Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, juneman είπε

@Guzel παρότι γράφω σπάνια, διαβάζω όλα τα σχόλια. Ο @Dare_Devil με βοήθησε και εμένα να αγοράσω ένα Omnia plus 9αρι στο υπνοδωμάτιο κ με έχει καλύψει πλήρως. Ωστόσο δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με κανένα από τους δύο γιατί εκτιμώ τις απόψεις σας. Το να διαφωνούμε με επιχειρήματα είναι αρχή της δημοκρατίας.

Ακριβώς, επιχειρήματα και όχι θόρυβος.

Για πολλοστή φορά, χαίρομαι πολύ από το σχόλιο του @juneman , περί " ότι είναι σύνηθες σε φτηνά μηχανήματα τα kw στην θερμή ζωνη να είναι υψηλότερα από ότι στην κανονική προκειμένου να επιτευχθεί η αποδοτικότητα scop 5,1 που δίνει τα Α+++. "

Και πάμε :

Κινεζιές που έχουν φορτίο σχεδιασμού μεγαλύτερο στη θερμή ζώνη ώστε να βγάζουν τεχνητό και μη ρεαλιστικό σε πραγματικές συνθήκες SCOP :

20190521132912-f58fb5f8.jpgInked20180419113611-46975bef-LI.jpgInked20180502114801-4c14da3d-LI.jpgInked20180709111517-c064edf6-LI.jpg

Fujitsu που βγάζουν  SCOP χωρίς ταρζανιές :

Inked20180612100725-47b8cb11-LI.jpgInked20180612101525-554fa6d2-LI.jpg

Mitsubishi

Inked20180405133550-7e2dd853-LI.jpg

Toshiba

Inked20181206152355-5ba4f00f-LI.jpg

Και Daikin

Inked20191010102929-5062e64e-LI.jpg

Το Daikin πλησιάζει πολύ περισσότερο τον τρόπο συμπεριφοράς των σωστών Inventer της αγοράς, παρά των άλλων .

Και μιλάμε για το φθηνό και εισαγωγικό μοντέλο τους.

Συγγνώμη αλλά ακόμα και αν δεν το είχα, μόνο και μόνο αυτό θα αρκούσε.

Τώρα που το έχω, δεν ξέρω πως είναι στη ψύξη, αλλά στη θέρμανση για τα λεφτά του και με στοιχεία , όσο και θόρυβο να προκαλούν κάποιοι, θα το προτείνω με όλη μου την καρδιά.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 6
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, juneman είπε

Σε 12αρι πιο Toshiba είναι το τοπ με γνώμονα την θερμότητα;

Θεωρώ σε σπλιτακια (9-12) στο θέμα κατανάλωσης και συμπεριφοράς είναι όλα ίδια πάνω κάτω, από εκεί και πέρα υπολογίζεις άλλους παραγοντες όπως θόρυβο, πλαστικά, εγγύηση. 

• Like 1
  • Sad 1

5 λεπτά πριν, guzel είπε

Αν μπορείς βάλε screenshot να δούμε το interface του και τις λειτουργίες του.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τα λεφτά που ζητάνε για αυτό.

Όσο για το shorai premium 13 που έχω εγώ.

Μετά από 5  με 6 ώρες ανοιχτό πέφτει και στα 160 περίπου watt αλλά για λίγο και ξανά πάει στα 180. Εξωτερική 9 ζητούμενη εσωτερική 21. Τόσο θέλει ο χώρος που για συντήρηση.

Δεν το έχω δει να σβήνει ακομα. Ίσως με μεγαλύτερη εξωτερική θερμοκρασία.

Το εσωτερικό κρατς κρουτς δεν κάνει ποτέ, ούτε καν όταν το ανάβω με αρχική εσωτερικη 12.

Ο θόρυβος από το μοτέρ περσίδων είναι απαράδεκτος, για μηχάνημα της τιμής του. Έχε χάρη που είναι για σαλόνι. Αν ήταν για δωμάτιο που κάνω χρήση ανεμιστήρα σκέτου με περσίδες το καλοκαίρι θα είχα πάει αντιπροσωπεία με την μια.

Το εξωτερικό πολύ ήσυχο από χαμηλές στροφές μέχρι φουλ. Το πλαστικό καπάκι που καλύπτει σύνδεση καλωδίων και σωλήνων έκανε λίγο κραδασμό όταν χαμήλωνε το μηχάνημα στροφές συμπθεστη, αλλά το ξεκουμπωσα και το ξανά έβαλα και τέλος.

