Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Δεν ξέρεις τι λες και είναι καλύτερα αν δεν έχεις στοιχεία ή κάτι καλύτερο από στεγνό φανμποισμο, να μη μπερδεύεις αυτούς που μας διαβάζουν.

Νομίζω εσύ τους μπερδεύεις 

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν ξέρεις τι λες και είναι καλύτερα αν δεν έχεις στοιχεία ή κάτι καλύτερο από στεγνό φανμποισμο, να μη μπερδεύεις αυτούς που μας διαβάζουν.

Έχεις κάνει μετρήσεις και σε inventor τώρα;

😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει περίεργη συμπεριφορά σε Daikin.. απλά πράγματα..,επίσης μόνο θετικά έχουμε ακούσει από αρκετούς χρήστες που τα επιλέξανε τώρα τελευταία..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 3

1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει περίεργη συμπεριφορά σε Daikin.. απλά πράγματα..,και μόνο θετικά έχουμε ακούσει από αρκετούς χρήστες που τα επιλέξανε τώρα τελευταία..

Έχουμε δει για inventor 9αρι - 12αρι αρνητικά; Ακόμη και τα Toyo σε αυτή την κατηγορία παρόμοια λειτουργούν... Ας αφήσουμε λοιπόν την προπαγάνδα του @liakjim στην άκρη. Σ' αυτή την κατηγορία πας inventor με 10 χρόνια εγγύηση 

από τα γραφήματα που ανέβηκαν στις προηγούμενες σελίδες δε βλέπω να τα πηγαίνουν και τόσο καλά πάντως 

• Confused 2
  • Sad 1

2 λεπτά πριν, guzel είπε

Έχουμε δει για inventor 9αρι - 12αρι αρνητικά; Ακόμη και τα Toyo σε αυτή την κατηγορία παρόμοια λειτουργούν... Ας αφήσουμε λοιπόν την προπαγάνδα του @liakjim στην άκρη. Σ' αυτή την κατηγορία πας inventor με 10 χρόνια εγγύηση 

από τα γραφήματα που ανέβηκαν στις προηγούμενες σελίδες δε βλέπω να τα πηγαίνουν και τόσο καλά πάντως 

Δεν έχεις πάρει μυρωδιά τι λέμε εδώ και μήνες.

Στο ξαναβάζω για να δεις :

Μάλιστα, έλεγε ότι είναι σύνηθες σε φτηνά μηχανήματα τα kw στην θερμή ζωνη να είναι υψηλότερα από ότι στην κανονική προκειμένου να επιτευχθεί η αποδοτικότητα scop 5,1 που δίνει τα Α+++.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, guzel είπε

Σε ένα κλιματιστικό βλέπουμε όλο το πακέτο,από τα πλαστικά,την πιστοποίηση eurovent,την κατανάλωση, την απόδοση, τον θόρυβο μέσα έξω,την πολιτισμένη λειτουργία,.όπως και πολλά άλλα.. τώρα τι σχέση το Daikin με τα κινεζοφασονακια δεν μπορώ να καταλάβω..και δεν κάνει προπαγάνδα ο @liakjim όπως αναφέρει ότι το carrier μάλλον βγήκε.. κακό μηχάνημα.. αν είχε κάποιο παράπονο με το Daikin θα το μοιραζόταν μαζί μας..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

6 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Σε ένα κλιματιστικό βλέπουμε όλο το πακέτο,από τα πλαστικά,την πιστοποίηση eurovent,την κατανάλωση, την απόδοση, τον θόρυβο μέσα έξω,την πολιτισμένη λειτουργία,.όπως και πολλά άλλα.. τώρα τι σχέση το Daikin με τα κινεζοφασονακια δεν μπορώ να καταλάβω..και δεν κάνει προπαγάνδα ο @liakjim όπως αναφέρει ότι το carrier μάλλον βγήκε.. κακό μηχάνημα.. αν είχε κάποιο παράπονο θα το μοιραζόταν μαζί μας..

