζεται άραγε αυτό? 
Ψαγμένο, ξέρω.. Λέω εγώ τώρα εγώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

Προσπαθώ να δω πως μπορεί να παρακαμφθεί αυτός ο αυτοματισμός για αυτό ρωτάω. Λογικά τα "κακά" ινβεντερ έχουν την δυνατότητα να ρίξουν κατανάλωση αλλά ο κανόνας δε τα αφήνει. 
Έχει βρει κάποιος κάτι να το αντιμετωπίσει? Λογικά το θερμοστοιχείο δεν πρέπει να παρακαμφθεί μιας και συμμετέχει στην ρύθμιση της ισχύος (εκτός και αν υπάρχει ειδικό 2ο θερμοστοιχείο για τον έλεγχο το κανόνα -απίθανο μάλλον-) 
Οπότε μάλλον είναι μέσα στον έλεγχο μέσω της πλακέτας. Επαναπρογραμματίζεται άραγε αυτό? 
Ψαγμένο, ξέρω.. Λέω εγώ τώρα εγώ

Εάν ψάξεις στο forum,θα δεις κάπου το link από το ξενο forum  που απάντησε η Daikin σε έναν πελάτη της που είχε θέματα on off. Εκεί αν θυμάμαι καλά έλεγε ότι είναι θέμα software/προγραμματισμού.. ένας τύπος έκανε κάποιες αλχημείες αλλά πάλι δεν θυμάμαι αν βρήκε λύση η απλά έκανε το κλιματιστικό του να μην δουλεύει σωστά. Κάνε αναζήτηση κανόνα 42C daikin εδώ στο forum και θα το βρεις

Ορίστε https://forums.whirlpool.net.au/archive/2526880

καπου εκεί πιο κάτω λέει ένας για το email που απάντησε η Daikin

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 ώρα πριν, juneman είπε

-Σπιτονοικοκύρης: Να βάλω κάτι να πιείς, να δούμε και κανά έργο στο home cinema με Atmos;

-Επισκέπτης: Προτιμώ να παρακολουθήσω την κατανάλωση στη πρίζα.'Εχεις κατεβάσει το πρόγραμμα από το github; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lennox είπε

-Σπιτονοικοκύρης: Να βάλω κάτι να πιείς, να δούμε και κανά έργο στο home cinema με Atmos;

-Επισκέπτης: Προτιμώ να παρακολουθήσω την κατανάλωση στη πρίζα.'Εχεις κατεβάσει το πρόγραμμα από το github; 

-Τι χόμπι έχεις,τι κάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο;

-Βλεπω τα τρένα να περνούν..Εσύ;

-Βλεπω καταναλώσεις κλιματιστικών

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εάν ψάξεις στο forum,θα δεις κάπου το link από το ξενο forum  που απάντησε η Daikin σε έναν πελάτη της που είχε θέματα on off. Εκεί αν θυμάμαι καλά έλεγε ότι είναι θέμα software/προγραμματισμού.. ένας τύπος έκανε κάποιες αλχημείες αλλά πάλι δεν θυμάμαι αν βρήκε λύση η απλά έκανε το κλιματιστικό του να μην δουλεύει σωστά. Κάνε αναζήτηση κανόνα 42C daikin εδώ στο forum και θα το βρεις

Ορίστε https://forums.whirlpool.net.au/archive/2526880

καπου εκεί πιο κάτω λέει ένας για το email που απάντησε η Daikin

Εκει βεβαια μιλαγαν για κεντρικη μοναδα 55000 btu και to mail της Daikin ηταν ξεκαθαρο οτι αφορουσε τη λειτουργια του συγκεκριμενου μοντελου.

Επεξ/σία από rbx1000
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...