Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Ουσιαστικά είναι remote access από πχ το κινητό όταν δεν είσαι στο σπίτι έτσι?

Καλή καβάτζα σε περίπτωση που έχεις φύγει και το ξέχασες ανοιχτό ή να θες να το ανοίξεις λίγο πριν φτάσεις σπίτι, άντε και για τους θερμοσύφωνες :P

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν κάνει remote access. Πιο πολύ για χειρισμό από οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού το έχω φωτιστεί, μέσω κοινού ρούτερ. Φαντάζομαι αν θέλεις να ανάψει μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς να το προγραμματίσεις έτσι κι αλλιώς από το τηλεκοντρόλ. Απλά δεν ξέρω αν έχει νόημα από τη στιγμή που πολλά σύγχρονα κλιματιστικά χρησιμοποιούν αισθητήρα στο τηλεκοντρόλ (και όχι πάνω στη μονάδα) για να ρυθμίσουν τη λειτουργία τους με βάση το σημείο που βρίσκεσαι εσύ και το τηλεκοντρόλ και όχι η μονάδα, που μπορεί να είναι σε άλλο δωμάτιο. Επίσης δεν ξέρω αν το εμπιστεύομαι και είπα μήπως έχει κανείς σχετική εμπειρία.

Ναι, αλλά έχει διαφορά να ορίζεις τι ώρα θα λειτουργήσει όταν φεύγεις το πρωί για δουλειά ή πηγαίνεις για μπάνιο, με το να το ορίζεις καθώς επιστρέφεις σπίτι.

Νομίζω ότι μπορείς να το προγραμματίσεις κανονικά. Η διαφορά είναι μόνο στην περίπτωση (αν γίνεται έτσι) που λέει ο θρες, δηλ να μπορείς να το χειριστείς και εκτός σπιτιού μέσω ίντερνετ. Δηλ. ξέχασες ξερωγώ πριν φύγεις το πρωί να το προγραμματίσεις να ανάψει πχ σε 8 ώρες και το θυμήθηκες στη δουλειά, οπότε μπαίνεις και το κάνεις. Αν γίνεται αυτό, οκ. Μετά περνάμε απλά στο δεύτερο ζήτημα που έθεσα, δηλ της αξιοπιστίας γενικά. Δεν νομίζω ότι θέλει κάνεις να του αναβοσβήνει το κλιματιστικό από μόνο του ή όποτε ο ΙΤ πιτσιρικάς απέναντι βαριέται και έχει όρεξη για παιχνιδάκια.

Ποια η γνωμη σου για τα fujitsu/?

Είναι σχετικά καλό κλιματιστικό.

Καλησπερα παιδια!!Ψαχνω aircondition για το σπιτι το οποιο ειναι ρετιρε και το θελω για ψυξη και για βοηθητικη θερμανση τον χειμωνα(Εχω αεριο).

Μεχρι 400 ευρω υπαρχει κατι αξιολογο?Το σπιτι ειναι 55 τετραγωνικα περιπου!

Ευχαριστω!

Οχι δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο με 400 ευρώ για τον χώρο σου. Για 55τμ θες σίγουρα 18αρι ή και 24αρι αν δεν υπάρχει καλή μόνωση, εδώ με 12αρι και δεν ψύχω ικανοποιητικά 35τμ χωρίς μόνωση, αυτά για να έχει μια κανονική ψύξη στην θερμοκρασία που θα ορίσεις εσύ, αν πάρεις μικρότερης ισχύος κλιματιστικό θα λειτουργεί συνεχώς στο max για να ψύξει τον χώρο και θα πληρώσεις οτι απέφυγες από την τιμή στην ΔΕΗ.

Καλησπερα παιδια!!Ψαχνω aircondition για το σπιτι το οποιο ειναι ρετιρε και το θελω για ψυξη και για βοηθητικη θερμανση τον χειμωνα(Εχω αεριο).

Μεχρι 400 ευρω υπαρχει κατι αξιολογο?Το σπιτι ειναι 55 τετραγωνικα περιπου!

