Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

9 hours ago, ΘοδωρήςΚαρπούζης said:

Λοιπόν ..ακούστε τα εξής περίεργα που κανένας κάτοχος haier δεν εχει προσέξει ή ντρεπόταν να τα γράψει 🤭..το κοντρόλ εχει 3 προκαθορισμένες θέσεις για τις περσίδες και σύμφωνα με το manual η 1 ενδείκνυται για ψυξη και η άλλη για θέρμανση ,,της θέρμανσης ειναι αυτή που γυρνάει 180 μοίρες και χτυπάει κάτω ουσιαστικά και η άλλη ευθεία ,παράλληλα με το ταβάνι ,πάτωμα ..ωραια μέχρι εδώ ? Στην θέση των Περσίδων για θέρμανση ,δηλ κάτω το θερμομετρο δείχνει με τον περιεργο τρόπο -3,4 βαθμούς ωραια ? Αλλάζοντας τις περσίδες στην θέση της ψύξης ..το θερμομετρο δείχνει την κανονική θερμοκρασία ..τουλάχιστον στην θέση για ψυξη μέχρι τωρα δεν κάνει ον οφ και διατηρεί 20,8 με ζητούμενη 21

Κοιτα περιγραφεις ενα φυσικο φαινομενο ... το ιδιο μαλλον γινεται σε ολα και παιζει ρολο και η ταχυτητα του ανεμιστηρα. Μονο τρεις θεσεις ομως? Τραγικο.. σε αυτο που εχω βαριεμαι να πατω το κουμπι για να κανω πληρη κυκλο. Μπορει να εχει και 7 θεσεις πανω κατω και αλλες τοσες δεξια αριστερα.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Κοιτα περιγραφεις ενα φυσικο φαινομενο ... το ιδιο μαλλον γινεται σε ολα και παιζει ρολο και η ταχυτητα του ανεμιστηρα. Μονο τρεις θεσεις ομως?

Ανάλογα την θέση των περσιδων να αλλάζει και η ένδειξη της θερμοκρασίας μείον 4 βαθμούς ? Ποιο φυσικό φαινόμενο ειναι αυτο ,εχει και swing οριζόντιο και το σταματάς όπου θέλεις ξέρεις ,εχει και 3 ΦΙΞ 

και εχει και 5 ενδιάμεσες ,αυτές τις χαρακτηρίζει υγειή ροη αέρα 

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Ανάλογα την θέση των περσιδων να αλλάζει και η ένδειξη της θερμοκρασίας μείον 4 βαθμούς ? Ποιο φυσικό φαινόμενο ειναι αυτο ,εχει και swing οριζόντιο και το σταματάς όπου θέλεις ξέρεις ,εχει και 3 ΦΙΞ 

Οκ αλλαζει τοτε. Λιγο μανουρα αλλα οκ οποτε το πας οπου θες. Φυσικο φαινομενο ο ζεστος αερας να πηγαινει πανω και να επιρρεαζει την ενδειξη της μοναδας αναλογα τη θεση των περσιδων.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, guzel είπε

Αν μπορείς βάλε screenshot να δούμε το interface του και τις λειτουργίες του. 

Δεν έκατσε σε εμένα. Το συγκεκριμένο δεν προλαβαίνει να το φέρνει ο Κωτσόβολος και εξαντλείται .. Βλέπεις κάποιον να αναφέρει κάτι αρνητικό;

Τα Daikin έχουν μείνει πίσω.. Και σε λειτουργίες και παντού.

2 ώρες πριν, SM81 είπε

Δεν αντιλέγω οτι το Shorai ειναι πολύ καλό. προφανώς και είναι . Αλλα μιλάς για ένα μοντέλο μόνο και όχι συνολικά. Και η WV πουλάει πολλά golf. Τι παει να πει οτι είναι καλύτερη απο την BMW  η την audi επειδή το golf καίει μισό λίτρο λιγότερο? 

Το ότι εξαντλείτε ένα προϊόν δεν σημαίνει κάτι τέτοιο. Σημαίνει κακό demand forecasting και ως αποτέλεσμα η μείωση της κερδοφορίας, του customer service level κτλ .  Για το πόσο πουλάει ένα προϊόν αυτό θα το δείξουν οι αριθμοί πωλήσεων έναντι του ανταγωνισμού που τους ξέρουν οι εισαγωγείς .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Φυσικο φαινομενο ο ζεστος αερας να πηγαινει πανω και να επιρρεαζει την ενδειξη της μοναδας αναλογα τη θεση των περσιδων.

