Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σας. μηπως γνωριζει καποιος να μου πει πως γινεται η συνδεσμολογια στα καλωδια σε ενα air condition firstline fac12407ch-0? ευχαριστώ.

Δεν γνωρίζω επι του θέματος. Αν εννοείς πως δημιουργείς σύνδεση και κύκλωμα της εσωτερικής με την εξωτερική μονάδα, φρέον/ρεύμα/συμπύκνωμα, να καλέσεις τεχνικό γιατί αν κάνεις λάθος μπορεί να γίνουν βλάβες στο μηχάνημα να μην λειτουργεί ή και καμιά άλλη ζημιά, η σύνδεση σωληνώσεων για φρέον γίνεται είτε με ρακόρ είτε με κόλληση από κάποιους.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

δεν ηξερα με ποια σειρα να συνδεσω τα καλωδια της εσωτερικης με την εξωτερικη μοναδα! αλλα ευτηχως αν και λιγο στην τυχη, το πετυχα! σ'ευχαριστω πολυ παντως!

Ειναι αξιολογη σαν μαρκα?εγγυηση κτλ?

Ειδα σημερα αυτο στο eshop.Λεει τπτ η μπα?

http://www.e-shop.gr/air-condition-aux-asw-h18a4-fir1di-eu-18000btu-inverter-p-HAP.001042?utm_campaign=newsletter160729&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=3-klimatistika&utm_content=3.2-air+condition+aux+asw+h18a4+fir1di+eu+18000btu+inverter

15.400 με βγαζει για 35 τμ περιπου..

Kαποια βοηθεια παιδια???  :)

παντως τα aux πρεπει να φευγουν πολυ απο e-shop.. καθε φορα που παω να παρω μπιχλιμπιδια που παραγγελνω βλεπω αρκετα στιβαγμενα ετοιμα να παραδοθουν.... :unsure:  συνεπως σιγουρα το προτειμουν αρκετοι

Kαποια βοηθεια παιδια???  :)

Απεφυγε τα κλιματιστικα AUX  αν διαβασεις προσεχτικα λιγεσ σελιδες πισω αυτο το τοπικ θα δεισ κοσμο να βριζει τα AUX, στην ελλαδα δεν υπαρχει επισιμη αντιπροσωπεια . Αρα κλαψε το after sales service και σε αυτα βγαινουνε συνεχεια προβληματα

Οταν θεσ κατι κινεζικο 100% με καλο σερβισ και εγγυηση ακολουθεισ τις παρακατω μαρκεσ με τη συγκεκριμενη σειρα

1) Haier Νο 1 κατασκευαστης ηλεκτρικων συσκευων απο τη κινα τα τελευταια 20 χρονια προσφατα εξαγορασε την General Electric

2) Midea Νο 1 κατασκευαστης σε κλιματιστικα, φουρνουσ μικροκυματων προσφατα εξαγορασε την Toshiba White Appliances

3) Gree Νο 2 κατασκευαστης σε κλιματιστικα

Και οι 3 παραπανω εχουνε δυνατους αντιπροσωπουσ στην ελλαδα με μεγαλεσ εγγυησεις και πανελαδικο σερβισ και τα προιοντα ειναι Value for Money

Απεφυγε Aux,Arieli,Chigo,Juro pro, F&U,Morris,ΤCL ειναι η πλεμπα τησ Κινασ

Μπορει να δωσεις 80ε-100ε παραπανω , αλλα για μια συσκευη που θα κρατησεις τουλαχιστον μια 10 ετια αξιζει η διαφορα και γρηγορα θα κανεις αποσβεση 

• Like 1

Απεφυγε τα κλιματιστικα AUX  αν διαβασεις προσεχτικα λιγεσ σελιδες πισω αυτο το τοπικ θα δεισ κοσμο να βριζει τα AUX, στην ελλαδα δεν υπαρχει επισιμη αντιπροσωπεια . Αρα κλαψε το after sales service και σε αυτα βγαινουνε συνεχεια προβληματα

Οταν θεσ κατι κινεζικο 100% με καλο σερβισ και εγγυηση ακολουθεισ τις παρακατω μαρκεσ με τη συγκεκριμενη σειρα

1) Haier Νο 1 κατασκευαστης ηλεκτρικων συσκευων απο τη κινα τα τελευταια 20 χρονια προσφατα εξαγορασε την General Electric

