Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δει σε διάφορα video, ότι κατά τον καθαρισμό βάζουν ένα ναυλον με σωλήνα αποχέτευσης, για να μπορούν να πλενουν την μονάδα. Αυτό μπορούμε να το βρούμε στο εμποριο;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για πείτε για τον καθαρισμό εσείς που ξέρετε κάτι παραπάνω, τι χρειαζόμαστε ακριβώς για να κάνουμε σωστή δουλειά;

Γιατί έχουν έρθει και σε μένα δύο φορές και μου έχουν πάρει 18€, και ειδικά φέτος του τύπου πρέπει να του πήρε πέντε (5) λεπτά (δεν ήμουν παρών εγώ) και κάτι μου λέει ότι δεν έγινε σωστή δουλειά.

Και σε εμάς 20 ζητούσαν, δεν είναι το θέμα τα λεφτά αλλά δεν ρίχνουν αρκετή ποσότητα.

Για καθαρισμό θα αγοράσεις ένα ψεκαστήρι με πεπιεσμένο αέρα (προπίεσης).

Επίσης θα πάρεις ένα χημικό, υπάρχουν πάρα πολλά καθαριστικά ο καθένας θα σου προτείνει το οτιδήποτε, εγώ αγόρασα το Everbrite NCH, πρώην FECTANT. Το διαλύει σε νερό με κάποια αναλογία που εξαρτάται από το πόσο βρώμικη είναι η επιφάνεια που θες να καθαρίσεις. Η αναλογία είναι από 1:100 μέχρι 1:20-30, εσύ βάλε αναλογίες μεταξύ 1:30 με 1:50, πρέπει να ογκομετρήσεις το νερό και το χημικό χωρίς πλάκα, μην το πας στο περίπου. Το χημικό αυτό όταν πέσει στο νερό δημιουργείται σαπουνάδα, αν βάλεις μεγάλη ποσότητα θα θέλεις πολλά ξεβγάλματα για να φύγει! Εγώ έβαλα 1:15 περίπου και μετά γέμισα/άδειασα 5-6 φορές το δοχείο για να καθαρίσει και να φύγει το χημικό.

Στο κλιματιστικό θα αφαιρέσεις το πλαστικό κάλυμμα μπροστά (με το χέρι δεν θέλει κατσαβίδι ή ξεβίδωμα) και θα βγάλεις τα φίλτρα. Θα ρίξεις σε όλο το στοιχείο από 1 λίτρο νερό με χημικό στην αναλογία που είπαμε, και μετά ξαναγέμισμα του δοχείου όπως είναι και πάλι ψέκασμα μέσα, επίσης να σου μείνει λίγο να ψεκάσεις εξωτερική μονάδα και συμπυκνωτή. Τα φίλτρα αν θες τα ψεκάζεις και μετά πολύ καλό ξέβγαλμα να μην μείνουν υπολείμματα χημικού επάνω, τα φίλτρα ενεργού άνθρακα τα πλένεις μόνο με νερό (τα χοντρά φίλτρα μαύρου χρώματος).

Στο τέλος, βάλε τα φίλτρα στην θέση τους και άνοιξε το μηχάνημα στην χαμηλότερη θερμοκρασία για 1 ώρα, απέξω βάλε έναν κουβά την ώρα που θα καθαρίζεις στο σωληνάκι να πέσουν τα νερά εκεί. Ενημερωτικά, το χημικό αφήνει κάποια υπολείμματα στο εσωτερικό του στοιχείου, αυτό μετά όταν λειτουργήσεις το κλιματιστικό την επόμενη μέρα, ο πάγος και το συμπύκνωμα που δημιουργείται στο εσωτερικό στοιχείο ανακατεύονται με το χημικό που απέμεινε και έτσι συμβαίνει ένας μίνι επιπλέον καθαρισμός στο κλιματιστικό όσπου κάποια στιγμή μετά τις 5-6 χρήσεις έχει αφαιρεθεί όλο το χημικό από το νερό που πέφτει έξω. Αυτά.

Έχω δει σε διάφορα video, ότι κατά τον καθαρισμό βάζουν ένα ναυλον με σωλήνα αποχέτευσης, για να μπορούν να πλενουν την μονάδα. Αυτό μπορούμε να το βρούμε στο εμποριο;

Υπάρχει αλλά το βάζεις στις περιπτώσεις που θες να ρίξεις χημικό στον ανεμιστήρα στις περσίδες και έχεις αφαιρέσει την λεκάνη του κλιματιστικού οπότε αναγκαστικά κάπου πρέπει να πάει το χημικό. Είναι σύνθετη διαδικασία.

• Like 1
Δημοσ.