Ίσως δεν το περιέγραψα σωστά,μόλις αλλάζεις την θέση των περσιδων ,αυτόματα ,αμέσως ,στιγμιαία σε μικρό κλάσματα του νάνο  δευτερολέπτου αλλάζει η ένδειξη..δεν προλαβαίνει να γίνει αυτο που νόμιζες ..

Μολις πατάω το confirm στο κοντρόλ ,Τσακ αλλάζει η ένδειξη ταυτόχρονα 

επισης εχει έναν περιεργο τρόπο μέτρησης μόνο στην θέρμανση ,αφαιρεί 4 βαθμούς ,αλλάζοντας την θέση αλλάζει mode και η ένδειξη 

κινεζοφασονοριτζιναλ τι περιμένεις 😭
το ότι ρίχνει στροφές το φαν στο manual 3 λες και ειναι auto ?

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, guzel είπε

Σε έχει επηρεάσει και εσένα φίλε μου η συνεχής αφοσίωση του στον αποπροσανατολισμό. Προβάλει τα Fujitsu (οι οποίοι όσοι το επέλεξαν λένε καλό, ΑΛΛΑ...) και τώρα τα Daikin ,όπου στα γραφήματα χρηστών εδώ φαίνεται να είναι κάκιστο. Εδώ δικαιολογεί να κλείνει το κλιματιστικό με 23 επιθυμητή ..επειδή είναι Daikin. Αν ήταν inventor θα εκραζε! Τι να λέμε... 

Θεωρώ επιπλέον, ότι ήταν ο υποκινητής στην συντονισμένη άδικη επίθεση που δέχτηκε ο @Dare-Devil ο οποίος έχει βοηθήσει πολλούς εδώ μέσα (και εμένα). Εντάξει τώρα, δεν μπορεί ο ένας να θεωρείται πωλητής και ο άλλος που κάνει προπαγάνδα απλά ότι μεταφέρει την άποψη του και να νευριάζει όταν οι απόψεις διίστανται!

Δεν νομίζω ο @liakjim  να μου επιτέθηκε ποτέ . Τουλάχιστον ακόμα και όταν διαφωνεί έντονα το κάνει με πολιτισμένο τρόπο και προπάντων κάνει διάλογο και δεν γ@μ ... την συζήτηση. Τουλάχιστον με εμένα  επειδή με ανέφερες . 

2 ώρες πριν, guzel είπε

Εγώ έκανα την αρχή τότε με το toyotomi.

Τότε μου έλεγαν ότι είναι μεγάλο για τον χώρο, ο @liakjim μου έλεγε τότε να έβαζα 16αρι ... Λύθηκαν όλα γιατί απλά έβαλα αληθινό inverter. Ωστόσο στα μικρά για να είμαστε δίκαιοι, φαίνεται ότι δουλεύουν τα περισσότερα στο θέμα κατανάλωσης το ίδιο.. Και ειδικά κάτι Daikin της πλάκας 

Guzel θα διαφωνήσω . Το τερμάτισες με τα Daikin ! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα !

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Ίσως δεν το περιέγραψα σωστά,μόλις αλλάζεις την θέση των περσιδων ,αυτόματα ,αμέσως ,στιγμιαία σε μικρό κλάσματα του νάνο  δευτερολέπτου αλλάζει η ένδειξη..δεν προλαβαίνει να γίνει αυτο που νόμιζες ..

Μολις πατάω το confirm στο κοντρόλ ,Τσακ αλλάζει η ένδειξη ταυτόχρονα 

Οκ τωρα σε καταλαβα.  Χωρις να ξερω επακριβως τη λογικη, η θερμοκρασια που λες ειναι αυτη που φαινεται πανω στην οθονη του κλιματιστικου? Αν ναι τοτε αυτη η θερμοκρασια δεν ειναι η πραγματική αλλα υπολογιστική (για ολα τα κλιματιστικα αυτο), και λαμβανει υπ οψη του τις περσιδες και το οτι η μοναδα βρισκεται σε καποιο υψος σε σχεση με αυτο που επιθυμεις εσυ στο υψος του ανθρωπου και αν λειτουργει σε θερμανση ή ψυξη. Βαλ'το ξαφνικα σε ψυξη να δουμε τι θα γραψει. 