Σε έχει επηρεάσει και εσένα φίλε μου η συνεχής αφοσίωση του στον αποπροσανατολισμό. Προβάλει τα Fujitsu (οι οποίοι όσοι το επέλεξαν λένε καλό, ΑΛΛΑ...) και τώρα τα Daikin ,όπου στα γραφήματα χρηστών εδώ φαίνεται να είναι κάκιστο. Εδώ δικαιολογεί να κλείνει το κλιματιστικό με 23 επιθυμητή ..επειδή είναι Daikin. Αν ήταν inventor θα εκραζε! Τι να λέμε... 

Θεωρώ επιπλέον, ότι ήταν ο υποκινητής στην συντονισμένη άδικη επίθεση που δέχτηκε ο @Dare-Devil ο οποίος έχει βοηθήσει πολλούς εδώ μέσα (και εμένα). Εντάξει τώρα, δεν μπορεί ο ένας να θεωρείται πωλητής και ο άλλος που κάνει προπαγάνδα απλά ότι μεταφέρει την άποψη του και να νευριάζει όταν οι απόψεις διίστανται!

• Like 1
  • Confused 3
  • Sad 1

4 ώρες πριν, ri3per είπε

Καλησπερα παιδιά. Ήρθε ο ηλεκτρολόγος να δει για το πως θα μου βγάλει καλώδιο για το κλιματιστικό και μου είπε ότι θέλει 35€. Είναι φυσιολογικα τα χρήματα που μου είπε;

Έλεγα να περάσω εγώ το καλώδιο μέχρι εκεί που θέλω να μπει το κλιματιστικό και απλά να έρθει να μου συνδέσει την ασφάλεια και ίσως να κάνει ένα μικρό σκάψιμο στον πίνακα για να βγαίνει από εκεί το καλώδιο. Φαντάζομαι αυτός έβαλε στην τιμή όλη το πέρασμα με τα καλώδια με κανάλια κτλ

Εμενα με μια ασφαλεια , καναλακι πισω απο γυψινα , καλωδια κτλ 70 με πηρε . Οποτε μια χαρα εισαι 

• Like 1

Αν περασω μονος μου το καλωδιο με ροκες, αφησω χωρο καμια 50ρια εκατοστα διπλα στον πινακα ισα για να μου κανει την δουλεια στον πινακα ο ηλεκτρολογος, θα μου παρει λιγοτερα; δεν ειναι οτι ειναι πολλα τα λεφτα που ζηταει αλλα εφοσον μπορω να κανω μερικα πραγματα μονος μου, δεν βρισκω τον λογο να μην τα κανω αν ειναι να γλυτωσω μερικα €€€€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, juneman είπε

Με αφορμή τις μετρήσεις σου, κοιτάζω τα Daikin. Φαίνεται πολύ καλό αν και θελω 12.000 btu όπως βλέπεις.

@guzelΟι μετρήσεις του @liakjim δείχνουν καλές. 

@liakjim για την ακρίβεια ο γνωστός δεν είπε την λέξη κλέβουν. Απλά εξήγησε ότι είναι φτιαγμένα να δουλεύουν έτσι για να παίρνουν την πιστοποίηση. Αυτός πρότεινε να αγοράσω οποίο έχει τη μικρότερη κατανάλωση για τη θερμή περιοχή χονδρικά γιατί οι συνθήκες του πειράματος μπορεί να είναι κοινές για όλα τα μηχανήματα αλλά οι πραγματικές συνθήκες διαφέρουν. 

Όχι για να παίρνουν πιστοποίηση αλλά για να τα δηλώνουν Α+++ ..(Θέρμη ζώνη και να τα προωθούν σαν Α+++)

@guzel εγώ μόνο ένα διάγραμμα θυμάμαι ενός που είχε βάλει 19C επιθυμητή (αν δεν κάνω λάθος) και πήγαινε 200watt και έκλεινε.

