Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ξέχασες το πιο γαμάτο από όλα... Για να δουλέψει σαν inverter πρέπει να το βάλεις πάνω από 25C επιθυμητή ! :)

Υπήρχε και καλύτερο, ε πάρτε τη Fujitsu να ρωτήσετε πως κατεβαίνει στα 200W 😂

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πλιζ ... αρκετά πια....

Μήπως να ξαναδιαβάσεις τι γράφεις; Ο ίδιος μιλάς για on/off..

Επεξ/σία από guzel
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, guzel είπε

Εγώ έκανα την αρχή τότε με το toyotomi.

Τότε μου έλεγαν ότι είναι μεγάλο για τον χώρο, ο @liakjim μου έλεγε τότε να έβαζα 16αρι ... Λύθηκαν όλα γιατί απλά έβαλα αληθινό inverter. Ωστόσο στα μικρά για να είμαστε δίκαιοι, φαίνεται ότι δουλεύουν τα περισσότερα στο θέμα κατανάλωσης το ίδιο.. Και ειδικά κάτι Daikin της πλάκας 

Κοιτα οταν εψαχνα να παρω ac, πριν 2 χρονια ειδα οτι η daikin ειχε νταλαβερια με midea (νομιζω) αλλα οχι για ολα της τα μοντελα. Οταν πηγα και ειδα τα μοντελα της, ηταν μερικα που πραμγατικα ειναι κορυφαια. Που ειδες πραγματι οτι εχουν μεινει πισω? Ειναι μπορστα σε ολα αρκετα χρονια μαλιστα, ακομα και απο toshiba, mitshubishi αλλα δεν ειχα λεφτα να το παρω. Τωρα για τα ποιο φτηνα μοντελα, παλι ειναι δεδομενο οτι ειναι καλυτερα απο κινεζοφασον. 

Για το αλλο που λες για τα μικρα, χωρις να εχω καποιο επιχειρημα και ας το συζητησουμε, νομιζω οτι τα προβληματα ειναι πιο εμφανη στα μικρα παρα στα μεγαλα, και νομιζω οτι τα λες αναποδα. Ο μεγαλος χωρος εχει περισσοτερες απαιτησεις για θερμανση οποτε οι πιθανοτητες να σου κατσει καλα και ενα κινεζοφασον ειναι περισσοτερες, Αν λεω κατι λαθος εδω, πες μου. Επισης στους μικρους χωρους, η ποιοτητα κατασκευης ειναι ακομα πιο απαραιτητη, για θορυβο τριξιματα κτλ, που βεβαια εναι 60-70 % παιζει ρολο η σωστη εγκαταστση για εμενα και μετα η μαρκα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Κοιτα οταν εψαχνα να παρω ac, πριν 2 χρονια ειδα οτι η daikin ειχε νταλαβερια με midea (νομιζω) αλλα οχι για ολα της τα μοντελα. Οταν πηγα και ειδα τα μοντελα της, ηταν μερικα που πραμγατικα ειναι κορυφαια. Που ειδες πραγματι οτι εχουν μεινει πισω? Ειναι μπορστα σε ολα αρκετα χρονια μαλιστα, ακομα και απο toshiba, mitshubishi αλλα δεν ειχα λεφτα να το παρω. Τωρα για τα ποιο φτηνα μοντελα, παλι ειναι δεδομενο οτι ειναι καλυτερα απο κινεζοφασον. 

Για το αλλο που λες για τα μικρα, χωρις να εχω καποιο επιχειρημα και ας το συζητησουμε, νομιζω οτι τα προβληματα ειναι πιο εμφανη στα μικρα παρα στα μεγαλα, και νομιζω οτι τα λες αναποδα. Ο μεγαλος χωρος εχει περισσοτερες απαιτησεις για θερμανση οποτε οι πιθανοτητες να σου κατσει καλα και ενα κινεζοφασον ειναι περισσοτερες, Αν λεω κατι λαθος εδω, πες μου. Επισης στους μικρους χωρους, η ποιοτητα κατασκευης ειναι ακομα πιο απαραιτητη, για θορυβο τριξιματα κτλ, που βεβαια εναι 60-70 % παιζει ρολο η σωστη εγκαταστση για εμενα και μετα η μαρκα.

Υπάρχουν μεγάλα (18-24) που όπου και αν μπουν η μικρότερη χαμηλή κατανάλωση τους δεν θα αλλάξει γιατί απλά δεν μπορούν να κατέβουν παρακατω. Τον κανόνα αυτόν τον υιοθέτησε ή μάλλον δημιούργησε.... η Daikin.

Φαντάσου τι άλλες βλακείες έχει υιοθετήσει ....

