Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φιλε μας λες οτι πληρωνες τετραμηνο στη δεη 150 ευρω ;

Και εγω τοσα πληρώνω αλλα εχει να κανει γενικότερα το πως ζεις μέσα στο σπιτι.

γυρναμε μετα τισ 18.00 σπίτι αυτο σημαίνει οτι από το πρωί έως τις 18.00 το μόνο πράγμα που καιει πραγματικά ειναι το ψυγειο που και αυτο το εχουμε πάρει Α+++

βέβαια μετά τις 18.00 γίνεται παρτυ στη κατανάλωση aircontition pc ps4 ανεμιστήρας (100 W την ωρα μετρημενο) ανα 2-3ς μερες πλυντήριο (και αυτο Α+++) , θερμοσίφωνας δεν υπάρχει κατανάλωση  (ηλιακος), μαγειρεμα φούρνος (Α) Εστια.

αυτα απο τις 18.00 εως τις 23.00. 

το καλοκαίρι μόνιμα ολο το βραδυ εως το πρωι ανοιχτό aircontition (18.00 - 08.00) μεσώ ορο κατανάλωσης εχει τα 200-350 W (lg prestige 18.000 btu se AI MODE και οχι στη ψυξη καθως στη ψυξη δε καταφερα ποτε να το κανω να σταματάει όταν πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία :S ) + ανεμιστήρας (100W 21.00 - 08,00)

ε 150 περιπου ευρω το 4 μηνο ειναι , 

edit μολις checkara τους 2 τελευταίους λογαριασμούς = 175 ευρω

86 έναντι + 89 εκαθαριστικος 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Φιλε μας λες οτι πληρωνες τετραμηνο στη δεη 150 ευρω ;

Σίγουρα τα δύο τελευταία που έχω στα χέρια μου είναι 80 έναντι 110 εκκαθαριστικό

Ίσως επειδή είμαι νησί παίζει τίποτα με χρεώσεις όπως και το γεγονός ότι το κλίμα είναι πιο ήπιο

Μιλάμε για οικιακο με νυχτερινό

Χρήση κλιματισμου στο low κυρίως εντός ωρών έκπτωσης

Συσκευές κανονικά όλες τουλάχιστον Α+

Dare devil ενδιαφέρεται ένας φιλος μου για το inventor nemesis , λόγω οτι το χεις μπορείς να μας κανεις μια μικρή παρουσίαση

Μέσα στη βδομάδα θα την αναρτήσω.Δηλαδή όταν θα εχω έξοδο μιας και υπηρετώ την μαμά πατρίδα και μου ειναι δύσκολο απο το κινητό. :)

• Like 1

Σίγουρα τα δύο τελευταία που έχω στα χέρια μου είναι 80 έναντι 110 εκκαθαριστικό

Ίσως επειδή είμαι νησί παίζει τίποτα με χρεώσεις όπως και το γεγονός ότι το κλίμα είναι πιο ήπιο

Μιλάμε για οικιακο με νυχτερινό

Χρήση κλιματισμου στο low κυρίως εντός ωρών έκπτωσης

Συσκευές κανονικά όλες τουλάχιστον Α+

Πολυ θα ηθελα να εκανες μια αναρτηση του λογαριασμου να δουμε τετραγωνικα σπιτιου και λοιπα στοιχεια... Μιλας για 8ωρη χρηση καθημερινη κλιματιστικου σε θερμανση....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ θα ηθελα να εκανες μια αναρτηση του λογαριασμου να δουμε τετραγωνικα σπιτιου και λοιπα στοιχεια... Μιλας για 8ωρη χρηση καθημερινη κλιματιστικου σε θερμανση....

Ναι αλλα σου μιλάει για την Κω λογικά ,με πολυ μαλακο κλίμα που αν το συγκρίνω για παράδειγμα με Θεσσαλονίκη ,απλά χρειάζεσαι 2,5 φορές το έργο 

Ειδικα το χειμωνα με εξωτερικη θερμοκρασια στο νησι κατα ΜΟ +15 και στη Θεσσαλονικη με ΜΟ +8

Επεξ/σία από lexusr450

Ναι αλλα σου μιλάει για την Κω λογικά ,με πολυ μαλακο κλίμα που αν το συγκρίνω για παράδειγμα με Θεσσαλονίκη ,απλά χρειάζεσαι 2,5 φορές το έργο 

