Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα μια ερώτηση θέλω να κάνω ποια πιστεύεται ότι είναι η καλύτερη ρύθμιση ταχύτητας του αέρα σε ένα κλιματιστικό inverter το auto η το high σε ζητούμενη θερμοκρασία 23 παίζει κάποιο ρόλο και στην κατανάλωση;;;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ANTONIO202 είπε

Γεια σας ,

ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας .δεν θυμαμαι αλλα απο την αντιπροσωπεια μου ειχαν πει οτι εαν δεν δουλεψει εχεις σχεση με τα φτερα του ανεμιστηρα εξω.υπαρχει περιπτωση να θελει φρεον καινουριο μηχανημα.Συγνωμη αλλα δουλευαμε κλιματιστικα 9000 general και τετοια θεματα δεν εχω δει.Οποιαδηποτε συμβουλη θα την εκτιμουσα διοτι με βαλατε σε σκεψεις μηπως πρεπει να φερω τεχνικο να το δει?

Γεια σας ,

ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας .δεν θυμαμαι αλλα απο την αντιπροσωπεια μου ειχαν πει οτι εαν δεν δουλεψει εχεις σχεση με τα φτερα του ανεμιστηρα εξω.υπαρχει περιπτωση να θελει φρεον καινουριο μηχανημα.Συγνωμη αλλα δουλευαμε κλιματιστικα 9000 general και τετοια θεματα δεν εχω δει.Οποιαδηποτε συμβουλη θα την εκτιμουσα διοτι με βαλατε σε σκεψεις μηπως πρεπει να φερω τεχνικο να το δει?

Τα κλιματιστικά 99% θα χάσουν φρεον λόγω κακής εγκατάστασης.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lumini είπε

και αν σε πετάξει πάνω η βαλβίδα με το φφφφφφφσσσσσσστττττττ που κάνει καμιά φορά και αν ακούσεις κανά κρακ. 

Το haier green στο off- σήκωμα περσιδων γκαζώνει ο ανεμιστήρας ...Μου πήρε κανα 2 βδομαδες να το συνηθίσω και να μην το κλείνω πριν κοιμηθώ 😤

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή η διάσημη μαύρη λίστα του Κώτσου,μόνο 2 toyotomi έχει,και ένα morris? Πικρα!

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Δηλαδή η διάσημη μαύρη λίστα του Κώτσου,μόνο 2 toyotomi έχει,και ένα morris? Πικρα!

Και πέρυσι έτσι είχε γίνει. Ξεκίνησε Κυριακή με σαβούρες και Παρασκευή έβαλε τα καλά 

Βγήκαν με προβληματα, πρέπει να έχουν σηκώσει backup site το κανονικό έχει εξαφανιστεί. Οι κατηγορίες μέχρι πριν λίγο δεν δούλευαν.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

1) Επική παπαριά πωλητή. Για άλλο λόγο δεν τα δουλεύουν . Τί να σου έλεγε δηλαδή ;" Όχι δεν τα δουλεύουμε πήγαινε αλλού ; "

2) Δε ξέρω τι κατασκευή σκέφτεσαι αλλά οι εξωτερικές μονάδες πρέπει να έχουν απόσταση απο εμπόδια ειδικά απο πάνω . Οι αποστάσεις πρέπει να είναι τέτοιες έτσι ώστε σε πρίτπωση βλάβης να μπορεί να ανοιχθεί η μονάδα και να επισκευαστεί .   Αν δεις και τα manuals αναγράφουν ελάχιστες αποστάσεις . 

Τα multi είναι μια εξαιρετική λύση για όσους έχουν χωροταξικά προβλήματα ή για λόγους ομορφιάς θέλουν μία εξωτερική μονάδα για όλα . 

Πόσα κλιματιστικά θα βάλεις και πόσα btu/h πρέπει να είναι το καθένα ;

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θέλω 2+2 με τοποθέτηση των μονάδων σε διαφορετικά μπαλκόνια. Μία εξωτερική 18.000 και μία 27.000 (μάλλον) αν πάω σε multi, αλλιώς 3 Χ 9.000 κι ένα 18.000.

Έχεις κάποια πρόταση;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TRILOBYTER είπε

Αυτο το τογιο στα 699 ειναι οντως προσφορα; αξιζει; απ τον κωτσο

Toyotomi μόνο με χάρισμα.

3 ώρες πριν, Lampirakos είπε

Καλησπέρα ομάδα μια ερώτηση θέλω να κάνω ποια πιστεύεται ότι είναι η καλύτερη ρύθμιση ταχύτητας του αέρα σε ένα κλιματιστικό inverter το auto η το high σε ζητούμενη θερμοκρασία 23 παίζει κάποιο ρόλο και στην κατανάλωση;;;

Έχω δει ότι σε κλιματιστικό με κανόνα που θέλει να βγάζει αέρα με θερμοκρασία μεγαλύτερη από 42C, η υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα βοηθάει στο να πέσει η κατανάλωση.

Σε καλό inventer που δεν έχει τέτοιους περιορισμούς, απλά ανεβαίνει η κατανάλωση λόγω αύξησης στροφών.

Φυσικά αναφέρομαι σε στιγμιαία κατανάλωση.

