Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά!

Ερώτηση σχετικά με την κατανάλωση κλιματιστικού:

Αγόρασα πριν από λίγο καιρό αυτό το κλιματιστικό: Inventor Omnia O1MVI-09WFR

Πρώτον: Είναι καλή επιλογή; Ξέρω είναι λίγο χαζό να το ρωτάω εκ των υστέρων, αλλά θέλω να ακούσω και γνώμες ειδικών.

Δεύτερον: Έχω παρατηρήσει ότι, παρόλο που είναι invertert δε σβήνει. Τι εννοώ: Το ρυθμίζω στους 28-29 βαθμούς και λειτουργεί περίπου 12 ώρες την ημέρα. Στην αρχή ακούγεται να δουλεύει - λογικό μέχρι να πιάσει τη θερμοκρασία που έχω βάλει - μετά όμως, ενώ περίμενα να σβήνει, αυτό απλά ελαττώνει την ... "ένταση" ; Δηλαδή συνεχίζει να βγάζει κρύο αέρα, αλλά πολύ λίγο (πρέπει να πάω δίπλα για να το καταλάβω). Αντιθέτως ένα άλλο inverter που έχω στο πατρικό μου (δε θυμάμαι μάρκα, 9000btu αγορασμένο το 2014), όταν φτάνει τη θερμοκρασία, σταματάει να βγάζει αέρα τελείως (τουλάχιστον έτσι νομίζω).

Είναι φυσιολογικό αυτό; Να ανησυχώ για την κατανάλωση; Πόσο περίπου λέτε να βγει ο Αύγουστος;

(Ενημερωτικά καίει 12-18 ώρες την ημέρα 28-29 βαθμούς. Στο σπίτι έχω ελάχιστη κατανάλωση μιας και καίει μόνο ένα φουρνάκι 30 λεπτά τη μέρα από μεγάλες συσκευές και ένα παλιό ψυγειάκι. Η επόμενη "μεγάλη" συσκευή είναι η 22" οθόνη μου και το laptop. )

Λογικό και αναμενόμενο, αυτό ακριβώς κάνουν τα Inverter, αντι να κλείσει εντελώς ο συμπιεστής και να λειτουργεί μόνο ο ανεμιστήρας με αποτέλεσμα όταν θα ζεσταθεί πάλι ο χώρος να πρέπει να πάρει μπροστά με μέγιστη ισχύ, στο inverter λειτουργεί συνεχώς, όσο πλησιάζει η θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα μειώνεται η ισχύς του συμπιεστή μέχρι να φτάσει σε μια ελάχιστη κατανάλωση, έτσι επιτυγχάνεται η οικονομία και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με το σύστημα on/off.

Inverter-Chart.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα παιδιά!

Ερώτηση σχετικά με την κατανάλωση κλιματιστικού:

Αγόρασα πριν από λίγο καιρό αυτό το κλιματιστικό: Inventor Omnia O1MVI-09WFR

Πρώτον: Είναι καλή επιλογή; Ξέρω είναι λίγο χαζό να το ρωτάω εκ των υστέρων, αλλά θέλω να ακούσω και γνώμες ειδικών.

Δεύτερον: Έχω παρατηρήσει ότι, παρόλο που είναι invertert δε σβήνει. Τι εννοώ: Το ρυθμίζω στους 28-29 βαθμούς και λειτουργεί περίπου 12 ώρες την ημέρα. Στην αρχή ακούγεται να δουλεύει - λογικό μέχρι να πιάσει τη θερμοκρασία που έχω βάλει - μετά όμως, ενώ περίμενα να σβήνει, αυτό απλά ελαττώνει την ... "ένταση" ; Δηλαδή συνεχίζει να βγάζει κρύο αέρα, αλλά πολύ λίγο (πρέπει να πάω δίπλα για να το καταλάβω). Αντιθέτως ένα άλλο inverter που έχω στο πατρικό μου (δε θυμάμαι μάρκα, 9000btu αγορασμένο το 2014), όταν φτάνει τη θερμοκρασία, σταματάει να βγάζει αέρα τελείως (τουλάχιστον έτσι νομίζω).