Ευχαριστω!

Καταρχάς με αυτα τα λεφτα παιρνεις αξιολογο 9αρι κλιματιστικ που τυπικά και αυθαίρετα καλύπτει εως 20 τ.μ

Οποτε κάλυψη 50 τ.μ με 400 ευρω ειναι ονειρο. Εκτός και αν μενεις σε κανα παθητικό σπιτι.

Απο την αλλη ομως με μια μόνο κλιματιστικη μοναδα δεν γινεται να καλυψεις τις ανάγκες ψυξης η θέρμανσης ολοκληρου σπιτιού.Δυστυχώς με αυτα τα λεφτα δεν γίνεται τιποτα παρα μονο να ψυξεις ενα χωρι του σπιτιου σου.

Μ

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν κάνει remote access. Πιο πολύ για χειρισμό από οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού το έχω φωτιστεί, μέσω κοινού ρούτερ. Φαντάζομαι αν θέλεις να ανάψει μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς να το προγραμματίσεις έτσι κι αλλιώς από το τηλεκοντρόλ. Απλά δεν ξέρω αν έχει νόημα από τη στιγμή που πολλά σύγχρονα κλιματιστικά χρησιμοποιούν αισθητήρα στο τηλεκοντρόλ (και όχι πάνω στη μονάδα) για να ρυθμίσουν τη λειτουργία τους με βάση το σημείο που βρίσκεσαι εσύ και το τηλεκοντρόλ και όχι η μονάδα, που μπορεί να είναι σε άλλο δωμάτιο. Επίσης δεν ξέρω αν το εμπιστεύομαι και είπα μήπως έχει κανείς σχετική εμπειρία.

Μπορείς απομακρυσμενα δια μεσου διαδικτύου να χειριστεις το κλιματιστικο σου. Επισης τα κλιματιστικα που εχουν αισθητηρα στο χειριστήριο εχουν φυσικά και στην κλιματιστικη μονάδα. Ο αισθητηρας στο χειριστήριο ενεργοποιείται απο σχετικο κουμπί.
  • Like 1

Ουτε για την σαλοκουζινα δεν θα φτάσει το 12αρι παιδιά...? Με τρομαζετε με αυτά που λέτε...

Πόσα τμ είναι η σαλοκουζίνα?

Μπες εδώ και βάλε τα τετραγωνικά του χώρου που θες.

http://www.inventoraircondition.gr/btu-calculator/

• Like 2

Ουτε για την σαλοκουζινα δεν θα φτάσει το 12αρι παιδιά...? Με τρομαζετε με αυτά που λέτε...

Κοιτα εγω εχω 12αρι που αποδιδει στην θερμανση 14500 και τα παει μια χαρα σε 33τμ. Μου ελεγαν οτι θελω το λιγοτερο 15000btu!

Και μιλαμε με παλια μπαλκονοπορτα-διπλη που πεφτει τον χειμωνα στους 14 βαθμους με 65% υγρασια(βαρυ χειμωνα).

Εδω ο καθενας μιλαει με καποια κριτηρια.. Να σου πιανει αμεσα την θερμοκρασια και να ανταπεξελθει στον καυσωνα ή στον βαρυ χειμωνα..

Εσυ ομως το θες βοηθητικο και θα σου κανει μια χαρα δουλεια το 12αρι για σαλονοκουζινα..

Επισης για οικονομια στο ρευμα το καλοκαιρι μπορεις να το δουλευεις σε συνδιασμο με ανεμιστηρα..!

Να ξερεις και λιγοτερα btu να βαλεις(οχι μεγαλη αποκλιση) παλι θα εχεις ενα χ αποτελεσμα

• Like 1

Εχει κανεις αποψη για κλιματιστικα F&U ή Morris ? Τα Morris εχουν και 5 χρονια εγγυηση ενω τα F&U 2.