Το μόνο κακό του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι ότι έχει υψηλά ελάχιστα btu.

Επεξ/σία από Rnd1978

8 λεπτά πριν, guzel είπε

Σε έχει επηρεάσει και εσένα φίλε μου η συνεχής αφοσίωση του στον αποπροσανατολισμό. Προβάλει τα Fujitsu (οι οποίοι όσοι το επέλεξαν λένε καλό, ΑΛΛΑ...) και τώρα τα Daikin ,όπου στα γραφήματα χρηστών εδώ φαίνεται να είναι κάκιστο. Εδώ δικαιολογεί να κλείνει το κλιματιστικό με 23 επιθυμητή ..επειδή είναι Daikin. Αν ήταν inventor θα εκραζε! Τι να λέμε... 

Θεωρώ επιπλέον, ότι ήταν ο υποκινητής στην συντονισμένη άδικη επίθεση που δέχτηκε ο @Dare-Devil ο οποίος έχει βοηθήσει πολλούς εδώ μέσα (και εμένα). Εντάξει τώρα, δεν μπορεί ο ένας να θεωρείται πωλητής και ο άλλος που κάνει προπαγάνδα απλά ότι μεταφέρει την άποψη του και να νευριάζει όταν οι απόψεις διίστανται!

@Guzel παρότι γράφω σπάνια, διαβάζω όλα τα σχόλια. Ο @Dare_Devil με βοήθησε και εμένα να αγοράσω ένα Omnia plus 9αρι στο υπνοδωμάτιο κ με έχει καλύψει πλήρως. Ωστόσο δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με κανένα από τους δύο γιατί εκτιμώ τις απόψεις σας. Το να διαφωνούμε με επιχειρήματα είναι αρχή της δημοκρατίας.

• Thanks 2

13 λεπτά πριν, guzel είπε

Ντόιγκ....

Όσοι με shorai premium θέλουν να αγοράσουν το wifi kit  να. Ξέρουν τα εξής.

Τα μοντέλα 101 και 102 wifi έχουν αντικατασταθεί από τα 103 και 104.

101 είναι για να μπει εσωτερικά στο μηχάνημα

102 για να μπει εξωτερικά στα μηχανήματα που δεν έχουν θεση/χώρο να μπει εσωτερικά.

Το ίδιο και τα 103 εσωτερικό, 104 εξωτερικό.

Τα shorai premium από 18000btu και πάνω έχουν θέση εσωτερικά και παίρνουν το 101 (ή το νέο 103)

Όλα τα άλλα (10, 13, 16) παίρνουν το 104 που μπαίνει εξωτερικά και φαίνεται.

Δεν θα μιλήσω για το αν αξίζει. Με τιμές 70 με 90 ευρώ ο καθένας κρίνει μόνος του.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αυτό το έχουμε καταλάβει δυστυχώς. Αχ άργησε ο φίλος σου να μας το πει και τώρα το φορτώθηκα το φθηνό κινεζοφασον carrier που κλέβει για να βγάλει 5.1....

Αν είχες Daikin δεν θα τα έλεγες αυτά.

