Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άρα μάλλον κακώς χρησιμοποιούμε το εργαλείο αυτό γιατί είναι απλά αδύνατον ένα Shorai στα 250W να σου καλύπτει 10500W απώλειες.

Βέβαια τώρα δεν ξέρουμε πόσες απώλειες έχεις και επίσης δεν ξέρουμε τι αλγόριθμο χρησιμοποιεί.

Σε εμένα βγάζει το εξής :

image.png.6e6dc4499101110f7d6066807b215b27.png

Έβαλα 60τμ αν και έχοντας μια σκάλα που οδηγεί στον άνω όροφο, δεν ξέρω πόσο χάνω από εκεί.

Πάντως τις 3 τελευταίες ημέρες με σχετικά ζόρικες συνθήκες,  το σπίτι έχει κρυώσει και το κλιματιστικό ισορροπεί πλέον στα 450W για να κρατήσει 22 στον ενιαίο χώρο.

Εγώ έβαλα τμ για όλο το σπίτι (100τμ) και θερμοκρασία 23

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

22 καλέ.

Το ξανακάνω, 

Πόσες πόρτες & μπαλκονόπορτες έχει η κατοικία συμπεριλαμβανομένου και της εξώπορτας;

εδώ εννοεί και τις πόρτες των υπνοδωματίων;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, guzel είπε

Το ξανακάνω, 

Πόσες πόρτες & μπαλκονόπορτες έχει η κατοικία συμπεριλαμβανομένου και της εξώπορτας;

εδώ εννοεί και τις πόρτες των υπνοδωματίων;

Όχι, μόνο τις πόρτες που έχουν επαφή με περιβάλλον.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άρα μάλλον κακώς χρησιμοποιούμε το εργαλείο αυτό γιατί είναι απλά αδύνατον ένα Shorai στα 250W να σου καλύπτει 10500W απώλειες.

Βέβαια τώρα δεν ξέρουμε πόσες απώλειες έχεις και επίσης δεν ξέρουμε τι αλγόριθμο χρησιμοποιεί.

Σε εμένα βγάζει το εξής :

image.png.6e6dc4499101110f7d6066807b215b27.png

Έβαλα 60τμ αν και έχοντας μια σκάλα που οδηγεί στον άνω όροφο, δεν ξέρω πόσο χάνω από εκεί.

Πάντως τις 3 τελευταίες ημέρες με σχετικά ζόρικες συνθήκες,  το σπίτι έχει κρυώσει και το κλιματιστικό ισορροπεί πλέον στα 450W για να κρατήσει 22 στον ενιαίο χώρο.

Το tool αυτό είναι μακράν καλύτερο απο τα απλά tools σε sites αντιπροσωπειών ή καταστημάτων κλιματισμού που ζητάνε 3-4 μεταβλητές να εισάγεις και μάλιστα αρκετά γενικευμένες. Παραμένει και πάλι μια προσσεγγιστική μέθοδος υπολογισμού με αρκετές παραδοχές οπου μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να έχει μικρές αποκλίσεις και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις υπολογισμού να πέσει αρκετά έξω . 

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει ρε παιδιά να ηρεμήσουμε.εγω χωρίς να δουλεύω σε ινβεντορ έχω βάλει το nemesis pro 12αρι.χτες με εξωτερική 11 και ζήτηση 22 το μηχάνημα έκατσε για κάνα 3ωρο στα 190 με 200 βατς χωρίς να σταματήσει καθόλου αν λειτουργεί.αν το σπίτι ήταν δικό μου εννοείται θα πήγαινα σε τοσιμπα.αλλα αυτό που θέλω να πω πως αν και φασον και κινέζικο τα πάει αρκετά καλά.και πολύ σημαντικό δεν τρίζει από θερμοκρασίες στο ζεστό.ακουσα καινούριο midea και δεν σταμάτησε να τρίζει.ανεβαζω και μερικές από καταναλώσεις για του λόγου το αληθές.

Screenshot_2019-12-04-23-30-39-887_com.tuya.smartlife.png

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

Εντάξει ρε παιδιά να ηρεμήσουμε.εγω χωρίς να δουλεύω σε ινβεντορ έχω βάλει το nemesis pro 12αρι.χτες με εξωτερική 11 και ζήτηση 22 το μηχάνημα έκατσε για κάνα 3ωρο στα 190 με 200 βατς χωρίς να σταματήσει καθόλου αν λειτουργεί.αν το σπίτι ήταν δικό μου εννοείται θα πήγαινα σε τοσιμπα.αλλα αυτό που θέλω να πω πως αν και φασον και κινέζικο τα πάει αρκετά καλά.και πολύ σημαντικό δεν τρίζει από θερμοκρασίες στο ζεστό.ακουσα καινούριο midea και δεν σταμάτησε να τρίζει.ανεβαζω και μερικές από καταναλώσεις για του λόγου το αληθές.

Screenshot_2019-12-04-23-30-39-887_com.tuya.smartlife.png

Μπορεις να κανεις κι εσυ εναν υπολογισμο για το χωρο που ειναι το κλιματιστικο?

https://www.elith.gr/calc/index.php

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όχι, μόνο τις πόρτες που έχουν επαφή με περιβάλλον.

Όταν κάνεις μια μελέτη απωλειών λαμβάνεις υπόψιν πόρτες και τοιχοποιίες εντός οικίας .  Υπολογίζεις τις απώλειες ανα χώρο θερμαινόμενο . 

Παράδειγμα : Το σαλόνι θέλουμε να έχει 20 βαθμούς το οποίο σαλόνι ενώνεται με εσωτερικό κλιμακοστάσιο με πόρτα (παίρνω το παράδειγμα μεζονέτας). Στα κλιμακοστάσια συνήθως επιλέγουμε 17-18 βαθμούς ή και πιο κάτω .  Θα υπολογίσεις τόσο τις απώλειες κουφωμάτων και τοιχοποιίας όπου συνορεύουν με το εξωτερικό περιβάλλον αλλά και τις απώλειες απο τις εσωτερικές τοιχοποιίες και πόρτας όπου χωρίζει το σαλόνι με το εσωτερικό κλιμακοστάσιο . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, alex19871987 είπε

21

Κοιτα τωρα να δεις τι γινεται.

Εμεις εχουμε πρακτικα το ιδιο μηχανημα Gree Amber/Inventor Nemesis pro/Toyotomi Kuro 12αρι

Εσυ βγαζεις απωλειες 2800w = 9500btu,    εγω 4700w = 16000btu

Εσενα μπορει και καθεται 3 ωρες στα 190 w,  εμενα πολυ λιγοτερο.

Συνολικη καταναλωση θα εχεις πολυ χαμηλοτερη.

• Thanks 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, guzel είπε

Εξωτερική 12, υγρασία 71%, επιθυμητή 22

spacer.png

Είσαι ευχαριστημένος με αυτό το μετρητή; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...