Δες πόσο στάσιμη είναι στο design και θα καταλάβεις πόσο στάσιμη έχει μείνει και εσωτερικά... Αν θέλεις μπορούμε να το δούμε και λεπτομερώς 

Επεξ/σία από guzel

8 λεπτά πριν, guzel είπε

Δες πόσο στάσιμη είναι στο design και θα καταλάβεις πόσο στάσιμη έχει μείνει και εσωτερικά... Αν θέλεις μπορούμε να το δούμε και λεπτομερώς 

Στασιμη στο design?

Δλδ το Emura και το Stylish τα βγαζει αλλη εταιρεια?

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, guzel είπε

Υπάρχουν μεγάλα (18-24) που όπου και αν μπουν η μικρότερη χαμηλή κατανάλωση τους δεν θα αλλάξει γιατί απλά δεν μπορούν να κατέβουν παρακατω. Τον κανόνα αυτόν τον υιοθέτησε ή μάλλον δημιούργησε.... η Daikin.

Φαντάσου τι άλλες βλακείες έχει υιοθετήσει ....

Πάνε στο skroutz και βάλε σε 18000 btu να δεις ποιο είναι το μοναδικό κλιματιστικο που έχει Α+++ θέρμανση.

Επεξ/σία από Rnd1978

20 λεπτά πριν, guzel είπε

Μήπως να ξαναδιαβάσεις τι γράφεις; Ο ίδιος μιλάς για on/off..

135W έφτασε, τί ήθελες να κάνει; Να υπερθερμαίνει τον χώρο όπως οι κινεζιες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περί επιστροφη χρημάτων κλιματιστικού,

μπορώ να ζητήσω από την Greek mama haier επιστροφή χρημάτων-κλιματιστικού για συμπεριφορά που δεν περιγράφεται κάπου και ειναι άκρως ενοχλητική ? Και μιλαω συγκεκριμένα για την θέρμανση και το γκαζωμα του fan οταν κάνει το οφ,ειναι στο υπνοδωμάτιο και τα νευράκια μου τα σπάει..😠😤

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης

14 λεπτά πριν, guzel είπε

Design; Είναι αυτό κριτήριο αγοράς; Τι είναι εδώ καλλιστεία;

Ότι να ναι πραγματικά...

3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Πάνε στο skroutz και βάλε σε 18000 btu να δεις ποιο είναι το μοναδικό κλιματιστικο που έχει Α+++ θέρμανση.

Εκτός από το finlix ??? 🤪

5 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Στασιμη στο design?

Δλδ το Emura και το Stylish τα βγαζει αλλη εταιρεια?

Άτιμο πράγμα ο φανμποισμος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

135W έφτασε, τί ήθελες να κάνει; Να υπερθερμαίνει τον χώρο όπως οι κινεζιες;

Και εμένα 130-140 πάει, αν και 18αρι, με θερμοκρασίες Κρήτης (σίγουρα πιο υψηλές από τις δικές σου) και δεν έκλεισε ποτέ. Επίσης του @thn 13αρι (χωρίς twin rotary) και επίσης δεν κλείνει. Σταμάτα επιτέλους την παραπληροφόρηση 

Επεξ/σία από guzel
  • Confused 1

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Design; Είναι αυτό κριτήριο αγοράς; Τι είναι εδώ καλλιστεία;

Ότι να ναι πραγματικά...

Εκτός από το finlix ??? 🤪

Άτιμο πράγμα ο φανμποισμος...

Μεχρι και το Finlux! A++ έχει μόνο !

@guzel εσυ δεν επέστρεψες κλιματιστικό ?  ,θες να με βοηθήσεις και να μου θυμησεις  την ειδική ορολογία που στήριξες το θέμα σου ? 

10 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Πρεπει να ξεκινησεις απο τα btu που χρειαζεσαι και το μπατζετ σου.

Μια καλη αρχη ειναι απο δω https://www.elith.gr/calc/index.php

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Τα 5000W είναι για όλο το χώρο;

3 ώρες πριν, mike299 είπε

Ναι, έπρεπε να το κάνω ανά δωμάτιο?

Το link για τον υπολογισμό των απαιτήσεων αφορά την θέρμανση . Ο @mike299 τα θέλει μόνο για ψύξη . 

• Like 2

1 λεπτό πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

@guzel εσυ δεν επέστρεψες κλιματιστικό ?  ,θες να με βοηθήσεις και να μου θυμησεις  την ειδική ορολογία που στήριξες το θέμα σου ? 

Αν σου πω οτι χρησιμοποιησε τον ορο κινεζοφασον θα με πιστεψεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων. Έγραφαν πράγματα τα οποία δεν ίσχυαν ούτε κατάφεραν να αποδείξουν ..

Δούλευε σαν το Daikin του @liakjim ενώ μου το πούλησαν σαν πρωτοκλασάτο inverter 

Επεξ/σία από guzel
  • Like 2

2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Αν σου πω οτι χρησιμοποιησε τον ορο κινεζοφασον θα με πιστεψεις?

Ειναι οριτζιναλοκινεζος 🤓 δεν θα πιάσει 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...