27 λεπτά πριν, guzel είπε

Φιλε guzel, νομιζω γινεσαι βασιλικότερος του βασιλέως όσον αφορά την Toshiba και μιλάς για την daikin πολυ υποτιμητικα.
Όλοι μας μπορεί να το κάνουμε αυτό σε κάποιο βαθμό λόγω συμπάθειας για συγκεκριμένες μάρκες (αυτοκίνητα , κλιματιστικά , κινητα κτλ.) . Όμως αντικειμενικά, στον χώρο του κλιματισμού όσο και να μην σου αρέσει η Daikin είναι είναι και θα είναι ο πρωταγωνιστής. Το οτι σε σένα έκατσε το Toshiba ακριβώς στα μέτρα χώρου σου και παίζει άψογα δεν σημαίνει οτι είναι η κορυφή στον κλιματισμό. Και το δικό μου το ATXC60B παιζει άψογα χωρίς ON/OFF διότι έκατσε σούπερ στα 45 τ.μ του χώρου. Θα μπορούσα και γω να βάλω το Shorai στην κατηγορία του Inventor.
Επίσης τον τελευταίο καιρό , στον χώρο που δουλεύω εγινε μια τεράστια εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμόυ πολλών χιλίαδων ευρώ και βάλανε μονάδες οροφής Toshiba (έχω ποστάρει λίγο καιρό πριν φώτο). Την δουλεία την έκανε μεγάλη εταιρεία απο θεσσαλονίκη . Σε ερώτησή μου για το ποια εταιρεία θεωρούν κορυφή η απάντηση όλων ηταν : Daikin . Οι υπόλοιποι ακολουθούν.

1 λεπτό πριν, thn είπε

Όσοι με shorai premium θέλουν να αγοράσουν το wifi kit  να. Ξέρουν τα εξής.

Τα μοντέλα 101 και 102 wifi έχουν αντικατασταθεί από τα 103 και 104.

101 είναι για να μπει εσωτερικά στο μηχάνημα

102 για να μπει εξωτερικά στα μηχανήματα που δεν έχουν θεση/χώρο να μπει εσωτερικά.

Το ίδιο και τα 103 εσωτερικό, 104 εξωτερικό.

Τα shorai premium από 18000btu και πάνω έχουν θέση εσωτερικά και παίρνουν το 101 (ή το νέο 103)

Όλα τα άλλα (10, 13, 16) παίρνουν το 104 που μπαίνει εξωτερικά και φαίνεται.

Δεν θα μιλήσω για το αν αξίζει. Με τιμές 70 με 90 ευρώ ο καθένας κρίνει μόνος του.

Αν μπορείς βάλε screenshot να δούμε το interface του και τις λειτουργίες του. 

1 λεπτό πριν, SM81 είπε

Φιλε guzel, νομιζω γινεσαι βασιλικότερος του βασιλέως όσον αφορά την Toshiba και μιλάς για την daikin πολυ υποτιμητικα.
Όλοι μας μπορεί να το κάνουμε αυτό σε κάποιο βαθμό λόγω συμπάθειας για συγκεκριμένες μάρκες (αυτοκίνητα , κλιματιστικά , κινητα κτλ.) . Όμως αντικειμενικά, στον χώρο του κλιματισμού όσο και να μην σου αρέσει η Daikin είναι είναι και θα είναι ο πρωταγωνιστής. Το οτι σε σένα έκατσε το Toshiba ακριβώς στα μέτρα χώρου σου και παίζει άψογα δεν σημαίνει οτι είναι η κορυφή στον κλιματισμό. Και το δικό μου το ATXC60B παιζει άψογα χωρίς ON/OFF διότι έκατσε σούπερ στα 45 τ.μ του χώρου. Θα μπορούσα και γω να βάλω το Shorai στην κατηγορία του Inventor.
Επίσης τον τελευταίο καιρό , στον χώρο που δουλεύω εγινε μια τεράστια εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμόυ πολλών χιλίαδων ευρώ και βάλανε μονάδες οροφής Toshiba (έχω ποστάρει λίγο καιρό πριν φώτο). Την δουλεία την έκανε μεγάλη εταιρεία απο θεσσαλονίκη . Σε ερώτησή μου για το ποια εταιρεία θεωρούν κορυφή η απάντηση όλων ηταν : Daikin . Οι υπόλοιποι ακολουθούν.

Δεν έκατσε σε εμένα. Το συγκεκριμένο δεν προλαβαίνει να το φέρνει ο Κωτσόβολος και εξαντλείται .. Βλέπεις κάποιον να αναφέρει κάτι αρνητικό;

Τα Daikin έχουν μείνει πίσω.. Και σε λειτουργίες και παντού.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...