Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, grizos είπε

image.png

Αυτό το realtime trend είναι που ψάχνω να έχω για τα κλιματιστικά μου!!!!

Άραγε υπάρχει κάτι τέτοιο για τα sonoff ή blitzwolf;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, c-max είπε

Ναι το διαβασα για τον αισθητηρα, αλλα αυτο δεν αλλαζει το οτι δεν εκανε on-off. Ποιο πολυ πιστευω οτι μαλλον ειναι αρκετο για τον χωρο μου και λογο και σχετικα καλης μονωσης πιανει ευκολα θερμοκρασια ( ειχα 22c , ενω εσυ ειχες κοντα 20c. Ακομη το οτι ειχα εξοδο 39 με 240w και εσυ εστω 35 με 300w μας δειχνει οτι ειχες χαμηλοτερες θερμοκρασιες) .βλεπω οτι εχεις αρκετο κενο απο το ταβανι. (εχω 13cm) Οπως και να εχει, αυτη η συγκριση δειχνει οτι η συζητηση που εχει ξεκινησει στο thread με την συμπεριφορα των κλιματιστικων δεν εχει τοσο νοημα. Μονο  για τον  θορυβο και ποιοτητα λειτουργειας συμφωνουμε και ισως μονο για αυτα βγαζουμε καποιο νοημα αναφορας

Είναι λογικό να σβήνει, μακάρι να κατέβαινε χαμηλότερα, με 12 c εξωτερικη και 210  watt input αποδίδει 210Χ 7,86= 1650 watt θερμότητας στον χώρο, όσο και να ακούγεται περίεργο το 18 shorai h to 24 asyg θα συμπεριφερόταν καλύτερα στον ίδιο χώρο .(προς Θεού δεν λέω ότι έπρεπε να βάλεις κάτι άλλο).Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή αν και θα ήθελα να κατεβαίνει και άλλο, αλλά αυτό το ήξερα πριν το αγοράσω.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, george1551 είπε

Εγώ έβαλα επιτηρητή τάσης στον πίνακα και τελείωσα για όλο το σπίτι από υπερτάσεις αλλά και από χαμηλές τάσεις, επίσης μετά από διακοπή έχει καθυστέρηση ώστε να αποφύγω τις αυξομειώσεις από την ΔΕΗ αλλά και το να μου δώσει στιγμιαία ρεύμα και να μου το ξανακόψει ώστε να μην επιβαρύνω τις συσκευές μου στο σπίτι .

ναι ειναι απαραιτητος ο επιτηρητης τασης αλλά κάνει αλλη δουλεια απο τα πριζακια πχ της apc που λενε παραπανω τα παιδια. Αυτα τα πριζακια προστατευουν απο κεραυνους ενω αυτο που εχεις εσυ απο διακυμανσεις τάσης. Είναι απαραιτητα και τα δυο. Τα κλιματιστικα που κυκλοφορουν τωρα (τουλαχιστον το shorai που έχω εγω) μαλλον έχουν εσωτερικα προστσια απο κεραυνο, αλλα θέλει ψάξιμο αν τα πριζακια έχουν περισσοτερες δικλείδες ασφαλειας. Λογικά τα πριζακια πρέπει να είναι πιο ευαισθητα αλλά δε μπορω να το πω με βεβαιότητα. Προσωπικά έχω βάλει επιτηρητη τάσης και αντικεραυνικο που τα τοποθετησα μεσα στον πινακα και προστατευουν ολο το σπιτι.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτό το realtime trend είναι που ψάχνω να έχω για τα κλιματιστικά μου!!!!

Άραγε υπάρχει κάτι τέτοιο για τα sonoff ή blitzwolf;

Ήξερα ότι θα χαρείς μόλις το δεις 😉 αλλά θα σε στεναχωρήσω .

Τόσο καιρό που ψάχνω κάτι ανάλογο οι μόνες αναφορές στο google είναι για αυτό οπότε σε βλέπω πάλι να αγοράζεις μετρητή που δεν είναι sonoff .

