Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilissouvlaki είπε

παιδια σε κλιματιστικο 24000btu morris αναβει ξεκιναει και μετα απο λιγο σταματαει για μιση ωρα και μετα ξαναδουλευει για λιγο και μετα παλι το ιδιο. υπαρχει εξηγηση για αυτο? 

Γιατι το φόρουμ δεν βοήθησε τον φίλο με τις γνωστές ερωτήσεις τι θερμοκρασία βάζεις ,ποσο εχει ο χώρος ,ποσα τετραγωνικά ειναι ο χώρος ,εχεις το I feel ή θερ στο μηχάνημα,.θεση Περσίδων ,ταχύτητα και όλες τις υπόλοιπες «διαγνωστικές» ερωτήσεις ώστε να πάρει βοήθεια ο άνθρωπος  σχετικά με το θέμα του? Παρά μόνο να πάρει τηλέφωνο και να το επιστρέψει ? 

• Like 3
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Αστο φιλε. Θα σου πει οτι δεν πιανεται επειδη ειναι σπλιτακι και δεν εχεις 18αρι η 24αρι.

Αν του πεις οτι εχεις 18αρι και τη βγαζεις με 300 ευρω τη σεζον θα σου πει οτι αυτος παιρνει επιστροφη απο τη ΔΕΗ.

300ευρω για 12αρι και για μόλις 8ωρες την ημέρα ... πωπω. Νομίζω έχει ειπωθεί και εδώ τα Toyo έπρεπε να τα δίνει χορηγία η ΔΕΗ 😂

18 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Γιατι το φόρουμ δεν βοήθησε τον φίλο με τις γνωστές ερωτήσεις τι θερμοκρασία βάζεις ,ποσο εχει ο χώρος ,ποσα τετραγωνικά ειναι ο χώρος ,εχεις το I feel ή θερ στο μηχάνημα,.θεση Περσίδων ,ταχύτητα και όλες τις υπόλοιπες «διαγνωστικές» ερωτήσεις ώστε να πάρει βοήθεια ο άνθρωπος  σχετικά με το θέμα του? Παρά μόνο να πάρει τηλέφωνο και να το επιστρέψει ? 

Γιατί όλα τα φασον έχουν τον ίδιο τρόπο λειτουργίας 

@rbx1000 βλέπεις ότι αποδέχομαι και συμμετέχω στο ωραίο χιούμορ που διαθέτεις ωστόσο στο να επιμένεις να συγκρίνεις ιαπωνική τεχνολογία με φασονακια Β διαλογής είναι αστείο και αρχίζει να κουράζει ... 

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vasilissouvlaki είπε

Εγώ το 70132 έχω δηλαδή το επόμενο μοντέλο

Μια χαρά δουλεύει στη θέρμανση σαν κανονικοτατο ινβερτερ

Έχω αναλύσει ακριβώς και την λειτουργία του με μετρήσεις και τα πάντα όλα

300 πάνω κάτω σταθερά σε συντήρηση έχω σε 75τμ

Πρώτα πρέπει να ξέρουμε αν έχεις διαλέξει το σωστό για τις απαιτήσεις του χώρου σου

Τώρα περί γ διαλογής και τέτοια εγώ δεν τα βλέπω να πω την αλήθεια αλλά η θέρμανση δεν με ένοιαζε στην αγορά του οπότε και το προσπέρασα

Ενδεικτικά αν θυμάμαι καλά με ζήτηση 23 σε ένα 10ωρο είχα κατανάλωση 2.9kw 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, guzel είπε

Γιατί όλα τα φασον έχουν τον ίδιο τρόπο λειτουργίας 

Πέρα από αυτο ξέρεις και εσυ πολύ καλά ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί η λειτουργία μέσω κάποιων αλλαγών στις ρυθμίσεις είτε στο I feel είτε στην ταχύτητα και γωνία των Περσίδων  είτε συνδυαστικά 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, oykas2001 είπε

Καλησπέρα παιδιά, πήρε ο ξάδερφος μου το toyoyomi izuru 835zr και μου λέει ότι συνδέεται κανονικά με το δίκτυο του σπιτιού του και το ελέγχει. Όταν είναι έξω όμως (δηλαδή με δεδομένα) δεν μπορεί να συνδεθεί. Χρειάζεται κάποια ρύθμιση ή δεν έχει αυτή τη δυνατότητα; Κι αν δεν την έχει, τότε ποια η χρησιμότητά του WiFi;;;

Κάτι ενδεχομένως να παίζει με τις ρυθμίσεις του router . Μήπως πρέπει να σετάρεις κάτι μέσα στο interface του router . Δεν έχω ιδέα με αυτά αλλά ένα τηλ στην αντιπροσωπεία μπορεί να φανεί χρήσιμο . 