Ειδικα το χειμωνα με εξωτερικη θερμοκρασια στο νησι κατα ΜΟ +15 και στη Θεσσαλονικη με ΜΟ +8

Αντιλαμβανομαι πληρως τι λες , αλλα επιμενω να δω τους λογαριασμους. Να αλλαξω κι εγω τα κλιματιστικα που εχω και να παρω αυτα που εχει ο φιλος απο τη Κω. Η διαφορα μεταξυ Αθηνας και Κω δεν ειναι και τεραστια παντως. Επισης να πω για να μην τρελλαθουμε εντελως οτι τα παγια μονο ειναι περιπου 30 ευρω ανα μηνα και αφορουν 1) Ρυθμιζομενες χρεωσεις της ΔΕΔΗΕ KAI 2 ) Χρεωσεις υπερ δημου και ερτ. Εκτος κι αν ο φιλος μιλα μονο για καθαρη αξια ρευματος χωρις τις υπολοιπες χρεωσεις.

• Like 1

Αντιλαμβανομαι πληρως τι λες , αλλα επιμενω να δω τους λογαριασμους. Να αλλαξω κι εγω τα κλιματιστικα που εχω και να παρω αυτα που εχει ο φιλος απο τη Κω. Η διαφορα μεταξυ Αθηνας και Κω δεν ειναι και τεραστια παντως. Επισης να πω για να μην τρελλαθουμε εντελως οτι τα παγια μονο ειναι περιπου 30 ευρω ανα μηνα και αφορουν 1) Ρυθμιζομενες χρεωσεις της ΔΕΔΗΕ KAI 2 ) Χρεωσεις υπερ δημου και ερτ. Εκτος κι αν ο φιλος μιλα μονο για καθαρη αξια ρευματος χωρις τις υπολοιπες χρεωσεις.

75τμ

117 ημερες

1208kWh x 0.09460

109€ κόστος ρεύματος

78€ ρυθμιζόμενες χρεώσεις

139€ τελική τιμή για ρεύμα μείον έναντι

177€ λογαριασμός με δημοτικά τέλη ερτ σούπες μουπες

Έτσι πιστεύω κάνω ξεκάθαρο τι εννοώ για χρεώσεις

Αυτά γράφει ακριβώς ο λογαριασμός

Ας μου πει κάποιος αν είναι πολύ ή λίγα μήπως είμαι σε πλάνη.

Πάντως σίγουρα είδα αλλαγή στους λογαριασμούς με μετάβαση από κονβεκτορ 2*2500watt σε κλιματιστικό 18000btu

75τμ

117 ημερες

1208kWh x 0.09460

109€ κόστος ρεύματος

78€ ρυθμιζόμενες χρεώσεις

139€ τελική τιμή για ρεύμα μείον έναντι

177€ λογαριασμός με δημοτικά τέλη ερτ σούπες μουπες

Έτσι πιστεύω κάνω ξεκάθαρο τι εννοώ για χρεώσεις

Αυτά γράφει ακριβώς ο λογαριασμός

Ας μου πει κάποιος αν είναι πολύ ή λίγα μήπως είμαι σε πλάνη.

Πάντως σίγουρα είδα αλλαγή στους λογαριασμούς με μετάβαση από κονβεκτορ 2*2500watt σε κλιματιστικό 18000btu

Αυτα που γραφεις αντιλαμβανεσαι οτι δεν εχουν καμια σχεση με τα 150 ευρω που ανεφερες στην αρχη. 1208 κιλοβατ το τετραμηνο δεν τα λες και λιγα. Τωρα , γιατι με τα 1208 κιλοβατ εσυ πληρωνεις αυτα που λες και εγω με τα 1150 το τετραμηνο πληρωνω 240 ειναι αξιο αποριας. Σε καθε περιπτωση καλη συνεχεια να εχεις στις καταναλωσεις σου.

• Like 1

• Super Moderators

Oι 1208kWh πάνε όλες με 0.09460 ή οι πρώτες ΧΧΧ με αυτή και οι υπόλοιπες ανεβαίνουν σε μεγαλύτερη κλίμακα χρέωσης?

Edit: Πρόσεξα ότι οι πρώτες 2000 έχουν την ίδια, kk...

ειναι μπαμ κ εξω δεν υπαρχει οι πρωτες τοσο και οι υπολοιπες τοσο δυστηχως.. 