Μακάρι να υπάρχει εναλλακτική και να έχουμε επιλογές. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, grizos είπε

Ήξερα ότι θα χαρείς μόλις το δεις 😉 αλλά θα σε στεναχωρήσω .

Τόσο καιρό που ψάχνω κάτι ανάλογο οι μόνες αναφορές στο google είναι για αυτό οπότε σε βλέπω πάλι να αγοράζεις μετρητή που δεν είναι sonoff .

Μακάρι να υπάρχει εναλλακτική και να έχουμε επιλογές. 

Δεν ξέρω αν το tasmota κάνει κάτι τέτοιο .

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

ναι ειναι απαραιτητος ο επιτηρητης τασης αλλά κάνει αλλη δουλεια απο τα πριζακια πχ της apc που λενε παραπανω τα παιδια. Αυτα τα πριζακια προστατευουν απο κεραυνους ενω αυτο που εχεις εσυ απο διακυμανσεις τάσης. Είναι απαραιτητα και τα δυο. Τα κλιματιστικα που κυκλοφορουν τωρα (τουλαχιστον το shorai που έχω εγω) μαλλον έχουν εσωτερικα προστσια απο κεραυνο, αλλα θέλει ψάξιμο αν τα πριζακια έχουν περισσοτερες δικλείδες ασφαλειας. Λογικά τα πριζακια πρέπει να είναι πιο ευαισθητα αλλά δε μπορω να το πω με βεβαιότητα. Προσωπικά έχω βάλει επιτηρητη τάσης και αντικεραυνικο που τα τοποθετησα μεσα στον πινακα και προστατευουν ολο το σπιτι.

Νομίζω είμαστε καλυμμένοι και χωρίς πριζακι ασφαλείας με τη Toshiba :D

Αν περάσουν από το δίκτυο 10.000 volt το τελευταίο που θα μας νοιάζει θα είναι το κλιματιστικό!!!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν ξέρω αν το tasmota κάνει κάτι τέτοιο .

Δεν έχω ιδέα αλλά το to energy μόνιτορ με το hs110 φαίνεται ότι καλλίτερο προς το παρών .

Βέβαια πρέπει να λυθούν πολλά θέματα όπως η δημιουργία γραφήματος σε pdf π.χ και πρέπει για realtime καταγραφή να είναι ανοιχτός ο υπολογιστής.

Και έτσι όπως είναι όμως σου δίνει αρκετές πληροφορίες που δεν τις βλέπεις στο  adroid app του smartphone

Αυτή την στιγμή βλέπω το daikin 25 sensira να κάνει κάτι αψυχολόγητα που σε άλλη περίπτωση δεν θα τα έβλεπα.

image.png.df498efa552deba9803e5ee5adbc6758.png

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άρα προστατεύει οτιδήποτε είναι μετά από αυτό. Από την στιγμή που το κλιματιστικό τροφοδοτείται από το APC μέσω της έξυπνης πρίζας δεν βλέπω κάποιον λόγο να μην προστατευτεί και το κλιματιστικό αφού η υπέρταση θα σταματήσει στο APC. 

Δεν έχω ιδέα από ηλεκτρισμό, απλά μετέφερα αυτό που μου είπαν. Προσωπικά άκουσα τον ηλεκτρολόγο και αφαίρεσα το APC, σ' ευχαριστώ όμως για την επισήμανση.

21 λεπτά πριν, guzel είπε

Αν περάσουν από το δίκτυο 10.000 volt το τελευταίο που θα μας νοιάζει θα είναι το κλιματιστικό!!!

Το ίδιο μου είπε και ο ηλεκτρολογος, ότι αντέχει 10.000.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, KSgJunior είπε

Καλησπερα και συγνωμη για το οφ τοπικ.Επειδη ψαχνω και δεν βρισκω κατι οργανωμενο οπως αυτο το νημα καποιο  θρεντ για θερμοπομπους υπαρχει;; Τον θελω για θερμανση σε χωρο που θα ειναι (πρωτα ο θεος)  νεογεννητο και δεν θελω να του εχω το αιρκοντισιον που υπαρχει  ηδη τις πρωτες βδομαδες τουλαχιστον. Αν υπαρχει κατι στειλτε μου ενα λινκ μπας και βρω καποια προταση γιατι εχω πληρη αγνοια . Ευχαριστω.