Αλλά το μοτέρ για τις περσιδες ακούγεται και είναι πραγματικά απαράδεκτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, guzel είπε

Δεν έκατσε σε εμένα. Το συγκεκριμένο δεν προλαβαίνει να το φέρνει ο Κωτσόβολος και εξαντλείται .. Βλέπεις κάποιον να αναφέρει κάτι αρνητικό;

Τα Daikin έχουν μείνει πίσω.. Και σε λειτουργίες και παντού.

Αν θελετε να συγκρινετε εταιρειες καλο ειναι να συγκρινετε ιδιας κατηγοριας μηχανηματα.

Το ATX-C ειναι συγκρισιμο με το Mirai.

https://www.kotsovolos.gr/CompareProductsDisplayView?storeId=10151&catalogId=10551&langId=-24&compareReturnName=&searchTerm=&categoryId=35778&catentryId=46684;47133&returnUrl=https%3A%2F%2Fwww.kotsovolos.gr%2Fair-condition-heaters%2Fair-condition%2F7000-to-15000-btu%3FfacetName_2%3DDaikin%26facetName_1%3DToshiba%26facet_1%3DmfName_ntk_cs%253A%2522Toshiba%2522%26facet_2%3DmfName_ntk_cs%253A%2522Daikin%2522%26beginIndex%3D0%26fromPage%3Dcompare

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 2

11 hours ago, thn said:

Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τα λεφτά που ζητάνε για αυτό.

Όσο για το shorai premium 13 που έχω εγώ.

Μετά από 5  με 6 ώρες ανοιχτό πέφτει και στα 160 περίπου watt αλλά για λίγο και ξανά πάει στα 180. Εξωτερική 9 ζητούμενη εσωτερική 21. Τόσο θέλει ο χώρος που για συντήρηση.

Δεν το έχω δει να σβήνει ακομα. Ίσως με μεγαλύτερη εξωτερική θερμοκρασία.

Το εσωτερικό κρατς κρουτς δεν κάνει ποτέ, ούτε καν όταν το ανάβω με αρχική εσωτερικη 12.

Ο θόρυβος από το μοτέρ περσίδων είναι απαράδεκτος, για μηχάνημα της τιμής του. Έχε χάρη που είναι για σαλόνι. Αν ήταν για δωμάτιο που κάνω χρήση ανεμιστήρα σκέτου με περσίδες το καλοκαίρι θα είχα πάει αντιπροσωπεία με την μια.

Το εξωτερικό πολύ ήσυχο από χαμηλές στροφές μέχρι φουλ. Το πλαστικό καπάκι που καλύπτει σύνδεση καλωδίων και σωλήνων έκανε λίγο κραδασμό όταν χαμήλωνε το μηχάνημα στροφές συμπθεστη, αλλά το ξεκουμπωσα και το ξανά έβαλα και τέλος.

Αλλά το μοτέρ για τις περσιδες ακούγεται και είναι πραγματικά απαράδεκτο.

Έπρεπε ήδη να τους είχες ενοχλήσει για τον θόρυβο που ακούς.

Δεν θα δεις on/off, είναι Toshiba ;)

14 λεπτά πριν, SM81 είπε

Φιλε guzel, νομιζω γινεσαι βασιλικότερος του βασιλέως όσον αφορά την Toshiba και μιλάς για την daikin πολυ υποτιμητικα.
Όλοι μας μπορεί να το κάνουμε αυτό σε κάποιο βαθμό λόγω συμπάθειας για συγκεκριμένες μάρκες (αυτοκίνητα , κλιματιστικά , κινητα κτλ.) . Όμως αντικειμενικά, στον χώρο του κλιματισμού όσο και να μην σου αρέσει η Daikin είναι είναι και θα είναι ο πρωταγωνιστής. Το οτι σε σένα έκατσε το Toshiba ακριβώς στα μέτρα χώρου σου και παίζει άψογα δεν σημαίνει οτι είναι η κορυφή στον κλιματισμό. Και το δικό μου το ATXC60B παιζει άψογα χωρίς ON/OFF διότι έκατσε σούπερ στα 45 τ.μ του χώρου. Θα μπορούσα και γω να βάλω το Shorai στην κατηγορία του Inventor.
Επίσης τον τελευταίο καιρό , στον χώρο που δουλεύω εγινε μια τεράστια εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμόυ πολλών χιλίαδων ευρώ και βάλανε μονάδες οροφής Toshiba (έχω ποστάρει λίγο καιρό πριν φώτο). Την δουλεία την έκανε μεγάλη εταιρεία απο θεσσαλονίκη . Σε ερώτησή μου για το ποια εταιρεία θεωρούν κορυφή η απάντηση όλων ηταν : Daikin . Οι υπόλοιποι ακολουθούν.