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ.
2 ώρες πριν, guzel είπε

Υπάρχουν μεγάλα (18-24) που όπου και αν μπουν η μικρότερη χαμηλή κατανάλωση τους δεν θα αλλάξει γιατί απλά δεν μπορούν να κατέβουν παρακατω. Τον κανόνα αυτόν τον υιοθέτησε ή μάλλον δημιούργησε.... η Daikin.

Φαντάσου τι άλλες βλακείες έχει υιοθετήσει ....

Δες πόσο στάσιμη είναι στο design και θα καταλάβεις πόσο στάσιμη έχει μείνει και εσωτερικά... Αν θέλεις μπορούμε να το δούμε και λεπτομερώς 

Μπορείτε λίγο να ηρεμήσετε όλοι σας και να μην τσουβαλιάζετε όλα τα μοντέλα μιας εταιρείας ή γεωγραφικής προέλευσης (το αποκορύφωμα ! ) επειδή είδατε κάτι σε ένα μοντέλο ; 
Το ότι ένα Daikin μοντέλο είχε αυτό το κανόνα δεν σημαίνει ότι τον έχουν όλα . 

Επίσης ο @liakjim με το Carrier και τον κανόνα των 42 είδες πόσο λάθος ήταν τελικά; Τόσες μετρήσεις είχε κάνει και τελικά ξανάκανε και είδε ότι δεν ισχύει . Μή βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα . 

Όσον αφορά τον κανόνα αυτό δεν είναι καθόλου βλακεία . Βρίσκω λογική στην επιλογή της Daikin και το έχω εξηγήσει πολλες φορές . Να σου θυμίσω ότι κάνα δύο άτομα εδώ μέσα είχαν παραπονεθεί για κλιματιστικά που βγάζουν χλιαρό αέρα ότι κρυώνουν . Οι δύο τρόποι λειτουργίας είναι αποδεκτοί και ο καθένας έχει τα θετικά και τα αρνητικά του . 

Για το design δεν έχω να πώ κάτι . Είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα . 

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Οκ τωρα σε καταλαβα.  Χωρις να ξερω επακριβως τη λογικη, η θερμοκρασια που λες ειναι αυτη που φαινεται πανω στην οθονη του κλιματιστικου? Αν ναι τοτε αυτη η θερμοκρασια δεν ειναι η πραγματική αλλα υπολογιστική (για ολα τα κλιματιστικα αυτο), και λαμβανει υπ οψη του τις περσιδες και το οτι η μοναδα βρισκεται σε καποιο υψος σε σχεση με αυτο που επιθυμεις εσυ στο υψος του ανθρωπου.

Ναι στην μονάδα μετράει, έχει έναν περίεργο τρόπο ένδειξης της θερμοκρασίας μόνο στην θέρμανση όμως, αν το ανοίξω στο φαν Ή στην ψύξη  θα γράψει πχ 20,αν τον γυρίσω επιτόπου στην θέρμανση θα δείξει 16 ,αυτό προσπαθούσα να σου πω ότι αλλάζει mode ένδειξης σύμφωνα με τις περσιδες 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Ναι στην μονάδα μετράει, έχει έναν περίεργο τρόπο ένδειξης της θερμοκρασίας μόνο στην θέρμανση όμως, αν το ανοίξω στο φαν Ή στην ψύξη  θα γράψει πχ 20,αν τον γυρίσω επιτόπου στην θέρμανση θα δείξει 16 ,αυτό προσπαθούσα να σου πω ότι αλλάζει mode ένδειξης σύμφωνα με τις περσιδες 