2) Midea Νο 1 κατασκευαστης σε κλιματιστικα, φουρνουσ μικροκυματων προσφατα εξαγορασε την Toshiba White Appliances

Και οι 3 παραπανω εχουνε δυνατους αντιπροσωπουσ στην ελλαδα με μεγαλεσ εγγυησεις και πανελαδικο σερβισ και τα προιοντα ειναι Value for Money

Μπορει να δωσεις 80ε-100ε παραπανω , αλλα για μια συσκευη που θα κρατησεις τουλαχιστον μια 10 ετια αξιζει η διαφορα και γρηγορα θα κανεις αποσβεση 

Mολις θυμηθηκα για τα aux  που ειδα συσκευασια στο eshop ... ειναι προϊον Κινας, ενω ευρώπη πρέπει να τα εισάγει κάποια εταιρεία απο Βουλγαρία αποτι κατάλαβα... ειδα κυριλλικό αλφάβητο στην συσκευασια που αναφέρει την έδρα της εταιρείας... δεν ξερω αν θα έπερνα, θελει σιγουρα προσοχη

Η Gree ειναι το μεγαλύτερο εργοστασιο κλιματισμου στον κοσμο με το μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά των split units μοντέλων είτε με την δικιά της επωνυμία είτε με κάποια άλλη.

Παιδια καλησπερα! Ειναι πλεον επιτακτικη αναγκη να παρω καινουριο aircon για το σαλονι γιατι το προηγουμενο (12αρι) δεν ειναι inverter (και η δεη με τσακισε ακομα κ με αυτον τον μετριο χειμωνα, τρεμω για το καλοκαιρι) και επισης ζοριζεται.. Ο χωρος που εχω να ψυξω/θερμανω ειναι 20τμ (+-1τμ) ειναι μονιμα συνδεδεμενος με την κουζινα (εχει βγει η πορτα) που ειναι 9τμ (+-0,5τμ) και παντα ειναι ανοιχτη η πορτα για ενα προθαλαμακι 1,5τμ. Εκτος αυτου το σπιτι ειναι στον 6ο και ο ενας τοιχος ειναι συρομενη αλουμινενια πορτα. Το σπιτι εχει αλουμινενια κουφωματα αλλα δεν θα τα ελεγα κ ιδιαιτερα ποιοτικα..

Αλλες  "παραξενιες" του χωρου ειναι οτι εχει κ εσωτερικη σκαλα ακριβως διπλα απο εκει που ειναι το aircondition (τρυπα διαμετρου1.5μ) προς ενα δωματιο 15τμ (εχει δικο του aircon) και δυστυχως το aircodition που θα μπει θα βλεπει στην πορτα εξοδου. Δεν υπαρχει δυνατοτητα για αλλο σημειο τοποθετησης..

Μετα απο λιγο διαβασμα στο νημα φανταζομαι οτι αυτο ειναι καλη επιλογη? http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/o1mvi-18wfr-o1mvo-18-seira-omnia-wifi-ready-me-doro-to-wifi-module-se-10-atokes-doseis

Εχετε κατι αλλο να προτεινετε?

Ευχαριστω!

Καλησπέρα παιδιά!

Ερώτηση σχετικά με την κατανάλωση κλιματιστικού:

Αγόρασα πριν από λίγο καιρό αυτό το κλιματιστικό: Inventor Omnia O1MVI-09WFR

Πρώτον: Είναι καλή επιλογή; Ξέρω είναι λίγο χαζό να το ρωτάω εκ των υστέρων, αλλά θέλω να ακούσω και γνώμες ειδικών.

Δεύτερον: Έχω παρατηρήσει ότι, παρόλο που είναι invertert δε σβήνει. Τι εννοώ: Το ρυθμίζω στους 28-29 βαθμούς και λειτουργεί περίπου 12 ώρες την ημέρα. Στην αρχή ακούγεται να δουλεύει - λογικό μέχρι να πιάσει τη θερμοκρασία που έχω βάλει - μετά όμως, ενώ περίμενα να σβήνει, αυτό απλά ελαττώνει την ... "ένταση" ; Δηλαδή συνεχίζει να βγάζει κρύο αέρα, αλλά πολύ λίγο (πρέπει να πάω δίπλα για να το καταλάβω). Αντιθέτως ένα άλλο inverter που έχω στο πατρικό μου (δε θυμάμαι μάρκα, 9000btu αγορασμένο το 2014), όταν φτάνει τη θερμοκρασία, σταματάει να βγάζει αέρα τελείως (τουλάχιστον έτσι νομίζω).

