Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Curtis76 είπε

ναι ειναι απαραιτητος ο επιτηρητης τασης αλλά κάνει αλλη δουλεια απο τα πριζακια πχ της apc που λενε παραπανω τα παιδια. Αυτα τα πριζακια προστατευουν απο κεραυνους ενω αυτο που εχεις εσυ απο διακυμανσεις τάσης. Είναι απαραιτητα και τα δυο. Τα κλιματιστικα που κυκλοφορουν τωρα (τουλαχιστον το shorai που έχω εγω) μαλλον έχουν εσωτερικα προστσια απο κεραυνο, αλλα θέλει ψάξιμο αν τα πριζακια έχουν περισσοτερες δικλείδες ασφαλειας. Λογικά τα πριζακια πρέπει να είναι πιο ευαισθητα αλλά δε μπορω να το πω με βεβαιότητα. Προσωπικά έχω βάλει επιτηρητη τάσης και αντικεραυνικο που τα τοποθετησα μεσα στον πινακα και προστατευουν ολο το σπιτι.

Καλα φαε εσυ κεραυνο κι ελα να μου πεις. Αυτα για καμια υπερταση ειναι το πολυ, με κεραυνο θα ψαχνεις τον τοιχο..

8 ώρες πριν, guzel είπε

Έτσι. Μόνο Toshiba shorai!!! Σήμερα δεν έχεις λόγο να δεις κάτι άλλο... Ε π ε ν δ υ σ η απλά

Ρε ισα περα να ουμε. Τωρα σοβαρα ή εισαι πωλητης τοσιμπα ή διευθυντης εκει. Δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως. Επενδυση φιλε ειναι τα πλακακια και η κουζινα. Εσυ που δεν εχει βρακι να βαλεις και ποσο μαλλον να βαλεις κανα σωμα να ζεσταθει κανονικα ο κωλος σου κοιτας με μια πιπιλα toshiba να μας πεισεις. Εγω παντως με 3 toyo το ενα 18αρι και 2 9αρια μαζι με φουρνο κλπ καταναλωσεις το καλοκαιρι εδωσα 160€ δεη. Κοντα στις 1200kwh 4μηνο

Επεξ/σία από john_petrucci7
  • Thanks 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Heartl3ss21 είπε

Οι γονείς μου έχουν το https://www.skroutz.gr/s/14978825/Fujitsu-ASYG24KLCA.html το οποίο όντως κάνει φανταστική δουλειά στην ψύξη ή θέρμανση (σε μικρότερο σαλόνι βέβαια..), αλλά δεν γνωρίζω πόσο οικονομικό είναι. Πάντως μιας και είναι δοκιμασμένο σκέφτομαι να πάω στο ίδιο.

Παρόλα αυτά βρίκα και αυτό https://www.skroutz.gr/s/14495672/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-871ZR.html, το οποίο στα χαρτιά έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και έχει και επιπλέον WiFi σύνδεση για απομακρυσμένη διαχείριση (τι γνώμη έχετε για αυτό το χαρακτηριστικο; Είναι απαραίτητο για ένα μοντέρνο έξυπνο σπίτι;) Είναι και 200 ευρώ φθηνότερο.

Και οι δύο μάρκες είναι από ότι ακούω αξιόπιστες. Εσύ τι λέτε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το FUJITSU ειναι αρκετα πιο αποδοτικο σε ψυξη και θερμανση, εχει αρκετα καλυτερη εγγυηση, ινβερταρει απο ψηλα μεχρι χαμηλα και εχει καλυτερο after sales support, ειναι μηχανημα απο πρωτοκλασσατη Ιαπωνεζικη εταιρεια, ειναι πρωταθλητης οικονομιας(και θορυβου). Διαβασε στο forum για αυτο.

Το Toyotomi ειναι κινεζικο φασον(απο εταιρεια που δεν παραγει κλιματιστικα), ειναι λιγοτερο αποδοτικο σε ψυξη και θερμανση, φαινεται να βγαζει το SCOP ψηλά(που δεν ειναι καλο σημαδι), οποτε θα εχει συμπεριφορες on-off. Εχει χειρότερη εγγυηση αλλα κοστιζει 200 ευρω λιγοτερο(τα οποια μαλλον τα καλυπτεις γιατι το FUJITSU το βρισκεις συχνα με εκπτωση). Μακροπροθεσμα με τους λοαγιασμους της ΔΕΗ θα σου κοστισει πολυ περισσοτερο απο οτι το FUJITSU.

Ειναι πολυ ευκολη αποφαση...το FUJITSU ειναι πολυ καλυτερο...δεν τιθεται θεμα συγκρισης...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Heartl3ss21 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Σύντομα ανοίγω και εγώ σπίτι και σιγά σιγά ψάχνω για αγορά συσκευών.

