Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, lordkorter είπε

Ευχαριστω Ολους για τις γρηγορες απαντησεις σας.

Το εχω στο σαλονι 65 τμ. Με ολα τα δωματια κλειστα. 

Το εχω να δουλευει στο heat και fan στο auto Θερμοκρασια 23 βαθμους. Μηπως ειναι προτιμοτερο να το εχω στο auto και fan auto?

Οι περσιδες ειναι σταθερες χωρις να πανε πανω κατω. Μηπως θα ηταν προτιμοτερο να πηγαινοερχονται?

Απο φρενον δεν νομιζω να υπαρχει θεμα μιας και η εγκατασταση εγινε πριν λιγες εβδομαδες και ο τεχνικος ηξερε οτι η αγορα γινεται για την θερμανση.

Μηπως το δουλευω σε λαθος ρυθμιση? 

To auto επιλέγει ανάμεσα σε ψύξη και θέρμανση , οπότε δεν έχει νόημα από την στιγμή που το θες για θέρμανση.

Στη θέρμανση θέλουμε οι περσίδες να κοιτάνε σχετικά κάτω ώστε ο θερμός αέρας που έχει την τάση να πηγαίνει ψηλά ως ελαφρύτερος, να προλάβει να ταξιδέψει μακριά (το ανάποδο στη ψύξη).

Για αυτό αν προσέξεις οι περσίδες αλλάζουν θέση ανάλογα το mode λειτουργίας.

Στο swing γίνεται μια κυματοειδής διάχυση του αέρα που ίσως βολέψει. Είναι θέμα προτίμησης και δοκιμών.

Η ρύθμιση λοιπόν είναι σωστή, θέρμανση και auto ταχύτητα ανεμιστήρα. Βέβαια μπορείς να παίξεις με την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Και πάλι ότι σε βολέψει. Σε γενικές γραμμές πάντως είναι προτιμότερο το auto ώστε να παίζει μπάλα το μηχάνημα.

Προσωπικά όταν το ανάβω σε κρύο σπίτι , πατάω το powerfull και μετά το έχω στο maximum για συντόμευση του χρόνου θέρμανσης. Όταν το σπίτι ζεσταθεί και μπει σε συντήρηση , βάζω τον ανεμιστήρα στο quiet για ησυχία και τις περσίδες στην πιο κάθετη θέση (πιο κάθετη από τη default) πατώντας μια φορά το set για να αποφύγω τυχών ψυχρά ρεύματα όπως τώρα που καίει μόλις 240W και βγάζει αεράκι θερμοκρασίας 28C από τις περσίδες.

ΥΓ Μη βάζεις στοίχημα για τον ψυκτικό. Αν και το μηχάνημα έχει σύστημα που καταλαβαίνει αν υπάρχει διαρροή φρέον οπότε αφού δεν έχει ανάψει κάτι περίεργο, όλα πάνε καλά.

Επεξ/σία από liakjim
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/12/2019 στις 12:44 ΠΜ, grizos είπε

Kαι όταν η διαφήμιση έχει γιαπωνέζικο όνομα π.χ toyotomi και (έχει ο αδερφός μου 15 ατιας + made in japan ) κάποτε ήταν κορυφή..........μπορεί και να την πατήσεις

Ακριβός...το ποιο επικίνδυνο είναι οι "δούρειοι ίπποι". Η Toyotomi είναι Iαπωνέζικη εταιρεία, αλλά δεν έχει σχέση με κλιματισμό. Παράγει σόμπες και διαφορά αλλά. Τα κλιματιστικά της ποτέ δεν ήταν κορυφαία, και αμφιβάλλω αν ποτέ φτιαχνόντουσαν στην Ιαπωνία. Πάντα εταιρεία φασόν ήταν, και τότε και τώρα...Και ο Αντιπρόσωπος πήρε το μειονέκτημα και με ψευδή διαφήμιση τα πλάσαρε ως 'Ο Αυθεντικός Γιαπωνέζος". Κάτι παρόμοιο κάνουν και άλλοι που πλασάρει κινεζοφασον σε υψηλές τιμές και με δήθεν ποιότητα Ιαπωνικών και δέλεαρ μεγάλη εγγύηση.  Από αυτή την άποψη, εκτιμώ πολύ περισσότερο τα Fluo, Nobu, Send, Chigo, Aux που δηλώνουν και χρεωνουν για οτι ειναι και δεν προσπαθούν να παραπλανήσουν τον καταναλωτή.

1 ώρα πριν, Lennox είπε

Είμαι μεταξύ Mitsubishi MSZ/MUZ WN35VA (R410), Mitsubishi DM35VA (R32), Toshiba Shorai RAS-B10PKVSG-E,  Fujitsu KPCA,  Fujitsu KMTA, και Daikin FTXC 35B/RXC35B.