Φαντάζομαι ότι σε βάθος χρόνου, θα είναι αν όχι ίδια, παρόμοια. Ο χρόνος θα αλλάζει.

Ίσως να αξίζει να το έχουμε στο auto. Ο κατασκευαστής μάλλον είναι πιο έξυπνος από εμάς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα μικρό update

Morris 24 σε 75τμ όλα ανοιχτά με εξωτερική 16 κ 6-7 μποφόρ και ζητούμενη 23 στο auto ζητάει 300w για συντήρηση εδώ και μια ωρα

Ξεκίνησε με 650 

Θερμοκρασία εξόδου σίγουρα κατω από 42 στη συντήρηση

Εντάξει δεν είναι και τέρας οικονομίας αλλά ούτε πιστεύω θα κλαις με τον λογαριασμό

Ο θερμοστάτης του δουλευει με ακρίβεια πάντως σε σύγκριση με το θερμόμετρο μου 

Θα το αφήσω όλο το βράδυ σε αυτή τη ρύθμιση να δω στις 8 τι θα έχει καταναλώσει(10 ώρες από την έναρξη  με αρχική εσωτερική 22 και μόνιμα ζητούμενη 23 auto)

Επεξ/σία από marioboni
Δημοσ.

Εν' όψει Black Friday θα ήθελα μια συμβουλή για το σαλόνι μου.
Το σπίτι είναι ο πάνω όροφος διωρόφου με πλάκα από πάνω κατασκευής 1975, με ότι συνεπάγεται αυτό.
Να βάλω 12άρι η μήπως με ένα 18άρι θα μπορούσα να καλύψω μέχρι ενα βαθμό και την κουζίνα?

ΚΑΤΟΨΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ac.jpg

Δημοσ.

Δεν κάνεις τίποτα με ένα μόνο κλιματιστικό. Αν δεν σε παίρνει να τοποθετήσεις σε κάθε δωμάτιο, εγώ θα δοκίμαζα δύο 18άρια ή ένα 18άρι και ένα 24άρι τοποθετημένα το ένα στην βορειοδυτική πλευρά και το άλλο νοτιοανατολική. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν κάνεις τίποτα με ένα μόνο κλιματιστικό. Αν δεν σε παίρνει να τοποθετήσεις σε κάθε δωμάτιο, εγώ θα δοκίμαζα δύο 18άρια ή ένα 18άρι και ένα 24άρι τοποθετημένα το ένα στην βορειοδυτική πλευρά και το άλλο νοτιοανατολική. 

Τα υπνοδωματια εχουν κλιματιστικα

Δημοσ.

Οκ. Πιστεύω οτι κάτι θα κάνεις με 18αρι. Φρόντισε να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο αέρας να χτυπάει επάνω στα ανοίγματα των πορτών να περνάει από τον διάδρομο και να φτάνει μέχρι το άλλο δωμάτιο. Το δικό μου 24αρι να φανταστείς, όπου πέφτει κάθετα ο αέρας ψύχει και ζεσταίνει άνετα ακόμα κι αν μιλάμε για χώρο σε 10 μέτρα απόσταση, όμως σε διπλανά δωμάτια που ο αέρας δεν χτυπάει κάθετα δυσκολεύει πάρα πολύ να γίνει κάτι, πρέπει να περάσει αρκετός χρόνος.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, marioboni είπε

Ένα μικρό update

Morris 24 σε 75τμ όλα ανοιχτά με εξωτερική 16 κ 6-7 μποφόρ και ζητούμενη 23 στο auto ζητάει 300w για συντήρηση εδώ και μια ωρα

Ξεκίνησε με 650 

Θερμοκρασία εξόδου σίγουρα κατω από 42 στη συντήρηση

Εντάξει δεν είναι και τέρας οικονομίας αλλά ούτε πιστεύω θα κλαις με τον λογαριασμό

Ο θερμοστάτης του δουλευει με ακρίβεια πάντως σε σύγκριση με το θερμόμετρο μου 

Θα το αφήσω όλο το βράδυ σε αυτή τη ρύθμιση να δω στις 8 τι θα έχει καταναλώσει(10 ώρες από την έναρξη  με αρχική εσωτερική 22 και μόνιμα ζητούμενη 23 auto)

2.9kw για 10 ώρες λειτουργίας

Περίπου 70 λεπτά του ευρώ αν δεν κάνω λάθος 

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Εν' όψει Black Friday θα ήθελα μια συμβουλή για το σαλόνι μου.
Το σπίτι είναι ο πάνω όροφος διωρόφου με πλάκα από πάνω κατασκευής 1975, με ότι συνεπάγεται αυτό.
Να βάλω 12άρι η μήπως με ένα 18άρι θα μπορούσα να καλύψω μέχρι ενα βαθμό και την κουζίνα?

ΚΑΤΟΨΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ac.jpg

Για 18τμ σαλόνι, ένα 12 άρι https://www.mediamarkt.gr/el/product/_daikin-sensira-12-atxc35b-arxc35b-1223551.html

Η κουζίνα πως συνδέεται με το σαλόνι; Δεν βλέπω άνοιγμα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...