Δημοσ.

γιατι δεν αλλάζει όνομα το φόρουμ από 

«Συμβουλές για κλιματιστικά’’  

σε..

»Συμβουλές για Ιαπωνεζικα κλιματιστικά’’  ?

Ή στους όρους ..’’τα κινεζοφασον απαγορεύονται .,»» 

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, george1551 είπε

Εγώ έβαλα επιτηρητή τάσης στον πίνακα και τελείωσα για όλο το σπίτι από υπερτάσεις αλλά και από χαμηλές τάσεις, επίσης μετά από διακοπή έχει καθυστέρηση ώστε να αποφύγω τις αυξομειώσεις από την ΔΕΗ αλλά και το να μου δώσει στιγμιαία ρεύμα και να μου το ξανακόψει ώστε να μην επιβαρύνω τις συσκευές μου στο σπίτι .

Αυτό κόβει τη σύνδεση όταν η τάση φύγει εξω από τα άνω/κάτω όρια δηλαδη?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Πέρα από αυτο ξέρεις και εσυ πολύ καλά ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί η λειτουργία μέσω κάποιων αλλαγών στις ρυθμίσεις είτε στο I feel είτε στην ταχύτητα και γωνία των Περσίδων  είτε συνδυαστικά 

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει το ifeel σε κάποια παγωμένη γωνιά αρκεί να έχει οπτική επαφή.. Έτσι το δούλευα εγώ για να μην έκλεινε. Σε κατανάλωση πάντως δε θα κερδίσει κάτι.

3 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

γιατι δεν αλλάζει όνομα το φόρουμ από 

«Συμβουλές για κλιματιστικά’’  

σε..

»Συμβουλές για Ιαπωνεζικα κλιματιστικά’’  ?

Ή στους όρους ..’’τα κινεζοφασον απαγορεύονται .,»» 

Θα μπορούσε να ήταν: "Προσοχή στην αγορά κλιματιστικού. Κακής ποιότητας inverter κατακλύζουν την αγορά" 

Δημοσ.

Βλέπω εδώ και δεκάδες σελίδες να σκοτώνεστε στα post περί καλού η κακού κλιματιστικου φασον κινέζικο η μη. Να πω την αλήθεια ούτε εγώ μπορώ να ξέρω τι ισχύει αλλά μόνο όποιος είναι ψυκτικος με εμπειρία και κατέχει πολλά κλιματιστικά τα συντηρει τα παρακολουθεί και τα ελέγχει. Από εκεί και πέρα βασιζόμαστε στις κριτικές και τις απόψεις των άλλων η στην δική μας ελάχιστη εμπειρία. Εγω λοιπόν είχα ένα παλιο mitsubishi από το 2001 το είχαμε ξεπατωσει στην λειτουργία του και κανονικά δεν επαρκούσε για τον χώρο οπότε δούλευε συνεχώς ο συμπίεσης του ακατάπαυστα. Το κλιματιστικο αντικατασταθηκε με ένα fujitsu 24αρι. Στο παλιό είχαν χαλάσει οι περσιδες και κάτι άλλα πραγματάκια αλλά την βασική του λειτουργία την επιτέλουσε μια χαρά θα μπορούσα να το κρατήσω και παραπάνω αλλά δεν έχει νόημα με την εξέλιξη της τεχνολογίας. 

Τωρα για το καινούργιο σκέφτηκα πάρα πολλά και μπήκα στον πειρασμό να επιλέξω και κάποιο φτηνό, μπάτζετ ειχα κοντά στα 1000ευρω και απαίτηση να είναι 27000 ονομαστικό στην θέρμανση με μέγιστο όσο περισσότερο γίνεται. Οι λόγοι που με έκαναν να επιλέξω μια παραδοσιακή μαρκα είναι οι εξης:

1. Δεν γίνεται να βλέπεις μηχανήματα με τέτοιους scop SEER και φορτιο να φτάνει μέγιστο στην θέρμανση τα 30000 btu η και μεγαλύτερο και να κάνουν μόνο 700 - 800 ευρώ, πχ toyotomi izuru 871zr. Και για τα αντίστοιχα 9αρια ένα 300αρι. Κάπου υπολείπονται σε ποιότητα και αξιοπιστία. Ούτε μπορώ να πιστέψω ότι τα παραδοσιακά brands κοιτάνε απλά πως να στα φάνε με μουφα μηχανήματα διότι πλέον εν ετει 2020 με τις δημόσιες κριτικές στο δίκτυο θα σε ξεσκισουν οι καταναλωτές που έδωσαν τα λεφτά τους. Δεν θα κάτσει να ρισκάρει την φήμη της η mitsubishi η daikin η Toshiba η fuji και μερικές άλλες. 

2. Αρκετές νεοφερμενες εταιρείες κυκλοφορούν φθηνά μοντέλα ενώ είναι άγνωστες. Πως μπορώ να τις εμπιστευτώ; Δεν έχουν και κριτικές. 

3. Τόσο εμείς όσο και όλοι βέβαια δεν έχουμε χρήματα για πέταμα ούτε για ρίσκο και δοκιμές. Θέλουμε κάτι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο να μας μείνει τουλάχιστον για 15 χρόνια. Πλέον τα οικονομικά ειναι τέτοια που δεν θέλουμε να μπούμε στην σκέψη ότι μπορεί να ξαναδωσουμε ένα χιλιάρικο σε λιγότερο από 10 15 έτη. Συμφωνώ πάντως με ότι ειπώθηκε ότι τα Inverter είναι πιο πολύπλοκα και σύνθετα από.τα παλιά οπότε δύσκολα θα αντέξει κατι για 15χρονια. Σε forums του εξωτερικού πάντως μιλάνε για 15 με 20 χρόνια με σωστή συντήρηση. 

Τελικά καταλήξαμε στο fujitsu 24klca. Μακαρι να μπορούσα να πήγαινα σε ακριβότερο από toshiba daikin mitsubishi αλλά δεν βγαίναμε... 

Πέραν από τις παραπάνω μάρκες θεωρώ αξιόλογες αλλά όχι εφάμιλλες τα midea, Carrier, haier Panasonic και sharp. 

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, guzel είπε

Θα μπορούσε να ήταν: "Προσοχή στην αγορά κλιματιστικού. Κακής ποιότητας inverter κατακλύζουν την αγορά" 

Αυτο ναι θα ήταν βοηθητικό ,οι απαντήσεις στον άνθρωπο με το  morris  δεν ήταν 

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, SM81 είπε

Παίδες , αποφάσισα να παραγγείλω το wifi module για το atxc60b , αλλά δεν μπορώ να καταλάβω με σιγουριά , ποιος είναι ο συμβατός κωδικός μοντέλου. Το έχει πάρει κανείς ?

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/aksesouar-klimatistikon/daikin-wifi-brp069b45.html

Δεν παίρνω όρκο ότι κάνει 100 % στο  ATXC60b . Kάνει στην σειρά FTXC πάντως . Πάρε τηλ Daikin να σου πουν . 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Αυτο ναι θα ήταν βοηθητικό ,οι απαντήσεις στον άνθρωπο με το  morris  δεν ήταν 

Φίλε μου, το διάστημα που έβαλα το φασον ασχολιόμουν επί δίμηνο με αυτό. Όχι επισκέψεις από τεχνικό, αμέτρητες ώρες στα τηλεφωνα να ακούω ότι βλακεία φαντάζεσαι...αμέτρητα τεστ(να βάζω το ifeel στο ψυγείο και άλλα πολλά) Ακόμη και σε δικηγόρο είχα πάει....

Η πιο σύντομη λοιπον λύση σε κλιματιστικά με αντίστοιχη συμπεριφορά είναι: Ξηλωμα όσο πιο σύντομα γίνεται. Απαίτηστε το με κάθε μέσο! Σας κορόιδεψαν..