Αν θελεις σχεδον τα παντα σε καλη τιμη πας στο DAIKIN(500 με εκπτωση που συχνα εχει ο ΚΟΤΣΟ). Αν ανέβεις, πας στο FUJITSU KMTA με καλυτερη απόδοση στην ψυξη αλλα χειροτερη στη θερμανση και πιο ακριβο. To Shorai ειναι κορυφαιο στα 18000btu αλλα στο 9αρη δεν ξερω αν αξιζει τετοια λεφτα...πάντως εχει 7 χρόνια εγγύηση. Τα MITSUBISHI δεν τα ξερω.

Απο οτι βλέπω το DAIKIN ειναι στα 513, και τα FUJITSU/TOSHIBA στα 575 περιπου. Και τα τρια πολυ καλα. Ισως αξιζει τα χαλασεις 575 και να παρεις και την 7ετη εγγυηση της TOSHIBA...αλλιως DAIKIN και θα εισαι απολυτα ευχαριστημενος.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, grizos είπε

Είναι λογικό να σβήνει, μακάρι να κατέβαινε χαμηλότερα, με 12 c εξωτερικη και 210  watt input αποδίδει 210Χ 7,86= 1650 watt θερμότητας στον χώρο, όσο και να ακούγεται περίεργο το 18 shorai h to 24 asyg θα συμπεριφερόταν καλύτερα στον ίδιο χώρο .(προς Θεού δεν λέω ότι έπρεπε να βάλεις κάτι άλλο).Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή αν και θα ήθελα να κατεβαίνει και άλλο, αλλά αυτό το ήξερα πριν το αγοράσω.

Δεν εχω κανενα προβλημα με το κλιματιστικο. Ισα ισα ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Οταν δουλευει δεν το καταλαβαινω, ειναι τοσο ησυχο και παρεχει φοβερη θερμικη ανεση. Τωρα αυτο που κανουμε και δυιλιζουμε τον κωνωπα ειναι για να περναμε την ωρα μας 😄

Επεξ/σία από c-max
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, CorumD είπε

Ακριβός...το ποιο επικίνδυνο είναι οι "δούρειοι ίπποι". Η Toyotomi είναι Iαπωνέζικη εταιρεία, αλλά δεν έχει σχέση με κλιματισμό. Παράγει σόμπες και διαφορά αλλά. Τα κλιματιστικά της ποτέ δεν ήταν κορυφαία, και αμφιβάλλω αν ποτέ φτιαχνόντουσαν στην Ιαπωνία. Πάντα εταιρεία φασόν ήταν, και τότε και τώρα...Και ο Αντιπρόσωπος πήρε το μειονέκτημα και με ψευδή διαφήμιση τα πλάσαρε ως 'Ο Αυθεντικός Γιαπωνέζος". Κάτι παρόμοιο κάνουν και άλλοι που πλασάρει κινεζοφασον σε υψηλές τιμές και με δήθεν ποιότητα Ιαπωνικών και δέλεαρ μεγάλη εγγύηση.  Από αυτή την άποψη, εκτιμώ πολύ περισσότερο τα Fluo, Nobu, Send, Chigo, Aux που δηλώνουν και χρεωνουν για οτι ειναι και δεν προσπαθούν να παραπλανήσουν τον καταναλωτή.

Αυτα ειναι θεματα marketing και ψαρεματος πελατων. Αυτο που στην τελικη εχει σημασια ειναι η εμπειρια χρησης. Κι εκει δυστυχως δεν εχουμε βγαλει συμπερασμα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, guzel είπε

Νομίζω είμαστε καλυμμένοι και χωρίς πριζακι ασφαλείας με τη Toshiba :D

Αν περάσουν από το δίκτυο 10.000 volt το τελευταίο που θα μας νοιάζει θα είναι το κλιματιστικό!!!

Κοιτα επειδη δε θελω να πω κατι που δεν ισχυει, το ειχα δει το βιντεο και επειδη τα στοιχεια που εχει ειναι λιγα για προστασια, χωρις να ειμαι βεβαιος οτι το βιντεο λεει πολλα για τον τροπο προστασιας που εφαρμοζει, ειπα να βαλω αντικεραυνικο και προστασια υπερτασεων επιπλεον. Νομιζω οτι αυτα που χρησιμοποιησα ειναι πιο εξειδικευμένα για τη χρηση που τα θελω και στη τελικη αν πεσει κεραυνος προτιμω να αλλαγω αυτα, παρα πλακετα κλιματιστικου. Το γραφω αυτο γιατι μενω σε περιοχη που εχει προβλημα τοσο με διακυμανσεις οσο και με κεραυνους. Αν εμενα αθηνα μαλλον θα εμενα σε αυτα που εχει το shorai.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, oykas2001 είπε

