Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα προτιμούσα shorai στα χρήματα αυτά αλλά μακάρι να είναι και αυτό καλό.

Καλοδούλευτο λοιπόν και ελπίζουμε σε πολλές μετρήσεις!!!

Στα χαρτια δεν ειναι χειροτερο απο shorai. Στην πραξη δε θα μαθουμε γιατι δεν προκειται να μπει και shorai και atxm-n στον ιδιο χωρο.

Πριν την αγορα επικοινωνησα για διαφορες διευκρινισεις και με την Τοσιμπα και με τη Daikin και δεν υπαρχει επαφη στην εξυπηρετηση και στη γνωση του προιοντος που πουλανε.

Μια και εισαι κι εσυ Αττικη μπορουμε να κανονισουμε να μου δανεισεις τον εξοπλισμο σου και θα στο κανω lab😁

9 λεπτά πριν, liakjim είπε

edit βλέπω είναι πιο ανεκτικό στο μήκος, μιας και αρκείται στο 1.5 μέτρο https://www.daikin.gr/content/dam/document-library/installation-manuals/ac/split/(A)RXM-N9, RXJ-M, RXA-A_3PEN517827-3C_2019_04_installation manual_English.pdf

Ναι και το αλλο κουλο ειναι οτι ελαχιστη αποσταση απο το ταβανι θελει 3cm!

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Μια και εισαι κι εσυ Αττικη μπορουμε να κανονισουμε να μου δανεισεις τον εξοπλισμο σου και θα στο κανω lab😁

Μπά ,έχω μείνει πίσω. Όταν θα μου έρθει και ο μετρητής της xiaomi θα είμαι πλήρης!!!

Δημοσ.

Θα ήθελα την βοήθεια σας καθότι τελείως άσχετος με κλιματιστικά οπότε δεν έχω ούτε μια βάση για να κάνω την βέλτιστη επιλογή.

Θέλω να επιλέξω 3 κλιματιστικά για 2 υπνοδωμάτια 20 τμ και μια  σαλονοτραπεζαρια 40 τμ. Από Κωτσόβολο μου πρότειναν  να επιλέξω 2 9ρια και ένα 18.

Η χρήση θα είναι μόνο για ψύξη, ιονιστη δεν χρειάζομαι καθώς κανείς δεν καπνίζει στο σπίτι.

Θα ήθελα τα μου προτείνεται κάποια μοντέλα που να είναι ποιοτικά και VFM

Η τοποθέτηση θα γίνει από Κωτσόβολο οπότε περιορίζομαι στα μοντέλα που εμπορεύεται καθώς και να είναι ετοιμοπαράδοτα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπά ,έχω μείνει πίσω. Όταν θα μου έρθει και ο μετρητής της xiaomi θα είμαι πλήρης!!!

Εδω ειναι ακομη εποχη σπηλαιων. Καταγραφη σε excel ανα 5λεπτο οταν μπορω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Επιτελους ηρθε και το δικο μου γιαπωνεζοφασον. Made in Czech Republic μεσω Βουλγαριας😬

20191213_113905.jpg

20191213_113916.jpg

daikin1.jpg

daikin2.jpg

Sofia έλεγε και μένα αλλά ήταν made in Malaysia 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mike299 είπε

Θα ήθελα την βοήθεια σας καθότι τελείως άσχετος με κλιματιστικά οπότε δεν έχω ούτε μια βάση για να κάνω την βέλτιστη επιλογή.

Θέλω να επιλέξω 3 κλιματιστικά για 2 υπνοδωμάτια 20 τμ και μια  σαλονοτραπεζαρια 40 τμ. Από Κωτσόβολο μου πρότειναν  να επιλέξω 2 9ρια και ένα 18.

Η χρήση θα είναι μόνο για ψύξη, ιονιστη δεν χρειάζομαι καθώς κανείς δεν καπνίζει στο σπίτι.

Η τοποθέτηση θα γίνει από Κωτσόβολο οπότε περιορίζομαι στα μοντέλα που εμπορεύεται καθώς και να είναι ετοιμοπαράδοτα

Πρεπει να ξεκινησεις απο τα btu που χρειαζεσαι και το μπατζετ σου.

Μια καλη αρχη ειναι απο δω https://www.elith.gr/calc/index.php

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Στα χαρτια δεν ειναι χειροτερο απο shorai.

Πάντως σύμφωνα με eurovent , το daikin είναι λίγο καλύτερο σε average σε θέρμανση με καλύτερα επιμέρους cop σε χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε θα έχει λίγο καλύτερη οικονομία σε χαμηλές θερμοκρασίες :

RAS-18J2AVRG-ERAS-B18J2KVRG-E_1576235145.8508.pdf

ARXM50N9--ATXM50N_1576235295.814.pdf

19 λεπτά πριν, mike299 είπε

Το VFM πάει ανά κατηγορία χρημάτων άρα θα πρέπει να βάλεις ένα ταβάνι.