Θέλω να αγοράσω καλές-αποδοτικές, ποιοτικές συσκευές που θα κρατήσουν για αρκετά χρόνια, να είναι futureproof όσο γίνεται.

Σχετικά με το κλιματιστικό, θα χρειαστώ μία μονάδα που να μπορεί να ψύξει και να ζεστάνει αναλόγως την εποχή ένα σαλόνι 60τμ.

Είναι αρκετά μεγάλος και ανοιχτός χώρος, οπότε νομίζω μονάδα με 24000btu είναι μονόδρομος.

Οι γονείς μου έχουν το https://www.skroutz.gr/s/14978825/Fujitsu-ASYG24KLCA.html το οποίο όντως κάνει φανταστική δουλειά στην ψύξη ή θέρμανση (σε μικρότερο σαλόνι βέβαια..), αλλά δεν γνωρίζω πόσο οικονομικό είναι. Πάντως μιας και είναι δοκιμασμένο σκέφτομαι να πάω στο ίδιο.

Παρόλα αυτά βρίκα και αυτό https://www.skroutz.gr/s/14495672/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-871ZR.html, το οποίο στα χαρτιά έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και έχει και επιπλέον WiFi σύνδεση για απομακρυσμένη διαχείριση (τι γνώμη έχετε για αυτό το χαρακτηριστικο; Είναι απαραίτητο για ένα μοντέρνο έξυπνο σπίτι;) Είναι και 200 ευρώ φθηνότερο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ένα θα σου πω έχω το ίδιο μοντέλο toyotomi αλλά 9000btu και το 24 fujitzu μια τα δύο έχω παρόμοια κατανάλωση. Το ένα 9αρι το άλλο 24αρι. Εγώ το Fujitsu το πήρα 950 με δωροεπιταγη 100 ευρώ και δωρεά εγκατάσταση λογικά θα ξαναπαίξει τέτοια προσφορά. Πολύ καλή επιλογή είναι ναι το Toshiba shorai αλλά πιο ακριβό. Όπως κατάλαβες εδώ στο φόρουμ προτείνουμε δοκιμασμένα μοντέλα από προσωπικές εμπειρίες και έχουμε καταλήξει σε κάποιες ασφαλείς επιλογές. 

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, john_petrucci7 είπε

Καλα φαε εσυ κεραυνο κι ελα να μου πεις. Αυτα για καμια υπερταση ειναι το πολυ, με κεραυνο θα ψαχνεις τον τοιχο..

Ρε ισα περα να ουμε

τι εχεις στο μυαλο σου ?? να πεσει ο κεραυνος πανω στο κλιματιστικο?? lol καλο .. εγραψες. 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Heartl3ss21 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Σύντομα ανοίγω και εγώ σπίτι και σιγά σιγά ψάχνω για αγορά συσκευών.

Θέλω να αγοράσω καλές-αποδοτικές, ποιοτικές συσκευές που θα κρατήσουν για αρκετά χρόνια, να είναι futureproof όσο γίνεται.

Σχετικά με το κλιματιστικό, θα χρειαστώ μία μονάδα που να μπορεί να ψύξει και να ζεστάνει αναλόγως την εποχή ένα σαλόνι 60τμ.

Είναι αρκετά μεγάλος και ανοιχτός χώρος, οπότε νομίζω μονάδα με 24000btu είναι μονόδρομος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φίλε πάρε fujitsu και άσε το toyotomi, και εγώ σκεφτόμουν για το toyotomi αλλά σιγά μην φτάνει τα 34000btu θέρμανση και με τέτοια τιμή έχει και χαμηλή εγγύηση. Εναλλακτικά δες κάτι σε toshiba daikin mitsubishi. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

τι εχεις στο μυαλο σου ?? να πεσει ο κεραυνος πανω στο κλιματιστικο?? lol καλο .. εγραψες. 

Ο κεραυνος πεφτει στο κτιριο δε νομιζω να ειναι τοσο επιλεκτικος. Οταν δεις κεραυνο σε κτιριο οπως εγω λογω επαγγελματος θ αλλαξεις γνωμη. Α καο αν παει πανω στο κλιματιστικο θ ακουσεις ενα καλο μπαμ και θα ψαχνεις τοτε τοιχο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, john_petrucci7 είπε

Ο κεραυνος πεφτει στο κτιριο δε νομιζω να ειναι τοσο επιλεκτικος. Οταν δεις κεραυνο σε κτιριο οπως εγω λογω επαγγελματος θ αλλαξεις γνωμη. Α καο αν παει πανω στο κλιματιστικο θ ακουσεις ενα καλο μπαμ και θα ψαχνεις τοτε τοιχο

Σοβαρεψου

Βασικα ο κεραυνος καθως πεφτει, κοιτα, βλεπει toyotomi στριβει αριστερα, βλεπει mitsubishi στριβει δεξια και παει καρφι προς shorai. Μετα βλεπει το ποστ μου, και λεει ωχ την εκατσα, εχει βαλει προστασιες κρουστικων τασεων.