Πιστεύω, πολύ δύσκολα μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα περί του ποιος είναι ο καλύτερος των καλύτερων, διότι δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία η συγκρίσεις με αντικειμενικά κριτήρια, βασιζόμαστε έτσι μόνο στην εμπειρία του καθενός, σαφώς η γνώμη ενός ψυκτικου ειναι περισσότερο αξιόπιστη από έναν μη ψυκτικό. 

Πριν 6 χρόνια ήρθε ένας ψυκτικος να καθαρίσει το κλιματιστικο, του άνοιξα κουβέντα περί daikin, μου λέει δεν είναι τα κορυφαία σε καμία περίπτωση και αυτό θα το καταλάβεις αν τα ξεβιδωσεις και τα δεις από μέσα. Τώρα τι γνώσεις είχε και μου είπε κάτι τέτοιο δεν ξέρω. Πάντως οι απόψεις όλων που συγκλίνουν περί των καλύτερων είναι daikin, mitsubishi, toshiba, fujitsu. Αξιόλογες υπήρξαν παλαιότερα και οι Panasonic, sharp, Hitachi, οι τελευταιες έχουν πτωτική παρουσία και πορεία στην Ελλάδα τα τελευταία έτη, ενώ την θέση τους έχουν πάρει οι midea, haier, carrier. 

• Like 1
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, guzel είπε

Έπρεπε ήδη να τους είχες ενοχλήσει για τον θόρυβο που ακούς.

Δεν θα δεις on/off, είναι Toshiba ;)

Έχω άλλο ένα 16αρι και ακούγεται το ιδιο.... Σαν να ακούγονται τα γρανάζια από το μοτερακι

Ον οφφ θα δω ίσως σε μεγαλύτερες των 14 με 15 εξωτερικής θερμοκρασίας, που οι απαιτήσεις του χώρου είναι μικρότερες από το μίνιμουμ που μπορεί το εξωτερικό να κατεβεί. Το είναι Toshiba δεν θα δεις ίσως να υσχειει σε χώρους που μπαζουν λίγο ή σε χώρους που το μηχάνημα δεν φτάνει ποτέ το μίνιμουμ λόγο του ότι είναι ίσα ίσα.

18 λεπτά πριν, guzel είπε

Δεν έκατσε σε εμένα. Το συγκεκριμένο δεν προλαβαίνει να το φέρνει ο Κωτσόβολος και εξαντλείται .. Βλέπεις κάποιον να αναφέρει κάτι αρνητικό;

Τα Daikin έχουν μείνει πίσω.. Και σε λειτουργίες και παντού.

Δεν αντιλέγω οτι το Shorai ειναι πολύ καλό. προφανώς και είναι . Αλλα μιλάς για ένα μοντέλο μόνο και όχι συνολικά. Και η WV πουλάει πολλά golf. Τι παει να πει οτι είναι καλύτερη απο την BMW  η την audi επειδή το golf καίει μισό λίτρο λιγότερο? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τοσα χρονια, το νημα ως καθαρα νημα προωθησης συγκεκριμενου κινεζοκουβα λογικο ειναι να υπαρχει ενας καποιος προβληματισμος, οταν πλεον οι τιμες αγορας του φτανουν και ξεπερνουν, εταιρειες που κατασκευαζουν κλιματιστικα και δεν κολλανε απλα ταμπελακια.  Οσα περισσοτεους μετρητες ενεργειας παρουν οι χρηστες κλιματιστικων τοσο πιο πολυ θα φανει η γυμνια των κινεζοφασον, και θα αρχισουν τα επιχειρηματα, δεν πηγες σε μηχανολογο, δεν πηρες τα καταλληλα btu για τον χωρο σου, ολα πανω κατω το ιδιο ειναι (τι λες τωρα!!!), ανοιξε το παραθυρο λιγο και θα δουλευει καλυτερα (καποιος το ειχε αναφερει αυτο εδω), το πιο βασικο ειναι η εγγυηση, η πλακετα του mama εχει τη διπλασια τιμη (αφου ειναι α κλασης και οχι β) κτλ κτλ μπλα μπλα μπλα. Θα ειναι απολαυστικος ο χειμωνας.