^^

Σύμφωνα με αυτά που είπαν τα παιδιά παραπάνω δεν νομίζω να αξίζει. 500ml για 15€, με το ζόρι θα βγάλει ένα κλιματιστικό. Ενώ με το Everbrite NCH, δίνεις 20€ και θα σου βγάλει πολλά περισσότερα κλιματιστικά

Δημοσ.

www.acrtoolsnet.com/

www.frigohellas.gr

www.centralcool.gr

www.psyktika.gr

ψεκαστηρι υποπιεσης 5+ λιτρα

καθαριστικο

μαλακο πινελο 

Κάλυμμα καθαρισμού για κλιματιστικά τοίχου ωστε να καθαριστουν ολα και φτερωτη(ειδα οτι βγαινει και σε μιας χρησης... αλλιως googlarete cleaning cover air condition)

σκαλα

αλλιως με κανα 30ε θα βρειτε αρκετους να τα καθαρισουν.αν ειναι μονο 1 χλωμο να ριξουν τιμες..

• Like 1
Δημοσ.

^^

Σύμφωνα με αυτά που είπαν τα παιδιά παραπάνω δεν νομίζω να αξίζει. 500ml για 15€, με το ζόρι θα βγάλει ένα κλιματιστικό. Ενώ με το Everbrite NCH, δίνεις 20€ και θα σου βγάλει πολλά περισσότερα κλιματιστικά

Βασικά αυτό το θέμα θέλει λίγη προσοχή και δεν το ανέφερα πριν, το Everbrite NCH νομίζω είναι σε συσκευασία 1.1/2 Lt, η αναλογία που πρέπει να διαλύσεις σε 1 λίτρο νερού είναι τόσο λίγη που θα σου τελειώσει σύντομα μόνο αν είσαι τεχνικός και περάσεις από καμιά 50αρια κλιματιστικά. Εγώ έβαλα σε ογκομετρικό σωλήνα για να μετρήσω τα 50cm^3 τα οποία αντιστοιχούν σε αναλογία 50:1, τελικά έριξα περισσότερο χημικό μέσα. Απ΄ την άλλη υπάρχει ημερομηνία λήξης στην συσκευασία μετά από 4-5 έτη, ενώ κάπου στις οδηγίες αναφέρει οτι πρέπει να χρησιμοποιηθεί πριν περάσει 1 έτος από την στιγμή που θα το ανοίξεις..... τώρα λογικά αν το ανοίξεις και αφαιρέσεις την προστατευτική ταινία κάτω από το καπάκι εισέρχεται οξυγόνο και μπορεί να το αλλοιώνει, εγώ έβαλα μια μεγάλη σελοτέιπ πριν βιδώσω το καπάκι για να το προστατεύσω όσο μπορώ. Θα κάνω και έναν καθαρισμό στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν για να είναι έτοιμο τον χειμώνα. Το χημικό αυτό αν προσέξεις από τι αποτελείται ουσιαστικά είναι σαν μια μίξη χλωρίνης οινοπνεύματος και azax, περιέχει παρόμοια συστικά, χλωρικά αμμωνιακά και ένα είδος αλκοόλης.

Μπ@, μόνο για τα φίλτρα είναι πρακτικά, άσε που αμφιβάλλω αν θα σου φτάσει.

www.acrtoolsnet.com/

www.frigohellas.gr

www.centralcool.gr

www.psyktika.gr

ψεκαστηρι υποπιεσης 5+ λιτρα

καθαριστικο

μαλακο πινελο 

Κάλυμμα καθαρισμού για κλιματιστικά τοίχου

σκαλα

www.soldatos.gr

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Λόγω μετακόμισης απεγκατεστησα το κλιματιστικό αλλα ειναι άγνωστο το πότε θα μπορέσω να το εγκαταστήσω ξανά.

Την εξωτερική μονάδα την άφησα στο μπαλκόνι τυλιγμένη με ενα ναυλον αλλα με προβληματίζει το που θα αφήσω την εσωτερική μονάδα.

Ειναι καλη ιδέα να την τοποθετήσω και αυτήν στο μπαλκόνι με ενα ναυλον εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες ή καλύτερα να βρω χώρο μεσα στο σπιτι;

Δημοσ.

Δεν νομίζω να πάθει κάτι από την ηλιακή ακτινοβολία, εκτός αν μιλάμε για περίπτωση μπόρας και βροχής αν και σε αυτά είναι προστατευμένη κατά κάποιον τρόπο. Για πόσο διάστημα θα την έχεις έξω? Αν είναι πάνω από 1-2 εβδομάδες καλύτερα βάλτην μέσα.

Δημοσ.

Για πόσο διάστημα θα την έχεις έξω?

