Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια απορία... Αν έχεις ρυθμισμένο το κλιματιστικό στους 24 βαθμούς στο αυτόματο στην μια περίπτωση και χειροκίνητα ρυθμισμένο στην δεύτερη σκάλα πάλι στους 24 βαθμούς στην άλλη περίπτωση, η κατανάλωση θεωρητικά είναι η ίδια; 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, pannarab είπε

Έχω μια απορία... Αν έχεις ρυθμισμένο το κλιματιστικό στους 24 βαθμούς στο αυτόματο στην μια περίπτωση και χειροκίνητα ρυθμισμένο στην δεύτερη σκάλα πάλι στους 24 βαθμούς στην άλλη περίπτωση, η κατανάλωση θεωρητικά είναι η ίδια; 

Θεωρητικά ναι μιας και η συνολική ενέργεια που θα μπει μέσα θα είναι η ίδια. Ο χρόνος ισορροπίας θα αλλάζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ αυτό παρατήρησα χθες (για τον χρόνο ισορροπίας δλδ). Στο αυτόματο έχω την αίσθηση ότι ανεβάζει θερμοκρασία με πιο αργό ρυθμό. Δεν ξέρω αν φταίει ο μαλακός καιρός και δεν φορτσάρει.

Επεξ/σία από pannarab
Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα.

Έφτασε το Toshiba και λίαν συντόμως θα εγκατασταθεί με την δωρεάν εγκατάσταση του Κοτσώβολου.
Αν το μήκος του σωλήνα ειναι περισσότερο απο 3 μέτρα, τι θα με χρεώσουν ? υπάρχει ταρίφα ή μια λογική τιμή ?

Θα επανέλθω με φώτος σύντομα!

Δημοσ.

Σκέφτομαι να βάλω UPS στο shorai, με 200-300watt κατανάλωση λογικά θα μπορεί να λειτουργεί για κανένα 10λεπτο, ώστε όταν κάνει διακοπή να προλαβαίνω να το κλείνω. Τα legrand ups είναι καλά;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, sokos1 είπε

Καλημέρα στην παρέα.

Έφτασε το Toshiba και λίαν συντόμως θα εγκατασταθεί με την δωρεάν εγκατάσταση του Κοτσώβολου.
Αν το μήκος του σωλήνα ειναι περισσότερο απο 3 μέτρα, τι θα με χρεώσουν ? υπάρχει ταρίφα ή μια λογική τιμή ?

Θα επανέλθω με φώτος σύντομα!

Ρώτα τους τί χρεώνουν . Ο καθένας θα ζητήσει αυτά που θέλει . 

2 ώρες πριν, guzel είπε

Σκέφτομαι να βάλω UPS στο shorai, με 200-300watt κατανάλωση λογικά θα μπορεί να λειτουργεί για κανένα 10λεπτο, ώστε όταν κάνει διακοπή να προλαβαίνω να το κλείνω. Τα legrand ups είναι καλά;

Θύμισε μου το shorai που έχεις 18άρι είναι ;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Ρώτα τους τί χρεώνουν . Ο καθένας θα ζητήσει αυτά που θέλει . 

Θύμισε μου το shorai που έχεις 18άρι είναι ;

Ναιιιι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, guzel είπε

Ναιιιι 

Θύμισε μου να παίξω τζόκερ ! :lol:

https://www.apc.com/shop/gr/en/products/APC-Smart-UPS-2200VA-LCD-230V-with-SmartConnect/P-SMT2200IC

https://www.skroutz.gr/s/293943/APC-Smart-UPS-2200VA-LCD-230V.html

Εσύ έχεις στο μυαλό σου όταν το κλιματιστικό βρίσκεται στο ρελαντί . Όμως πρέπει να καλύψεις και την περίπτωση όπου δουλεύει σε full load (2 kw input) .

Αυτό το ups αντέχει θεωρώ  και είναι καθαρού ημίτονου στην έξοδο .
Πάντως ότι και αν αποφασίσεις πρώτα θα μιλήσεις με την Toshiba να σου πουν αν εγκρίνουν το κλιματιστικό να συνδεθεί με UPS  και άν πρέπει να προσέξεις κάτι . Δεν μπορώ να σου πω κάτι υπεύθυνα . 

Προσωπική άποψη είναι super υπερβολή να βάλεις UPS .  Δεν παθαίνουν κάτι αμα τύχει κάποια διακοπή . Τα δικά μου κλιματιστικά τα έχω πεθάνει στο force shut down για διάφορους λόγους . 
Πιο must για μένα είναι με 200 ευρώ να βάλεις έναν κεντρικό επιτηρητή τάσης στον πίνακα ώστε να προστατεύεις όλες τις ηλεκτρολογικές συσκευές σου απο βυθίσεις και υπερτάσεις . 