Είναι φυσιολογικό αυτό; Να ανησυχώ για την κατανάλωση; Πόσο περίπου λέτε να βγει ο Αύγουστος;

(Ενημερωτικά καίει 12-18 ώρες την ημέρα 28-29 βαθμούς. Στο σπίτι έχω ελάχιστη κατανάλωση μιας και καίει μόνο ένα φουρνάκι 30 λεπτά τη μέρα από μεγάλες συσκευές και ένα παλιό ψυγειάκι. Η επόμενη "μεγάλη" συσκευή είναι η 22" οθόνη μου και το laptop. )

Η επιλογή σου ειναι πολύ καλη απο αποψη αξιοπιστίας. Απο άποψη χαρακτηριστικών επισης. Η καταναλωση του ειναι απο τις καλες του εμπορίου. Είναι οικονομικό και φυσικά value for money.

Για τον ανεμιστήρα που δεν σταματα αυτο ειναι φυσιολογικό και μην σε κανει να πιστεύεις οτι απι την στιγμη που δεν σταματα καταναλωνει ασκοπα.

Η λογική των ινβερτερ είναι να δουλευουν μόνιμα και να μην ανοιγοκλείνουν. Το κλιματιστικο σου οταν φτασει στην επιθυμητή θερμοκρασια ρίχνει τις στροφες του συμπίεση και μειωνει τα αποδιδομενα btu στον χωρο.Επίσης μειωνει την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Το κλιματιστικό δεν κλεινει επειδη συντηρεί την θερμοκρασία στον χωρο σου. Την κραταει σταθερη.

Αυτο ειναι θετικό για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενεργειας. Για το αλλο κλιματιστικό που εχεις και κλείνει εντελώς το πιθανοτερο είναι να συμβαίνει γιατι δεν μπορει το συγκεκριμενο κλιματιστικό να ρίξει τοσο χαμηλα τις στροφες του συμπιεστη για να αποδώσει τα btu που χρειάζεται εκεινη την στιγμή ο χωρος σου για να διατηρηθεί σταθερη η θερμοκρασία. Οπότε οταν η θερμοκρασία π.χ στην ψυξη μειωνεται περισσότερο απο οσο το εχεις ορίσει εσυ τοτε το κλιματιστικό σβήνει. Συμπεριφέρεται δηλαδη κατά κάποιο τρόπο σαν συμβατικό on off στον χώρο σου. Δεν φταίει το κλιματιστικό απλα είναι λάθος επιλογή για τον χώρο σου. Μην σε απασχολεί όμως οσον αφορά την κατανάλωση. Δεν είναι τρομερή διαφορά κατά την άποψή μου.

Τωρα 29 βαθμοι δεν ειναι υπερβολη??Με καυσωνα εξω στο κεντρο να χτυπαει ο ηλιος το σπιτι και εχω 30 και 31 βαθμους(χωρις AC) το AC δεν πρεπει να το βαλω στους 26 - 27 βαθμους?

Τωρα 29 βαθμοι δεν ειναι υπερβολη??Με καυσωνα εξω στο κεντρο να χτυπαει ο ηλιος το σπιτι και εχω 30 και 31 βαθμους(χωρις AC) το AC δεν πρεπει να το βαλω στους 26 - 27 βαθμους?

Βάλτο εσύ στους 29 κι αν δεις οτι δεν σε καλύπτει μείωσέ το παραπάνω. Σε αρκετές περιπτώσεις επιλέγονται κλιματιστικά με χαμηλότερη ισχύ από αυτή που απαιτείται για τον χώρο, ως αποτέλεσμα αν το βάλεις 28-29 αυτό θα λειτουργεί σαν να προσπαθεί να φτάσει την θερμοκρασία στους 26-27 ή και χαμηλότερα, ενώ αν το βάλεις 26-27 το αποτέλεσμα θα είναι η κατανάλωση παραπάνω ενέργειας χωρίς νόημα.

