Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, smav82 είπε

Δεν θέλω να σε στεναχωρησω αλλά με άλλο μοντέλο θα πλήρωνες λιγότερο από τα μισά, εγώ όπως τα έχω υπολογίσει με το 9αρι daikin 25 ATX θα βγει καναν50 αρικο για  την σεζόν . Αφού στις τωρινές συνθήκες μου καίει 1,20 κιλοβατώρες την βραδιά , ενώ το το δικό μου toyotomi 9αρι και αυτό διπλάσια κατανάλωση και κάτι παραπάνω. Και εγώ ευχαριστημένος είμαι με το toyotomi αλλά καμία σχέση αν συγκριθεί με τις τοπ μάρκες. Παιδιά δεν είναι θέμα ανταγωνισμού στο ποιος έχει το καλύτερο αλλά τελικά τι είναι το καλύτερο . 

Τι να σου πω δεν εχω εμπειρια με αλλα κλιματιστικα ... παντως μου φαινεται δυσκολο με 150 Ε να βγαλω ολοκληρο χειμωνα .... (70τμ ειναι το σπιτι)

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον θερμοδυναμικό κύκλο της θερμανσης στα κλιματιστικά, το ομολογω.

Αλλα άλλο κύκλο έχουν τα top και άλλο τα bottom?

Άλλες τεχνολογίες/τεχνικές  χρησιμοποιούν κάποια και έχουν καλύτερες επιδοσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/aksesouar-klimatistikon/daikin-wifi-brp069b45.html

Δεν παίρνω όρκο ότι κάνει 100 % στο  ATXC60b . Kάνει στην σειρά FTXC πάντως . Πάρε τηλ Daikin να σου πουν . 

Λογικά αυτό είναι,  θα το βεβαιώσω , αλλά μάλλον θα παίξει παραγγελια από eBay.

Επεξ/σία από SM81
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον θερμοδυναμικό κύκλο της θερμανσης στα κλιματιστικά, το ομολογω.

Αλλα άλλο κύκλο έχουν τα top και άλλο τα bottom?

Ο κύκλος είναι ο ίδιος ή απόδοση αλλάζει. Όπως σε ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης η αρχή λειτουργίας είναι η ίδια αλλά η απόδοση, η κατανάλωση και άλλα πράγματα διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή και από μοντέλο σε μοντέλο έτσι είναι και στα κλιματιστικά. 

Βασικά όλα τα παραπάνω είναι αντλιες θερμότητας τα δε κλιματιστικά που αναφερόμαστε εδώ είναι αντλιες θερμότητας αέρα - αέρα. Googleαρε αν σε ενδιαφέρει. 

3 ώρες πριν, billvwrulez είπε

Toyotomi Hiro Eco HTN/HTG-712R32

Περυσι ολο το χειμωνα την εβγαλα με το εν λογο air condition ... ουτε πετρελαιο ουτε αεροθερμα ουτε σομπες(αλογονου/λαδιου), το δουλευα ασταματητα περιπου 8 ωρες την ημερα απο Νοεμβριο μεχρι και Μαρτιο και πληρωσα περιπου 300Ε ΔΕΗ για την χρηση του...

Εγω προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος ....

Νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό μυνημα που πρέπει να περάσει, ότι όλα μα ολα τα κλιματιστικά είναι αποδοτικοτερα και οικονομικότερα από αεροθερμα σόμπες αλογόνου κονβερτορες και οτιδήποτε άλλο θέλει ρεύμα για να παράγει θερμότητα.

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχει πολύς κόσμος που πιστεύει ότι είναι οικονομικοτερο να ζεσταθεί με σόμπα αλογόνου και ξοδεύει πολλά shorai στο λογαριασμό της ΔΕΗ. 

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, grizos είπε

Ο κύκλος είναι ο ίδιος ή απόδοση αλλάζει. Όπως σε ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης η αρχή λειτουργίας είναι η ίδια αλλά η απόδοση, η κατανάλωση και άλλα πράγματα διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή και από μοντέλο σε μοντέλο έτσι είναι και στα κλιματιστικά. 

Βασικά όλα τα παραπάνω είναι αντλιες θερμότητας τα δε κλιματιστικά που αναφερόμαστε εδώ είναι αντλιες θερμότητας αέρα - αέρα. Googleαρε αν σε ενδιαφέρει. 

Νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό μυνημα που πρέπει να περάσει, ότι όλα μα ολα τα κλιματιστικά είναι αποδοτικοτερα και οικονομικότερα από αεροθερμα σόμπες αλογόνου κονβερτορες και οτιδήποτε άλλο θέλει ρεύμα για να παράγει θερμότητα.

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχει πολύς κόσμος που πιστεύει ότι είναι οικονομικοτερο να ζεσταθεί με σόμπα αλογόνου και ξοδεύει πολλά shorai στο λογαριασμό της ΔΕΗ. 

