Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Ενδιαφέρομαι και εγώ για κλιματιστικό και έτσι έχουν τα πράγματα:

Στο επάνω σπίτι που είναι ακριβώς ίδιο έχουν ένα 24αρι Fujitsu 20ετιας και ζεσταίνει σαλόνι-κουζίνα και 2 υπνοδωμάτια και το καλοκαίρι μέσα σε ένα 2ώρο έχει δροσίσει το χώρο.

Τα τμ είναι 80 και αφου το παλιό ζεσταίνει άνετα δεν νομίζω να έχω πρόβλημα με καινούργιο 24αρι.

Η αγορά θα γίνει απο Κωτσόβολο εκτός αν υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής 100+ (όπως είδα σε μερικά) χρήματα που διαθέτω 1000/1200 μέγιστο προς τα κάτω είναι καλό προς τα πάνω απαγορευτικό.

Fujitsu ASYG24LFCC

Daikin ATXN60NB9 Siesta
Toyotomi Kenzo KTN KTG 524IV

Toyotomi Izuru TRN TRG 571ZR

Ποια είναι η άποψη σας για τα παραπάνω ;εσείς ποια θα μου προτείνατε ;

Σας ευχαριστώ.

Επεξ/σία από dreaming123
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλύτερα πάντα είναι να πέρνεις μεγαλύτερο κλιματιστικό ώστε να μην το "ζοριζεις" οπότε όπου ζορισμα για να πιάσει την θερμοκρασία=μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος=πιο πολλά σκας στην ΔΕΗ.

Καλύτερα 24αρι παρά 18αρι και να γίνεται πιο πολύ χρηση :)

Από τα παραπάνω που έγραψες προτείνω το fujitsu.

Επίσης σωστό αυτό που ανέφερε ο Στέλιος, καλύτερα κλιματιστικό υψηλότερης ονομαστικής ισχύος και να ζορίζεται λιγότερο για να επιφέρει την επιθυμητή θερμοκρασία παρά μικρότερης και να ζορίζεται περισσότερο όσο του επιτρέπει ο συμπιεστής μεχρι την μέγιστη ισχύ.

Καλησπέρα.

Ενδιαφέρομαι και εγώ για κλιματιστικό και έτσι έχουν τα πράγματα:

Αν το εχεις για κυρια θερμανση ειναι λαθος να βαλεις ενα μεγαλο εκτος αν ο χωρος ειναι ενιαιος...!

Επειδη αναφερεις για σομπα αλογονου να ξερεις οτι το κλιμα ειναι η πιο οικονομικη θερμανση οσο αναφορα για συσκευες ρευματος.

Ναι Γιάννη ενιαίος είναι ο χώρος και από τη στιγμή που με κλιματιστικό 20 ετιας ζεσταίνει δεν νομίζω με καινούργιο να υπάρχει κάποιο θέμα...

Σωστός τώρα που το έψαξα η σόμπα θα μπει σε ένα δωμάτιο που δεν το πιάνει το κλιματιστικό και θα ανάβει ελάχιστα αφού είδα ότι ένα 24άρι είναι περίπου 2500watt.

Ναι παλικάρια σε 24άρι θα πάω.

Οπότε κανω κάποιες αλλαγές στο παραπάνω post μου.

Ναι Γιάννη ενιαίος είναι ο χώρος και από τη στιγμή που με κλιματιστικό 20 ετιας ζεσταίνει δεν νομίζω με καινούργιο να υπάρχει κάποιο θέμα...

Σωστός τώρα που το έψαξα η σόμπα θα μπει σε ένα δωμάτιο που δεν το πιάνει το κλιματιστικό και θα ανάβει ελάχιστα αφού είδα ότι ένα 24άρι είναι περίπου 2500watt.

Ναι παλικάρια σε 24άρι θα πάω.

Οπότε κανω κάποιες αλλαγές στο παραπάνω post μου.

Κοιτα εγω εχω 12αρι σε 30τμ και τα παει μια χαρα.. πχ Εξωτερικη 6 βαθμους για να κρατησω την εσω στους 21 καιει 700watt/h!

Η στιγμιαια καταναλωση δεν ξεπερναει τα 1000watt οταν το pick του ειναι 1850watt!

Εγω στη θεση σου θα εβαζα 2 κλιμα.. Ενα 18αρι και ενα 9αρι σε υ/δ και αμα δεν φτανει το budget παρε 12αρι και 9αρι.

Αν παγωσει το σπιτι ξερεις στην αρχη τι διαφορα θερμοκρασιας θα εχουν οι χωροι μεταξυ τους μεχρι να ισορροπησει..

Και γω στην αρχη ετσι ελεγα αλλα πρωτα θα ζεσταθει καλα ο χωρος που ειναι το κλιμα και μετα σιγα-σιγα θα σπαει το κρυο στα υπνοδωματια..