ειναι μια χαρα η επιλογη σου σαν μαρκα , ουπσ ομωσ τα Btu ειναι λιγα για 35 μ2 πηγαινε σε επιλογη 16αρι

Δεν ξέρω άμα θα με πάρει οικονομικά για το 16αρι... Έχεις κάποιο λινκ?

• Super Moderators

Τι να πω και εγώ που μέσα στο δωμάτιο είχα 35,5 βαθμούς χθες.

Με τον υπολογιστή φαντάζομαι? Αν όχι, ouch!

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις λεπτομερέστατες απαντήσεις! Η αλήθεια είναι ότι δε το ήξερα αυτό με τον ανεμιστήρα και τον συμπιεστή και τα άλλα τα ψαγμένα.

Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι το 9000btu ξεκινάει να ψύξει τον χώρο μου καταναλώνοντας full ενέργεια (1000w ας πούμε), πόση ενέργεια καταναλώνει όταν "διατηρεί" τον χώρο; Ας υποθέσουμε προφανώς ότι η απώλεια ενέργειας είναι σταθερή (δεν ανοιγοκλείνω πόρτες κτλ). Δηλαδή όταν λέτε ότι η κατανάλωση κατά την "διατήρηση" είναι αστεία, εννοούμε 500w / hour ή 100; για να υπολογίζω περίπου τι να περιμένω από τη ΔΕΗ.

Χάρη τη U2711 με τι φωτεινότητα τη δουλεύεις;

Επίσης, μιας και πιασαμε την κουβέντα, εγώ που το έχω στους 27°C και στο Quiet, υποθέτω πως επιτυγχάνω περισσότερη οικονομία σε σχέση με το να το βάλω στο Auto.

Υποθέτω σωστά, ή είναι κανόνας ότι η πιο οικονομική ρύθμιση είναι το Auto;

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις λεπτομερέστατες απαντήσεις! Η αλήθεια είναι ότι δε το ήξερα αυτό με τον ανεμιστήρα και τον συμπιεστή και τα άλλα τα ψαγμένα.

Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι το 9000btu ξεκινάει να ψύξει τον χώρο μου καταναλώνοντας full ενέργεια (1000w ας πούμε), πόση ενέργεια καταναλώνει όταν "διατηρεί" τον χώρο; Ας υποθέσουμε προφανώς ότι η απώλεια ενέργειας είναι σταθερή (δεν ανοιγοκλείνω πόρτες κτλ). Δηλαδή όταν λέτε ότι η κατανάλωση κατά την "διατήρηση" είναι αστεία, εννοούμε 500w / hour ή 100; για να υπολογίζω περίπου τι να περιμένω από τη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχει κάποιο standar νούμερο σε αυτό που ρωτάς. Τα 9000BTU ονομαστική ισχύ (2.5kW θερμότητας στον χώρο) με ένα SCOP ~ 4 αντιστοιχούν σε ηλεκτρική κατανάλωση 600-700W. Αν το Inverter λειτουργεί στο full μπορεί να αποδίδει και 12000BTU με κατανάλωση 900W. Η ελάχιστη ισχύς που μπορεί να πιάσει μπορεί να είναι και το 1/5 - 1/6 αυτής ή μπορεί και περισσότερο αναλόγως την επιθυμητή θερμοκρασία την εξωτερική/εσωτερική υπάρχουσα θερμοκρασία και τις θερμικές απαιτήσεις του χώρου. Αλλιώς θα αντιδράσει το κλιματιστικό αν έξω έχουμε 40αρι και αλλιώς 36-37, αλλιώς αν το έχεις βάλει 28-29 ή στους 25-26, είναι πολύ σύνθετο το ζήτημα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...