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για πολλοστή φορά, χαίρομαι πολύ από το σχόλιο του @juneman , περί " ότι είναι σύνηθες σε φτηνά μηχανήματα τα kw στην θερμή ζωνη να είναι υψηλότερα από ότι στην κανονική προκειμένου να επιτευχθεί η αποδοτικότητα scop 5,1 που δίνει τα Α+++. "

Και πάμε :

Κινεζιές που έχουν φορτίο σχεδιασμού μεγαλύτερο στη θερμή ζώνη ώστε να βγάζουν τεχνητό και μη ρεαλιστικό σε πραγματικές συνθήκες SCOP :

20190521132912-f58fb5f8.jpgInked20180419113611-46975bef-LI.jpgInked20180502114801-4c14da3d-LI.jpgInked20180709111517-c064edf6-LI.jpg

Mitsubishi

Toshiba

Και Daikin

Το Daikin πλησιάζει πολύ περισσότερο τον τρόπο συμπεριφοράς των σωστών Inventer της αγοράς, παρά των άλλων .

Τώρα που το έχω, δεν ξέρω πως είναι στη ψύξη, αλλά στη θέρμανση για τα λεφτά του και με στοιχεία , όσο και θόρυβο να προκαλούν κάποιοι, θα το προτείνω με όλη μου την καρδιά.

Για όσους επιλέγουν midrange αυτά που εδω λέτε κινεζοφασόν αν και δεν μου αρέσει ο όρος.

Καλύτερα να παίρνουν κλιματιστικά οριακά στα btu τους αφού ούτως ή άλλος δεν καταφέρνουν να πέσουν σε χαμηλές καταναλώσεις???

Ιδού μια πληροφορία που θα ταν χρήσιμη, αντί να την μετράμε ποιός την έχει πιο μικρή και ποιού του βγαίνει off πιο συχνά.

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1

3 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Τοσα χρονια, το νημα ως καθαρα νημα προωθησης συγκεκριμενου κινεζοκουβα λογικο ειναι να υπαρχει ενας καποιος προβληματισμος, οταν πλεον οι τιμες αγορας του φτανουν και ξεπερνουν, εταιρειες που κατασκευαζουν κλιματιστικα και δεν κολλανε απλα ταμπελακια.  Οσα περισσοτεους μετρητες ενεργειας παρουν οι χρηστες κλιματιστικων τοσο πιο πολυ θα φανει η γυμνια των κινεζοφασον, και θα αρχισουν τα επιχειρηματα, δεν πηγες σε μηχανολογο, δεν πηρες τα καταλληλα btu για τον χωρο σου, ολα πανω κατω το ιδιο ειναι (τι λες τωρα!!!), ανοιξε το παραθυρο λιγο και θα δουλευει καλυτερα (καποιος το ειχε αναφερει αυτο εδω), το πιο βασικο ειναι η εγγυηση, η πλακετα του mama εχει τη διπλασια τιμη (αφου ειναι α κλασης και οχι β) κτλ κτλ μπλα μπλα μπλα. Θα ειναι απολαυστικος ο χειμωνας.

Ξέχασες το πιο γαμάτο από όλα... Για να δουλέψει σαν inverter πρέπει να το βάλεις πάνω από 25C επιθυμητή ! :)

4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Εγώ έκανα την αρχή τότε με το toyotomi.

Τότε μου έλεγαν ότι είναι μεγάλο για τον χώρο, ο @liakjim μου έλεγε τότε να έβαζα 16αρι ... Λύθηκαν όλα γιατί απλά έβαλα αληθινό inverter. Ωστόσο στα μικρά για να είμαστε δίκαιοι, φαίνεται ότι δουλεύουν τα περισσότερα στο θέμα κατανάλωσης το ίδιο.. Και ειδικά κάτι Daikin της πλάκας 

35 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και πάμε :

Mitsubishi

Toshiba

Και Daikin

Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι και αυτό είπε και ο άνθρωπος. Το τοσιμπα που μου αρέσει σε χαρακτηριστικά είναι εκτός μπάτζετ. Κάποιος με μιτσουμπισι;;

2 λεπτά πριν, guzel είπε

Ωστόσο στα μικρά για να είμαστε δίκαιοι, φαίνεται ότι δουλεύουν τα περισσότερα στο θέμα κατανάλωσης το ίδιο.. Και ειδικά κάτι Daikin της πλάκας 

Πλιζ ... αρκετά πια....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...