Σιγουρα υπαρχει αλγοριθμος που προσπαθει να βρει τη βελτιστη τιμη που πρεπει να πετυχει το κλιματιστικο στο υψος του ανθρωπου σε σχεση με αυτη που μετραει ο αισθητηρας πανω στη μοναδα. Ειναι λιγο ασχημο να το βλεπεις αυτο σαν ενδειξη αλλα στη πραξη έστω και εσωτερικα όλα κατι τετοιο κανουν. Τo shorai πχ που εχω δεν εχει οθονη οποτε προσπερασαν το οπτικο αυτο προβλημα (αισθητικο ειναι). Δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα λειτουργιας σε αυτο. Τωρα αυτο με την ταχυτητα θα ηθελα να μου το περιγραψεις λιγο. Ισως να πιανει τη θερμοκρασια του χωρου και σβηνει η εξωτερικη μοναδα να αλλαζει και ταχυτητα η εσωτερικη ασχετα με το αν εσυ το εχεις manual σε συγκεκριμενη ταχυτητα ώστε να μην βγαζει κρυο αερα. Ισως λεω, πες μας αν το κανει οταν σβηνει η εξωτερικη.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Ισως λεω, πες μας αν το κανει οταν σβηνει η εξωτερικη.

Όταν σβήνει η εξ. Γκαζωνει το εσωτερικό φαν,βουυυυυυμ και σηκώνει περσιδες, αυτό το παρατήρησα σήμερα καλύτερα, σε κάποιες θέσεις περσιδων το είχα στο 3 μανουαλ και επεφτε στην 2 σκάλα, σε άλλες θέσεις δούλεψε η τρίτη 

25 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

shorai πχ που εχω δεν εχει οθονη

Καθόλου? Και που βλέπεις την θερμοκρασία χώρου ? Στέλνει σήμα στο κοντρόλ και στην δείχνει? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω να δείχνει κάποιο την θερμόκρασια χώρου, την ρυθμιζόμενη  δείχνει. Δεν έχει κάποια διαφορά να την δείχνει στο control η πάνω στην μονάδα.

Επεξ/σία από smav82
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Διάβασα το εγχειρίδιο .

Πάνω στη μονάδα δεν δείχνει θερμοκρασία του χώρου αλλά τη θερμοκρασία που έχεις ρυθμίσει (όπως τα περισσότερα κλιματιστικά).

Συνεπώς είναι απόλυτα φυσιολογικό να δείχνει άλλα νούμερα σε θέρμανση ή ψύξη. Αν όμως βάλεις την ίδια ρύθμιση θα σου δείξει την ίδια ένδειξη.

Στη λειτουργία ανεμιστήρα απενεργοποιειται η ρύθμιση θερμοκρασίας άρα ότι και να δείχνει πάνω απλά μη το λαμβάνεις υπόψη.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ με το shorai που μετράω και κάνω καταγραφή σε δικά μου καλιμπραρισμενα μηχανάκια, 19 ζητάω 19 έως 19,4 πάει, 20 ζητάω 19.8 με 20.5 πάει, 21 ζητάω 20.8 με 21.6 πάει.

Βέβαια το μηχάνημα είναι τοποθετημένο με τα όρια που λέει ο κατασκευαστης (αποστάσεις από τοίχους και ταβάνια).

Άρα το ανάβω και ξέρω ότι κάνα 30λεπτο μετά ότι ζητάω έχω. Και το κρατάει εκεί. Όσο περνάει ο χρόνος και από την στιγμή που δεν έχω απωλειες μεγαλύτερες από το κανονικό (άνοιγμα πόρτες και πάει λέγοντας) απλά πέφτει η κατανάλωση συντήρησης.

Κανένας λόγος να βλέπεις θερμοκρασία χώρου σε εμένα. Ζητάς και εκεί πάει.

Οι θερμοκρασίες που πιάνει έχουν πολύ μικρότερες διακυμάνσεις αν στον χώρο δεν κουνιέται κανείς.

Επεξ/σία από thn
Δημοσ.
8 ώρες πριν, guzel είπε

Εξωτερική 10, ζήτηση 22

spacer.png

spacer.png

Κατι δεν παει καλα με της μετρησεις που ανεβαζετε. Πως γινετε να εχει δουλεψει σχεδον μια ωρα με μονο 140 w καταναλωση ( αντε 160w αφου βλεπω διαφορα στην ωρα των screenshoots ) με 10 εξωτερικη και ζητηση 22 μεσα. Πως θερμανθηκε ο χωρος; Με 160w;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...