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

και έχει και επιπλέον WiFi σύνδεση για απομακρυσμένη διαχείριση (τι γνώμη έχετε για αυτό το χαρακτηριστικο; Είναι απαραίτητο για ένα μοντέρνο έξυπνο σπίτι;

Αν νομίζεις εσυ  ότι σου  ειναι απαραίτητο ειναι,αν οχι και το νομίζουνε όλοι οι υπόλοιποι δεν ειναι ..γνώμη μου πάντα χμ για το υπολοιπο ποστ θα πας στην κόλαση 🤣🤣🤣

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Αν νομίζεις εσυ  ότι σου  ειναι απαραίτητο ειναι,αν οχι και το νομίζουνε όλοι οι υπόλοιποι δεν ειναι ..γνώμη μου πάντα χμ για το υπολοιπο ποστ θα πας στην κόλαση 🤣🤣🤣

Πως μπήκα εγώ ως παράθεση σε σχόλιο που δεν έγραψα? Δεν μπορώ να καταλάβω.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και συ αν νομιζεις οτι αυτα για τα οποια εγραφα αναφερονται για κεραυνο που πεφτει σε κτιριο, τοτε καλο ειναι να το ψαξεις λιγο περισσοτερο και ασε εμας να τα βαζουμε τσαμπα. Ξεκινα απο τα βασικα, προστασια υπερτασεων, προστασια κρουστικων τασεων, αντικεραυνικη προστασια. Δεν ειπα καπου για αλεξικεραυνα, τα εχεις μπερδεψει λιγο.

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, john_petrucci7 είπε

Ο κεραυνος δεν είναι ανάγκη να πέσει σε κτίριο η σε κλιματιστικο για να περάσει ρεύμα και να σου κάψει το μηχάνημα. Ακόμα και εκατοντάδες μέτρα να είναι μπορεί να περάσει ρεύμα οπότε καλώς υπάρχουν αυτές οι διατάξεις και βοηθάνε για προστασία. Τώρα αν ο κεραυνος χτυπήσει το ίδιο το κλιματιστικο, μάλλον ο άλλος θα ψάχνει τα κομμάτια και τις βίδες...... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Ο κεραυνος δεν είναι ανάγκη να πέσει σε κτίριο η σε κλιματιστικο για να περάσει ρεύμα και να σου κάψει το μηχάνημα. Ακόμα και εκατοντάδες μέτρα να είναι μπορεί να περάσει ρεύμα οπότε καλώς υπάρχουν αυτές οι διατάξεις και βοηθάνε για προστασία. Τώρα αν ο κεραυνος χτυπήσει το ίδιο το κλιματιστικο, μάλλον ο άλλος θα ψάχνει τα κομμάτια και τις βίδες...... 

Ε ναι, ελεος δηλαδη, αν πεσει στο δικο σου κτιριο το τελευταιο που σε ενδιαφερει ειναι το κλιματιστικο, για το ιδιο θεμα αναφερομαι και εγω. Τις περισσοτερες φορες σε γραμμη της δεη και του οτε πεφτει.

εν τω μεταξυ εχουμε χασει τη μπαλα με το ποιος μιλαει σε ποιον και για ποιο θεμα... εκανε και σεισμο πριν κανα 40 λεπτο, και θελω να δω τι προστασια υπαρχει για σεισμο σε κλιματιστικα 🤣. Δείτε τι γινεται εδω και πεντε μερες στη νοτια κρητη.

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Πως μπήκα εγώ ως παράθεση σε σχόλιο που δεν έγραψα? Δεν μπορώ να καταλάβω.... 

My bad 😁 εκανα την παράθεση μέσα από την προηγούμενη απάντηση σου στο μέλος που διερωτήθηκε για το WiFi και βγήκε το όνομα σου 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

αυτη τη διαφημιση που λεει     και γω παρει fujutsu    τη θμαστε?? ψαχνω να τη βρω αλλα δεν...

ok case closed

Την έψαχνα καιρό! Αλλά η πιο καλή ήταν αυτή που έλεγε τι γυρεύει ένας πιγκουίνος στο σύνταγμα και έδειχναν το fujitsu να βγάζει αέρα από ένα κτίριο.. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...