Για μενα δες σε αλλες μαρκες. Δεν συνιστώ τις συγκεκριμένες.Δεν θα τις σκεφτομουν.Σε φθηνα και value for money δες inventor midea hisense. Σου προτείνω όμως με κλειστά ματια inventor.

Inventor=gree κορεα αλλα φτιαχνει σχεδον για ολες απο κατι..

Hisense φουλ κινεζικο..γιατι το προτεινετε.

Μετα απο μερικα χρονια ειπα να κανω real καθαρισμα στο εσωτερικο του a.c.

μεχρι τοτε ερχοντουσαν πεταγαν λιγο σπρευ κ κανα φρεον κ εφευγαν.μετα απο λιγο καιρο η μυρωδια που βγαζει ενα a.c. οταν δουλευει σαν αναεμιστηρας φαση(εννοω οταν δεν βγαζει full time κρυο αερα) ξαναγυρησε...

Το ερωτημα ειναι οκ ο καθαρισμος εγινε αλλα δεν τοποθετηκε φρεον γιατι εβγαζε 9βαθμους ψυξη(λειζερ ή εναν αισθητηρα χρησιμοποιουν)...

Ειναι κλειστο κυκλωμα και αναλογα με εγκατασταση (να μην υπαρχοτν διαροες)κτλ σπανια χανουν φρεον.ισχυει;

Σε αλλα βιντεακια δειχνουν να βαζουν σκουπα ηλεκτρικη

Inventor=gree κορεα αλλα φτιαχνει σχεδον για ολες απο κατι..

Hisense φουλ κινεζικο..γιατι το προτεινετε.

Μετα απο μερικα χρονια ειπα να κανω real καθαρισμα στο εσωτερικο του a.c.

μεχρι τοτε ερχοντουσαν πεταγαν λιγο σπρευ κ κανα φρεον κ εφευγαν.μετα απο λιγο καιρο η μυρωδια που βγαζει ενα a.c. οταν δουλευει σαν αναεμιστηρας φαση(εννοω οταν δεν βγαζει full time κρυο αερα) ξαναγυρησε...

Το ερωτημα ειναι οκ ο καθαρισμος εγινε αλλα δεν τοποθετηκε φρεον γιατι εβγαζε 9βαθμους ψυξη(λειζερ ή εναν αισθητηρα χρησιμοποιουν)...

Ειναι κλειστο κυκλωμα και αναλογα με εγκατασταση (να μην υπαρχοτν διαροες)κτλ σπανια χανουν φρεον.ισχυει;

Σε αλλα βιντεακια δειχνουν να βαζουν σκουπα ηλεκτρικη

Εγώ αγόρασα χημικό και έκανα τον καθαρισμό μόνος μου φέτος. Μήπως δεν έριξες αρκετή ποσότητα νερού+χημικού; Φαντάσου το δικό μου γινόταν καθαρισμός κάθε χρόνο αλλά η μυρωδιά επέστρεφε πάλι μετά από λίγο, φέτος έριξα 1 λίτρο νερό μαζί με χημικό και μετά επειδή αφήνει υπολείμματα μέσα στο δοχείο και το ψεκαστήρι ξαναγέμισα άλλο 1 λίτρο και ψέκασα. Το νερό βγήκε μαύρο έξω στον κουβά ενώ όταν ερχόταν ο τεχνικός δεν ήταν μαύρο.

Δεν χρειάζεται σκούπες, το πλέον άχρηστο είναι, η βρώμα κολλάει στα μέρη και στο στοιχείο και χρειάζεται νερό υπό πίεση μαζί με κάποιο χημικό.

Για πείτε για τον καθαρισμό εσείς που ξέρετε κάτι παραπάνω, τι χρειαζόμαστε ακριβώς για να κάνουμε σωστή δουλειά;

Γιατί έχουν έρθει και σε μένα δύο φορές και μου έχουν πάρει 18€, και ειδικά φέτος του τύπου πρέπει να του πήρε πέντε (5) λεπτά (δεν ήμουν παρών εγώ) και κάτι μου λέει ότι δεν έγινε σωστή δουλειά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...