Οι θερμοπομποι θα έπρεπε να απαγορευονται. Εκτος και άν είσαι υπαλληλος δεη.

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, Lennox said:

Οι θερμοπομποι θα έπρεπε να απαγορευονται. Εκτος και άν είσαι υπαλληλος δεη.

Ψηφίστηκε νόμος (δεν ξέρω αν βγήκε ΦΕΚ ακόμα), τέρμα το επικό τιμολόγιο ΓΠ, πλέον έχουν normal έκπτωση τπτ τρομερό όπως πριν.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Ψηφίστηκε νόμος (δεν ξέρω αν βγήκε ΦΕΚ ακόμα), τέρμα το επικό τιμολόγιο ΓΠ, πλέον έχουν normal έκπτωση τπτ τρομερό όπως πριν.

Καιρός δεν ήταν ?

• Like 1
Δημοσ.

@ThReSh Βεβαίως και άκουσα ότι άλλαξαν το δωρεάν ρεύμα (μέση μείωση 80% σε ανταγωνιστικές και ΜΗ-ανταγωνιστικές χρεώσεις) στις 150 χιλιάδες παροχές ΔΕΔΔΗΕ. Παρεπιπτόντως ψάχνοντας το θέμα στις εκπτώσεις ΔΕΗ σε βρήκα στο forum του adsl. Ίσως και η τελευταία φορά που ασχολούμαι με το θέμα αυτό. Τους ρύθμισα και αποπλήρωσα και πήγα Elpedison και Protergia (τρεις παροχές στο καθένα).

(Τώρα, ΑΝ υπάλληλοι κρατικής/δημόσιας ενέργειας (και ΑΕ και δημόσια) θεωρούν ότι ο γενικός πληθυσμός-καταναλωτής ενέργειας έχει εσφαλμένη εντύπωση για την συνολική έκπτωση που έχουν λάβει δεκαετίες τώρα μέσω αυτού προνομιακού καθεστώτος μπορούν να αποκαταστήσουν την αλήθεια δίνοντας τα ποσά.

Γενική ερώτηση.

Είμαι μεταξύ Mitsubishi MSZ/MUZ WN35VA (R410), Mitsubishi DM35VA (R32), Toshiba Shorai RAS-B10PKVSG-E,  Fujitsu KPCA,  Fujitsu KMTA, και Daikin FTXC 35B/RXC35B.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, πήρε ο ξάδερφος μου το toyoyomi izuru 835zr και μου λέει ότι συνδέεται κανονικά με το δίκτυο του σπιτιού του και το ελέγχει. Όταν είναι έξω όμως (δηλαδή με δεδομένα) δεν μπορεί να συνδεθεί. Χρειάζεται κάποια ρύθμιση ή δεν έχει αυτή τη δυνατότητα; Κι αν δεν την έχει, τότε ποια η χρησιμότητά του WiFi;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλή προστασία την παρέχει η Raycap. Το βίντεο παραθέτει και μικρή παρουσίαση του συστήματος της Siemens με φυσιγγια μίας χρήσης.

https://www.youtube.com/watch?v=8Rz28EXNVd8

Αλλά δεν είναι plug -in εξαρτήματα των 10-20 ευρώ. Ότι πληρώσεις παίρνεις.  Μια καλή αρχή είναι ένα απλό surge protector (νομίζω αυτά δουλεύουν με Metal Oxide Varistors MOV)  https://electronics.howstuffworks.com/gadgets/home/surge-protector.htm, τα οποία έχουν μνήμη, άρα μπορεί να κρατήσουν από μια φορά ως και μερικά χρόνια.