Ναι, αυτό είναι που δεν κατάλαβα καλά ποτέ: Τον θερμοδυναμικό κύκλο της αντλίας θερμότητας (τώρα πως πέρασα το μάθημα δεν σας λέω 😁) Άτιμο πράγμα η θερμοδυναμική.

Αυτό ο βαθμός απόδοσης 450% (εντάξει, δεν είναι βαθμός απόδοσης, αλλά δεν έχω καταλάβει καλά τι ακριβώς είναι) μου καθότανε στο στομάχι...

Στα σοβαρά τώρα μου αρκεί η εξήγηση ότι έχουν όλα τον ίδιο κύκλο αλλά αλλάζουν οι παράμετροι.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Ναι, αυτό είναι που δεν κατάλαβα καλά ποτέ: Τον θερμοδυναμικό κύκλο της αντλίας θερμότητας (τώρα πως πέρασα το μάθημα δεν σας λέω 😁) Άτιμο πράγμα η θερμοδυναμική.

Αυτό ο βαθμός απόδοσης 450% (εντάξει, δεν είναι βαθμός απόδοσης, αλλά δεν έχω καταλάβει καλά τι ακριβώς είναι) μου καθότανε στο στομάχι...

Στα σοβαρά τώρα μου αρκεί η εξήγηση ότι έχουν όλα τον ίδιο κύκλο αλλά αλλάζουν οι παράμετροι.

450% σημαίνει χονδρικά ότι με 100w ηλεκτρικης ενέργειας αποδιδει 450w θερμοτητας. Υπάρχει βέβαια και ο συντελεστής μετατροπής από ηλεκτρισμό σε θερμότητα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Η δεν είχες καλό καθηγητή, η δεν πήγες στην παράδοση του μαθήματος. 

Ταχύρυθμο μάθημα...... 

Όπως στο ψυγείο έχουμε δύο πλευρές μια ζεστή και μια κρύα, φαντάσου λοιπόν τώρα ένα κλιματιστικό που η ζέστη του πλευρά είναι μέσα στο σπίτι και η κρύα έξω. 

Το ψυκτικό μέσο r 32 στην περίπτωση μας κυκλοφορεί σε κύκλο πηγαίνοντας μέσα έξω συνεχώς. 

Λόγω φυσικής το ψυκτικό μέσο όταν περνάει από υγρή σε αέρια φάση απορροφά θερμότητα και όταν από αέριο γίνεται υγρό εκλύει θερμότητα. 

Στο περίπου έχουμε 50 βαθμούς στην συμπύκνωση (μέσα πλευρά) και — 25 στην  έξω πλευρά.

Με 2 ανεμιστήρες φυσαμε την μέσα και έξω πλευρά.... και να το θαύμα... μέσα είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι αν φυσιξουμε κάτι ζεστό θα ζεσταθουμε αλλά και έξω γίνεται το ίδιο.!!!!! 

Ο αέρας του περιβάλλοντος ακόμη και αν είναι 0 βαθμούς που μας φαίνεται κρύο είναι ΠΟΛΎ ΖΕΣΤΟΣ για το - 25 οπότε παίρνουμε θερμότητα από το περιβάλλον η οποία μεταφέρεται μέσα.... Αυτά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Κάτι ενδεχομένως να παίζει με τις ρυθμίσεις του router . Μήπως πρέπει να σετάρεις κάτι μέσα στο interface του router . Δεν έχω ιδέα με αυτά αλλά ένα τηλ στην αντιπροσωπεία μπορεί να φανεί χρήσιμο . 

Ευχαριστώ, θα τον ενημερώσω, πρέπει να το δω κι εγώ από κοντά (λογικά στις γιορτές γιατί υπάρχει και απόσταση), απλά μου φάνηκε πολύ περίεργο, γιατί δε βλέπω λόγο ύπαρξης απομακρυσμένου χειρισμού μόνο με wifi, αν δεν υπάρχει η ίδια δυνατότητα όταν είσαι έξω από το σπίτι...

Επεξ/σία από oykas2001
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, guzel είπε

Το γράφει η Toshiba, μην παραπληροφορεις. 4DC-5DC είναι ίδια κατηγορία 

3DC η δεύτερη και single DC η τρίτη 

Προφανώς και έχουν και οι Gree, Haier, Sharp καλά κλιματιστικά. Δεν είναι μονοπώλιο των Toshiba και σίγουρα όχι των Fujitsu. Ωστόσο στην Ελλάδα έχουν τις σαβουρες με αποτέλεσμα τα Toshiba να είναι μονόδρομος αξιοπιστίας / εγγύησης κλπ κλπ

Όπως είπα, δεν έχεις ιδέα τι είναι αυτό που τσαμπουνας.

Λες ότι το 4DC είναι ίδιο με το 5DC αλλά όχι με το 3DC.

Εγώ ξέρω πως το 5 είναι καλύτερο του 4.