Καλησπέρα παιδιά, πήρε ο ξάδερφος μου το toyoyomi izuru 835zr και μου λέει ότι συνδέεται κανονικά με το δίκτυο του σπιτιού του και το ελέγχει. Όταν είναι έξω όμως (δηλαδή με δεδομένα) δεν μπορεί να συνδεθεί. Χρειάζεται κάποια ρύθμιση ή δεν έχει αυτή τη δυνατότητα; Κι αν δεν την έχει, τότε ποια η χρησιμότητά του WiFi;;; 

Δουλεύει και έξω, απλά κολάει. Μια δουλεύει μια όχι. Πες στον ξάδερφο να βάλει μετρητή κατανάλωσης. Θα ξεχάσει το wifi την ίδια ημέρα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Αυτα ειναι θεματα marketing και ψαρεματος πελατων. Αυτο που στην τελικη εχει σημασια ειναι η εμπειρια χρησης. Κι εκει δυστυχως δεν εχουμε βγαλει συμπερασμα.

για τα TOYO εχουμε πολλα δειγματα και δεν ειναι καλα...για την INVENTOR αναμεικτα επισης...ενω για τους Ιαπωνες εχουμε εμπειριες απο καλες ως αριστες.

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, CorumD είπε

Αν θελεις σχεδον τα παντα σε καλη τιμη πας στο DAIKIN(500 με εκπτωση που συχνα εχει ο ΚΟΤΣΟ). Αν ανέβεις, πας στο FUJITSU KMTA με καλυτερη απόδοση στην ψυξη αλλα χειροτερη στη θερμανση και πιο ακριβο. To Shorai ειναι κορυφαιο στα 18000btu αλλα στο 9αρη δεν ξερω αν αξιζει τετοια λεφτα...πάντως εχει 7 χρόνια εγγύηση. Τα MITSUBISHI δεν τα ξερω.

Απο οτι βλέπω το DAIKIN ειναι στα 513, και τα FUJITSU/TOSHIBA στα 575 περιπου. Και τα τρια πολυ καλα. Ισως αξιζει τα χαλασεις 575 και να παρεις και την 7ετη εγγυηση της TOSHIBA...αλλιως DAIKIN και θα εισαι απολυτα ευχαριστημενος.

Συμφωνώ απόλυτα, δεν ξέρουμε πως δουλεύει το 9αρι shorai. Λογικά λόγω Toshiba θα δουλεύει άριστα, αλλά είναι θεωρία.

Εγώ θα έβαζα 18αρι ή 24αρι 😂 αφού με την αποκλειστική δυνατότητα που δίνει (power select) το 18αρι γίνεται 12αρι και 9αρι....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guzel είπε

Συμφωνώ απόλυτα, δεν ξέρουμε πως δουλεύει το 9αρι shorai. Λογικά λόγω Toshiba θα δουλεύει άριστα, αλλά είναι θεωρία.

Εγώ θα έβαζα 18αρι ή 24αρι 😂 αφού με την αποκλειστική δυνατότητα που δίνει (power select) το 18αρι γίνεται 12αρι και 9αρι....

ειπαμε, το 18αρη ειναι το διαμαντι της σειρας!

• Like 1
Δημοσ.

Παίδες , αποφάσισα να παραγγείλω το wifi module για το atxc60b , αλλά δεν μπορώ να καταλάβω με σιγουριά , ποιος είναι ο συμβατός κωδικός μοντέλου. Το έχει πάρει κανείς ?

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, CorumD είπε

για τα TOYO εχουμε πολλα δειγματα και δεν ειναι καλα...για την INVENTOR αναμεικτα επισης...ενω για τους Ιαπωνες εχουμε εμπειριες απο καλες ως αριστες.

Αυτη ειναι η μιση αληθεια.

Δεν μπορεις να ακυρωνεις ολες τις κριτικες στο σκρουτζ και στο bestprice, ουτε βεβαια και τις εμπειριες ανθρωπων απο εδω μεσα.
Βλεπουμε και εμπειριες γιαπωνεζικων οχι και πολυ καλες αλλα ειμαστε προκατειλημενοι.

Λεει ο αλλος με το τογιο οτι του κλεινει πεφτουνε να τον φανε και του λενε πετα το. Το λεει ο αλλος με το Mitsu και του λενε μια χαρα δουλευει.

Λεει ο αλλος με το ινβεντορ οτι κρυωνει του λενε φταιει το κλιματιστικο. Το λεει ο αλλος με το Fujitsu του λενε οτι φταιει ο ιδιος που κρυωνει.