αν ξεπερασεις ενα οριο (δε θυμαμαι πιο καπου το λεει η δεη ) θα παει απο τη πρωτη μοναδα με μεγαλυτερο νουμερο υπολογισμου..

νομιζω πανω απο 2000 πληρωνεις με κλιμακα 0,10252/kwh 

εγω παντως 175 ευρω τα πληρωνω σε 736 Kwh 75 τμ με 0,9460 απο τα οποια 234 kwh σε νυχτερινη χρεωση με 0,06611 

τα 736 kwh με 1208 ειναι σχεδον τα διπλα , ειναι πολυ παράξενο να πληρωνει μονο τοσο ας κάνει το σταυρό του .. :) εκτος αν πια η πλειονοτητα  της καταναλωσης ειναι σε νυχτερινο ρευμα

μηπως εχει κοινωνικο τιμολογιο ? μηπως τα νησια εχουν αλλες χρεωσεις? αλλο φπα?

• Like 1

Δεν βγάζετε καμιά άκρη για την κατανάλωση κλιματιστικών με συγκρίσεις λογαριασμών ΔΕΗ.

Αγορά μετρητή, σύνδεση με το κλιματιστικό για μια ώρα λειτουργίας ώστε να προσδιοριστεί η ισχύς και η ενέργεια υπό δεδομένη εσωτερική θερμοκρασία στην ώρα. Αν χρειαστεί 2η και 3η φορά το ίδιο και υπολογίζουμε τον μέσο όρο.

• Like 3

Δεν βγάζετε καμιά άκρη για την κατανάλωση κλιματιστικών με συγκρίσεις λογαριασμών ΔΕΗ.

Αγορά μετρητή, σύνδεση με το κλιματιστικό για μια ώρα λειτουργίας ώστε να προσδιοριστεί η ισχύς και η ενέργεια υπό δεδομένη εσωτερική θερμοκρασία στην ώρα. Αν χρειαστεί 2η και 3η φορά το ίδιο και υπολογίζουμε τον μέσο όρο.

Ακριβως!! Κι επειδη εγω εχω μετρητητη efergy για αυτο και μου φανηκε παραξενο.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλι και με μετρητη ρευματοσ , θελει καλη προσομειωση θερμοκρασιασ εξωτερικησ και ζητουμενησ εσωτερικησ

Ειδικα οταν εχεισ να συγκρινεις κλιματιστικα Ινβερτερ (Μεταβλητησ συχνοτητασ), που αλλαζουν συνεχομενα την καταναλωση τους και την αποδοση τους

Επεξ/σία από lexusr450

Παλι και με μετρητη ρευματοσ , θελει καλη προσομειωση θερμοκρασιασ εξωτερικησ και ζητουμενησ εσωτερικησ

Ειδικα οταν εχεισ να συγκρινεις κλιματιστικα Ινβερτερ (Μεταβλητησ συχνοτητασ), που αλλαζουν συνεχομενα την καταναλωση τους και την αποδοση τους

Ακριβώς, για αυτό είπα αφήνεις για 1 ώρα, κι αν είναι το επαναλαμβάνεις τρεις φορές και υπολογίζεις έναν μέσο όρο, εννοείται οι καιρικές συνθήκες να είναι ίδιες και οχι την μια φορά να έχουμε 34-35 και την άλλη 38. Κάτι καλύτερο δεν γίνεται.

• Like 1

Και η σωστη μετρηση ειναι να φτασεις την επιθυμητη θερμοκρασια και μετα ξεκινας και μετρας..

Η καταναλωση παντα ειναι ρευστη γιατι εχει να κανει με πολλους παραγοντες οπως εσωτερικη-εξωτερικη θερμοκρασια,τμ που

θελεις να καλυψεις οπως και η μονωση του χωρου..

Ενα κλιματιστικο ειναι οικονομικο σαφως οταν δουλευει σωστα αλλα μετα εχει να κανει με η μονωση του χωρου αλλα

και με τι εσωτερικη θερμοκρασια θελει να παιξει ο καθενας..

Ενα παραδειγμα ειναι οτι οσα και + αν εχει ενα κλιμα οταν λειτουργει σε μη μονωμενο χωρο και ο χρηστης δεν θελει 20-21 βαθμους

αλλα 24-25 θα τον φανε τα ρευματα..

ΥΓ Οποιος θελει οικονομια ας (αν μπορει) γινει πολιτικος..!!!

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...