Να υπενθυμίσω πως πρόκειται για την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού και πως μου ειναι άγνωστο το πότε θα μπορέσω να το εγκαταστήσω ξανά, πράγμα που σημαίνει οτι μπορεί να το εχω εξω και πολλους μηνες...

Δημοσ.

Να υπενθυμίσω πως πρόκειται για την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού και πως μου ειναι άγνωστο το πότε θα μπορέσω να το εγκαταστήσω ξανά, πράγμα που σημαίνει οτι μπορεί να το εχω εξω και πολλους μηνες...

Βάλτην μέσα στο σπίτι τότε.

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα poll με μάρκες;

Καλή ιδέα, μπορώ να δώσω έτοιμο έναν κατάλογο με 39 μάρκες, όποια άλλη βρεθεί την προσθέτουν μετά.

• Like 3
Δημοσ.

ποια η γνώμη σας για τα κλιματιστικά TOYOTOMI IZURU?
θα ήθελα απόψεις για την συγκεκριμένη σειρά.....
και αν κάποιος ξέρει διαφορέςα από HIRO ή KURU ή KENZO.

γενικά μου είπαν είναι η πιο νέα σειρά...
και ότι είναι με ιονιστή
και ότι είναι αξιόπιστα.

ενδιαφέρομαι για ένα 12αρι
http://www.skroutz.gr/s/6339405/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-535ZR.html

και ένα 24αρι
http://www.skroutz.gr/s/6339971/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-571ZR.html

έχουμε κάποιον με συγκεκριμένη άποψη θέση?

Υ.Γ.1 Από Κωτσόβολο μου είπαν ότι δεν έχουν προβλήματα και ΚΟΚΟΤΑ στην Αγία Παρασκευή που πήγα... επίσης μου τα πρότεινε.
Υ.Γ.2 Η αγορά δυστυχώς για κάποιους λόγους πρέπει να γίνει από μοντέλα που πουλά ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.

Δημοσ.

ποια η γνώμη σας για τα κλιματιστικά TOYOTOMI IZURU?

θα ήθελα απόψεις για την συγκεκριμένη σειρά.....

και αν κάποιος ξέρει διαφορέςα από HIRO ή KURU ή KENZO.

γενικά μου είπαν είναι η πιο νέα σειρά...

και ότι είναι με ιονιστή

και ότι είναι αξιόπιστα.

ενδιαφέρομαι για ένα 12αρι

http://www.skroutz.gr/s/6339405/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-535ZR.html

και ένα 24αρι

http://www.skroutz.gr/s/6339971/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-571ZR.html

έχουμε κάποιον με συγκεκριμένη άποψη θέση?

Υ.Γ.1 Από Κωτσόβολο μου είπαν ότι δεν έχουν προβλήματα και ΚΟΚΟΤΑ στην Αγία Παρασκευή που πήγα... επίσης μου τα πρότεινε.

Υ.Γ.2 Η αγορά δυστυχώς για κάποιους λόγους πρέπει να γίνει από μοντέλα που πουλά ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.

Από όσο κοίταξα, τα izuru υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα επίπεδα ισχύος από 9αρι ως 24αρι.

Τα kuro έχουν καλύτερη ενεργειακή απόδοση (SCOP/SEER) από οτι τα υπόλοιπα μοντέλα.

Τα kenzo υπάρχουν μόνο σε συγκεκριμένα επίπεδα ισχύος και από θέμα απόδοσης δεν είναι τα καλύτερα.

Για τα hiro δεν βρήκα κάτι στην σελίδα του Κωτσόβολου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου προτεινω αυτο http://www.5050.gr/product_info.php?products_id=42245

Βεβαια με 400ε δεν μπορεις να καλυψεις 55τμ! Το 12αρι με μια σχετικη μονωση αντε μεχρι 35τμ

Ειναι αξιολογη σαν μαρκα?εγγυηση κτλ?

Ειδα σημερα αυτο στο eshop.Λεει τπτ η μπα?

http://www.e-shop.gr/air-condition-aux-asw-h18a4-fir1di-eu-18000btu-inverter-p-HAP.001042?utm_campaign=newsletter160729&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=3-klimatistika&utm_content=3.2-air+condition+aux+asw+h18a4+fir1di+eu+18000btu+inverter

Πόσα τμ είναι η σαλοκουζίνα?

Μπες εδώ και βάλε τα τετραγωνικά του χώρου που θες.

http://www.inventoraircondition.gr/btu-calculator/

15.400 με βγαζει για 35 τμ περιπου..

Επεξ/σία από johnnyman
Δημοσ.

καλησπερα σας. μηπως γνωριζει καποιος να μου πει πως γινεται η συνδεσμολογια στα καλωδια σε ενα air condition firstline fac12407ch-0? ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...