Λεει ο αλλος με το x κινεζοφασον οτι κραταει 500w του λενε ας προσεχες. Λεει το ιδιο ο αλλος με το Toshiba και φταιει ο αναδρομος Ερμης.

32 λεπτά πριν, SM81 είπε

Παίδες , αποφάσισα να παραγγείλω το wifi module για το atxc60b , αλλά δεν μπορώ να καταλάβω με σιγουριά , ποιος είναι ο συμβατός κωδικός μοντέλου. Το έχει πάρει κανείς ?

daikin.gr

• Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δεν μπορεις να ακυρωνεις ολες τις κριτικες στο σκρουτζ και στο bestprice, ουτε βεβαια και τις εμπειριες ανθρωπων απο εδω μεσα.
Βλεπουμε και εμπειριες γιαπωνεζικων οχι και πολυ καλες αλλα ειμαστε προκατειλημενοι.

Λεει ο αλλος με το τογιο οτι του κλεινει πεφτουνε να τον φανε και του λενε πετα το. Το λεει ο αλλος με το Mitsu και του λενε μια χαρα δουλευει.

Λεει ο αλλος με το ινβεντορ οτι κρυωνει του λενε φταιει το κλιματιστικο. Το λεει ο αλλος με το Fujitsu του λενε οτι φταιει ο ιδιος που κρυωνει.

Λεει ο αλλος με το x κινεζοφασον οτι κραταει 500w του λενε ας προσεχες. Λεει το ιδιο ο αλλος με το Toshiba και φταιει ο αναδρομος Ερμης.

daikin.gr

Μάλλον εδώ είμαι.

Daikin Air Conditioner Wi-Fi Online Controller BRP069B45 (BRP069A45)

Τιμή Ελλάδος 80 ευρώ . Τιμή eBay από Τσεχία 40 ευρώ με δωρεάν αποστολή.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δεν κοιταζω κριτικες skroutz.gr, προπαντως με εταιρειες τυπου toyotomi/inventor που στηνουν ατομα για να κανουν προωθηση. Εχω προσωπικη εμπειρια απο Toyo...το πηρα και το αλλαξα σε 2 εβδομαδες. Μπορει να εχει και καλα μοντελα(ισως) αλλα με την χαμηλότερη εγγυηση της αγορας και κινεζοφασον γιατι να ασχοληθώ; Γιατι να μην δωσω παρομοια λεφτα και να παω σε καλυτερες εταιρείες;

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, CorumD είπε

Δεν κοιταζω κριτικες skroutz.gr, προπαντως με εταιρειες τυπου toyotomi/inventor που στηνουν ατομα για να κανουν προωθηση. Εχω προσωπικη εμπειρια απο Toyo...το πηρα και το αλλαξα σε 2 εβδομαδες. Μπορει να εχει και καλα μοντελα(ισως) αλλα με την χαμηλότερη εγγυηση της αγορας και κινεζοφασον γιατι να ασχοληθώ; Γιατι να μην δωσω παρομοια λεφτα και να παω σε καλυτερες εταιρείες;

Αρα τις κριτικες τις ακυρωνεις.

Κι εγω εχω προσωπικη εμπειρια απο Τογιο και εδω και 1.5 χρονο δεν εχω βρει λογο να το αλλαξω. Αυτο απο μονο του δε λεει κατι.

Το καλυτερο ονομα εταιρειας δεν εξασφαλιζει την καλυτερη εμπειρια χρησης ουτε καλυτερο after sales support.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Αρα τις κριτικες τις ακυρωνεις.

Κι εγω εχω προσωπικη εμπειρια απο Τογιο και εδω και 1.5 χρονο δεν εχω βρει λογο να το αλλαξω. Αυτο απο μονο του δε λεει κατι.

Το καλυτερο ονομα εταιρειας δεν εξασφαλιζει την καλυτερη εμπειρια χρησης ουτε καλυτερο after sales support.

Ακυρωνω κριτικες στο skroutz.gr αλλα οχι εδω στο forum! Επίσης, το θεωρω περιεργο τα Toyotomi να εχουν τοσες πολλες κριτικες...και καλες..ενω βλεπουμε οτι δεν αποδιδουν καλα. Εδω μιλαμε με στοιχεια, ενας σημαντικος αριθμος απο ατομων στο φορουμ εχουν μετρησει toyotomi και σε ολες τις περιπτωσεις δεν αποδιδουν οικονομικα ουτε ινβερταρουν σωστα, αλλα εσυ δηλωνεις ευχαριστημένος...οκ...συνεχισε με toyotomi, τι να σου πω; 

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...