Είναι φυσιολογικό αυτό; Να ανησυχώ για την κατανάλωση; Πόσο περίπου λέτε να βγει ο Αύγουστος;

(Ενημερωτικά καίει 12-18 ώρες την ημέρα 28-29 βαθμούς. Στο σπίτι έχω ελάχιστη κατανάλωση μιας και καίει μόνο ένα φουρνάκι 30 λεπτά τη μέρα από μεγάλες συσκευές και ένα παλιό ψυγειάκι. Η επόμενη "μεγάλη" συσκευή είναι η 22" οθόνη μου και το laptop. )

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις συμβουλες σου!! :) οποτε με αυτο το 12αρι μου προτεινε ενας φιλος στις προηγουμενες σελιδες πιστευω θα γινει καποια δουλεια εστω στην σαλοκουζινα!!

http://www.5050.gr/product_info.php?products_id=42245

Να προχωρησω?Στο περασμα πρεπει να προσεξω κατι?

Ευχαριστω και παλι!!

Ίσως να πρέπει να βάλεις τον ανεμιστήρα στο "auto" κι όχι σε fixed ένταση...

Τον ανεμιστήρα δεν τον είχα πειράξει και το κλιματιστικό ήταν στο mode Cool. Τώρα το έβαλα σε mode "auto" και αντιθέτως δυνάμωσε ή "ένταση" χωρίς να αλλάξω τη θερμοκρασία.

Τον ανεμιστήρα δεν τον είχα πειράξει και το κλιματιστικό ήταν στο mode Cool. Τώρα το έβαλα σε mode "auto" και αντιθέτως δυνάμωσε ή "ένταση" χωρίς να αλλάξω τη θερμοκρασία.

Τον ανεμιστηρα ειπε να βαλεις σε auto , οχι την λειτουργια του κλιματιστικου!!!

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις συμβουλες σου!! :) οποτε με αυτο το 12αρι μου προτεινε ενας φιλος στις προηγουμενες σελιδες πιστευω θα γινει καποια δουλεια εστω στην σαλοκουζινα!!

http://www.5050.gr/product_info.php?products_id=42245

Να προχωρησω?Στο περασμα πρεπει να προσεξω κατι?

Ευχαριστω και παλι!!

ειναι μια χαρα η επιλογη σου σαν μαρκα , ουπσ ομωσ τα Btu ειναι λιγα για 35 μ2 πηγαινε σε επιλογη 16αρι  

Τον ανεμιστηρα ειπε να βαλεις σε auto , οχι την λειτουργια του κλιματιστικου!!!

Πολυ σωστα η συμβουλη ττο κλιματιστικο στο cool , τον ανεμιστηρα στο Auto

Τα συγχρονα All Dc Inverters τελευταιασ γενιασ ειδικα στη ψυξη δεν κοβουνε τον ανεμιστηρα ή το συμπιεστη αλλα λογων πολλων ταχυτητων πεφτει πολυ η ταχυτητα του ανεμιστηρα και η λειτουργια του συμπιεστη με αστεια καταναλωση στα χαμηλα.

Κατα αυτον το τροπο η θερμοκρασια του χωρου παραμενει σταθερη και η καταναλωση χαμηλη ειδικα οταν το χρησιμοποιουμε εξυπνα στους 27-28 C

Οταν ενα παλαιο κλιματιστικο σταματησει , εχει ειδικη προστασια για να μην καψει συμπιεστη και του επιτρεπεται να ξεκινησει 5 λεπτα αργοτερα κατα αυτο το τροπο με τα παλαια κλιματιστικα η θερμοκρασια στο 5 λεπτο μπορει να αλαξει σημαντικα ειδικα αν δεν εχουμε καλεσ μονωσεις και να χρειαστειτε πολυ μεγαλυτερη ενεργεια για το ιδιο αποτελεσμα 

Με λιγα λογια oi καμπυλες λειτουργιας ειναι πολυ ποιο ομαλες στα νεασ τεχνολογιασ All dc inverter se σχεση με τα παλαιa απλα inverter που λογω των διακοπων τσιτονανε μετα σε καταναλωσεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...