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πάντως σύμφωνα με eurovent , το daikin είναι λίγο καλύτερο σε average σε θέρμανση με καλύτερα επιμέρους cop σε χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε θα έχει λίγο καλύτερη οικονομία σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες :

RAS-18J2AVRG-ERAS-B18J2KVRG-E_1576235145.8508.pdf 964 kB · 0 downloads

ARXM50N9--ATXM50N_1576235295.814.pdf 977 kB · 0 downloads

Δεν εγραψα καλυτερο γιατι εχουμε και παρεξηγησιαρηδες.😁

Anyway, σε specs ειναι πολυ κοντα, πανω-κατω τα ιδια.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ.

Ωπα ωπα να μην αγορασουν ολοι πρωτης κλασης κλιματιστικα γιατι μετα δε θα βρισκουμε κινεζοφασον να αναβοσβηνει σαν χριστουγεννιατικο δεντρ για συγκριση.

Καλοριζικο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Ωπα ωπα να μην αγορασουν ολοι πρωτης κλασης κλιματιστικα γιατι μετα δε θα βρισκουμε κινεζοφασον να αναβοσβηνει σαν χριστουγεννιατικο δεντρ για συγκριση.

Καλοριζικο

Νταξ τα περισσοτερα τη δουλεια τους την κανουν, αλλα καλυτερα, αλλα οχι τοσο. Εχουμε δει και ευχαριστες εκπληξεις απο κινεζοφασον και δυσαρεστες απο γιαπωνεζοφασον.

Ευχαριστω.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Νταξ τα περισσοτερα τη δουλεια τους την κανουν, αλλα καλυτερα, αλλα οχι τοσο. Εχουμε δει και ευχαριστες εκπληξεις απο κινεζοφασον και δυσαρεστες απο γιαπωνεζοφασον.

Ευχαριστω.

Σιγουρα, αλλα ας μη το ρισκαρουμε. Καλα εκανες και τα απεφυγες.  Νόζω οτι στα κινεζοφασον μειωνονται δραματικά οι ιδανικες συνθηκες για να λειτουργησουν ικανοποιητικά και απαιτείται η γνώμη μηχανικου για να επιλεξεις σωστο μηχανημα. Στα καλα, το ευρος σωστης λειτουργιας ειναι μεγαλυτερο, αρα και η πιθανοτητα να τα δεις να δουλευουν σωστα. Εχονται και τα κρυα οποτε θα δουμε τι παιζει. Οσο περισσοτεροι αγοραζουν μετρητες τοσο μεγαλυτερο θα ειναι το δειγμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδιά. Ήρθε ο ηλεκτρολόγος να δει για το πως θα μου βγάλει καλώδιο για το κλιματιστικό και μου είπε ότι θέλει 35€. Είναι φυσιολογικα τα χρήματα που μου είπε;

Έλεγα να περάσω εγώ το καλώδιο μέχρι εκεί που θέλω να μπει το κλιματιστικό και απλά να έρθει να μου συνδέσει την ασφάλεια και ίσως να κάνει ένα μικρό σκάψιμο στον πίνακα για να βγαίνει από εκεί το καλώδιο. Φαντάζομαι αυτός έβαλε στην τιμή όλη το πέρασμα με τα καλώδια με κανάλια κτλ

Επεξ/σία από ri3per
Δημοσ.
5 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Τη βδομαδα BF ειχε 1199 -100 δωροεπιταγη και δωρεαν τοποθετηση. Αρα στο 1000αρικο καθαρα.

Ξεχασα... και το wifi δωρο.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ri3per είπε

Καλησπερα παιδιά. Ήρθε ο ηλεκτρολόγος να δει για το πως θα μου βγάλει καλώδιο για το κλιματιστικό και μου είπε ότι θέλει 35€. Είναι φυσιολογικα τα χρήματα που μου είπε;

Έλεγα να περάσω εγώ το καλώδιο μέχρι εκεί που θέλω να μπει το κλιματιστικό και απλά να έρθει να μου συνδέσει την ασφάλεια και ίσως να κάνει ένα μικρό σκάψιμο στον πίνακα για να βγαίνει από εκεί το καλώδιο. Φαντάζομαι αυτός έβαλε στην τιμή όλη το πέρασμα με τα καλώδια με κανάλια κτλ

Εγω απ οσο θυμαμαι οταν εκανα τετοια δουλεια στο παλιο σπιτι, πληρωσα 50-55 ευρω υλικα+εργασια..πολλα μετρα ομως καλωδιο κι εκανε αρκετη ωρα γιατι ηταν μπερδεμα ο πινακας κι ηταν κ γνωστος που απλα εκανε ηλεκτρολογικα μερεμετια..Νομιζω καλα σου ειπε!

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, ri3per είπε

Νομιζω μια χαρα ειναι τα 35...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...