Dare devil ενδιαφέρεται ένας φιλος μου για το inventor nemesis , λόγω οτι το χεις μπορείς να μας κανεις μια μικρή παρουσίαση

Το συγκεκριμένο κλιματιστικό από άποψη καταναλώσεων και συντελεστών είναι από τα κορυφαία στο εμπόριο . Βρίσκεται στην ίδια κατηγορία που βρίσκονται τα GREE Hansol , LG Prestige κ.α

Αν είχες αυτό το μοντέλο και σκεφτόσουν κάποιο καλύτερο σε COP EER θα σου έλεγα ότι δεν θα βρεις μοντέλο στο εμπόριο που έχει ουσιαστική διαφορά απο το nemesis αυτη την στιγμή .

Από λειτουργίες έχει πάρα πολλές . Η εσωτερική μονάδα τελείως αθόρυβη . Νομίζεις ότι δεν δουλεύει . Η εξωτερική μονάδα έχει πολιτισμένη λειτουργία . Για διαστολές συστολές πλαστικών στην ψύξη ούτε λόγος . Τώρα στην θέρμανση δεν ξέρω προφανώς .  Η σχεδίαση του απλή μεν αλλά ωραία .  Το χειριστήριο απλό αλλά στιβαρό (υποκειμενικό ).

Γενικά είναι ένα κλιματιστικό που δικαιολογείται η τιμή του για αυτά που προσφέρει και κυρίως δικαιολογείται (η τιμή του) από τους υψηλούς συντελεστές SCOP SEER . Σημαντικός λόγος για να το αγοράσει κάποιος είναι αν ενδιαφέρεται να πάρει ότι καλύτερο υπάρχει σε συντελεστές απόδοσης αυτή την στιγμή στο εμπόριο.

Γενικά είναι να ολοκληρωμένο μηχάνημα που δίνει έμφαση στην ενεργειακή απόδοση (κατανάλωση) αθόρυβο με πολλές λειτουργίες . Απλό στην κατασκευή αλλά ωραίο . Αν τον ενδιαφέρει να πάρει ότι κορυφαίο υπάρχει σε κατανάλωση τότε το Nemesis . Ειδάλλως να πάρει το inventor Aria  που είναι οικονομικό αλλά σίγουρα δεν είναι στην κατηγορία του Nemesis .

Αν έχεις κάποια απορία στείλε μου να σε βοηθήσω . 

• Like 1

καλησπερα στην παρεα , βασικα ειμα στην αναζητηση κλιματιστικου , το ποσο θελω να το κανω με δοσεις , οποτε βλεπω κωτσοβολο η media markt,  το σπιτι μου ειναι 50 τμ , θεσσαλονικη.οχι ενιαιος χωρος , εχω ενα 9αρι στην κρεβατομκαμαρα ,οποτε υπολογιστε χωρο περιπου 35 τμ, με ενδιαφερει η οικονομια και η αξιοπιστια ,κατεληξα σε καποια και θα ηθελα γνωμες , ευχαριστω      http://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-passion-pro-p6mvi-12wfr-1184561.html          και   αυτο    http://www.mediamarkt.gr/el/product/_fujitsu-asyg12llcc-1184521.html     , http://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-nemesis-n1mvi-09wifir-1184701.html  αν εχετε να προτεινετε καποιο αλλο ευχαριστως ..... !

Δεν μπαίνει καμιά από τις σελίδες που πόσταρες.

Γράψε τα link το ένα κάτω από το άλλο αν γίνεται.

Π.χ:

www.blabla.gr

www.blabla2.gr

Δεν μπαίνει καμιά από τις σελίδες που πόσταρες.

Γράψε τα link το ένα κάτω από το άλλο αν γίνεται.

Π.χ:

www.blabla.gr

www.blabla2.gr

FUJITSU ASYG12LLCC INVENTOR Nemesis N1MVI-09WiFiR INVENTOR Passion Pro P6MVI-12WFR

ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2      http://www.mediamarkt.gr/el/product/_fujitsu-asyg12llcc-1184521.html

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-passion-pro-p6mvi-12wfr-1184561.html

ποιο προτεινετε ????????

Αν το κλιματιστικό το θέλεις και για θέρμανση επέλεξε το fujitsu γιατί έχει υψηλότερη ισχύ και θα σε καλύψει σίγουρα.

Αν το θες μόνο για ψύξη πάρε το inventor που είναι και φθηνότερο.

Επισης αν θεσ wifi control, ιονιστη , εξτρα φιλτρα προτιμησε τα inventor και ειδικα το inventor Aria 

Στο σκρουτζ τα σχολια ειναι πολυ καλα

Αν το κλιματιστικό το θέλεις και για θέρμανση επέλεξε το fujitsu γιατί έχει υψηλότερη ισχύ και θα σε καλύψει σίγουρα.

Αν το θες μόνο για ψύξη πάρε το inventor που είναι και φθηνότερο.

και εγω αυτο παρατηρησα  οτι στην θερμανση συμπεριφερεται σαν 17000 btu , απλα δεν εχω καταλαβει γιατι το inventor εχει αποδοση θερμανσης σε kw/h 3,81 και το fujitsu 2,5 kw/h , αλλα εχουν ιδιο scop 5,1 .τι σημαινει αυτο ? οτι το inventor αποδιδει καλυτερα στην θερμανση ??????       

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...