Ορίστε λοιπόν ένα κλιματιστικό 5DC από το Πακιστάν που μνημονεύεις (αν είναι ποτέ δυνατόν) που είναι ανώτερο από το τοσιμπα, σωστά;

https://pakref.com/product/baxi-2-ton-5dc-inverter-split-a-c/

Φυσικά και όχι.

Θα πρότεινα να μη το χρησιμοποιείς ως επιχείρημα. Το shorai δεν χρειάζεται τέτοιου είδους επιχειρήματα. Είναι τούμπανο έτσι και αλλιώς.

Τώρα γιατί οι Κινέζοι βγάζουν υποδεέστερα; Ίσως η εξήγηση είναι απλούστατη. Το κόστος λέω εγώ τώρα. Βάζουν ότι πιο φθηνό σε εξαρτήματα, ίσως τα ηλεκτρονικά να είναι το κλειδί. Πως γίνεται το kuro να πηγαίνει μια χαρά; Το carrier γιατί όχι;

Προτείνω για άλλη μια φορά να αποφύγουμε τους φανμποισμους και τις προτροπές στον κόσμο να ξηλώσει αυτά που έχει. Δεν είναι βοήθεια αυτό. Βοήθεια είναι να σκύψουμε πάνω από την επιλογή τους που οι περισσότεροι την πλήρωσαν με μόχθο και να υποδείξουμε τι μπορούν να βελτιωσουν. Εκτός αν αποδειχθεί ότι όντως είναι λάθος επιλογή όπως εσύ που είχες βάλει το κτήνος το toyotomi σε χώρο που ζεσταίνεται αν βάλεις μέσα μια ποδοσφαιρική ομάδα που έφαγε φασολάδα...

Στους υποψήφιους αγοραστές ας τους ενημερώσουμε απλά για τα πλεονεκτήματα και ελαττώματα του εκάστοτε μηχανήματος και ας τους αφήσουμε να διαλέξουν. Το τέλειο μηχάνημα δεν υπάρχει εκτός αν μου βρεις απόδοση Fujitsu , με εκλεπτυσμένη λειτουργία Toshiba, με εγγύηση και after sales Inventor και με τιμές TCL.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον γείτονα δηλαδή τι να πεις που έβαλε το nouvelle 9000 με δωροεπιταγή από το πλαίσιο,του βγήκε στα 140 με τοποθέτηση  ειναι Τρις χαρούμενος και πιστεύει ευλαβικά ότι ειναι inverter και τα inverter δεν καίνε τίποτα   και ότι η μάρκα nouvelle ειναι κατασκευής by Plaisio (οχι το brand name όλο το μηχάνημα  )..🤣🤣🤣άντε βρες τωρα σε ποια κατηγορία εκ Πακιστάν ειναι ..μόνο καλορίζικο ..ή καλοξηλωτο ?😂Προσωπικά καλορίζικο του ειπα και τίποτα αλλο 😊 ( και το link του φόρουμ ,το εγκεφαλικό από εσάς 😂)

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Σύντομα ανοίγω και εγώ σπίτι και σιγά σιγά ψάχνω για αγορά συσκευών.

Θέλω να αγοράσω καλές-αποδοτικές, ποιοτικές συσκευές που θα κρατήσουν για αρκετά χρόνια, να είναι futureproof όσο γίνεται.

Σχετικά με το κλιματιστικό, θα χρειαστώ μία μονάδα που να μπορεί να ψύξει και να ζεστάνει αναλόγως την εποχή ένα σαλόνι 60τμ.

Είναι αρκετά μεγάλος και ανοιχτός χώρος, οπότε νομίζω μονάδα με 24000btu είναι μονόδρομος.

Οι γονείς μου έχουν το https://www.skroutz.gr/s/14978825/Fujitsu-ASYG24KLCA.html το οποίο όντως κάνει φανταστική δουλειά στην ψύξη ή θέρμανση (σε μικρότερο σαλόνι βέβαια..), αλλά δεν γνωρίζω πόσο οικονομικό είναι. Πάντως μιας και είναι δοκιμασμένο σκέφτομαι να πάω στο ίδιο.

Παρόλα αυτά βρίκα και αυτό https://www.skroutz.gr/s/14495672/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-871ZR.html, το οποίο στα χαρτιά έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και έχει και επιπλέον WiFi σύνδεση για απομακρυσμένη διαχείριση (τι γνώμη έχετε για αυτό το χαρακτηριστικο; Είναι απαραίτητο για ένα μοντέρνο έξυπνο σπίτι;) Είναι και 200 ευρώ φθηνότερο.

Και οι δύο μάρκες είναι από ότι ακούω αξιόπιστες. Εσύ τι λέτε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από Heartl3ss21
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Αθεόφοβε πως τολμάς να συγκρίνεις futzitsu με toyotomi σε αυτο το φόρουμ ban τωρα 😂😂😂😂

Δεν κατάλαβα, ποιά είναι καλύτερη δηλαδή; :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...