Δημοσ.
Στις 4/12/2019 στις 5:57 ΜΜ, marioboni είπε

Update morris 24αρι

Με εξωτερική 5, εσωτερική 20.5 με όλα ανοιχτά να αεριστει το σπίτι( τοίχοι πατώματα κλπ όλα κρυα) και ζητούμενη 23 σε σαλοκουζινα και ανοιχτά όλα τα δωμάτια(σύνολο 75τμ)

Εκκίνηση στα 1100 για 5 λεπτά, σκαλοπάτι στα 590-610 για 20-25 λεπτα και μετά στάση στα 300-310 για συντήρηση

Σε μερικά σημεία έκλεισε τελείως ο συμπιεστής, άνοιγε στα 600  1-2 λεπτά και έπεφτε στα 300 για συντήρηση

Όσο περνούσε η ώρα η συντήρηση στα 300 ήταν σταθερή χωρίς να κλείσει ο συμπιεστής, πράγμα που για μένα σημαίνει πως σε 24ωρη χρήση θα έχει άλλη συμπεριφορά...και δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί έχω φυσικό αέριο για θέρμανση

Εντάξει δεν είναι Fujitsu, Toshiba και λοιπές εταιρείες Α εθνική αλλά δεν καίει και τα άντερα του για θέρμανση, στην ψύξη είναι ευκολότερα τα πράγματα 

Η εξωτερική είναι παντελώς αθόρυβη( είναι στον τοίχο και χωρίς αντικραδασμικα), η εσωτερική δεν κάνει κρακ κλπ αλλά έχει παραπάνω θόρυβο, στο mute είναι μια χαρά 

Κι εγώ morris έχω αλλά δεν το χρησιμοποιώ καθόλου στην θέρμανση

Μόνο τεστακια έχω κάνει και δεν έχω δει κάτι παράξενο στη λειτουργία του

Τελικά σε ποια κατηγορία παίζει;

Α;Β;Γ;

Πέρα του ότι δεν πέφτει στα βατ  σίγουρα στα επίπεδα του πχ Fujitsu δεν βλέπω κάτι το μεμπτό

Ούτε τον κανόνα των 42 έχει, η εξωτερική είναι εντελώς αθόρυβη ακόμη και κρεμασμένη ,κρακ κλπ δεν κάνει η εσωτερική παρά μόνο έχει θόρυβο αλλά στο mute είναι μια 

Ifeel και λοιπές αλχημείες δεν χρειάστηκε να δουλέψω 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vasilissouvlaki είπε

παιδια σε κλιματιστικο 24000btu morris αναβει ξεκιναει και μετα απο λιγο σταματαει για μιση ωρα και μετα ξαναδουλευει για λιγο και μετα παλι το ιδιο. υπαρχει εξηγηση για αυτο? 

Οι απαιτήσεις του χώρου σου (btu/h) για συντήρηση της θερμοκρασίας είναι μικρότερες απο τα ελάχιστα btu/h όπου μπορεί να αποδώσει η μονάδα για τις συγκεκριμένες συνθήκες  (εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία) . Οπότε προκειμένου να μην σου ανεβάσει πολύ την θερμοκρασία του χώρου κλείνει .

12 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Αυτό κόβει τη σύνδεση όταν η τάση φύγει εξω από τα άνω/κάτω όρια δηλαδη?

Ναι .  Ρίχνει την παροχή και την ανεβάζει όταν επανέλθει σε φυσιολογικά όρια η τάση . Οι επιτηρητές έχουν ρύθμιση ευαισθησίας (σε τί ποσοστό απόκλισης της τάσης θα ρίξουν την παροχή) και ρύθμιση για το delay (δηλαδή μετά από πόσο χρόνο εφόσον επανέλθει η τάση στα φυσιολογικά της όρια θα δώσει πάλι παροχή ρεύματος) . 

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, marioboni είπε

Κι εγώ morris έχω αλλά δεν το χρησιμοποιώ καθόλου στην θέρμανση

Μόνο τεστακια έχω κάνει και δεν έχω δει κάτι παράξενο στη λειτουργία του

Τελικά σε ποια κατηγορία παίζει;

Α;Β;Γ;

Πέρα του ότι δεν πέφτει στα βατ  σίγουρα στα επίπεδα του πχ Fujitsu δεν βλέπω κάτι το μεμπτό

Ούτε τον κανόνα των 42 έχει, η εξωτερική είναι εντελώς αθόρυβη ακόμη και κρεμασμένη ,κρακ κλπ δεν κάνει η εσωτερική παρά μόνο έχει θόρυβο αλλά στο mute είναι μια 

Ifeel και λοιπές αλχημείες δεν χρειάστηκε να δουλέψω 

3DC Rated Inverter, Β διαλογής ελληνιστί 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...