Απο μάρκες σε ups μόνο APC άντε και ΕΑΤΟΝ  ίσως και legrand . 
Να ξέρεις η APC έχει top aftersales . Δοκιμασμένο δύο φορές με πολύμπριζα της . "Πέτα το και σου στέλνουμε άλλο με UPS (courier)" Ούτε έλεγχο ούτε τίποτα . Μόνο δυο τρεις ερωτήσεις . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Προσωπική άποψη είναι super υπερβολή να βάλεις UPS .  Δεν παθαίνουν κάτι αμα τύχει κάποια διακοπή . Τα δικά μου κλιματιστικά τα έχω πεθάνει στο force shut down για διάφορους λόγους . 
Πιο must για μένα είναι με 200 ευρώ να βάλεις έναν κεντρικό σταθεροποιητή τάσης στον πίνακα ώστε να προστατεύεις όλες τις ηλεκτρολογικές συσκευές σου απο βυθίσεις και υπερτάσεις . 

Απο μάρκες σε ups μόνο APC άντε και ΕΑΤΟΝ  ίσως και legrand . 
Να ξέρεις η APC έχει top aftersales . Δοκιμασμένο δύο φορές με πολύμπριζα της . "Πέτα το και σου στέλνουμε άλλο με UPS (courier)" Ούτε έλεγχο ούτε τίποτα . Μόνο δυο τρεις ερωτήσεις . 

ένας επιτηρητής τάσης, που πρακτικά θα σε προστατέψει από υπερτάσεις (στην κεντρική γραμμή), κάνει δουλειά ή πάπαλα;;;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yositosi είπε

ένας επιτηρητής τάσης, που πρακτικά θα σε προστατέψει από υπερτάσεις (στην κεντρική γραμμή), κάνει δουλειά ή πάπαλα;;;

Δε καταλαβαίνω την ερώτηση σου . 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δε καταλαβαίνω την ερώτηση σου . 

είπες για σταθεροποιητή... Εγώ ρωτάω για απλό επιτηρητή (που πρακτικά αν βαρέσει κάποια υπέρταση θα κόψει τα ρεύματα), αν στην πράξη προστατεύει μια πλακέτα από Inverter (και όχι μόνο)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yositosi είπε

είπες για σταθεροποιητή... Εγώ ρωτάω για απλό επιτηρητή (που πρακτικά αν βαρέσει κάποια υπέρταση θα κόψει τα ρεύματα), αν στην πράξη προστατεύει μια πλακέτα από Inverter (και όχι μόνο)

Επιτηρητή τάσης ήθελα να γράψω.... 

Για σταθεροποιητή θα δώσει πολλά λεφτά . 200 ευρώ δεν φτάνουν  αν και οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές έχουν κύκλωμα σταθεροποίησης τάσης που κάνουν δουλειά ώς ένα βαθμό .  

Θα την προστατέψει ο επιτηρητής την πλακέτα . 

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Επιτηρητή τάσης ήθελα να γράψω.... 

Για σταθεροποιητή θα δώσει πολλά λεφτά . 200 ευρώ δεν φτάνουν  αν και οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές έχουν κύκλωμα σταθεροποίησης τάσης που κάνουν δουλειά ώς ένα βαθμό .  

Θα την προστατέψει ο επιτηρητής την πλακέτα . 

ένα της schneider πάντως που έβαλα στον πίνακα, 80€ μου βγήκε και ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι μια χαρά κάνει τη δουλειά του!

Δημοσ.

Η εξωτερική μονάδα στο haier μου δυστυχώς είναι εκτεθειμένη στην βροχούλα.. γνωρίζω πως ενδείκνυται να μην είναι..Έχει κάνεις στο φόρουμ εξωτερική εκτεθειμένη για χρόνια? Έπαθε τίποτα? Ή να  ψάξω να βρω τρόπο να της βάλω πριβέ τεντουλα? 😁

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Η εξωτερική μονάδα στο haier μου δυστυχώς είναι εκτεθειμένη στην βροχούλα.. γνωρίζω πως ενδείκνυται να μην είναι..Έχει κάνεις στο φόρουμ εξωτερική εκτεθειμένη για χρόνια? Έπαθε τίποτα? Ή να  ψάξω να βρω τρόπο να της βάλω πριβέ τεντουλα? 😁

από το 2008... και όχι από σοβαρό μηχάνημα! Χαμπάρι δεν έχει πάρει παρά τις βροχές και τον ήλιο (που το καλοκαίρι για ώρες την κατακαίει)

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...