Επεξ/σία από Lennox
Δημοσ.
13 ώρες πριν, liakjim είπε

Καταρχάς ηρεμία. Πριν καταλήξουμε σε ελαττωματικό προϊόν, ή λάθος εγκατάσταση ή απώλεια φρέον, ας κάνουμε ένα reset σε αυτά που κακώς μας έχουν εκπαιδεύσει είτε τα παλιά on/off κλιματιστικά ή τα κακά inventer.

1. Τα σωστά inventer δεν κλείνουν ποτέ. Κατεβάζουν τα ρεύματα μέχρι όσο πάει.

2. Το ASYG24KLCA , που το έχω και εγώ, είναι το 24άρι με την μεγαλύτερη ικανότητα να κατέβει χαμηλά. Input 150W.

3. Επίσης ακόμα και σε χαμηλή ταχύτητα βγάζει πολλά κυβικά (ξεκινάει από 580m/hr).

4. Στο Auto αν ανεβάσεις θερμοκρασία, ανεβάζει και ταχύτητα ανεμιστήρα κοντά στο maximum που είναι σαν ανεμοστρόβιλος.

Αποτέλεσμα είναι ότι ο αέρας δεν είναι ποτέ καυτός. Αλλά είναι ζεστός Χ τρελά κυβικά = άμεση θέρμανση του χώρου.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι απλά πρέπει να αλλάξεις αυτά που ήξερες.

Το θέμα είναι αν πιάνει τη θερμοκρασία που θέλεις.

Έχεις μετρητή κατανάλωσης και θερμόμετρο;

Αν ναι πες είσοδο αέρα από πάνω από την μονάδα και έξοδο από περσίδες και κατανάλωση.

Εδώ όταν είναι σε συντήρηση με 220W σε θέρμανση έχω μόλις 27-28C να βγαίνει ο αέρας στις περσίδες !

Όχι απλά χλιαρό θα έλεγες.

19333745077326bebfcae1a6138c1062.png

Δοκίμασα και ανέβασα 1C, από 22->23.

Είσοδο αέρα ψηλά στα φίλτρα 26 :

8c3f05b0e2061b8bccfb173587b91f84.png

'Εξοδος 43

f41e8a27bfe3d43a3db56c98b894610b.png

Η κατανάλωση πήδηξε λίγο στα 665W

f6138ef8d1c916510e21d9cfdba29aca.png

Αν το πάω στους 30C, η κατανάλωση θα πάει κάπου 2600W αλλά το πολύ να δω 50C στην έξοδο μιας και ο αέρας θα είναι τόσο πολύς που θα διατηρείται εκεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν λέω ότι αποκλείεται να έχεις πρόβλημα , αλλά μάλλον είναι φυσιολογικό αυτό που βλέπεις.

13 ώρες πριν, guzel είπε

Είναι inverter, προσαρμόζει το φορτίο του ανάλογα τις ανάγκες του χώρου. Γιατί να κλείνει; 

Βάλε ένα θερμόμετρο στην μέση του χώρου και δες την θερμοκρασία που καταγράφει.

Τι εννοείς με αυτό που αναφέρεις ότι κλείνει κάθε ώρα για ένα λεπτό;;;;

Ευχαριστω Ολους για τις γρηγορες απαντησεις σας.

Το εχω στο σαλονι 65 τμ. Με ολα τα δωματια κλειστα. 

Το εχω να δουλευει στο heat και fan στο auto Θερμοκρασια 23 βαθμους. Μηπως ειναι προτιμοτερο να το εχω στο auto και fan auto?

Οι περσιδες ειναι σταθερες χωρις να πανε πανω κατω. Μηπως θα ηταν προτιμοτερο να πηγαινοερχονται?

Απο φρενον δεν νομιζω να υπαρχει θεμα μιας και η εγκατασταση εγινε πριν λιγες εβδομαδες και ο τεχνικος ηξερε οτι η αγορα γινεται για την θερμανση.

Μηπως το δουλευω σε λαθος ρυθμιση? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...